A G E N D A  (bijgewerkt op 19-05-2024)

Datum Dag Aanvang Activiteit Locatie
31 mei vrijdag 10:00 Feestdag SGS 95 jaar op Kampong Utrecht
4 juni dinsdag 12:00 Senioren Onderlinge Hilversum
7 juni vrijdag 13:00 Caribbean XI - SGS Sparta
14 juni vrijdag 12:00 SGS - Black Heath RC Kampong
18 juni dinsdag 12:00 Senioren Onderling Excelsior '20
20 juni donderdag 13:00 Quick 1888 - SGS (Nol Phijffer Haringbokaal) Quick 1888
26 juni woensdag 13:00 Tigers - Lions Quick 1888
28 juni vrijdag 13:00 VOC - SGS (Arie Terwiel Beker) VOC
2 juli dinsdag 12:00 Senioren Onderling Kampong
4 juli donderdag   Golf Turfvaert Rijsbergen

Jacques Mulders viert op 20 mei zijn 16e lustrum en dus: "Good Old" (20-5-2024)

Ik heb jarenlang met Jacques deel uitgemaakt van de scheidsrechtercommissie van de KNCB en vele wedstrijden met hem ‘gestaan’.

Die commissie had een SGS kenmerk want Bob van Keulen, Steve Tovey, Willem Molenaar (†) en
Gerard Inden (†) completeerden het zestal! Bravo SGS.

Hij was niet alleen  een geweldige voorzitter en organisator,  maar ook een uitstekende umpire die de laatste jaren ook bij belangrijke wedstrijden van ons SGS actief was.

Jacques, van harte gefeliciteerd en nog vele gezonde jaren gewenst.

Duco Ohm

ONZE SPONSORS en ADVERTEERDERS
Cyber Management Holding
1 één vermogensbeheer
►  Privé Sponsors en
Century Club Members

Louis Mars werd 13 mei 80 en dus "Good Old" (14-05-2024)

Hoewel Louis geen “bekende” SGS-er is en slechts enkele wedstrijden voor ons speelde , volgt hij het wel en wee van onze club al bijna 40 jaar op afstand.

Louis was een gezelligheidsdier die ik bij de Hilversumsche CC leerde kennen. Hij had een vaste plaats in het derde elftal Hij was geen groots speler maar altijd bereid om , ook op het laatste moment, in te vallen. Een goed clublid dat later bij Kampong ging spelen en  waar hij nu trouw alle thuiswedstrijden van de eerste twee teams met zijn Emmy bijwoont.

Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en we hopen dat je nog een groot aantal jaren in goede gezondheid gegund zal zijn.

Met dank aan Duco Ohm.  

Maarten Ingelse

George Reman  werd 14 mei 80 en dus "Good Old" (14-05-2024)

George leerde ik kennen in de 70-jaren van de vorige eeuw toen hij namens Hilversum tegen HTCC in Eindhoven speelde op het toen mooie veld aan de Oirschotsedijk. Later kwamen we elkaar in de competitie niet zo vaak meer tegen omdat George een liefde voor het umpiren ontwikkelde en menig wedstrijd in de top van het Nederlandse cricket heeft geleid. En dat deed hij met verve , getuige zijn reward “Umpire of the Year” in 1981.

George is altijd zeer betrokken bij SGS en maakt al vele jaren deel uit van de Contactcommissie, ondanks de fysiek moeilijke periode die hij heeft doorgemaakt.

Van harte gefeliciteerd met je “80 not out” en wens je nog een aantal mooie jaren toe!

Maarten Ingelse

Duco herstellend van heupoperatie (11-05-2024)

Duco sr is vandaag geopereerd en heeft een nieuwe heup gehad.

Ik heb net contact met hem gehad en zijn dochter Caroline gesproken. Operatie is goed verlopen zonder complicaties en de chirurg was tevreden.
Wel had hij na de narcose erg veel pijn wat inmiddels al beter te hanteren is.

Hopelijk heeft hij een voorspoedig herstel zodat wij hem snel weer langs de lijn zien.

Peter van Giezen

Diederik Dettmeijer sinds 3 april "Good Old"  (07-04-2024)

Diederik begon zijn sportieve loopbaan bij  de Koninklijke HC&VV in Den Haag, hij was geen uitblinker in voetbal en cricket maar had wel een goede topsportinstelling: “winnuh, winnuh, winnuh”  was zijn devies!

Later werd hij enthousiast lid van Cricketclub Groenendaal waar hij naast het spelen van cricket ook diverse bestuursfuncties bekleed heeft, waaronder die van voorzitter. Hij maakte vele buitenlandse clubtouren mee en is nu nog altijd kritisch volger van de verrichtingen van het huidige eerste elftal en is bij een overwinning een gulle biersponsor.

Zo rijk als zijn cricketleven bij CCG was, is het bij SGS niet geworden: hij speelde ruim 12 jaar geleden slechts 4 wedstrijden voor ons, maar is ons altijd blijven volgen!

Diederik, van harte gefeliciteerd met je 80 not out en we hopen je nog een keer langs de lijn bij een SGS wedstrijd te mogen begroeten.

Met dank aan Warre de Vroe.

Maarten Ingelse

SGS Golf : al 40 jaar actief!! Maarten Ingelse schrijft over de ontwikkeling van Golf binnen SGS (08-09-2023)

Hoe het is begonnen in 1983 staat zo mooi beschreven in het SGS jubileumboek ‘SGS 75 jaar” uit 2004 en citeer ik graag letterlijk:

HET ONDERGESCHOVEN KIND VAN SGS... GOLF

Er waren mensen – en misschien zijn ze er nog wel – die vinden dat golf en cricket geen vrienden zijn. Een vooroordeel? Jazeker.
In SGS heeft de praktijk aangetoond dat zij elkaar uitstekend verdragen. Hoewel? Aanvankelijk was er in SGS nogal gemurmureer toen een aantal cricketers in de loop van de jaren zeventig het idee hadden in SGS-verband – of liever gezegd als SGS-vrienden onder elkaar – te gaan golfen.
Joop Uiterwaal en Gé Brummelkamp namen de handschoen op en organiseerden eind jaren zeventig – begin jaren tachtig een aantal wedstrijden waarbij na afloop het borreltje en het etentje niet ontbraken. Het verzoek aan het bestuur van SGS om officieel in SGS-verband te mogen spelen, kwam er aanvankelijk niet door.
Daarom meldde men zich op de golfbanen onder de naam Senior Golf Society. Maar de druk op het bestuur nam toe, want het aantal golfers groeide snel. De macht van het getal – een vriendelijke macht wel te verstaan – gaf de doorslag en de ledenvergadering van SGS in 1983 gaf tenslotte het groene licht; we hoefden niet meer onder een slim bedachte naam de clubs te zwaaien.

Zo begint het epistel wat Maarten schrijft over de ontwikkeling van Golf binnen SGS. lees zijn hele verhaal in "de oude doos".