Verslagen van de winterevenementen 2021-2022 en een kort overzicht van de toekomst
Alle foto's en bestanden kunnen worden gedownload. ►► naar de historie van alle winterevenementen PDF Bestand
Informatie over alle winterevenementen
seizoen 2021-2022
Evenement oktober 2021
Pitch & Putt Papendal
2 oktober 2021
Evenement november 2021
DAF Museum + Philips Museum
UITGESTELD
Evenement januari
 Nieuwjaarsbijeenkomst 2022
UITGESTELD
Evenement februari 2022
Teylers Museum in Haarlem.
UITGESTELD
Evenement april 2022
SGS Fietstocht "Rondje Elburg".
UITGESTELD

Sportief Winterevenement Fietsen Rondje Elburg opnieuw uitgesteld  (18-03-2022)

Op de vraag d.d. 3 maart j.l. om de belangstelling kenbaar te maken voor deelname aan de fietstocht ontvingen wij weinig antwoorden.
Besloten werd tot een extra peiling van de belangstelling. Ook na de tweede inventarisatieronde kwam de deelname nog steeds niet boven de 10 deelnemers. Wij hebben daarom besloten dit evenement opnieuw uit te stellen, maar het gaat zeker een keer lukken.

Het is jammer maar "het is even niet anders".
Roelof Kruijshoop - Contactcommissie SGS

Winterevenement bezoek aan Teylers Museum is uitgesteld  (03-02-2022)

Formeel is het museumbezoek en het bezoek aan de horeca nu wel toegestaan binnen de 1,5 meter regels en met de QR-code.
Wij hebben om problemen te voorkomen een peiling uitgevoerd naar de belangstelling en gevraagd hoe zeker de SGS'ers waren van hun verwachte inschrijving voor het museumbezoek en de borrel en het diner na ons bezoek. ​

De uitslag van deze peiling was duidelijk.​ ​Er zijn te weinig voorinschrijvingen​ en er zijn ook andere bezwaren naar voren gebracht.
Er is nu een zeer snelle stijging van ​het aantal coronabesmettingen.
Je wordt weliswaar van de huidige versie van ​het virus minder ziek maar niemand wil besmet thuis komen.
Bovendien is dichter dan 1,5 meter van elkaar lopen en zitten is nog steeds verboden en dat gaat ook ten koste van de nagestreefde gezelligheid. ​
Ook zijn er diverse meldingen van terughoudendheid.

De Contactcommissie - Roelof Kruijshoop

Nieuwjaarsbijeenkomst  SGS is uitgesteld  (30-11-2021)

Helaas moet de reeds eerder uitgestelde Nieuwjaarsbijeenkomst opnieuw worden uitgesteld.

Er is weer een nieuwe en zeer besmettelijke variant van het Coronavirus aanwezig in Nederland en het is niet verstandig om ons nu vast teleggen op zo'n grote bijeenkomst in de horeca en dat dan ook nog met anderhalve meter afstand houden.
Dat gaat ook ten koste van de gezelligheid en sfeer.

De Contactcommissie en het SGS Bestuur

Winterevenement Bezoek aan DAF Museum en PHILIPS Museum  is uitgesteld  (09-11-2021)

Wij hebben als Still Going Strong Cricket Club zeer ernstige zorgen over de sterk stijgende Coronabesmettingen en de vele opnames in het zieken huis en op de Intensive Care afdelingen. Het is nu niet verantwoord om deze interessante dag door te laten gaan op 20 november 2021. Het was helaas niet te voorzien dat er zo'n explosie van besmettingen zou komen.
Wij hebben derhalve gisteren besloten ons bezoek aan het DAF MUseum uit te stellen tot de situatie weer verantwoord is geworden.

Roelof Kruijshoop en Dirk Coster

Winterevenement Pitch & Putt Papendal  (02-10-2021)

Wij hebben op zaterdag 2 okrober 2021 een heel geslaagde dag gehad. In tegenstelling tot de weersvoorspelling bleef het droog en hadden wij een aangename temperatuur. Er waren vijfentwintig SGS'ers die Pitch & Putt erg leuk vonden en wij gaan het zeker nog een keer doen. Wellicht zijn er ook SGS'ers die enthousiast zijn geworden om te golfen bij SGS.

De Pitch & Putt Golfbaan waar wij speelden ligt bij het Hotel & Congrescentrum Papendal. Om half drie was de ontvangst in het restaurant op de eerste verdieping met koffie en appeltaart. Een fout bij de catering service Papendal zorgde er helaas voor dat er geen appeltaart was. Als alternatief kregen wij een lekkere grote koek en de koffie smaakte prima.

Pitch and putt is een sport die in 1929 in Ierland ontstaan is en zich na de Tweede Wereldoorlog internationaal heeft ontwikkeld. Net als bij golf is het de bedoeling dat een golfbal met een golfclub in een hole wordt gespeeld, maar de holes zijn korter en er worden maar twee clubs gebruikt, één om mee te pitchen en één om mee te putten. Een pitch-and-putt baan bestaat in principe uit 18 holes van par 3 die van de afslag tot de vlag 30 tot 90 meter lang zijn. De sport is vooral popuplair in West-Europa en Australië. Het spel kan ook gespeeld worden in teams (van maximaal 4 spelers). Die variant wordt Texas Scramble genoemd. Wij hebben die zaterdag negen holes gespeeld, maar het smaakte naar meer.

Wij waren met 25 deelnemers en het was erg fijn om elkaar weer te ontmoeten na zo'n lange tijd zonder een SGS uitje.
De laatste keer was immers ons bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht op 15 februari 2020.

Na een welkomst woord van Roelof Kruijshoop moesten wij groepjes maken van liefst 4 personen, dat zijn de "flights" en wij konden zes flights maken. Vervolgens naar naar het uitgifepunt waar wij elk twee clubs ontvingen, een "putter" en een "iron". Met de wedge kan je het golfballetje gemakkelijk door de lucht slaan over grotere afstand. Ook ontvingen wij per deelnemers twee golfballetjes, een scorekaart en een potlood voor het noteren van het aantal slagen per baan. Telkens gingen wij verder van de plaats van de beste bal. Daarmee beperk je de invloed van de minder goede spelers/sters. .

Hierna kregen wij uitleg hoe je met de "clubs"het beste kan spelen. Met de "Putter"blijft de golfbal over het gras gaan en met de "Iron" sla je een gedeelte door de lucht en het is vanzelfsprekend de bedoeling dat het balletje netjes terecht komt In de hole. Een "hole in one" slaan lukt heel weinig. Normaliter speel je de golfbal in de richting van de hole (er staat een vlag in de hole) op de green, een cirkelvormig heel kort gemaaid stuk gras. Hierna probeer je in zo weinig mogelijk slagen de golfbal in de "hole" te spelen. Hierna wordt het aantal benodigde slagen naar naar waarheid te noteren op de scorekaart van de flight. Er moeten zo weinig mogelijlk slagen worden gemaakt om te "putten". U kunt lezen in de huisregels hoe de regels zijn.

Vervolgens kozen de "flights" elk een van de 18 banen/holes om te beginnen. Wij mochten op deze dag 9 holes spelen van de organisatie van Papendal en die waarschuwde ons om tijdig ons spel af te sluiten na de negen gespeelde holes.

Ik heb maar weining ballen een bunker(kuil met zand) in zien gaan en ook geen in de waterpartij. Het is wel een speciale ervaring om te zien dat golfballen blijven drijven.

Na het spelen leverde iedereen weer netjes de twee clubs, de golfballetjes en het potlood in. Hierna verzamelde iedereen weer in het restaurant en hebben wij erg gezellig samen geborreld. Wij keken terug op de leuke middag en vonden Pitch & Putt allemaal een erg leuk spel.

Nu werden de scorekaarten van de zes fllights gecontroleerd en geteld door Roelof en mocht Arthur van Lunszen de uitslag bekend maken.

24 slagen : Flight Peter en Annèt van der Starre en Duco Ohm en Duco Ohm Jr.. Maar liefst 4 birdies !!
25 slagen : Flight Bas de Gaay Fortman, Roelof Kruijshoop, Arthur van Lunszen en Frank van der Weijden. met 2 birdies.
32 slagen : Flight Hans Noorhoff, Gerard van der Meij, Dirk Coster en Theo Burki
36 slagen : Flight Aad de Neef, Netteke den Boer, Ina de Gaay Fortman en Trijnie van der Hammen
38 slagen : Flight Pam Singh en Ineke Singh, Lisette en Arjen van de Pol
42 slagen : Aly Kruijshoop, Blanche Burki, Petra van de Meij en Anny van Lunszen

Arthur reikte aan alle dames ter herinnering aan deze leuke en sportieve dag een prachtig nieuw golfballetje uit.

Hierna was het tijd om te gaan dineren. Wij "verhuisden" hiervoor naar het restaurant op de tweede verdieping.

De ontvangst daar was erg hartelijk en wij genoten van het dagmenu dat bestond uit Vitello Tonato (dun gesneden kalfslende met tonijnmayonaise, kappertjes, rode uit en een bonte salade), Gemarineerde kippendijen met Toscaanse jus en als na gerecht Parfait van vanille-karamel met verse slagroon en vers fruit. Het was een prima en zeer smakelijke maaltijd!

Hierna was het al weer negen uur 's avonds en vertrok iedereen langzamerhand naar huis. Het was een leuke en goed bestede SGS-dag die smaakte naar meer!

Roelof Kruijshoop

De foto's waren ontvangen maar ik moest de tekst nog maken en ik heb extra informatie bij elkaar gezocht en uitgewerkt.
Daardoor bleef de tekst nog staan dat de foto's nog niet ontvangen zouden zijn. Mijn excuses hiervoor. - Roelof -

Fotoserie 20211002-Pitch & Putt  Foto's Donald Noorhoff 
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedowload.

U kunt hier nog lezen de uitnodiging met alle gegevens

Het nieuwe winterprogramma is gereed !  (09-09-2021)

Ga naar het overzicht van alle geplande nieuwe evenementen in het komende winterseizoen en schrijf je nu in voor Pitch en Putt op 2 oktober.

Verzoek:
De contactcommissie verzoekt om informatie te sturen over nieuwe leuke mogelijkheden
.
Bijgaand de link naar onze Actuele Ideeënbank en een andere link naar de historie van alle eerdere winterevenementen .
U kunt in beide pdf-bestanden zoeken met Ctrl+F en dan een zoekterm ingeven, zodat u gemakkelijk na kunt gaan of wij dit eerder al hebben gedaan met S.G.S.'ers of reeds hebben opgenomen in onze Ideeënbank.