Still Going Strong Cricket Club

Uitslagen golfwedstrijden 2015


Alle uitslagen per e-mail doorgeven liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd aan golfcie @ sgs-cricket.nl


Verslag 6e golfwedstrijd bij Veldzijde, Wilnis op 26 september 2015

Met regen naar Wilnis rijden, aankomen, droog weer. Gelukkig, want dit was de laatste speeldag van het seizoen 2015. 16 mensen gingen vanaf 12.30 uur de baan in en hebben met af en toe een spettertje een plezierige dag kunnen beleven. Een goed onderhouden baan met vele lastige holes leverde een interessante wedstrijd op in de strijd om de Green Jacket. Zou de winnaar van vorig jaar, Thom de Veth, dit kunststukje herhalen of zou hij worden bijgehaald door een ander?

Maar eerst de dagprestaties. En zeer het vermelden waard, dat onze 80 plussers, Ron en Harry, allebei in de prijzen zijn gevallen. Chapeau, heren. . Eenmaal een birdie voor Walter, de Neary voor Dick Zeelenberg, de Longest voor Ron, die afslaand van blauw alle gele ‘hakkers’ heeft verslagen. De dagprijs ging dit keer naar ons ‘jonkie’ Simon v.d. Vlekkert, die een keurige 38 scoorde, gevolgd door Walter met een prima 34 en de 3e plaats voor good old Harry Melsen, die met 33 punten ook in zijn buffer scoorde.

Hans Delfos nam het woord om de commissie te bedanken en van drank te voorzien voor weer een prima verlopen seizoen met veel gezelligheid. Ja, en dan de seizoenscore. In theorie waren er nog 5 mensen die konden meedoen voor de 1e plaats, maar het zou het wel heel gek moeten lopen, als de potentiële winnaar nog van het ereschavot zou worden gestoten. In aanwezigheid van onze SGS voorzitter, Duco Ohm, en zijn lieftallige echtgenote Lideke, brak het moment suprême aan. Walter rukte op naar het podium door een uitstekende laatste dag, Thom vocht voor zijn 2e plaats. Oud winnaar Thom overhandigde het jasje, the green jacket, aan Arthur van Lunszen. Hij ging er met de 1e plaats vandoor met 143 punten over de beste 4 resultaten, een gemiddelde van 35,75 per ronde. Uitstekend en met afstand de beste dit jaar. De top 5 van het klassement was als volgt: Pieter van Noord 128 Jan Willem Gorter 128 Walter Brand 131 Thom de Veth 132 Arthur van Lunszen 143.

Daarna was, na een inleiding van Arthur, voorzitter Golfcommissie, het woord aan Duco. Er werd door hem op zeer plezierige wijze afscheid genomen van Arthur en Pieter, die 10 jaar lang de wedstrijdenreeks voor SGS Golf hebben georganiseerd. Beiden werden uitgenodigd om op 2 april 2016 aanwezig te zijn op de ALV van SGS om aldaar een eerbetoon in ontvangst te komen nemen. Vanzelfsprekend zullen ze daar zijn. Ook een woord van waardering voor Ron, die al jarenlang penningmeester is van de commissie en nog even doorgaat, omdat hij dat nog steeds leuk vindt.

Daarmee kwam er een einde aan opnieuw een geslaagd golfseizoen. De wens werd nog uitgesproken om te bezien hoe wij nieuwe, jonge, aanwas kunnen krijgen voor de groep, aangezien over de afgelopen 10 jaar het aantal wel stapsgewijs terugloopt door vergrijzing en fysiek ongemak.

Tot volgend jaar mede namens Arthur en en Ron, Pieter.

Foto's Golfdag Veldzijde Wilnis     foto's Duco Ohm

 
Link naar de speech van Duco Ohm
Word docx.document

Hier onder de mooie fotoserie van Jan Willem Gorter met nog een paar leuke foto's op deze pagina.
Foto's Golfdag Veldzijde Wilnis   foto's Jan Willem GorterVerslag 5e golfwedstrijd in Bentwoud op 7 augustus 2015

Op een zonovergoten dag en een prachtig onderhouden baan zijn we met 22 personen aan de slag gegaan op de baan, die vooral door Joep een warm hart wordt toegedragen. 19 mannen en 3 vrouwen gingen de wei in en hadden het, gezien de resultaten, behoorlijk moeilijk.

In 5 jaar is Bentwoud uitgegroeid –letterlijk en figuurlijk – tot een volwassen baan, die eenvoudig lijkt maar het niet is. Slechts 1 persoon, de winnaar, wist in zijn buffer te spelen; 7 personen wisten de grens van 20 Stableford punten niet te overschrijden. Dat zegt genoeg.

De kleine prijsjes: de Longest dames is niet gepakt, niemand op de fairway; bij de heren een ‘nieuwe’ winnaar: Rob de Haas. De Neary was deze keer voor Walter. De hoofdprijzen werden uitgedeeld aan: Arthur, die 3e werd met hcp 20 en 30 STBF punten, 2e werd Pieter met hcp 17.8 en 31 punten en winnaar good old Thom de Veth met hcp 15.9 en 35 punten.

Het wordt dringen in de top om de Green Jacket te verwerven als seizoenwinnaar, maar duidelijk is, dat de huidige drager, Thom, de blazer niet zomaar laat afpakken.

Op naar Heelsum , 3/9, en de slotdag op Wilnis op 25/9.

Groet en dank, Pieter


Verslag 4e golfwedstrijd in Hattem op 10 juli 2015

Op een prachtige dag en een fantastische baan werden de degens gekruist met 18 personen onder wie 2 dames, te weten Coby de Veth en Bea Roelfs.  Helaas in de laatste 10 dagen toch weer 5 afzeggingen, maar ook op Hattem zijn ze intussen blij dat er groepen langs komen, dus geen gedoe gehad met verrekening.

Als extraatje voor vandaag op deze 9 holes baan de gelegenheid om de bijzondere verrichtingen (Neary, Leary, Longest) tweemaal te spelen. Heeft niet zoveel effect gehad, want in de 2e ronde werd er nauwelijks iets verbeterd.

Resultaten: Neary, voor Hans Honsdrecht, waar hij heel blij mee was (zie foto) , want na jaren ook eens in de prijzen.  Leary voor Arthur, Longest voor Peter. Ook waren er 4 birdies weg te geven: 2x voor Jaap Dupon, de rising star in ons gezelschap, 1x voor Harry Melsen en 1x voor Hans Honsdrecht.

Er is redelijk goed gelopen met een gemiddelde score van 29,7. De winnaar was deze keer Jaap Dupon, die met hcp 32 een score van 40 liet noteren; prachtig Jaap, ga zo door. Volgende keer vertrek je van hcp 30. De 2e plaats op basis van een betere score op de laatste 6 was voor Jan Willem Gorter met 37 punten (hcp 26.6) en tenslotte Peter Koppens ook met 37 op hcp 16.2. In totaal 9 mensen met een score boven de 30.

Onder leiding van gastheer Hans Delfos werd de avond met diner afgesloten. Op zijn bijzondere eigen wijze (of eigenwijze, zo je wilt) leidde Hans ons langs allerlei wetenswaardigheden en werden de prijzen uitgereikt, vroeg nog aandacht voor de Malaika kids, het goede doel, en hield een heftig pleidooi om toch vooral volgend jaar weer op Hattem te gaan spelen.

Aan de nieuwe commissie om de hint op te pakken. Tot op Bentwoud op 7 augustus.

Groet, Pieter.


Verslag 3e golfwedstrijd bij Almkreek op 12 juni 2015

Op een zonovergoten dag zijn we met 16 spelers de baan ingegaan. Prettig dat Joep Hesseling en Jaap Dupon op het laatste moment nog hebben kunnen aansluiten.
De temperatuur was te doen, ondanks dat het opliep richting 28 graden, geen onweersdreigingen, en dus lekker om half zes aan het bier of andere natte versnaperingen. En dan nu de resultaten:
4 birdies maar liefst: Arthur van Lunszen, Simon v.d. Vlekkert, Jan Willem Gorter en Fred Braam.
De Longest ging ook naar Jan Willem, de Neary naar Arthur en de Leary (nieuw ingebracht deze wedstrijd) ging naar George Kummer.
De hoofdprijzen werden deze keer weggehaald door Jaap Dupon, 3e met 31 Stbf punten, Pieter van Noord 2e met 34 punten en Arthur (ja, hij weer !!) winnaar met 37 punten.
Een prettig diner als afsluiting met weer van die overheerlijke aardbeien met ijs en slagroom.
Ron, dank voor je gastheerschap deze dag.

Groet aan allen, Pieter


Verslag 2e golfwedstrijd bij Edda Huzid op 22 mei 2015.

Het was net zoals de eerste wedstrijd weer voortreffelijk golfweer en we gingen dan ook met 19 deelnemers deze mooie baan op met een nieuwkomer uit Den Helder t.w. Dick Zeelenberg (gecricket bij Concordia en Den Helder). Er werd ten opzichte van de vorige keer deze keer redelijk tot goed gescoord.

Tijdens het prima diner werden de prijzen uitgereikt aan: 2 birdies aan Arthur van Lunszen, de neary's gingen naar Coby de Veth en Arthur. De longest was deze keer voor Gerrit van Schouwenburg. De derde plaats was voor Arthur v an Lunszen met 36 punten en voor de 1e en 2e plaats was het heel spannend. Zowel Walter Brand als Coby de Veth hadden allebei 37 punten en ook de laatste negen holes gaven geen beslissing. Dus werd gekeken naar de laatste 6 holes en daar was Coby de Veth de beste zodat de 2e plaats ging naar Walter Brand en de 1e plaats naar Coby de Veth.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 12 juni in Almkerk en in de tussentijd gaan er 12 SGS golfers naar Zweden om daar te golfen.  

Arthur van Lunszen


Verslag SGS Golf op de Efteling, 24 april 2015.

De kop is er af. We zijn het nieuwe golfseizoen begonnen op voor velen een nieuwe baan, Golfclub De Efteling in Kaatsheuvel. Goed verzorgd allemaal met een baan die niet echt moeilijk was, maar toch voor de meesten geen pretpark bleek te zijn.

We waren er met 20 deelnemers en niemand heeft zijn buffer gehaald. De laagste score was 20, de hoogste 31. Kortom, iedereen moet er nog een beetje in komen in het nieuwe seizoen en dan nog spelen op een baan die je niet kent, lastig dus. Enfin, het plezier staat voorop en daar heeft deze groep geen problemen mee. Het bier smaakte weer best en het diner ging er goed in.

En dan nu de uitslagen: Neary 1 niet gehaald, neary 2 niet gehaald, neary 3 voor Harry Melsen en neary 4 voor Walter Brand. Deze keer geen longest gespeeld. De 3e prijs was voor Thom de Veth, de 2e prijs voor Arthur van Lunszen (laatste 9 beter) en de winnaar deze dag Malcolm Latham.

Vol goede moed naar de volgende plek: Edda Huzid op de Veluwe.

Groet, Pieter