Still Going Strong Cricket Club

Uitslagen golfwedstrijden 2012


Alle uitslagen per e-mail doorgeven liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd aan golfcie @ sgs-cricket.nl


Klik HIER voor een pdf-bestand dat gemakkelijker afgedrukt kan worden.


Verslag van de golfwedstrijd in Nunspeet op 26 september 2012

De laatste in een serie van 7 wedstrijden SGS Golf op een zachte, maar goed speelbare baan. Met 16 spelers hadden we de magerste bezetting van het seizoen, maar het plezier was er niet minder om.
Het ging vandaag om de dagprijs en om de seizoenprijs, the green jacket. Voor de seizoenprijs waren nog 2 zeer serieuze kandidaten, op hun hielen gezeten door een paar outsiders die misschien nog konden gaan stunten. Niets van dat alles is gebeurd, de baan was voor velen te moeilijk. Slechts 1 persoon speelde in zijn buffer en eentje was er 1 punt van verwijderd.

De grote "graaier" was vandaag Gerrit van Schouwenburg. Hij ging er vandoor met de Longest, de Neary, een Birdie en de dagwinst (33 Stableford bij een handicap van 10.7) Chapeau Gerrit, ik heb als flightgenoot [samen met Fred] mogen aanschouwen hoe constant je bezig was. Met een tas vol wijn ging hij 's avonds huiswaarts. De 2e prijs was weggelegd voor de kleine kale golfbal, Stefke Egging, die op 32 punten eindigde, gevolgd door voorzitter Arthur, die met 30 punten binnen kwam. Ook nog een birdie voor Jan Willem Gorter, de sensatie van dit seizoen.

De seizoenprijs kon nog gewonnen worden door Thom de Veth en Jan Willem. JW zou een slechte dag moeten hebben en Thom een zeer goede. Thom had al eerder lopen stunten, dus waarom ook niet vandaag. Het is er niet van gekomen. JW speelde netjes en Thom minder, dus THE GREEN JACKET ging van Stef, winnaar 2011, over naar JW. De 4 beste uitslagen tellen en JW eindigde op 156 punten Stbf, ofwel 39 gemiddeld en dat is verrekte goed. Hij verbeterde dit seizoen zijn handicap met 6 punten, van 35.3 naar 29.3 Goed werk!
Thom werd dus 2e met 141 punten, gemiddeld 35,25; ook dit is een prima resultaat. Nummer 3 was Arthur met 134, 4e Stef met 131 en 5e Herman Huising met 128 Stbf punten.
Arthur sloot de avond af, na de prijsuitreiking, met de mededeling, dat we een "aanval" gaan inzetten op alle SGS-ers om meer bekendheid te geven aan het feit, dat er ook gegolfd kan worden. Wellicht dat er een hoop leden niet eens van het bestaan weten van SGS golf.

Verder blijkt ook, dat leden niet weten dat er een website bestaat. Welnu, ga hier op website SGS staan en doe CTRL-klik en je bent binnen.

Opmerking van de dag in de kleedkamer: "Goh Arthur, wat zit je haar leuk. Antwoord: Ja, dat komt omdat ik altijd zo mooi opdroog". Dat mannengolf wordt zo toch wel riskant met al die blote kerels bij elkaar.

Tot volgend jaar,

Pieter

Foto's Nunspeet   Foto's Stef Egging
Klik op de link en de fotopresentatie wordt geopend.


Verslag van de golfwedstrijd op Edda Huzid te Voorthuizen op 5 september 2012

Gelukkig was het deze keer mooi weer en waren er 21 inschrijvingen en iedereen was ook keurig op tijd aanwezig. Hierdoor konden we eerste gezellig genieten van een kopje koffie op het mooie terras.

We vertrokken met 7 flights en zoals na afloop bleek was iedereen te spreken over deze baan. De scores waren ook zeer goed te noemen, hoewel er niet een birdie gemaakt werd, dus deze birdies konden weer terug in de tas van Ron gestopt worden. Wel gingen de prijzen voor de longest eruit en die werden bij de dames gewonnen door Coby de Veth en bij de Heren door Fred Braam.
Ook de neary was voor iedereen haalbaar maar de in de eerste flight vertrokken Herman Huising had de bal zodanig neergelegd dat het voor de overige Dames en Heren te moeilijk bleek om deze te verbeteren en ging hij er met de fles wijn er vandoor.
De wedstrijd zelf was zeer spannend en er waren zo'n tien spelers die in de buffer speelde.
De derde prijs ging deze keer naar Wilma Koppens met 37 punten en werd door de gastheer van deze dag dan ook flink geknuffeld.
De tweede prijs was voor Joep Hesseling die met 40 punten wel heel goed voor de dag kwam en hij kreeg een flesje water daar hij net gestopt was met drinken (een zeer goed streven).
Maar de uiteindelijke winnaar was ook deze keer weer met handicap 14,1 Thom de Veth met 41 punten. Hij kreeg daarvoor een groot applaus van ons allen en uiteraard het whisky glas met inscriptie.

Na een prima diner gingen de meeste weer huiswaarts en gaan we ons opmaken voor de laatste wedstrijd die zal worden gespeeld op 26 september in Nunspeet, dan zal ook bekend worden gemaakt wie het "Green"jacket heeft gewonnen.

Arthur van Lunszen

Foto's Edda Huzid   Foto's Stef Egging
Klik op de link en de fotopresentatie wordt geopend.


SGS Golf, 16 augustus, Golfclub Welderen in Elst (Gld)

Tijdens een prachtige dag en een baan, die er nu na jaren fantastisch bij ligt, hebben we genoten met z'n allen. De ontvangst door het clubpersoneel en de horecamedewerkers was uitstekend verzorgd van het begin tot het eind. Absoluut een reden om hier terug te komen.

 We zijn met 19 deelnemers de baan in gegaan, niet zo veel dus, maar het kostte wel veel tijd. De laatste flight kwam pas na 4.45 uur binnen en dat is erg veel tijd voor 18 holes. De prijzen vielen bij de vroege starters. Vandaag stak Thom de Veth met kop en schouders boven de rest uit met een magistrale score van 45, gevolgd door Jan Willem Gorter, die goed volgde met 36. JWG maakt dit seizoen een geweldige groei door en zit nu aardig op het niveau, dat hij makkelijk aan kan. De 3e plaats werd opgeŽist door Cobi de Veth, dus de family was nadrukkelijk aanwezig. Cobi ging er ook vandoor met de Longest voor de ladies, dus het gezoen hield maar niet op. Longest heren voor Jan Willem en de Neary voor Joep, ditmaal zonder zoenen. Birdies? Ja ook, Joep en Walter op de hole waar de Neary werd gespeeld.

Het was weer nice, op naar Edda Huzid op 5 september met voorlopig 24 deelnemers.

Verslag: Pieter van Noord

Foto's 16 augustus Welderen   Foto's Stef Egging
Klik op de link en de fotopresentatie wordt geopend.


Verslag golfwedstrijd GC Zeegersloot Alphen a/d Rijn - 27 juli 2012

Op deze zeer warme dag vertrokken 18 spelers/speelsters voor de vierde wedstrijd alweer om de velbegeerde "Green Jacket".
Op deze mooie en waterrijke baan waren de scores zeer behoorlijk te noemen en nadat we, na enige drankjes, ons hadden verfrist werden de prijzen tijdens het diner uitgereikt door Willem de Jonge van Ellemeet met assistentie van Ron Rishworth.
Er waren twee birdies t.w.: J.W. Gorter en M. Latham.
De longest was voor de thuisspeler W. de Jonge van Ellemeet en de neary was voor J.Geenen.
De vierde prijs ging deze keer naar de gelukkig (had weer praatjes) herstelde St.Egging en de derde plaats was voor A. van Lunszen.
De tweede plaats was met 37 punten voor M. Pothecary en de eerste plaats was ook deze keer voor J.W. Gorter met 39 punten.
De commissie zal dan ook weer zijn handicap gaan aanpassen.

Rond negen vertrokken we weer huiswaarts waar de opening van de O.S. nog kon worden gevolgd.
We zien elkaar weer op 16 augustus op Landgoed Welderen te Elst.

Arthur


Foto's 27 juli Zeegersloot   Foto's Stef Egging
Klik op de link en de fotopresentatie wordt geopend.


SGS Golf Veldzijde in Wilnis - 6 juli 2012

Vrijdag 6 juli, een somber begin en een prachtig einde op de vernieuwde golfbaan van Veldzijde in Wilnis. Een absolute verbetering zoals de baan er nu met 18 holes bij ligt. Hoewel een week van tevoren er nog 26 spelers op de lijst stonden, nam dit o.m. door diverse fysieke oorzaken heel gauw af naar 21. Gelukkig alles weer kunnen regelen zonder extra kosten.

Vol goede moed de baan in en er is best aardig gescoord. 10 mensen die boven de 30 scoorden en dus royaal, net wel of net niet de buffer hebben gehaald.

Uitslag: Jan Willen Gorter (ja, hij alweer, hcp 32.3) 1e met 39 punten, 2e Pieter van Noord (hcp 18.2) met 37 punten, 3e Cobi de Veth (hcp 29.0) met 35 punten en 4e Fred Braam (hcp 20.7) met 33 punten. De Longest dames voor Cobi, voor de heren bij Walter Brand en de Neary ging naar John Beijer.

Goede baan, fijne verzorging door het personeel, goed eten; kortom een baan om in het programma te houden.

Groet, Pieter


Verslag van de SGS golfwedstrijd te Rijswijk - 7 juni 2012

Het zou een regenachtige dag worden op de Rijswijkse en ook nu hadden de weergoden iets anders in petto. Het werd een mooie dag en alleen de laatste flight kreeg een paar druppeltjes te voorduren. We gingen van start rond half een en er waren dit maal 5 flights die gingen strijden om het velbegeerde "greenjacket".

Nadat iedereen zich weer in het bekende jasje dasje of jurk had gestoken werden tijdens het eten de prijzen uitgedeeld. Er was deze keer 1 birdie en die was voor de jarige peter Koppens en ook de neary was voor hem. De longest ging deze keer naar Mike Pothecary en bij de dames was er helaas niemand die de fairway bereikte. De derde prijs ging deze keer naar Peter Koppens met 33 punten.Hij had een betere laatste negen dan Stef en Arthur. Een tweede plaats was er voor Herman Huising met een prima 36 punten op een toch niet al te gemakkelijke baan. Maar de beste van de dag was deze keer zeer verrassend voor Jan Willem Gorter met maar liefst 42 punten,en ging dan ook naar huis met een fles en een mooi SGS glas.Wel zal hij bij de volgende wedstrijd een aangepaste handicap krijgen.

En de volgende wedstrijd is op vrijdag 6 juli op de Veldzijde te Wilnis.

Arthur van lunszen

Foto's Stef Egging
Klik op de link en de fotopresentatie wordt geopend.

Foto's 7 juni Rijswijk


Verslag 1e golfwedstrijd seizoen in Heelsum  - 25 mei 2012

Vrijdag 25 mei de eerste golfwedstrijd van SGS Golf met 25 deelnemers bij de Golfclub Heelsum, een mooi aantal.
Bijna iedereen was op tijd, waardoor het verloop van de planning van wedstrijden bijna niet werd verstoord.

Onder een prachtige blauwe hemel, maar met veel wind, was er eerder sprake van een 'links ' baan dan van een heidebaan.
Buiten de fairway betekende onverbiddelijk gestraft worden door de zeer onvriendelijke rough.
Ballen zoeken zonder resultaat is menigeen overkomen.

Het eindresultaat was dan ook niet om over naar huis te schrijven; slechts 4 mensen in de buffer.
Verdeeld over 2 categorieŽn was de uitslag: 0-24 1e: Harry Melsen [34 stbf] en 2e Arthur van Lunszen [33 stbf] 24.1-36: 1e Stef Egging [34 stbf] en 2e Jan Willem Gorter [29 stbf]. (Stbf = Stablefordtelling ? - webmaster: ik kon het niet beter op internet vinden -)

Dagwinnaar was Harry vanwege een betere 2e 9. De Neary was ook voor Stef, de Longest voor Gerrit van Schouwenburg met een zeer lange drive.
Op naar de volgende wedstrijd in Rijswijk op 7 juni.

 Pieter van Noord

Foto's Stef Egging
Klik op de link en de fotopresentatie wordt geopend.

Foto's 25 mei 2012 Heelsum