Still Going Strong Cricket Club

Uitslagen golfwedstrijden 2011


Alle uitslagen per e-mail doorgeven liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd aan golfcie @ sgs-cricket.nl


Verslag van de Golfwedstrijd op Nunspeet d.d. 21 september 2011

Nadat de rook was opgetrokken voor deze Golfdag stonden er uiteindelijk 16 spelers klaar om deze laatste confrontatie op het mooie Rijk van Nunspeet aan te gaan.
Het weer liet zich van de goede kant zien zodat het regenpak en paraplu in de tas kon blijven. Om twaalf precies vertrok de eerste flight en werden we allemaal het bos ingestuurd om daar vier uur later en 18 holes verder het clubhuis weer op te zoeken.
Tijdens deze 18 holes werden we begeleid door onze SGS voorzitter Duco en zijn vrouw Lideke die het wel eens wilde zien hoe de dame en Heren het er van af zouden brengen. Deze aanmoediging werd zeer op prijs gesteld.
Na de gebruikelijke borrel en verkleedpartij werd er om half zeven aan tafel gegaan voor het diner.
Daar had ook onze vice voorzitter van SGS Pieter van der Hammen zich bij aangesloten. Vooraf aan het diner nam Duco Ohm het woord om de oorkonde van Lid van Verdienste aan Ron Rishworth uit te reiken. Ron was in de voorjaarsvergadering benoemd tot Lid van Verdienste van SGS. Tijdens het diner werden door de Gastheer Ron Rishworth de prijzen uitgereikt.
Eerst de birdie: En dat waren er twee t.w.: Walter Brand en Gerrit Schouwenburg, daarna de longest en de neary en die waren beide voor Thom de Veth.
De vierde plaats deze dag was voor Jan Willem Gorter, de derde plaats voor Walter Brand, de tweede plaats voor Coby de Veth en de winnaar was deze keer Stef Egging met 36 punten.
Op deze golfdag wordt ook altijd het pink jacket en bijbehorende beker uitgereikt aan degene die dit jaar het beste heeft gelopen Op de derde plaats werd dit jaar met 130 punten Pieter van Noord, de tweede plaats was voor Coby de Veth met 131 punten maar De terechte winnaar dit jaar(2011) met 136 punten is Stef Egging geworden.
En zo kwam er weer een einde aan een golfseizoen en gaat de golfcommissie weer op zoek naar nieuwe banen en begin volgend jaar hopen we dan weer een 8 tal wedstrijden geregeld te hebben.

Arthur van Lunszen

Klik op de link en de fotopresentatie wordt geopend. Foto's Duco Ohm

Foto's Golf 20-09-2011-Nunspeet Foto's kunnen worden gedownload.


Donderdag 25 augustus, Golfclub Edda Huzid in Voorthuizen

Op donderdag 25/8 werd de 5e SGS golfwedstrijd gespeeld op Edda Huzid in Voorthuizen. Op het oog een makkelijke baan, maar het venijn kwam toch keihard tevoorschijn. 2 mensen die hun buffer halen en in totaal 4 met 30 of meer punten. Redelijk wat zon, wat wind en veel water - nu niet van boven- om niet in terecht te komen. Uiteindelijk ging ons Brabants echtpaar er met de eerste 2 prijzen vandoor: Peter, 35, en Wilma Koppens, 34 punten, gevolgd door Pieter van Noord met 31 punten. De neary was voor Fred Braam en de longest voor George Kummer. Speciale vermelding verdienen de 'birdie' van Wilma op een par 3 en een 'eagle' van Walter Brand op een par 4 van 320 meter. BRAVO!

Volgende maand naar Nunspeet, daarna SGS tegen het Nol Pfijffer team, maarrrrr.......deze wedstrijd staat op de tocht vanwege te weinig deelname. De commissie heeft nog contact met de andere partij.

Pieter


Donderdag 4 augustus, Golfclub Liemeer bij Uithoorn

Iedereen op tijd present en dat is prettig voor de wedstrijdleiding. Een nieuwe baan in het pakket met 90!!! bunkers en 8!! doglegs; het leek makkelijk, maar dat was het niet. Toch de nodige mensen in de buffer en een zeer spannend slot wat betreft de einduitslag. 2 personen op 35 punten met als winnaar [opnieuw] Rob van Staay door een betere 2e negen dan Pamela Pothecary. Derde plaats: 3 kandidaten en ook daar moest geteld worden. 2e negen allemaal gelijk voor Herman Huising, Mike Pothecary en Ferry Dukker. Mike ging er uiteindelijk vandoor met de 3e prijs. Neary deze keer voor Arthur, longest dames Pamela en heren Walter.

De opzet van de commissie was om meer banen in de Randstad te bieden (Rijswijk, Liemeer) in de hoop meer inschrijvingen [zo dicht bij huis] te krijgen; helaas geen effect, dus wij gaan ons beraden wat nu wijsheid is: dicht bij huis maar gemiddeld duurder of verder weg en goedkoper.

Niettemin weer een geslaagde dag die eindige met plensbuien toen we netjes allemaal binnen waren.

Pieter

Klik op de link en de fotopresentatie wordt geopend.

Foto's 4 augustus 2011 Lieren


SOME THINGS TO THINK ABOUT ......

These greens are so fast I have to hold my putter over the ball and hit it with the shadow.
~ Sam Snead

I was three over. One over a house, one over a patio, and one over a swimming pool.
~ George Brett

Actually, the only time I ever took out a one-iron was to kill a tarantula. And I took a 7 to do that.
~ Jim Murray

The only sure rule in golf is - he who has the fastest cart never has to play the bad lie.
~ Mickey Mantle

Sex and golf are the two things you can enjoy even if you're not good at them
~ Kevin Costner

I don't fear death, but I sure don't like those three-footers for par..
~ Chi Chi Rodriguez

After all these years, it's still embarrassing for me to play on the American golf tour. Like the time I asked my caddie for a sand wedge and he came back ten minutes later with a ham on rye.
~ Chi Chi Rodriguez

The ball retriever is not long enough to get my putter out of the tree.
~ Brian Weis

Swing hard in case you hit it.
~ Dan Marino

My favorite shots are the practice swing and the conceded putt. The rest can never be mastered.
~ Lord Robertson

Give me golf clubs, fresh air and a beautiful partner, and you can keep the clubs and the fresh air.
~ Jack Benny

There is no similarity between golf and putting; they are two different games, one played in the air, and the other on the ground.
~ Ben Hogan

Professional golf is the only sport where, if you win 20% of the time, you're the best
~ Jack Nicklaus

The uglier a man's legs are, the better he plays golf. It's almost a law.
~ H G Wells

I never pray on a golf course. Actually, the Lord answers my prayers everywhere except on the course.
~ Billy Graham

If you watch a game, it's fun. If you play at it, it's recreation. If you work at it, it's golf..
~ Bob Hope

While playing golf today I hit two good balls. I stepped on a rake.
~ Henny Youngman

If you think it's hard to meet new people, try picking up the wrong golf ball.
~ Jack Lemmon

You can make a lot of money in this game. Just ask my ex-wives. Both of them are so rich that neither of their husbands work.
~ Lee Trevino

I'm not saying my golf game went bad, but if I grew tomatoes, they'd come up sliced.
~ Lee Trevino


De Batouwe - 15 juli 2011

15 juli De Batouwe; altijd spannend of er een spelbreker is om iedereen op tijd binnen te krijgen. En ja hoor, het is weer gelukt. Een vrachtwagen ging op zijn kant en dus voor velen een flinke vertraging of omweg. Met wat geschuif in de geplande flights toch iedereen op tijd de baan in kunnen krijgen. Het was weer fantastisch: een zonnetje, korte broeken, prachtige fairways, korhoenders, ganzen in diverse varianten, ooievaars op het nest, konijnen, scholeksters. Alles wat vliegt en rent was er weer - dat geldt niet voor de spelers - en dat maakt het zo leuk om te golfen.

Uitslag: in groep A [hcp tot 24] Rob van Staay winnaar met 38 punten en 2e Thom de Veth met 35;
groep B winnaar Stef Egging met 34 punten en Coby de Veth ook 34 als 2e maar minder punten op de 2e negen.
De Neary ditmaal gewonnen door Ferry Dukker [chapeau!], de Longest dames door Coby, die Pamela met 1 meter versloeg en bij de heren ook Rob van Staay.

Als bijzondere aanmoedigingsprijs gingen de Betuwse kersen [geschonken door Wim Slendebroek] naar John Beijer.

Volgend evenement op een nieuwe baan: Liemeer bij Leimuiden.

Pieter van Noord


Rijswijk Golf Club - 23 juni 2011

Weersverwachting 90% regen. Half twee gestart met 21 deelnemers en geen spatje regen gezien. Een prachtig onderhouden baan, die niet zo lang is maar wel lastig gezien het feit dat bijna iedereen extra slagen boven zijn exact handicap mee kreeg. Half zeven was iedereen binnen en om half acht klein diner + prijsuitreiking. Dagwinnaar was Pieter van Noord, gevolgd door Coby de Veth en Mike Pothecary als gedeeld 2e, maar Mike had een betere tweede negen. De Longest dames was voor Pamela, voor de heren Boelie, de Neary was voor Walter. 15 juli de volgende wedstrijd op de Batouwe bij Tiel."

Pieter van Noord

Klik op de link en de fotopresentatie wordt geopend.

Foto's 23 juni 2011 Rijswijk

 


Verslag 1e golfwedstrijd seizoen  - 12 mei 2011

Op donderdag 12 mei is de aftrap gegeven van het nieuwe SGS Golfseizoen op de totaal vernieuwde baan van de Heelsumsche met Wim Slendebroek als gastheer. Een aangename verbetering mag ik wel zeggen, die baan. Met de wind als extra tegenspeler zijn van de 25 deelnemers er weinig in geslaagd om in hun buffer te spelen. In de categorie hcp 23 en hoger is uiteindelijk Stef Egging [hcp 28.7] uit de bus gekomen als winnaar met 37 Stableford punten, gevolgd door Pamela Pothecary [hcp 27.1] met 35 punten. Bovendien won zij de Longest bij de Dames en die werd bij de heren gewonnen door Gerrit van Schouwenburg. Meer dan 200 meter tegen de forse wind in, bravo! De Neary was ditmaal voor Fred Braam. Winnaar bij de handicappers onder 23 was Pieter van Noord [hcp 18.1] met 34 punten en ex aequo als 2e Rob van Staay [hcp 15.9] en Mike Pothecary [hcp 19.3] met beiden 32 punten. Op basis van lagere handicap en dus een lagere playing handicap [18] dan Mike [22], ging de 2e prijs naar Rob.

Een geweldige dag met veel zon en alle mensen lekker op tijd aanwezig, wat voor de organisatie een zeer plezierige bijkomstigheid is. Op naar de Rijswijkse volgende maand".

Pieter van Noord