Still Going Strong Cricket Club

Uitslagen golfwedstrijden 2009


Alle uitslagen per e-mail doorgeven liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd aan golfcie @ sgs-cricket.nl


7e golfwedstrijd op het Rijk van Nunspeet op 15 oktober 2009.

Vooraf waren er meer dan 30 inschrijvingen maar op de dag zelf gingen we met 22 spelers de baan in.
Het werd een mooie en spannende dag daar er ook uitgemaakt moest worden wie de eindoverwinning in de wacht ging slepen.
Na de goed verzorgde koffie/thee liepen we deze keer Oost/Zuid in Nunspeet.
De scores waren redelijk, want op deze baan behoor je alleen maar recht te slaan anders lig het balletje in het bos.En dat gebeurde nogal eens.
Maar uiteindelijk waren we allemaal om half zes weer van de baan en kon de 19e hole beginnen.
Tijdens het prima verzorgde diner werd door gastheer deze dag Victor Dreis de prijzen uitgereikt aan:
Longest dames: Coby de Veth, Longest Heren: Bing Jurriens en de Neary was voor Victor Dreis.
Er werden ook een drietal birdies gescoord en wel door: Georg Kummer,Carla Vlug-Rosenbaum en Walter Brand.
De uitslag van de wedstrijd was: 4e prijs voor Arthur van Lunszen en Ron Rishworth, de derde plaats voor Georg Kummer met 30 punten
en de tweede plaats was voor Walter Brand met 32 punten, maar de beste was vandaag Thom de Veth met 33 punten.
Na dit prijzenfestival ging men over tot de beste spelers/speelsters van het SGS seizoen.
De derde plaats dit jaar kwam in handen van Ron Rishworth met 133 slagen, tweede werd met 134 slagen Thom de Veth en de eerste
plaats was dit jaar voor Cobi de Veth met 139 slagen, en zij ging dan ook naar huis met "het jasje" en de wisselbeker.
Rest ons nu nog de wedstrijd op het Rijk van Nijmegen op 24 oktober en gaan daarna weer op zoek naar oude/nieuwe banen voor het volgend seizoen.
Arthur van Lunszen


6e golfwedstrijd op de Rottebergen in Bergschenhoek op 25 september 2009

Ook hier waren er weer wat afzeggingen op het laatste moment waardoor we met 21 spelers/speelsters de ronde gingen maken.
We speelde weer onder goede weersomstandigheden en de ontvangst was goed geregeld door onze gastheer van vandaag Jan Vollebregt.
Er waren dit keer 7 flights en de baan lag er prima bij.
De neary werd deze keer gewonnen door(hoe kan het ook anders!) Jan Vollebregt. De bal lag binnen een meter van de vlag.
De longest bij de dames was voor Coby de Veth en bij de Heren zeer verrassend voor Fred Braam.
De eindscores liepen behoorlijk uit elkaar maar uiteindelijk waren er toch weer drie spelers/speelster die hun handicap konden spelen.
De derde prijs ging naar Coby de Veth met 36 punten op de tweede plaats eindigde Ron Rishworth die ook 36 punten had maar een betere
tweede helft had.
De eerste prijs ging naar Walter Brand met 37 punten en uit zijn toespraak konden we opmaken dat dat ook mede te danken was aan zijn flightgenoten.
Na een prima verzorgde maaltijd gingen we weer huiswaarts en hopen we elkaar weer te zien op donderdag 15 oktober in Nunspeet.
Arthur van Lunszen 


5e golfwedstrijd bij Golfclub Veldzijde te Wilnis op 28 augustus 2009

De inschrijvingen voor deze wedstrijd waren vooraf zeer goed te noemen, maar toen we aan de wedstrijd begonnen waren
er maar 19 spelers/speelsters aanwezig. Dat gaf uiteraard enige wijzigingen met betrekking tot de flightindeling.
We hebben deze wedstrijd gespeeld met mooi weer en alleen tijdens het diner begon het flink te regenen maar toen zaten
we heerlijk binnen en te genieten van een voortreffelijk diner.
De prijzen van deze dag vielen in handen van: de Neary was voor Pamela Pothecary, de longest dames voor Wilma Koppens en voor de heren was dat Walter Brand.
De vierde prijs viel gedeeld in handen van Coby de Veth,Pieter van Noord en Ron Rishworth.
De derde prijs met 33 punten was voor Thom de Veth, de tweede prijs met 34 punten was voor Arthur van Lunszen en de beste van allemaal was deze keer voor Peter Koppens met 36 punten.
Al met al toch een leuke dag met deze keer als gastheer Ron Rishworth.
Op 25 september zien we elkaar weer op de Rottebergen  bij Jan Vollebregt.

Arthur van Lunszen 


4e golfwedstrijd op Golfbaan Landgoed Bergvliet op 6 augustus 2009

Op deze schitterende dag (30 graden) en mooie baan was het wel afzien voor de 25 spelers/speelsters. Er was deze keer weer een nieuwe aanwinst te begroeten en wel Jan Willem Gorter (de Krekels, Den Haag). De flesjes drinken kon bijna niet aangesleept worden en er waren dan ook een paar spelers die voortijdig de baan verlieten. Er was zelfs een speler die zo door de warmte was bevangen dat hij de bal op de tee de verkeerde kant op sloeg! Maar uiteindelijk is iedereen weer aan zijn trekken gekomen en het wijntje/biertje etc smaakte verrukkelijk op de negentiende hole. Er werd ook nog gescoord: Er waren twee birdies t.w. Thom de Veth en Herman Huising en de laatste mocht ook de prijs voor de neary mee naar huis nemen.
De longest bij de dames ging naar Anke Borggreven en bij de heren naar Walter Brand. De prijzen voor de eerste drie plaatsen was zeer spannend daar zij alle drie hetzelfde aantal stablefordpunten hadden nl. 34. De laatste negen holes heeft daar de doorslag gegeven. Derde werd hierdoor Stef Egging, tweede Walter Brand en de gelukkige winnaar was deze keer Peter Koppens.
Het verrassingsmenu bleek inderdaad verassend te zijn en na het kopje koffie aan de bar ging ieder weer huiswaarts.
De volgende wedstrijd is op vrijdag 4 september bij de Veldzijde te Wilnis.

Arthur van Lunszen


3e golfwedstrijd op De Batouwe, 10 juli 2009

In de ochtend was het bar en boos met de weersomstandigheden. Zal het golfen wel doorgaan? Om 9 uur reed ik rond  op e baan met de marshall en we troffen een baan aan die er uitstekend bij lag. Het wordt ook (even) droog. Toch maar spelen was de conclusie. Gelukkig vond de meerderheid dat ook, maar wie had voorzien dat een ongeluk op knooppunt Deil zoveel problemen zou geven. Tijdig arriveren was er niet bij, dus tussen half twaalf en half een was ik constant bezig om nieuwe flights samen te stellen. Uiteindelijk hadden we toch om 12.45 27 man in de baan lopen. Regen? Er was geen regen meer; we hebben een nagenoeg droge ronde kunnen lopen met een temperatuurtje van rond de 17 graden.

De vrouwen rukken op, ze beginnen de prijzen in te pikken en dat is wel zo leuk, want het tast het ego van de mannen aan. Leuk onderwerp voor aan tafel. De prijzen deze keer: longest drive dames: Marian Hartman, longest drive heren: Bing JurriŽns, neary: Stef Egging.
Winnaar groep lage handicappers (9 personen): Marian Hartman, 2e plek: Harry Melsen.
Winnaar groep overige handicappers(18 personen): Stef Egging, 2e plek voor Pamela Pothecary, 3e plek voor Anke Borggreven en 4e plek voor Rob van Staay. 1 birdie voor Fred Braam.

Wat was niet leuk? Het onverwachte uitvallen van Carla, waardoor ze het clubhuis van De Batouwe uitbundig heeft kunnen verkennen. Maar veel erger was, dat Frank Peacock na ongeveer 3 uur spelen onwel werd. Marshal opgeroepen, Frank met de buggy naar het clubhuis, spoedarts erbij en helaas werd geconstateerd dat er een hartprobleem was. Via Ziekenhuis Rivierenland in Tiel doorgetransporteerd naar Nieuwegein om gedotterd te worden. De situatie nu (zaterdagmorgen) is stabiel; Frank zal richting Eindhoven gaan om daar verder te herstellen. Alle sterkte gewenst Frank namens de golfgroep.

Het was me het dagje wel, maar gelukkig heeft bijna iedereen  wel zijn plezier er uit kunnen halen.
Tip voor een enkeling: misschien toch maar wat eerder van huis gaan en echt op tijd komen; is wel zo rustig voor de wedstrijdleiding.

Pieter


2e golfwedstrijd op 11 juni op het Golf Event Center, Lelystad.

De ontvangst was zoals te verwachten weer prima voor elkaar dus reden genoeg om voor de punten te gaan.
Het weer liet ons daarbij wel een beetje in de steek maar er werd toch zeer goed gescoord.
Er waren deze keer 22 deelnemers.
De prijzen gingen naar: De neary voor Fred Braam, de longest voor de dames naar Pamela Pothecary en bij de Heren naar Stef Egging(hoe is het mogelijk!!)
De derde prijs was deze maal voor Harry Melsen en de tweede plaats voor Coby de Veth.
De eerste prijs was ook deze keer weer voor Joep Hesseling.
Nadat de gastheer van deze dag George Kummer ons naar de tafel had uitgenodigd, konden we genieten van een voortreffelijk diner.
Na het gebruikelijke kopje koffie ging iedereen weer huiswaarts en we zien elkaar weer op de 10e juli bij de Batouwe te Zoelen (Tiel).

Arthur van Lunszen 


Verslag 1e golfwedstrijd op donderdag 7 mei Golfbaan Heelsumse Veld.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is het seizoen gestart in Heelsum en het weer deed ook zijn best om er een mooie golfdag van te maken.
Er hadden zich 27 spelers/speelsters ingeschreven voorwaar een mooi aantal om aan een nieuw seizoen te beginnen.
Om half een vertrok de eerste flight en omdat de laatste flight zo vriendelijk was wat andere flights door te laten gingen we pas rond 7 uur aan tafel voor het gebruikelijke diner en de daarbij behorende prijsuitreikingen.
De gastheer voor deze dag was Wim Slendebroek.
De prijs voor de longest bij de dames was voor Elly van de Westeringh en bij de Heren ging deze naar Gerrit van Schouwenburg.
De neary was voor de gastheer zelf.
De derde plaats was voor Jan Vollebregt met 35 punten, de tweede plaats voor Thom de Veth met 36 punten, en de eerste plaats was zeer verrassend voor Joep Hesseling met 39 punten, zodat zijn handicap de eerstvolgende keer naar beneden gaat!
Na de 
asperges en koffie gingen de laatste rond half elf naar huis.
De volgende wedstrijd is op 11 juni op Flevoland.
Arthur van Lunszen