Still Going Strong Cricket Club

Uitslagen golfwedstrijden 2008


Alle uitslagen per e-mail doorgeven liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd aan golfcie @ sgs-cricket.nl


8e wedstrijd: golfuitwisseling met Rijk van Nijmegen 25 oktober 2008 : SGS wint de trofee

Zaterdag 25 oktober, een fantastische dag met veel zon, een goede baan en heel veel gezellige mensen. De traditie van een afsluiting van het golfseizoen met een wedstrijd in Nijmegen heeft ook nu weer plaatsgevonden. De oorspronkelijke bedoeling is, dat we veel SGS golfers op de been brengen om partij te geven aan een even groot aantal spelers van Rijk van Nijmegen. Door allerlei oorzaken slonk het aantal SGS-ers helaas van 25 naar veel minder, hetgeen het evenement toch in onbalans bracht. Door de inspanning van Rob de Haas werden extra Nijmegenaren opgetrommeld om onze SGS groep aan te vullen, zodat er uiteindelijk 16 flights van 4 personen van start konden gaan in een matchplay wedstrijd. De eerste flight ging weg om half elf, de laatste om 10 voor twaalf; de gemiddelde duur was ruim 5,5 uur lopen, dus rond 5 uur was het laatste gezelschap binnen. Borrelen, douchen, omkleden en goed gesoigneerd aan tafel, waarbij vele mannen met en vele zonder stropdas te bespeuren waren aan de zijde van beide partijen. De traditie van allemaal jasje/dasje is ook hier doorbroken.

Na een introductie van de avond door Rob werd snel doorgeschakeld naar een uitleg over cricket door Jan van Helden - met steun van Stef op zijn eigen pikante wijze - voor de Nijmegenaren die daar niets van snapten met in het kort wat beelden van testcricket. Aansluitend prachtige oude beelden van wijlen Nol senior, die nog eens liet zien hoe verknocht hij was aan het spelletje cricket. De trofee waarom al 20 jaar gespeeld wordt, was tot deze avond al 13x gewonnen door RvN. En ja hoor, met de hulp van de gastspelers, trok SGS nu aan het langste eind. Aan mij de eer om als teamcaptain voor SGS te fungeren en de Phijffer- trofee in ontvangst te nemen en het dankwoord te mogen uitspreken aan de Phijffers voor opnieuw dit evenement, aan Rob vanwege zijn organisatorische inspanningen, aan onze gastspelers voor de steun (vooral de vrouwen) en aan iedereen voor het kweken van veel gezelligheid. De trofee neem ik mee naar de Nieuwjaarsbijeenkomst; kunnen alle aanwezigen het object van dichtbij bewonderen.

Dit evenement moeten we niet loslaten, dus SGS golfers, ik reken volgend jaar zeker op jullie aanmelding in groten getale, zodat we het initiatief van oude Nol, dat nu wordt voortgezet door zijn kinderen en vrouw Miesje, nog een tijdje in ere houden.

Pieter van Noord

Klik op de foto en deze wordt groot geopend in een nieuw venster. Foto's Pieter van Noord


7e wedstrijd SGS Golf op Het Rijk van Nunspeet 14 oktober 2008

Op een zonnige dinsdagochtend togen 22 man (inclusief 4 dames) naar het Rijk van Nunspeet, waar de laatste onderlinge wedstrijd van dit seizoen op de banen Oost/Zuid plaats vond. Na een uitgebreide borrel op het terras kon gastheer Victor Dreis de prijzen uitreiken: de Longest bij de dames was voor Anke Borggreven, bij de heren voor Dicky Boelhouwer ; de Neary was voor Stef Egging, die daarbij tevens de enige birdie van de dag sloeg.
In de categorie lage handicappers ging de 1e prijs naar adspirant-lid Harry Melsen met 32 Stableford-punten, de 2e naar Arthur van Lunszen met 31 en de 3e (met een beter tweede 9 dan Victor) naar Jan Vollebregt. Bij de hogere categorie waren de flessen wijn voor Ron Rishworth (29), Pam Pothecary (26) en Anke Borggreven (24).
In het klassement voor de Pink Jacket (beste 4 resultaten over het seizoen) kwam op de laatste dag geen verandering: met 142 punten wist
Arthur zijn naaste belagers Thom de Veth (141) en Frank Peacock (140) net op afstand te houden. Na een gloedvol betoog hing Thom de Jacket om de schouders van zijn opvolger (alleen de mouwen waren aan de korte kant).
Als tastbare beloning mocht Arthur een door Het Rijk beschikbaar gestelde toaster (met wapen) van Victor in ontvangst nemen.

Ron Rishworth


6e wedstrijd SGS Golf op Landgoed Welderen 11 september 2008

Met fantastisch weer en uitstekende culinaire verzorging hebben we met een KKG’tje (= klein knus groepje) van 18 personen de 6e speelronde uit de SGS golfreeks 2008 gespeeld. De baan was behoorlijk verzorgd, de meningen over de aantrekkelijkheid waren enigszins verdeeld. Niettemin, de kans dat we er terugkeren is redelijk groot, als we tenminste voor Frank/Walter/Ron een gedetailleerde routebeschrijving maken. Zij hebben de halve Betuwe gezien voor ze de plaats van bestemming bereikten.

De resultaten deze keer:
Winnaar : Thom de Veth met 32 Stableford punten, op de voet gevolgd door Fred Braam en Stef Egging met 31. Fred ging met de 2e prijs er vandoor vanwege een betere tweede negen holes. De longest drive dames was deze keer voor Coby de Veth, voor de mannen was dit Walter Brand. Malcolm Latham pakte de Neary en Mike Pothecary schreef een birdie op zijn naam.
Trouwens, Pamela raakte op enig moment behoorlijk van de kook. De golfbaan wordt doorkruist door een provinciale weg en om veilig over te komen is er een tunneltje. Pamela zag Mike in zijn buggy wel de tunnel in rijden, maar hij kwam er niet meer uit. Vastgelopen met het dak, birdies aan het schieten, wat deed hij daar? Niets geks eigenlijk, de accu was gewoon leeg.
Walter maakte naar zijn flight een groots gebaar door tijdens het slaan in elk geval niet te praten. Steve wist de dames weer op zijn hand te krijgen, want Pamela wil het de volgende keer graag met hem doen en bij voorkeur nog met een 2e dame erbij. Wat er niet voor moois kan groeien op zo’n zonnige dag.
Als slotspeech stak onze Pink Jacket man nog een hart onder de riem bij de commissieleden (waarvoor dank), vroeg zich gelijktijdig af wat er gebeurt met het jacket als een lady het tournament wint. Spontaan werd door Victor aangeboden om een mini skirt met topje daarvoor aan te schaffen en dat zou hij wel sponsoren.
Na loting werd Ron Rishworth de eigenaar van een gratis greenfee voor de wedstrijd op Nijmegen, genereus beschikbaar gesteld door Toolbox oftewel Rob de Haas.

Serieus is het ook geweest. Met respect werd stil gestaan (letterlijk) bij het overlijden van de initiatiefnemer van the pink jacket, Rob Dukker.

Arthur van Lunszen


5e wedstrijd op vrijdag 15 augustus op de Veldzijde te Wilnis.

Dit keer hadden we 24 deelnemers en de gastheer van deze dag was Ron Rishworth.De 1e flight ging van start na een daverende klap, die bij een aantal spelers/speelsters  bij de eerste paar holes nog hevig doordreunde. Maar daarna werd het weer zonnig en eindigde we de 3e innings op het terras en kwamen de zonnebrillen en petjes/hoedjes weer tevoorschijn.
De Veldzijde is altijd weer een verrassend leuke 9 holes baan met een gezellig clubhuis.
De longest bij de dames was voor Elly van de Westeringh en bij de Heren voor Paul Gilchrist(schoonzoon van Joep Hesseling).
De neary werd geslagen door Albert v. Nierop en er waren ook weer 2 birdies t.w. Fred Braam en Paul Gilchrist.
De winnaar van deze wedstrijd werd Peter Koppens met 38 punten, 2e plaats Jan Vollebregt met 35 punten, 3e plaats Frank Peacock 35 punten en 4e werd Coby de Veth ook met 35 punten.
Al met al werd het een zeer geslaagde dag met een prima afsluitend diner en onze eerstvolgende wedstrijd is op 11 september(donderdag) in Elst.

Arthur van Lunszen

Klik op de foto en deze wordt groot geopend in een nieuw venster. Foto's Pieter van Noord en Stef Egging


4e wedstrijd op 31 juli op Landgoed Bergvliet te Oosterhout.

Op deze voor iedereen nieuwe baan waren toch weer 30 inschrijvingen en ook al doet onze secretaris nog zo z'n best er zijn altijd weer deelnemers die bij een verkeerde baan staan!
Om kwart voor twee was iedereen dan toch vertrokken op deze zeer warme dag en een enkeling kon het niet opbrengen om alle 18 holes te lopen.
Na zeker 4 flesjes en bijna 5 uur op de baan te zijn geweest waren alle flights weer binnen en kon de 3e innings beginnen.
Het duurde dan ook tot half acht voordat we aan tafel gingen en we ons lieten verrassen door de kok die een speciaal menu had samengesteld.
Ook hier werden weer wat prijzen verdeelt en deze vielen deze keer toe aan:
Handicap 1 t/m 22.9  1e Malcolm Latham, 2e Arthur van Lunszen en 3e Hans Delfos.
Handicap 23 t/m/ 36  1e Frank Peacock, 2e Peter Koppens en 3e Stef Egging.
Malcolm Latham was de beste van de dag met 34 stableford punten.
De longest bij de Heren ging naar Gerrit v. Schouwenburg en bij de Dames naar Elly v.d. Westeringh.
De neary werd uitgereikt aan Stef Egging en er waren 2 birdies t.w. Thom de Veth en Fred Braam.
Ook gingen er enkele Heren met wat puzzels naar huis die zij ontvingen van een oud cricketer bij Kon UD en Concordia.
De laatste deelnemers (en daar zit ik regelmatig bij) gingen pas tegen 23.00 uur naar huis.
Het was een lange en mooi dag en we komen zeker nog een keer terug.

Arthur van Lunszen     

Klik op de foto en deze wordt groot geopend in een nieuw venster. Foto's Stef Egging


3e wedstrijd op 11 juli op de Batouwe te Tiel.

Maar liefst 32 deelnemers waren aanwezig op deze redelijk mooie dag (2 buitjes) en er werd gespeeld in drie categorien.
De gastheer voor deze dag was in handen van Pieter van Noord.
De prijzen werden als volgt verdeeld:
Handicap 1 t/m/ 19.9   1.Marian Hartman, 2. Arthur van Lunszen en 3. Jan Vollebregt
Handicap 20 t/m 27.9   1.Stef Egging, 2. Peter Koppens en 3e Willem de Jonge van Ellemeet
Handicap 28 t/m/ 36     1. Jaap Geenen en 2 Ron Rishworth.
De beste van de dag was Stef Egging met 36 Stableford punten.
De longest bij de Heren was voor Fred Braam en bij de dames voor Carla Vlug en Phita Honsdregt had deze keer de Neary.
Na deze prijzenslag gingen we aan tafel voor een prima diner  en sloten allemaal de avond af met het betalen van de drankrekening.

Arthur van Lunszen


2e wedstrijd op 6 juni 2008 Flevoland, Lelystad.

Ook nu hadden we weer schitterend golfweer en de baan lag er prima bij. De commissie had besloten om deze wedstrijd in een vorm van een vossenjacht te laten verlopen en dat gaf bij enkele spelers nogal wat administratieve problemen, maar had geen invloed op de uitslag zelf. De vos was deze keer Jan Aart Vlug en hij bleek een prima Vos te zijn, want hij scoorde zelf 34 stablefordpunten, een prima score.

Er waren deze keer 25 spelers die weer om de felbegeerde flessen wijn en wisky glas gingen strijden.
Nadat iedereen de ronde had gelopen en Pieter van Noord alle kaarten had gecontroleerd gingen allen in gepaste kleding aan tafel, waar onze tafelheer van deze avond Hans Delfos de prijzen mocht uitreiken.

Zoals iedere keer werd eerst de neary uitgereikt aan Gerard van Vuuren en de Longest bij de dames aan Coby de Veth en bij de Heren aan Mike Pothecary.

De enige birdy was voor Jan Aart Vlug (de slimme Vos)

De uitslag van de vossenjacht zelf was dat net buiten de prijzen vielen Stef Egging en Pamela Pothecary + 4, een 4e prijs was er voor Thom de Veth +5, de 3e prijs was er voor Frank Peacock +8 en de 2e prijs was voor Ferry Dukker + 10. De eerste prijs was er deze keer voor Arthur van Lunszen + 14.

Nadat een ieder genoten had van het voortreffelijk diner en de goede verzorging gingen de laatste rond half tien weer huiswaarts en zien we elkaar op vrijdag 11 juli 2008 op de Batouwe te Tiel.

Arthur van Lunszen


1e wedstrijd op 8 mei op "De Heelsumse" te Renkum.

Wederom werd de eerste wedstrijd gespeeld op de Heelsumse de homecourse van Gastheer Wim Slendebroek. De opkomst deze keer was zeer goed te noemen want er gingen 28 SGS ers van start. Jaap Geenen speelde voor de eerste keer mee. Het weer was ook perfekt, dus konden we goede scores verwachten. De baan wordt met het jaar beter en mooier.

Nadat iedereen zijn ronde had gelopen en aan de tafel zaten (met een aantal gevarieerde stropdassen!) voor het diner, die overigens prima verzorgd was werd door Wim en Ron de prijzen uitgereikt.
Er was maar een birdie gemaakt en wel door George Kummer, de Neary bij de dames was voor Dieuwke van Esveld-Plugge en bij de Heren voor Jan Vollebregt.
De longest bij de dames was voor Cobi de Veth en bij de Heren voor Jaap Geenen.
De eerste prijs voor de Categorie handicap 0 t/m 23 was voor Thom de Veth, de 2e prijs voor Jan Vollebregt en de 3e prijs voor Hans Delfos.
In de categorie handicap 23.1 t/m 36 vielen de prijzen: 1e prijs Cobi de Veth, 2e prijs Frank Peacock en de 3e prijs voor Ferry Dukker.
Na deze prijsuitreiking en een kopje koffie als afsluiting ging iedereen weer huiswaarts.
Al met al weer een fijne en mooie dag.

Arthur