Still Going Strong Cricket Club

Uitslagen golfwedstrijden 2007


Alle uitslagen per e-mail doorgeven liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd aan golfcie @ sgs-cricket.nl


8e wedstrijd op 27 oktober 2007 op "Het Rijk van Nijmegen" oftewel "De Phijffer Trophy"

De afsluitende seizoenswedstrijd in Groesbeek werd alweer voor de 18e keer gespeeld tegen spelers van Het Rijk van Nijmegen. De onderlinge sfeer was evenals het weer prima. De beste tien individuele stableford scores bepaalden ditmaal de eindscore per team. Nadat de ruim 50 dames en heren de zuurkool met het kuiltje jus verorberd hadden, nam Bing JurriŽns - ditmaal als winnend captain voor Het Rijk van Nijmegen optredend - de befaamde 'Wip' van SGS skipper Ron Risworth in ontvangst. Op individueel vlak zag dezelfde Ron (hcp 29,8)kans met 37 stf punten de lage handicappers Victor Dreis, Dirk-Jan Boelhouwer en Bing JurriŽns voor te blijven en de volle winst te pakken. Hulde Ron ! Het genoemde drietal nam gezamenlijk genoegen met de tweede plek.

Nonk Phijffer nodigt SGS van harte uit om in 2008 en 2009 jaar in groten getale en met groot enthousiasme het (bijna) 4e lustrum van de Phijffer trofee mee te vieren. Nonk's vader en ons aller Nol zal ook op zaterdag 25 oktober 2008 van boven met volle instemming weer meekijken... "


6e wedstrijd op 14 september 2007 op de Engelenburg te Brummen

In het begin van de maand zag het er nog naar uit dat we met 20 personen zouden spelen, maar gelukkig kwamen er nog 6 aanmeldingen zodat we op deze redelijke mooie dag met 26 man/vrouw konden beginnen. Het was ook voor het eerst dat Pamela Pothcary een van de deelnemers was, en ze viel meteen in de prijzen door de longest voor de dames te scoren. De scores waren niet denderend daar de greens niet optimaal waren geprepareerd(maar daar hadden we allemaal last van).De baan was wel uitdagend en je moest wel zorgen dat er niet te veel scheve slagen tussen zaten. Uiteindelijk waren de laatste deelnemers om zes uur binnen en konden we ons gaan opmaken voor het diner en de prijsuitreiking die niet zoals gewoonlijk bij de golfclub werd gehouden maar bij een restaurant in het centrum van Brummen(de vier jaargetijden). Nadat was stilgestaan bij het overlijden van Marrit van Noord gingen we aan tafel.
De prijsuitreiking was deze keer in handen van de gastheer Arthur van Lunszen en hij gaf de balletjes, birdie en flessen wijn aan: Longest heren: Joop Borggreven, de naery aan Victor Dreis en Rob de Haas (beide sloegen het balletje even ver!!) en de enige birdie was voor Elly van de Westeringh.
De 6e prijs was voor Cobi de Veth met 26 punten, de 5e plaats was voor Walter Brand ook met 26 punten, de 4e plaats was voor Joop Borggreven met 27 punten, Ron Rishworth werd 3e met ook 27 punten en de 2e plaats was voor Arthur van Lunszen (thuisspeler) met 28 punten, maar de allerbeste met een totaal van 38!! punten werd Thom de Veth een prestatie die er wezen mag.
Het diner was zeer goed te noemen en toen de laatste personen naar huis gingen moesten zij nog wel even een aantal consumpties betalen die door deelnemers niet waren afgerekend. De volgende wedstrijd wordt gehouden op de Nunspeetse op 11 oktober a.s..
 
Arthur van Lunszen  


5e wedstrijd op 17 augustus 2007 op golfclub Veldzijde te Wilnis

Met 30 deelnemers vertrokken we op deze 9 holes baan en het was plezierig spelen op deze voor velen een nieuwe baan.
Met toch ook helaas weer wat kleine regenbuien werden de achtien holes door iedereen weer volbracht en is het fijn te weten dat er altijd weer een 19e hole wacht.
Na deze hole kregen we een prima 3 gangen diner voorgeschoteld en zoals gebruikelijk werden de prijzen weer uitgereikt door Ron Rishworth op zijn eigen vrolijke manier. Deze keer gingen de prijzen naar : De longest heren naar Willem de Jonge van Ellemeet en hij pakte ook de neary maar mee. De longest bij de dames was voor Cobi de Veth en er waren ook nog 3 birdies gevallen t.w. Elly van de Westeringh, Peter Koppens en Thom de Veth.
De eerste prijs bij de dames was voor Cobi de Veth 35 stablefordpunten , 2e prijs voor Elly van de Westeringh met 34 punten en de derde prijs was voor Carla Vlug-Rosenbaum met 27 punten.
Bij de Heren gingen de prijzen naar: 1e prijs met 39 punten Joop Borggreven, 2e prijs naar Arthur van Lunszen met 36 punten en de 3e prijs naar Thom de Veth met 34 punten.

Al met al was het een geslaagde dag met alweer wat nieuwe spelers erbij t.w. Joep Hesseling, Gerard van Vuuren en Piet Peek.
Voorafgaand aan het diner werd er stilgestaan bij de helaas zeer slechte gezondheid van Marrit van Noord.
Volgende wedstrijd is op vrijdag 14 september a.s. bij Kasteel Engelenburg te Brummen.

Arthur van Lunszen   


4e wedstrijd op 20 juli 2007 op de Hattemse

Op 20 juli zijn we wel op de Hattemse geweest, maar door regen en onweer is daar geen wedstrijd gespeeld, helaas.


3e wedstrijd op 3 juli 2007 op de Batouwe te Tiel

Vooraf werd deze wedstrijd gekenmerkt door vele afschrijvingen, we hadden 27 inschrijvingen en uiteindelijk bleven er maar 16 spelers over waarbij vermeld dat de 2 laatste dagen 6 afmeldingen binnen kwamen.

Als commissie gaan wij dan ook bekijken hoe wij dit kunnen ondervangen daar het op de Batouwe ons nog gelukt is om geen extra greenfee te hoeven betalen. De leden zullen op korte termijn hierover bericht ontvangen.

Maar nu de wedstrijd. Met zestien ( 3 dames en 13 heren) spelers waaronder een VOS gingen wij de baan in en gelukkig op een buitje na hebben we het droog gehouden en brak zelfs af en toe de zon door.

De neary ging deze keer naar de gastheer Pieter van Noord en de longest ging naar Carla Vlug-Rosenbaum (zij had ook een birdie).

Tijdens het diner (overigens prima verzorgd) werd door de gastheer bekend gemaakt wie de VOS onder ons was.

Als commissie hadden wij een goede keuze gemaakt want Thom de Veth (de Vos) bleek ook het hoogste aantal stablefortpunten te hebben en wel 35 (hij werd hiermee uiteraard eerste). Fred Braam bleek met 31 punten het dichtst bij de Vos te zitten met 31 punten en onze vriend Peter Koppens viel ook in de prijzen met 29 punten.

Al met al voor de spelers die er waren was het een geslaagde dag en we hopen dat op 20 juli in Hattem iedereen die ingeschreven heeft ook daadwerkelijk zal meedoen (voorinschrijving 31 spelers).

Arthur van Lunszen


2e wedstrijd op 15 juni 2007 op golfclub Flevoland te Lelystad 

Met 23 dames en heren werd deze wedstrijd gespeeld onder goede weersomstandigheden en het begon pas te regenen toen alle flights weer binnen waren.

We werden zoals gebruikelijk in Lelystad ontvangen door onze gastheer Hans Delfos met een kopje koffie met iets lekkers daarbij. Zelfs de prijsstelling was t.o.v. vorig jaar niet gewijzigd.

Er werd weer gestreden om de hoogste individuele score en dit jaar voor het eerst om het beste flight gemiddelde (groepsprijs).

Ook waren er uiteraard weer de prijzen voor de "neary" en die ging deze keer naar Elly van Westeringh.

De "longest" bij de dames was weer voor Elly van Westeringh en bij de heren voor Hans Delfos.

De teamprijs ging naar Thom de Veth en Ferry Dukker.

De eerste prijs ging naar de nieuwkomer Steven Lubbers met 39 punten, 2e prijs was voor Arthur van Lunszen met ook 39 punten en Thom de Veth kreeg de derde prijs met 38 punten.
En na het voortreffelijk diner ging iedereen weer tevreden naar huis en zien we elkaar weer op 3 juli a.s. op de Batouwe te Tiel.

Arthur van Lunszen


1e wedstrijd op 9 mei 2007 op ďDe HeelsumseĒ te Renkum

De openingswedstrijd van het seizoen 2007 werd op Woensdag 9 mei gespeeld op de homecourse van gastheer Wim Slendebroek.
Helaas waren er deze keer geen dames (de eerste keer sinds jaren) bij aanwezig waardoor er met 19 heren werden gestart.
Het weer was ons goed gezind, want het begon pas te regenen nadat de laatste flight binnen was en de puntentelling kon worden opgemaakt.
De eerste prijs ging naar Peter Koppens met 40 punten (zijn handicap zal dan ook worden aangepast!), de 2e plaats was voor Hans Vlietman met 37 punten en de derde plaats was voor Gerrit Schouwenburg met 36 punten.
De longest drive ging deze keer naar Jan Aarnink en de neary kwam op naam van (hoe kan het ook anders) Wim Slendebroek.
Het diner was zoals gebruikelijk in Heelsum weer prima verzorgd en het is te hopen dat de eerstvolgende keer wat meer inschrijvingen zijn.
Al met al was het een geslaagde start van het SGS Golfseizoen 2007.

Arthur van Lunszen