Still Going Strong Cricket Club

Uitslagen golfwedstrijden 2006


Alle uitslagen per e-mail doorgeven liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd aan golfcie @ sgs-cricket.nl


1e wedstrijd op 3 mei op ‘De Heelsumse’ te Renkum

De openingswedstrijd van het seizoen 2006 werd op woensdag 3 mei op ‘De Heelsumse’, de homecourse van gastheer Wim Slendebroek, gespeeld.

Zoals bijna elk jaar is het aantal deelnemers de eerste wedstrijd niet zo groot.

23 SGS-ers waren naar Heelsum getogen, Herman Huising en Stef Egging deden voor de eerste keer mee. Het was prachtig weer, de baan lag er goed bij. Gelukkig geen hoge rough, dus geen ‘oneerlijk’ balverlies zoals vorig jaar.

De debutanten (vanaf handicap 36) vielen meteen in de prijzen. Voor de volgende wedstrijd krijgen ze een SGS handicap toebedeeld.

1e met 45! stablefordpunten Herman Huising, 2e Thom de Veth (handicap 23) met 37 punten en 3e Stef Egging eveneens met 37 punten.

De longest drive bij de heren werd geslagen door Thom de Veth en bij de dames door Elly van de Westeringh. De neary kwam op naam van Fred Braam.

Het buffet was prima verzorgd, al met al dus een zeer zonnige geslaagde start van het SGS-golfseizoen 2006.


2e wedstrijd op 9 juni op het Golf Event Center, Lelystad

Het was prachtig weer, de baan lag er goed bij, reden genoeg om punten te halen.

Er waren maar 22 deelnemers, dat viel een beetje tegen.

Zoals gebruikelijk bij het Golf Event Center hadden we een arrangement, waarbij ontvangst met koffie en iets lekkers, de greenfee en een 3-gangen diner is inbegrepen.

De eerste prijs was voor Pieter van Noord met 40 punten, 2e Thom de Veth met 38 punten en 3e Ron Rishworth met 36 punten.

De longest drive bij de heren was van Walter Brand en bij de dames van Elly van de Westeringh.

De neary werd door  Dirk Jan Boelhouwer geslagen.

Na het diner was de prijsuitreiking met een kopje koffie op het nog zonnige terras, met de nummers 1 tot en met drie op een erepodium (zie foto) , extra gezellig voor iedereen en in het bijzonder voor gastheer Hans Delfos.

Het is te hopen dat er bij de volgende wedstrijd weer wat meer inschrijvingen zijn.


3e wedstrijd op 3 juli op De Batouwe, Tiel

Helaas weer veel afzeggingen, dus uiteindelijk maar 20 deelnemers. Pieter van Noord was zeker na afloop met een glaasje wijn een prima gastheer.

Het was heel erg warm, maar iedereen kwam toch redelijk monter van de baan.

Er werd niet geweldig gescoord. (De baan of de warmte?)

Het eten was dit keer prima en de sfeer was uitstekend.

De winnaar was Arthur van Lunszen met 31 punten.

2e Fred Braam met 30 punten

3e George Moon met 28 punten

De Longest drive bij de dames was van Phita Honsdrecht en bij de heren van Fred Braam.

De neary werd geslagen door Pieter van Noord.

Al met al weer een fijne dag.


4e wedstrijd op 28 juli op ‘De Hattemse’ te Hattem

Het wordt eentonig, maar er was weer een mindere opkomst dan andere jaren.

Hattem is altijd heel populair en meestal zitten we tegen de 40 deelnemers, nu waren het er ‘maar’ 27.

Maar dat maakte het niet minder gezellig. Het regende toen we aankwamen, maar dat hield al snel op, waarna het weer heel warm werd.

De baan lag er goed bij en het eten was zoals altijd goed verzorgd.

De winnaar van de wedstrijd was Peter Koppens met 35 punten, 2e Pieter van Noord, ook 35 punten en 3e Stef Egging, ook 35 punten.

De neary had Jan Aarnink al in de 1e flight geslagen, 30 cm. van de hole, zodat het voor de rest kansloos was om dat nog te verbeteren.

De longest drive bij de heren was van Gerrit van Schouwenburg en bij de dames van Elly van de Westeringh. Het gastheerschap was bij Jan Aarnink in goede handen.


5e wedstrijd op 18 augustus op Albatross te Prinsenbeek

Dit keer 30 deelnemers. John Beijer is bedrijfslid op Albatross en mag een keer per jaar een bedrijvendag organiseren. Daar had hij SGS voor uitgekozen. Er hoefde dus geen greenfee te worden betaald. Dat werd uiteraard door iedereen bijzonder gewaardeerd. Het is een verrassend leuke 9-holes baan, met een gezellig clubhuis. Het was prima weer, dus alles bij elkaar reden genoeg voor een geweldige dag.

De longest drive bij de heren sloeg Peter Koppens, bij de dames Karin Vriens.

De neary werd geslagen door Thom de Veth.

Er waren prijzen in 2 categorieën: 0-24 en 24-36.

In de 1e categorie was Bing Jurriens 1e met 35 punten, 2e Dirk-Jan Boelhouwer, ook 35 punten en 3e Carla Vlug met eveneens 35 punten.

In de 2e categorie was 1e Marianne Hartman met 41 punten, 2e Peter Koppens met 41 punten en 3e Ron Risworth met 37 punten.

Gastheer John Beijer ontving van talloze deelnemers meerdere malen de complimenten.


6e wedstrijd op 15 september op ‘De Schoot’ te St Oedenrode

In 1e instantie waren we heel blij met 32 inschrijvingen, maar dat was te vroeg gejuicht.

In de laatste week kregen we 9 afzeggingen, dus helaas waren er maar 23 deelnemers.

Het was prachtig weer, de baan lag er goed bij. Een smetje was dat we in de 2e negen moesten weven met de leden, waardoor er wat langer gewacht moest worden. Het arrangement met koffie, 3-gangen menu, glas wijn en koffie toe was erg goed verzorgd voor een aantrekkelijke prijs.

De longest drive bij de heren was van George Kummer (jawel de zoon van), bij de dames van Elly van de Westeringh De neary werd geslagen door Victor Dreis.

De 1e prijs was voor Cobi de Veth met 37 punten, 2e Rob van Staaij met 35 punten en 3e Victor Dreis met 34 punten. Gastheer Rob van Staaij heeft zich de Brabantse gezelligheid ondertussen gezien zijn ‘optreden’ absoluut eigen gemaakt.


7e wedstrijd op 11 oktober op ‘De Veluwse’ te Hoog Soeren

Dit keer waren er 35 deelnemers, een baan waar men terecht graag op speelt.

Het was de laatste wedstrijd van het seizoen.

De “Pink Jacket”, voor de overall winnaar van het jaar 2006, werd tot de laatste hole bestreden. Thom de Veth werd uiteindelijk winnaar met Peter Koppens als goede tweede.

De wedstrijd zelf werd in de categorie tot handicap 24 gewonnen door Pieter van Noord met 38 punten, 2e Marianne Hartman met 37 punten en 3e Bing Jurriens met 35 punten.

Bij de categorie boven handicap 24 was Cobi de Veth 1e met 37 punten, 2e Peter Koppens met 35 punten en 3e Ferry Dukker met 33 punten.

De longest drive bij de heren werd door Ted Hartman geslagen en bij de dames werd door Cobi de Veth de verste bal op de fairway geslagen.

De neary kwam op naam van Peter Koppens.

Al met al een zeer geslaagde, gezellige finale dag gespeeld onder optimale omstandigheden.


4 november Het Rijk van Nijmegen (Phijffer Trophee)

Zoals altijd sloten we het seizoen weer af met een wedstrijd tegen en op het ‘Rijk van Nijmegen’ Het was voor de tijd van het jaar geweldig weer. De sfeer was weer prima.

S.G.S. was dit jaar te sterk voor de Nijmegenaars. Ferry Dukker, als captain van de SGS-ers mocht ‘De Wip’ de wisseltrofee, in ontvangst nemen.

Na afloop van de wedstrijd was er de traditionele zuurkool met een kuiltje jus.

Het is de vraag hoe het mogelijk is maar Rob de Haas overtrof zichzelf weer door de dag voortreffelijk te organiseren, met ondertussen een knipoog naar boven als herinnering aan de onvergetelijke Nol.


Alle verslagen van Hans Delfos. Hans bedankt !

Heeft iemand wellicht foto's gemaakt? Zo ja dan ben ik er erg in geinteresseerd (Roelof).