Programma en verslagen golfwedstrijden 2021

Al vele jaren bestaat de mogelijkheid om naast het cricketen ook te golfen bij SGS. Ieder jaar worden er door de golfcommissie een 8 tal wedstrijden georganiseerd,  waarbij de dag meestal wordt afgesloten met een gezamenlijk diner en de daarbij behorende prijsuitreikingen van die dag. Na de laatste wedstrijd van het seizoen wordt tevens een beker uitgereikt aan de beste golfer/golfster van dat jaar.

Wil je eens een wedstrijdje meedoen om de sfeer te proeven, mail dan naar Jan Willem Gorter :  jwgorter @ ziggo.nl  (Spaties verwijderen)

►  naar het wedstrijdprogramma 

Verslag SGS Golfwedstrijd op 30 september bij de Edese Golfclub Papendal  (20211004)

Voor alweer de laatste golfdag van het korte “corona seizoen” arriveerden vanaf 12.30 uur de 21 deelnemers in het clubhuis van de Edese waar onder genot van koffie werd bijgepraat en voorbeschouwd op de dingen die komen gingen. De commissie was verheugd met het SGS-golfdebuut van Debbie Dreis – Kooij en ook met de ‘terugkeer’ van Jaap Vogelaar die in 1998 voor het laatst golf speelde met SGS!! Beiden kregen na afloop een SGS logo balletje.

Het weer was ons goed gezind, geen regen wel een stevige wind en een uitdagende baan die een wissel zou trekken op ons uithoudingsvermogen!
Voor cricketers is een “lost ball” een grote uitzondering, maar vandaag zou het voor golfende ex-cricketers aan de orde van de dag gaan zijn; al op hole 1 zou een misslag de bal in de biotoop doen belanden en dat was voor enkelen – zeker voor mij – de eerste  “lost ball “ van de dag en er zouden er nog veel meer volgen! Een beetje links en rechts informeren na afloop naar het aantal verloren ballen doet mij vermoeden dat we met z’n allen goed geweest zijn voor ongeveer 50 “lost balls”. Dat hadden er overigens misschien wel meer geweest als George Kummer – fijn dat hij er weer bij was – als een soort caddy zijn scherpe oog niet had laten vallen op enkele zeer scheef geslagen ballen van Hans Delfos en ondergetekende.

Gelukkig werden er ook heel veel goede slagen gedaan en daarvan wil ik er een paar noemen: een van Cees Nierop in de eerste flight op hole 4 en die was goed voor de “longest”  en die van Simon van de Vlekkert op hole 11 was goed voor de “neary”.
Op deze toch zeker niet gemakkelijke baan en met de verraderlijke wind zouden de individuele scores niet echt hoog  worden en dat bleek wel bij de uitslag;  slechts 2 deelnemers brachten een score van meer dan 30 stableford punten binnen en dat waren Herman Huising en Arthur van Lunszen met elk  31. Een betere 2e negen leverde Herman de 1e prijs op en een mooie pul die overigens bij het overhandigen te vroeg werd losgelaten of te laat werd aangepakt met als gevolg een pakketje scherven. Een gegraveerd whisky glas was een goede vervanger. Arthur dus tweede en Victor Dreis met 29 punten werd derde.
En dan nog de eervolle vermeldingen voor de birdies, ook nu weer 3 en wel voor Debbie, Simon en Arthur.                     Herman won de 1e prijs ►

Er werd overigens nog een prijs uitgereikt en wel aan degen die op de 7e  plaats is geëindigd en dat was uw verslaggever die dit verhaal met plezier heeft geschreven. 
En omdat tradities goed bij een club als SGS passen, stel ik voor om  “de zevende prijs” voortaan na elke SGS golfwedstrijd uit te reiken!

Simon van de Vlekkert verving Thom de Veth voor het traditionele bedankje aan de commissieleden en hij onderstreepte zijn woorden met voor elk een fles kwalitatief hoogstaande Zuid-Afrikaanse wijn. Zeer verdiend heren!!

Graag tot volgend jaar allemaal!
Maarten Ingelse

Foto's Edese Golfclub Papendal 30-09-2021  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.  ( ►downloadinstructie )

Verslag SGS Golfwedstrijd op 26 augustus bij de Hattemse Golfclub  (20-08-2021) 

Het is alweer een aantal jaren geleden dat we op de Hattemse gespeeld hebben en door  tussenkomst van oud PW crickerter Pem van Heek zijn wij weer bij Hattem terechtgekomen.

Het weer werkte , op een klein buitje na, gelukkig mee , en we mochten dan na de koffie en koek beginnen aan de 18 holes . Er waren 22 spelers/speelsters wat voor ons als commissie een fantastisch aantal is. Er werd gestreden voor de longest ( een voor dames en een voor heren) , de naery en uiteraard voor de meeste stableford-punten.

Nadat iedereen binnen was en op het mooie terras wat bijgepraat werd over de goede en misschien wat  mindere slagen gingen we rond kwart voor zeven aan tafel voor het diner.

Na het hoofdgerecht werden de prijzen uitgereikt door de gastheer van die dag Arthur van Lunszen. De doos eieren (aangeboden door Thom en Coby de Veth) werd uitgereikt aan Cees van Lennep die gezorgd had voor het kontakt met Pem van Heek. Er was een speelster die voor het eerst met SGS golf meespeelde en dat was Joke Du Pon.

De Birdies waren weer in trek deze keer en liefst drie heren (Hans Delfos, Pieter van Noord en Maarten Ingelse) konden deze in ontvangst nemen. De Neary werd een spannende strijd maar uiteindelijk ging Pieter van Noord er met de prijs vandoor. De longest voor de dames werd gewonnen door Joke Du Pon en voor de Heren was Fred Braam degene die het verst sloeg. De derde prijs van de dag werd gewonnen door Thom de Veth met 33 punten (laatste negen 15 punten) De tweede prijs was voor Maarten Ingelse ook met 33 punten maar de laatste negen had hij 17 punten. De eerste prijs was deze keer voor Arthur van Lunszen die met 37 punten er met deze prijs vandoor ging.

Al met al een mooie dag ,een schitterende baan, zeer goede catering en we zijn volgend jaar weer van  harte welkom. En nu op naar de laatste wedstrijd de Edense Golf club (Papendal) en ook daar hopen wij weer vele golfers te mogen ontmoeten. Inschrijven kan nog steeds. (donderdag de 30e september) Tot dan,

Arthur van Lunszen

Foto's Hattemse Golfclub 26-08-2021  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.  ( ►downloadinstructie )

Verslag 1e SGS golfwedstrijd op 22 juli op de Batouwe  (24-07-2021) 

Eindelijk konden we weer voor het eerst golfen maar wel met  inachtneming van de corona regels.

Gelijk een goede opkomst met 20 golfers, waaronder voor het eerst Peter Peperkamp.
De weersomstandigheden waren goed en er werd redelijk gescoord. Een ieder was weer op tijd binnen.  Onder het genot van een drankje werd er bijgepraat en was het reuze gezellig op het terras. En toch zat een ieder netjes om 19.00 uur aan tafel.

Door gastheer Fred Braam werd er stilgestaan bij het overlijden eind 2020 van Wim Slendebroek. 

Zoals gewoonlijk werd er tijdens het eten de prijzen uitgedeeld. Ons nieuw lid Peter Peperkamp kwam in het bezit van een SGS golfballetje.
De overige prijzen waren: een birdie voor Arthur van Lunszen en Berend van Weel.
De longest en de neary voor Cees Nierop. Hij ontving hiervoor van Arthur een SGS stropdas.
De 3e prijs was voor Maarten Ingelse met 29 punten, de 2e prijs voor Arthur van Lunszen met 30 punten en de 1e prijs voor Cees Nierop met 38 punten.

Na een gezellige en geslaagd golfdag ging een ieder weer huiswaarts

Voor de wedstrijd op 26 augustus bij de Hattemse en de wedstrijd op 30 september op de Edese kan nog ingeschreven worden.

Verslag: Fred Braam

Foto's Batouwe Golf   22-07-2021  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent.
Alle foto's kunnen worden gedownload.  ( ►downloadinstructie )

Wij gaan weer golfen !  (12-06-2021)

Dankzij inspanningen van zowel Arthur als Fred hebben we op korte termijn al 2 wedstrijden kunnen organiseren.
Met de Edese zijn we nog in overleg.

De 1e wedstrijd is op donderdag 22 juli 2021 bij de Batouwe, Starttijd 12.28 uur.
De prijs van dit arrangement bedraagt 80 euro p.p. en bestaat uit koffie/thee bij ontvangst, 18 holes golfen en een uitgebreide dagschotel met keuze uit vlees/vis. Er zijn 3 handicarts gereserveerd.
Gastheer: Fred Braam

De 2e wedstrijd is op donderdag 26 augustus 2021 bij de Hattemse Golfclub. Starttijd 12.30 uur.

De prijs van dit arrangement bedraagt 75 euro p.p. en bestaat uit koffie/thee met Hoevekoek bij ontvangst, 18 holes golfen, bij de borrel een Hoeveplank (o.a. bitterballen) en een dagschotel vlees/vis en na afloop een kop koffie/thee. Er zijn 3 handicarts gereserveerd.
Gastheer Arthur van Lunszen.

De 3e wedstrijd is op donderdag 30 september 2021 op de Edese bij Papendal. Starttijd 14.00 uur.
De prijs van het arrangement bedraagt 80 euro p.p. en bestaat uit koffie, thee bij ontvangst,  18 holes golfen, 2 gangen diner bestaande uit voorgerecht en hoofdgerecht met keuze uit vlees-vis en koffie na. Er zijn 3 handicarts gereserveerd.
Gastheer de golfcommissie.

Wedstrijdprogramma Golf 2021

gespeeld nog te spelen NIEUW, ingelast verregend vervallen
datum Baan + plaats Gastheer Aanvang
22 juli 2021 Golfvereniging De Batouwe Fred Braam 12:28 uur
26 augustus 2021 Hattemse Golf & Country Club Arthur van Lunszen 12:30 uur
30 september 2021 Edese Golfclub Papendal de golfcommissie 14:00 uur

De gastheer van de dag neemt de prijsuitreiking voor zijn rekening.