Programma en verslagen golfwedstrijden 2020

Al vele jaren bestaat de mogelijkheid om naast het cricketen ook te golfen bij SGS. Ieder jaar worden er door de golfcommissie een 8 tal wedstrijden georganiseerd,  waarbij de dag meestal wordt afgesloten met een gezamenlijk diner en de daarbij behorende prijsuitreikingen van die dag. Na de laatste wedstrijd van het seizoen wordt tevens een beker uitgereikt aan de beste golfer/golfster van dat jaar.

Wil je eens een wedstrijdje meedoen om de sfeer te proeven, mail dan naar Jan Willem Gorter :   jwgorter @ ziggo.nl  (Spaties verwijderen)

►  naar het wedstrijdprogramma

Verslag van de 4e SGS golfwedstrijd op 25 september op de Edese Golf (26-09-2020)

Helaas is aan het golfseizoen voor SGS een einde gekomen. Waar de commissie enorm hard heeft gewerkt om een mooi programma samen te stellen, gooide COVID19 roet in het eten.

Er waren mooie banen geregeld, waarvan helaas (of gelukkig) maar 4 bespeeld konden worden. Gezien dit geringe aantal blijft het Groene Jasje nog 1 jaar in de kast bij Maarten Ingelse en mag hij er nog met trots in 2021 in rondlopen.
De banen die we konden spelen waren: Nunspeet, Efteling, Batouwe en Edese op het Papendal complex. De laatste was een maagdelijke baan voor SGS. Het is een mooie baan en daarover was iedereen het wel eens, dus verzoek aan de commissie is om deze volgend jaar weer op te nemen in de lijst.

De bezetting was relatief mager, slechts 18 deelnemers, aangezien om verschillende redenen een aantal mensen moesten afhaken.

Wel mochten we Steve Tovey begroeten, die sinds dit jaar weer terug is naar het Verenigd Koninkrijk. En prompt ging hij met de eerste prijs terug naar huis met 40 Stableford. Om de tweede plaats was het extreem spannend en gaf de commissie veel rekenwerk als toetje van de geslaagde ouverture op Edese. Drie mensen maar liefst eindigden op 32, waarbij Mark Twemlow vierde werd en dat in zijn eerste jaar als golfer. Coby de Veth haalde de derde prijs binnen op matching cards en Maarten Ingelse werd tweede.

De bijzondere prestaties waren deze dag voor Coby de Veth en Arthur van Lunszen (verste afslag, ofwel de Longest) en Simon van de Vlekkert voor de dichtstbijzijnde afslag bij de vlag op een Par-3 hole, ofwel de Neary). Iedereen kreeg uiteraard de daarbij behorende beloning in de vorm van een logo-bal en een fles wijn.

Aan het diner hadden we toch ongeveer 20 mensen waaronder Pieter van den Hammen en Pieter van Noord, die niet hebben gespeeld en toch de moeite hadden genomen om aanwezig te zijn, hulde. Daarnaast werd ook Steve Tovey verwelkomd die de trip vanaf The Isle of Wight had gemaakt.

Tot slot werd de commissie in het zonnetje gezet door Thom de Veth, die namens alle deelnemers een aandenken had geregeld voor de commissie leden. Terecht, want het is geen makkelijke opgave om iets te regelen op verscheidene banen en zeker niet in deze lastige periode. Dus, Arthur van Lunszen, Fred Braam en met name Jan Willem Gorter, die ondanks zijn fysieke gesteldheid toch zich voor 100% had ingezet, hartelijk dank voor jullie energie en hopelijk mogen we volgend jaar ongestoord strijden om het Groene Jasje, zonder dat jullie jezelf in allerbochten moeten wringen. Hulde voor jullie inzet.

Verslag: Simon van de Vlekkert

Foto's Edese Golf 25-09-2020  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload. ►downloadinstructie

Verslag van de 3e SGS golfwedstrijd op 10 september op De Batouwe (12-09-2020)

Een stralende dag, een schitterende baan, een groep van 16 golfers, wat kon er mis gaan? Niet veel zou je denken, maar voor Walter en Niek begon het niet lekker! Walter, die toch al zo’n 10 jaar op de Batouwe komt, stuurde chauffeur Niek de verkeerde ingang in en stond op de par-3 baan! We kennen Walter, hij heeft er altijd een verbaal sterke verklaring voor, maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat hij in voorgaande jaren meer zit te kletsen in de auto, dan dat hij oplet waar hij eigenlijk moet zijn. Gelukkig nog op tijd om in de laatste flight te vertrekken. Voor Walter was dat nog niet alles, omdat hij in een onbewaakt ogenblijk zijn kar met tas in het water aantrof. Flightgenoot Arthur bracht Walter´s uitrusting weer op het droge en kon het met nat materiaal verder spelen.

Het spel van alle deelnemers liet te wensen over hetgeen tot uiting kwam in de magere scores die behaald werden; toegegeven de mooie baan van de Batouwe is niet makkelijk, maar niemand bracht een kaart met 30 of meer stableford-punten binnen!! Dat zal in de SGS golfhistorie niet vaak zijn voorgekomen.
En ook opvallend; er werd geen enkele birdie gemaakt, wel de nodige parren en Herman Huising was met 4 parren misschien wel topscorer – maar een aantal strepen voorkwam dat hij in de prijzen viel.

Ondanks dat was er uiteraard wel een winnaar en dat bleek Thom de Veth te zijn met 28 punten, op de voet gevolgd door echtgenote Coby met 27 punten en Fred Braam met 26 punten, die Walter – eveneens met 26 – nipt achter zich liet.
De longest was voor Coby de Veth, die dus alle mannen in het veld aftroefde; de neary leek naar Ivon Bergsma te gaan, totdat haar Pieter de bal een meter dichterbij wist te krijgen! Niet getreurd Ivon, de fles witte wijn is toch in dezelfde koelkast terechtgekomen.

De dag werd afgesloten met een prima hoofdmenu en koffie. Op vrijdag 25 september spelen we alweer de laatste wedstrijd van het merkwaardige seizoen 2020 op de Edese. Inschrijven kan nog !!

Tot op Papendal,

Verslag: Maarten Ingelse

Foto's De Batouwe 10-09-2020  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload. ►downloadinstructie

Verslag van de 2e SGS golfwedstrijd op 14 augustus op de Efteling (16-08-2020)

Nadat vorig jaar de wedstrijd op de Efteling vanwege hevig noodweer gecanceld moest worden konden wij dit jaar genieten van prachtige weersomstandigheden.

Wij waren dit keer met 1 dame en 12 heren.

Na afloop van de wedstrijd konden wij op het terras genieten van een drankje en een diner waarbij goed rekening werd gehouden met de corona maatregelen. (max 3 personen per tafel).

De prijzen werden verdeeld onder de volgende deelnemers: de Birdy op hole 5 was voor Walter Brand, de Neary op hole 8 voor Thom de Veth en de Longest op hole 14 voor Fred Braam.
De 3e prijs met 30 punten was voor Fred Braam, de 2e prijs met 32 punten voor Simon v.d. Vlekkert en de 1e prijs met 36 punten was voor de verrassend goed spelende Arthur van Lunszen.

Na een mooie golfdag ging iedereen tevreden naar huis.

Op donderdag 10 september spelen wij op de Batouwe (er kan nog ingeschreven worden !!! ).

Verslag: Fred Braam

Foto's Efteling 14-08-2020  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload. ►downloadinstructie

Verslag van de 1e SGS Golfwedstrijd van de dit seizoen op 16-07-2020 op de Nunspeetse (17-07-2020)

Na meer dan driekwart jaar wachten i.v.m. Corona konden we dan eindelijk weer de clubs uit de tassen halen om onze kunsten op de baan te tonen. En dat hebben de 2 dames en 15 heren dan ook geprobeerd te doen maar niemand is er in geslaagd om meer dan 30 punten  te halen.
Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en op een heel klein buitje
na hebben we het droog gehouden en konden we zelfs na afloop
buiten borrelen.

Nadat we ons hadden omgekleed werd het diner geserveerd en kwamen er ook de toespraken. Ditmaal was de gastheer Arthur en hij begon eerst om een minuut stilte te vragen voor de SGSers die ons afgelopen jaar zijn ontvallen.

Iedereen was blij Jan Willem Gorter weer te zien en de hoop werd uitgesproken dat hij weer volledig zal herstellen. Na de (tomaten)soep werden de 2 nieuwe spelers: Ben Groen en Mark Twemlow verrast met een SGS- golfballetje en een stropdas. Doordat er dit jaar maar hooguit 4 wedstrijden worden gespeeld, wordt er niet gestreden om het "Green Jacket".

De prijzen waren deze eerste keer voor: Longest: Maarten Ingelse, Neary: Gerrit van Schouwenburg. De 3e prijs was voor Buby Pototsky met 28 punten, de 2e prijs was voor Bea Roelfs met 30 punten en de 1e prijs was voor Pieter van Noord ook met 30 punten maar had op de laatste negen beter gescoord dan Bea.

Het is een gezellige dag geweest en een ieder ging dan ook tevreden naar huis. Op naar vrijdag 14 augustus op de Efteling (er kan nog ingeschreven worden).

Verslag: Arthur van Lunszen 

 

Foto's Nunspeet 26-07-2020  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload. ►downloadinstructie