Programma en verslagen golfwedstrijden 2019

Al vele jaren bestaat de mogelijkheid om naast het cricketen ook te golfen bij SGS. Ieder jaar worden er door de golfcommissie een 8 tal wedstrijden georganiseerd,
 waarbij de dag meestal wordt afgesloten met een gezamenlijk diner en de daarbij behorende prijsuitreikingen van die dag.
Na de laatste wedstrijd van het seizoen wordt tevens een beker uitgereikt aan de beste golfer/golfster van dat jaar.

Wil je eens een wedstrijdje meedoen om de sfeer te proeven, mail dan naar Jan Willem Gorter :   jwgorter @ ziggo.nl  (Spaties verwijderen)
►  naar het wedstrijdprogramma

Verslag 7de SGS-Golf wedstrijd op de Rijswijkse 12 september 2019 (16-09-2019)

fHadden we vorig jaar een schitterend seizoen, dit jaar zat het weer ons niet mee. Twee wedstrijden moesten we cancelen door hevige regenval. Slechts enkelen zouden hierdoor in aanmerking voor het “Groene jasje” kunnen komen. De commissie vond dit geen goede zaak en besloot de wedstrijdenreeks niet over 4 maar over 3 wedstrijden te laten plaatsvinden. Een mail ging uit om allen op de hoogte te brengen van de wijziging. Zij, die nog maar 2 wedstrijden hadden gespeeld, konden zich alsnog voor de laatste wedstrijd opgeven.

fNet als vorig jaar hadden zich voor de wedstrijd in Rijswijk 14 deelnemers opgegeven. De 14 SGS-ers waren in 6 flights ingedeeld met de kanshebbers voor het “Groene jasje” in de laatste flight. Prima golfweer kon de dag niet meer stuk maken.

De kleine prijzen vielen ten deel aan Jan Willem Gorter(longest) en Cobi de Veth(neary).

Dag winnaar werd Walter Brand (hcp 17.4) met 38 pnt, voorwaar een goed resultaat met handicap verbetering gevolgd door Jan Willem (23.3) en Thom de Veth (15.8) met 34 pnt, eerstgenoemde werd tweede door een beter resultaat op de laatste 9.

Tenslotte kwamen we bij de uitreiking van het nieuwe Groene jasje met SGS-logo en de nieuwe beker voor de speler met de beste score dit jaar.
Winnaar werd verrassend Maarten Ingelse (hcp 21.5) met 97 punten. Steve Tovey in zijn eerste jaar tweede met 96 pnt. Derde met 95 pnt werden ex equo de commissieleden Fred en Arthur. Arthur legde als winnaar van vorig jaar het jasje om de schouders van Maarten en reikte hem de gloednieuwe beker uit.

Tom de Veth bedankte namens de golfers de commissie voor hun inzet dit jaar en overhandigde hen samen met Cobi ieder 2 heerlijke wijnen.
Ik wens iedereen goede overwintering in goede gezondheid toe en hope to see you next year, same place, same time.  

In onderstaand lijstje staan de golfers met minimaal 3 gespeelde wedstrijden:

Maarten Ingelse 97
Steve Tovey 96
Arthur van Lunszen 95
Fred Braam 95
Jan Willem Gorter 94
Walter Brand 91
Pieter van Noord 86
Frank Nijhuis 84
Cobi de Veth 82
Gerrit van Schouwenburg 79
Simon v/d Vlekkert 79
Wim Slendebroek 77
Niek Monteban 73
Thom de Veth 73
Paul Andriessen 69
Berend van Weel 69
Hans Gerrits 56


Jan Willem 16-09-2019

Foto's Rijswijk 12 september 2019   foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Verslag 6de wedstrijd SGS-Golf op golfbaan Batouwe 27 augustus 2019 (29-08-2019)

Wat kan het toch raar lopen met het weer. Vorige wedstrijd op de Efteling voor de tweede maal dit jaar verregend, wat ik in de tien jaar nog niet eerder heb meegemaakt.

Voor de aanschrijving voor deze wedstrijdstrijd schreef ik in mijn voorwoord, dat als het een beetje meezit droog zou blijven. Nou we hebben het droog gehouden, maar niet met een lekker temperatuurtje van rond de 20 graden; nee het werd ruim 32 graden zonder wind. Onze 80-jarigen zagen het al aankomen en kregen het advies van hun arts om maar niet de baan in te gaan. Zij, die wel meededen deze dag hebben het geweten en kwamen afgepeigerd de baan af.

De baan lag er weer prima bij en het was door de hitte niet druk bevolkt. We konden het rustig aandoen. De Marshall hield ons in zijn buggy goed in de gaten en zorgde voor hand en span diensten.

Na een wel verdiende borrel op een schaduwrijk terras gingen alle deelnemers tegen 19.00 uur aan tafel. Tijdens het eten reikte gastheer Jan Willem de prijzen uit. Fred Braam won net als vorig jaar de Longest en de Neary.

Winnaar van de dag werd Maarten Ingelse, die gelijk eindigde met Rob van Staaij; maar daar Maarten 1 punt meer scoorde op de tweede 9 werd hij eerste. Beiden kwamen tot 31 pnt,. Derde werd Frank Nijhuis met 29 pnt. Niemand scoorde deze dag een birdie.

Op 12 september aanstaande op de Rijswijkse de laatste wedstrijd. De commissie is nog in beraad of ze dit jaar de strijd om het groene jasje zullen laten aanbinden tussen hen die minstens 3 maal hebben gespeeld dit jaar. Zij zullen die dag uit moeten maken wie de overall winnaar wordt.

Jan Willem

Foto's Batouwe 27 augustus 2019   foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Verslag 5e wedstrijd SGS Golf 9 augustus te Kaatsheuvel (11-08-2019)

Voor de tweede keer hebben we een wedstrijd moeten annuleren in verband met de weersomstandigheden

Verslag 4de wedstrijd SGS Golf te Nunspeet 4 juli 2019 (07-07-2019)

Na een verregende wedstrijd op Rozenstein konden 17 golfers, vrouw en man op een stralend Rijk van Nunspeet hun wedstrijd beginnen. Vonden we andere jaren snel onze fout geslagen ballen terug, dit jaar waren de rough en struikjes hoger dan normaal, hetgeen voor sommigen tot een langzame ronde, met een rampzalig resultaat leidde.

Na een gezellige borrel kregen we een prima diner voorgeschoteld. Na het hoofdgerecht deelde onze gastheer Jan Willem de prijzen uit. Gerrit van Schouwenburg was de enige, die een birdie wist te scoren. De longest dames kwam in bezit van Cobi de Veth en de longest heren en neary kwamen in bezit van uw scribent.

Van de hoofdprijzen ging de 3de plaats naar Cobi de Veth met 31 stfp pnt, 2de werd Jan Willem Gorter met 32 stfd pnt en de 1ste plaats werd veroverd door de goed spelende Arthur van Lunzen met 34 stfd pnt.f

Al met al een prima golfdag met prachtig weer en een fijne ambiance.

Op 9 augustus treffen we elkaar weer op de Efteling.  

Jan Willem

 

Foto's Nunspeet 4 juli 2019  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

3de Wedstrijd SGS Rozenstein (18/06/2019)

Jammer genoeg is de wedstrijd op Rozenstein wegens overvloedige regen geannuleerd.

Verslag 2de wedstrijd SGS-Golf te Heelsum op 21 mei 2019 (25-05-2019)

Op een droge en wat winderige dag bonden 19 heren (er hadden zich geen dames ingeschreven) de strijd met elkaar aan op de immer uitdagende baan van lid en gastheer Wim Slendebroek.

Na een gezellige borrel gingen de heren aan tafel en reikte Wim de prijzen uit. De kleine prijsjes gingen naar Jaap du Pon (neary) en Albert van Rijn (longest 250m). Een birdie ontvingen Albert en Gerrit van Schouwenburg.

Het blijkt, dat we goed tot scoren komen op deze baan. Zeven (vorig jaar acht) spelers scoorden 30. Winnaar werd Steve Tovey met 35 punten, gevolgd door drie spelers met 33 punten. Volgens de NGF-regels werd Arthur van Lunszen en Pieter van Noord gedeeld tweede en Maarten Ingelse derde.

De volgende wedstrijd op 12 juni op de voor ons nieuwe baan Rozenstein.
Jan Willem

(deze keer geen foto's)

Verslag van de 1e wedstrijd in Tilburg op dinsdag 30 april 2019  (02-05-2019)

Dat een voetbalwedstrijd op een door onze commissie al in januari vastgelegde golfwedstrijd op Prise d’Eau zo’n impact heeft op het merendeel 60-plussers, is mij een raadsel. Het is te hopen, dat we er in de toekomst verschoond van zullen blijven. Het was fijn, alle vaste spelers na de winter weer een hand te drukken, echter door het bovenstaande heb ik niet de tijd gehad om met een ieder een praatje te kunnen maken. Ik zat namelijk in de laatste flight en moest mijn biertje in de kleedkamer leegdrinken, omdat de meesten zo nodig snel naar huis moesten.

Nu de wedstrijd: We waren met 23 vrouw/man aanwezig, verdeeld over 8 flights. Lekker droog weer en de baan lag er al prima bij.
De prijzen waren als volgt verdeeld:
longest dames: Ivone Bergsma
longest mannen: Frank Nijhuis
Neary: Steve Tovey
3e prijs: Pieter van Noord met 32 punten
2e prijs: Steve Tovey met 33 punten
1e prijs: Fred Braam met 35 punten.

Steve Tovey (oud umpire) speelde zijn eerste wedstrijd voor ons en kreeg hiervoor als blijk van waardering een SGS-balletje. Hij mag voorts trots op zijn tweede plaats zijn.
Recentelijk benoemd lid van verdienste Frank van der Weijden kreeg van eenieder een warm applaus.
Gastheer Fred Braam vroeg aan het begin van de maaltijd ons vorig jaar overleden lid Dick Zeelenberg te herdenken.

Graag zien wij jullie weer op 21 mei op Heelsum.

Jan Willem

Foto's Prise d'Eau 30 april 2019 foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Wedstrijdprogramma Golf 2019

Beste leden van de golfafdeling van SGS,

Later dan gewoonlijk ligt dan eindelijk het inschrijfformulier van SGS golf voor u.
Het heeft de commissie, met name voorzitter Fred Braam, veel moeite en onderhandelen gekost om een betaalbaar programma voor u op tafel te leggen.
BTW verhoging en betere tijden voor de golfbanen zijn mede de oorzaak, dat de prijzen verhoogd zijn.
We hebben afscheid genomen van Bentwoud en vervangen door Rozenstein te Wassenaar.

Bijgaand het golf-programma 2019

gespeeld nog te spelen NIEUW, ingelast verregend vervallen
datum Baan + plaats Gastheer Aanvang
dinsdag 30 april Prise d`Eau Fred Braam 12:32 uur
dinsdag 21 mei Heelsumse, Heelsum Wim Slendebroek 12:30 uur
woensdag 12 juni Rozenstein , Wassenaar Arthur van Lunszen 13:45 uur
donderdag 4 juli Nunspeet Jan Willem Gorter 12:33 uur
vrijdag 9 augustus Efteling, Kaatsheuvel Fred Braam 12:30 uur
dinsdag 27 augustus De Batouwe, Tiel/Zoelen Jan Willem 12:29 uur
donderdag 12 september Rijswijkse, Rijswijk commissie 13:06 uur

De gastheer van de dag neemt de prijsuitreiking voor zijn rekening.  

Wilt u zo vriendelijk zijn om het ingevulde Word-document voor 1 april a.s. te sturen naar:    ►►►  Link naar:  Inschrijformulier golf 2019
Jan Willem Gorter, Lommerbaan 144, 2728 JJ  Zoetermeer
of per e-mail naar  jwgorter @ ziggo.nl

Namens de golfcommissie,
Jan Willem Gorter.