Still Going Strong Cricket Club
Programma en verslagen golfwedstrijden 2017


Al vele jaren bestaat de mogelijkheid om naast het cricketen ook te golfen bij SGS. Ieder jaar worden er door de golfcommissie een 8 tal wedstrijden georganiseerd, waarbij de dag meestal wordt afgesloten met een gezamenlijk diner en de daarbij behorende prijsuitreikingen van die dag. Na de laatste wedstrijd van het seizoen wordt tevens een beker uitgereikt aan de beste golfer/golfster van dat jaar.

Wil je eens een wedstrijdje meedoen om de sfeer te proeven, mail dan naar Jan Willem Gorter :   jwgorter @ ziggo.nl   ->  naar het wedstrijdprogramma


Verslag 7e wedstrijd SGS-Golf op de Rijswijkse op 22 september 2017 (25-09-2017)

Evenals vorig jaar hadden zich 21 golfers voor deze laatste wedstrijd in Rijswijk ingeschreven.
Na bar veel regen in de afgelopen week, had de commissie voor de zoveelste maal geluk met de planning van haar wedstrijden dit jaar.  

De zeven flights voor deze laatste wedstrijd waren weer traditioneel van opbouw. De golfers met de meeste kansen voor de eindoverwinning zaten in de laatste flights.  

De kleine prijsjes gingen naar de volgende personen: longest dames Cobi de Veth, longest heren George Kummer en de neary was voor Walter Brand. De neary dames werd niet uitgereikt. De rode lantaarn werd uitgereikt aan Chris van Weel.  

De dag winnaar van deze ronde werd Jaap du Pon (hcp 24.1) met 33 stableford punten, gevolgd door Pieter van Noord (hcp 17.2) met 32 stfd en als derde eindigde Jan Willem (hcp 24.3) met 31 stfd.  

Tenslotte kwamen we bij de belangrijkste uitreiking van dit jaar. Fred Braam de winnaar van vorige jaar mocht hem na een jaar weer om de schouders van Arthur van Lunszen hangen. Arthur kwam tot 129 punten over minimaal 4 gespeelde wedstrijden. Tweede werd verrassend Jaap du Pon met 128 punten en derde uw secretaris met 126 punten. Arthur memoreerde in zijn overwinning speech, dat het vooral om enkele stokken ging. Speelde hij vorig jaar nog overwegend met een ijzer 8, dit jaar gebruikte hij veelal zijn via marktplaats aangeschafte 6.  

Vervolgens werden de commissieleden door de gelukkig weer herstelde Thom de Veth met twee heerlijke flessen wijn bedankt voor hun inzet dit seizoen. De commissie hoopt dat eenieder goed overwinterd en tegelijk om zich heen kijkt of er nog SGS-ers zijn te strikken, een ronde met ons mee te spelen.  


In onderstaande lijst staan de golfers met meer dan 4 gespeelde wedstrijden:

Arthur van Lunszen

129

Jaap du Pon

128

Jan Willem Gorter

126

Thom de Veth

124

Fred Braam

122

Pieter van Noord

114

Herman Huising

113

Cobie de Veth

112

Simon van der Vlekkert

110

Walter Brand

109

Niek Monteban

109

Bea Roelfs

105

Malcolm Latham

104

Frank Nijhuis

100

Gerrit van Schouwenburg

99

Hans Delfos

95

Harry Melsen

94

Joep Hesseling

88

Paul Andriessen

83

Wim Slendebroek

82

Hans Gerrits

60

 Jan Willem Gorter

Foto's Rijswijkse 22 september 2017 foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Hierbij de einduitslag Golf seizoen 2017


Verslag 6de wedstrijd SGS-Golf op golfbaan Batouwe op 31 augustus 2017 (03-09-2017)

Wat had de commissie geluk met de planning van deze wedstrijd op deze dag. Eén dag eerder kwam de regen in bakken uit de hemel. Nu in het begin een enkel buitje en verder prima golfweer. Wat de commissie echter tegenviel was het geringe aantal inschrijvingen; slechts 16 deelnemers voor de door vele van ons prachtig geachte golfbaan.

Uiteindelijk gingen we met 13 mannen de baan in. Vier hadden moesten afzeggen, waaronder Thom en Cobie de Veth. Thom had een lichte Tia de week tevoren gehad en moest snel onder het mes. Alle golfers wensen hem een spoedig herstel toe. Twee waaronder de weer redelijk herstelde Harry Melsen gaven zich nog kort tevoren op.  

Gastheer Arthur van Lunzen merkte aan het begin van de prijsuitreiking op, dat de huidige groep golfers snel kleiner aan het worden is. Hij deed een dringende oproep aan eenieder om in zijn omgeving te kijken of er nog SGS-ers met een minimale handicap van 36 zijn, die een paar wedstrijden met ons willen meespelen.  

Dagwinnaar werd voor de eerste keer Maarten Ingelse (hcp26.1) met 32 stableford punten, tweede Arthur van Lunszen (hcp20.1) met 31 punten en derde Gerrit van Schouwenburg (hcp8.5) met 29 punten. Birdies werden gemaakt door Fred Braam, Jaap du Pon en Gerrit van Schouwenburg. Laatste won ook de longest en voorlaatse de neary.  

Een gezellige borrel op het terras en een uitstekend 3 gangen diner besloten deze prima golfdag.  

De strijd om het groene jasje is in een beslissende fase beland met nog zeker 10 kanshebbers. Zij zullen op 22 september op de Rijswijkse uit moeten maken wie de overall winnaar wordt.  

Jan Willem

Foto's Batouwe 31 augustus 2017 foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 5de wedstrijd SGS-golf te Hattem op 11 augustus 2017 (14-08-2017)

Ook onze vijfde wedstrijd werd wederom onder goede omstandigheden gespeeld door 17 mannen en 2 vrouwen. Iedereen was ruim van tevoren aanwezig, waardoor de afslag van de eerste flight vervroegd kon worden.

We hadden vandaag een nieuwe speler, Tijl Huygen (Quick N) in ons midden. Van harte welkom en wellicht meerdere wedstrijden in de toekomst.

Gastheer Hans Delfos had het voor het uitreiken van de prijsjes en prijzen over onze vorig jaar overleden goede vriend Ron Rishworth en dat we eigenlijk maar bar weinig over hem wisten. Hij betrok daarbij ook Herman Huising, Walter Brand en Jan Willem Gorter, die ieder een aardige anekdote over hem konden vertellen.

Hans Delfos en Dick Zeelenberg ontvingen ieder een birdie. Bea Roelfs en Gerrit van Schouwenburg gingen voor de longest en de neary kwam in bezit van Jan Willem. Winnaar werd Fred Braam met 34 stfd punten net zoveel punten als Arthur van Lunszen die tweede werd, maar met een mindere tweede negen. Gastheer Hans werd met 30 stfd punten tenslotte derde. Walter Brand kreeg nog de Rode Lantaarn uitgereikt; hij was deze keer niet in staat zijn goede spel te herhalen.

Op 31 augustus treffen we elkaar op de Batouwe.

Jan Willem

Foto's Hattem 11 augustus 2017 foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 4de wedstrijd op de baan van de Efteling op 28 juli 2017 (31-07-2017)

In tegenstelling tot vorig jaar konden we dit jaar alle deelnemers laten meespelen. De baan zag er prima uit, ook de handicarts hadden dit keer geen moeite om over de baan te gaan. Het weer was goed, een enkel hevig buitje overviel ons slechts.

Met 20 deelnemers gingen we de baan in. Het starten verliep echter niet feilloos en gaf voorzitter Fred Braam de nodige hoofdbrekens. Twee mensen waren maar net op tijd, daar ze in een file terugkwamen. Mensen, neem in het vervolg ruim de tijd en zorg, dat je minimaal een uur voor tee-off aanwezig bent. Het geeft de organisatie ook wat rust.

Uitslagen: Birdies waren er voor Pieter van Noord en Malcolm Latham. Longest dames gewonnen door Bea Roelfs, longest heren door Gerrit van Schouwenburg en tenslotte de neary werd binnen gehaald door Dick Zeelenberg.

De wedstrijd werd dit keer gewonnen door de secretaris van de commissie met 35 stfd pnt en spelend van hcp 24.3. Tweede werd Walter Brand met 29 pnt, spelend van hcp 19.1 en derde werd uiteindelijk Bea Roelfs door een betere tweede 9 met 28 pnt, spelend van 25,3.

Volgende wedstrijd over 2 weken op de Hattemse.

Jan Willem

Foto's Efteling 28 juli 2017 foto's Jan Willem Gorter - alle binnenfoto's zijn gemaakt door Simon v.d. Vlekkert
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag SGS Golf op de Heemskerkse Golfbaan op 7 juli 2017 (11-07-2017)

Voor de tweede keer is het niet gelukt om met veel golfers naar de Heemskerkse te komen. De inschrijving vooraf was met 15 veelbelovend, beter dan vorig jaar, echter naarmate de dag naderde, viel de een na de ander door blessures af. Onze oudste golfer Harry Melsen werd woensdag bij zijn clubwedstrijd onwel en moest direct naar het ziekenhuis om gedotterd te worden. Alle SGS-golfers wensen hem een spoedig herstel toe.

Het gebrek aan deelnemers ligt zeker niet aan de baan. Een goed verzorgde polderbaan met snelle greens en enkele zeer lange holes. Voor sommige oudere onder ons gaf dit enige problemen ;-).

Gastheer Simon van de Vlekkert reikte tijdens het diner de prijzen uit. De Heemskerkse Golfclub had voor de Tweary (in 2 slagen op de green bij een par 4) een prijsje beschikbaar gesteld. Er was echter geen winnaar. De Rode Lantaarndrager Hans Gerrits werd uiteindelijk bezitter van een doosje balletjes. De Neary en Longest werden weggekaapt door de familie De Veth.

Winnaar van deze dag werd Frank Nijhuis met 39 stfpnt, tweede gastheer Simon van de Vlekkert met 35 stfpnt en derde Jaap du Pon met 32 stfpnt.

Over drie weken de volgende op de Efteling.

Jan Willem
Foto's Heemskerk 7 juli 2017 foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 2de wedstrijd SGS-Golf te Bentwoud 8 juni 2017 (12-06-2017)

Na een paar onstuimige dagen voorafgaand aan onze wedstrijd en zelfs nog een flinke bui in de ochtend, traden een 14-tal SGS-golfers de baan van Bentwoud in met een lekker zonnetje, echter wel een stevige windkracht 5 uit het zuidwesten. Velen van ons wisten hier wel mee om te gaan.

De dagprijs werd door Thom de Veth binnengehaald met 34 pnt. Tweede werd Herman Huising met 33 pnt en derde met een betere tweede 9 Walter Brand met 28 pnt. De poedelprijs (een eierdoos met 10 lakeballs geschonken door Thom en Cobie) ontving
Hans Delfos. Hans wist ook nog de longest heren in de wacht te slepen. Cobie de Veth kreeg de prijs voor de longest dames en �good old� Harry Melsen een prijsje voor de neary.
Maarten Ingelse ontving van de golfbaan Bentwoud een voucher, om nogmaals 9 holes te lopen.

Alle prijzen en prijsjes werden op de voor hem welbekende wijze uitgereikt door Joep Hesseling, onze gastheer voor deze dag.

Na een gezellige borrel en een goed 3 gangen diner keerde een ieder om negen uur
�s-avonds huiswaarts.

Jan Willem Gorter

Foto's Bentwoud 8 juni 2017  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 1ste golfwedstrijd op de Prise d�eau baan op 9 mei 2017 (11-05-2017)

Fred Braam heeft voor de SGS-golfers weer een aardige reeks banen weten vast te leggen. Op dinsdag 9 mei kwamen 25 enthousiaste golfers onder voortreffelijke omstandigheden bijeen om voor de dagprijzen te strijden. We waren als SGS-golfers voor de eerste keer op deze baan. Velen vonden het een heel uitdagende baan en onze voorzitter heeft Prise d�eau al laten weten, dat we volgend jaar graag willen terugkomen.

Negen flights van SGS waren in de baan te vinden, wat wel betekent, dat er een gat zit van ruim een uur tussen de aankomst van de eerste- en de laatste flight. Lang borrelen dus voor de vroege starters, want pas na zevenen konden we aan tafel.

Tijdens het diner werden eerst de kleine prijsjes door gastheer Fred Braam uitgereikt; zowel de longest en neary dames werd gewonnen door Cobi de Veth. Bij de heren ging de longest naar Albert van Rijn en de neary naar Fred Braam. Dit jaar hebben we voor het eerst ook een poedelprijs ingevoerd. Malcolm Latham werd de �gelukkige�. Birdies gingen naar Gerrit van Schouwenburg, Albert van Rijn en Jan Willem Gorter.

De hoofdprijzen gingen deze dag naar Cobi de Veth (3de met 35 pnt), Arthur van Lunszen (2de met ook 35 pnt, maar een betere laatste negen) en winnaar met 37 punten werd Jaap du Pon. Hij kreeg de SGS-golf bierpul en als verrassing van Prise d�eau een gratis greenfee om er nogmaals te spelen.

We zien elkaar weer op 8 juni, op de baan van Bentwoud vlakbij Zoetermeer.

Jan Willem Gorter

Foto's Prise d'eau 9 mei 2017  foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Wedstrijdprogramma Golf 2017

Heren,  

De nieuwe golfcommissie, onder leiding van Fred Braam is er wederom in geslaagd om een 7-tal banen te reserveren.

gespeeld nog te spelen NIEUW, ingelast vervallen
datum Baan + plaats Gastheer Aanvang
dinsdag 9 mei Prise d`Eau Fred Braam 12.24 uur
donderdag 8 juni Bentwoud, Benthuizen Joep Hesseling 12.30 uur
vrijdag 7 juli Heemskerkse GC, Heemskerk Simon van de Vlekkert 12.30 uur
vrijdag 28 juli Efteling, Kaatsheuvel Arthur van Lunszen 12.30 uur
vrijdag 11 augustus Hattemse Golfclub, Hattem Han Delfos 12.30 uur
donderdag 31 augustus De Batouwe, Tiel/Zoelen Jan Willem 12.29 uur
vrijdag 22 september Rijswijkse, Rijswijk Fred/Arthur/Jan W 12.00 uur

De gastheer van de dag neemt de prijsuitreiking voor zijn rekening.

De tarieven liggen rond de � 70 inclusief greenfee, diner/dagschotel en/of koffie of bittergarnituur.

Steeds meer golfbanen stellen een deadline voor definitieve reservering, waarna je verplicht bent het aantal inschrijvingen van dat moment altijd te betalen. U wordt dus dringend verzocht uiterlijk 14 dagen voor de speeldatum niet meer af te zeggen (overmacht uitgezonderd). Indien wel wordt afgezegd - en wij niet in staat zijn de kosten bij de betreffende club te vermijden - zien wij ons als commissie genoodzaakt om u het volledige inschrijfbedrag in rekening te brengen, omdat de kosten anders bij de anderen terecht gaan komen.

Download het inschrijfformulier hier  (insturen s.v.p. uiterlijk 1 april 2017)

U kunt inschrijven bij:
Jan Willem Gorter, Lommerbaan 144, 2728 JJ  Zoetermeer
E-mail:  jwgorter @ ziggo.nl
Tel.:      0793414071 of 0623648960