Still Going Strong Cricket Club
Programma en verslagen golfwedstrijden 2016


Al vele jaren bestaat de mogelijkheid om naast het cricketen ook te golfen bij SGS. Ieder jaar worden er door de golfcommissie een 8 tal wedstrijden georganiseerd, waarbij de dag meestal wordt afgesloten met een gezamenlijk diner en de daarbij behorende prijsuitreikingen van die dag. Na de laatste wedstrijd van het seizoen wordt tevens een beker uitgereikt aan de beste golfer/golfster van dat jaar.

Wil je eens een wedstrijdje meedoen om de sfeer te proeven, mail dan naar Jan Willem Gorter :   jwgorter @ ziggo.nl   ->  naar het wedstrijdprogramma


Verslag 7de SGS-Golf wedstrijd op golfbaan Wilnis 23 september 2016

De 21 ingeschreven SGS golfers speelden onder perfecte weersomstandigheden op de golfbaan van Wilnis hun laatste wedstrijd van het seizoen.
Zij, die in het seizoen vier wedstrijden hadden gespeeld, konden in aanmerking komen voor het "Groene Jasje" en de beker.
De flightindeling was zo ingedeeld, dat de winnaar uit de laatste flights konden komen als zij nog voor de nodige stablefordpunten konden zorgen.

Cobie en Thom de Veth moesten na 6 holes helaas huiswaarts keren, daar hen het droeve bericht bereikte, dat de moeder van Cobie was overleden. Tijdens het diner werd hierbij stilgestaan.

De kleine prijsjes vielen Frank Nijhuis (Neary) en Pieter van Noord (Longest) ten deel. Ook kon de commissie, Jaap du Pon en Fred Braam van een vogeltje voorzien voor hun fraai gescoorde birdie.

De dagprijzen gingen naar de volgende spelers: 3de prijs met 29 stbf ging naar Jan Willem Gorter, tweede werd met 30 stbf naar Harry Melsen en dagwinnaar voor de eerste keer Fred Braam met 34 stbf. Hij kreeg de bierpul en fles wijn uitgereikt door mede commissielid Jan Willem.
Hierna kon Jan Willem een ieder mededelen dat de commissie ook weer een nieuwe penningmeester bezat namelijk Arthur van Lunszen.

De winnaar van het "Groene Jasje" van vorig jaar, Arthur van Lunszen nam vervolgens het woord en kon mededelen dat Fred Braam met 136 punten overall winnaar van 2016 was geworden waarna hij het befaamde jasje om de schouders van Fred deed en hem de wisselbeker uitreikte.
Op een gedeelde tweede plek met 135 punten kwamen Thom de Veth en Jan Willem Gorter en Bea Roelfs werd derde met 133 punten.

In onderstaande lijst staan de golfers met meer dan 4 gespeelde wedstrijden:  

Fred Braam

136

Thom de Veth

135

Jan Willem Gorter

135

Bea Roelfs

133

Walter Brand

131

Arthur van Lunszen

130

Cobie de Veth

122

Simon van der Vlekkert

118

Harry Melsen

117

Dick Zeelenberg

111

Frank Nijhuis

110

Pieter van Noord

106

Herman Huising

105

Wim Slendebroek

91

Hans Gerrits

69

Het eerste jaar van van de nieuwe Golf commissie zit erop. Het was een leerzaam jaar met vele op te lossen problemen, zoals regenval, geen handicarts voorradig, blessures en afzeggingen op het laatste moment.

De commissie wenst u allen een goede overwintering en tot volgend jaar.  

Jan Willem Gorter - 05-10-2016

Foto's golf Wilnis 23 september 2016 

Foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 6de wedstrijd SGS-Golf op golfbaan Batouwe 2 september 2016

De oorspronkelijk geplande wedstrijd zou op de voor SGS-ers nieuwe baan Midden-Brabant gespeeld worden. Drie weken geleden kreeg de commissie van Midden-Brabant echter te horen dat de benodigde 3 handicarts op 2 september al vergeven waren. Geen handicarts zou voor de tweede maal dit seizoen betekenen, dat er 5 spelers niet mee zouden kunnen doen.

Snel ingrijpen van Pieter van Noord en mailwisseling met onze golfers maakte het mogelijk om de wedstrijd om te zetten naar de baan van de Batouwe tegen dezelfde prijsstelling als Midden-Brabant.

Onder prima weersomstandigheden werd de wedstrijd met 20 golfers/sters afgewerkt. Helaas hadden Frank Peacock en George Kummer autopech. Frank  was jammer genoeg genoodzaakt om de wedstrijd af te zeggen. George kon echter na lange tijd wachten op de WW toch nog op de tweede negen aanschuiven bij de laatste flight. Velen van ons waren blij om weer op de mooie baan van de Batouwe te spelen, die we voor het laatst in 2014 aandeden.

Gastheer Fred Braam reikte tijdens de maaltijd de prijzen uit, nadat hij eerst aandacht besteedde aan de gele prijzentas van Ron Rishworth, die de commissie van zijn zoon kreeg, zodat de spirit van Ron nog altijd aanwezig zou zijn bij onze wedstrijden. Verder werd Pieter voor zijn snelle handelen door de voorzitter en tafelgenoten bedankt. De kleine prijsjes vielen ditmaal ten deel aan Walter Brand (neary), Ivone Bergsma (longest vrouwen en neary) en Jan Willem Gorter (longest mannen).

De derde prijs met 33 punten ging naar Thom de Veth. Tweede werd Bea Roelfs met evenveel punten, maar met een betere score op de tweede negen  en de dagwinnaar werd de secretaris van de commissie en schrijver van dit verslag met 36 punten.

De strijd om het groene jasje is in een beslissende fase beland met nog zeker 8 kanshebbers. Zij zullen op 23 september op de baan van Wilnis uit moeten maken wie de gelukkige wordt.

Jan Willem Gorter - 03-09-2016

     Foto's golf Batouwe 2 september 2016 
      Foto's Jan Willem Gorter
      Klik op de link en de fotopresentatie opent.
                                                                                                            Alle foto's kunnen worden gedownload.

 


Verslag 5de wedstrijd SGS-Golf te Bentwoud 5 augustus 2016

Met schitterend weer speelden 17 SGS-golfers hun 5de wedstrijd van dit seizoen op de alweer 5 jaar oude baan van Bentwoud. De baan begint volwassen te worden, al blijft het genoodzaakt de fairway te vinden daar je bal in het soms hoge rough nauwelijks is terug te vinden. Op vele holes zie je al, dat er wat aan gedaan wordt. De fairways en greens lagen er schitterend bij ondanks de vele regenbuien van afgelopen week.

Een ieder was ruim van tevoren aanwezig om van een kopje koffie/thee met een plak cake te genieten. Bravo! Speelden we vorig jaar de A en de B-lus, dit jaar voor de verandering de B en de C-lus.

Het was aan de scores op deze dag te merken, dat we voor het derde jaar op deze baan speelden. Men begint de baan te kennen. Goed course-mangement is noodzakelijk op Bentwoud. De helft van het aantal deelnemers had meer dan 30 stablefordpunten. Voorwaar een goed resultaat.

Na borrelen op het terras, gingen we om zeven uur aan tafel. Joep Hesseling (gelukkig na zijn ongeluk met Truus weer in ons midden) trad op zijn baan als gastheer op. Voordat hij met de prijsuitreiking begon, vroeg hij allen op te staan en de ons vorige maand ontvallen penningmeester Ron Rishworth in stilte te gedenken. We zullen Ron's aanwezigheid en persoonlijkheid ten zeerste missen.

Na het voorgerecht reikte Joep de Longest aan Thom de Veth en de Leary aan Herman Huising uit. De Neary werd door niemand behaald. Algemeen winnaar werd Thom de Veth met 37 pnt. Tweede werd Arthur van Lunszen met 34 pnt, net zoveel als derde geworden Simon van de Vlekkert, alleen had Simon minder punten gescoord op de laatste 3 holes.

Op 2 september zien we elkaar weer op de voor ons nieuwe baan Midden-Brabant. Tot dan.

Jan Willem Gorter - 07-08- 2016

Foto's golf Bentwoud 5 augustus 2016  Foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 4de wedstrijd SGS-golf te Hattem op 8 juli

Waren de andere jaren zonovergoten als we op de mooie baan van de Hattemse speelden, dit jaar hebben velen van ons een paar uurtjes in regen hun balletje moeten slaan. Wie niet op de fairway, maar in het hoge gras belandde, moest veelal zijn bal opgeven.
We waren met 18 man en 1 vrouw naar Hattem gekomen. Afzeggingen door blessureleed deed het aantal deelnemers de laatste week slinken. Een ieder een spoedig herstel toegewenst.

Het arrangement voor deze dag zag er daarentegen zeer goed uit. Koffie met gebak, lunchpakket, borrelhapjes en een drie gangen diner met glas wijn en koffie toe. Hattem spant qua verzorging van alle banen in onze wedstrijdreeks echt de kroon. Hulde hiervoor.

Nu de resultaten. Ondanks het matige weer hebben zeven van ons toch 30 of meer stableford punten behaald. Geen slecht resultaat dus. Thom de Veth was goed voor een birdy en sleepte ook de Leary in de wacht. De Longest kwam Dick Zeelenberg toe en de Neary won Fred Braam.
Overall winnaar werd onze enige vrouw in ons midden Cobie de Veth (hcp 25.5) met 37 stbf. De tweede prijs ging naar de wederom goed spelende Fred Braam (hcp 17.4) met 34 punten en derde werd Thom de Veth (hcp15.9)met 33 punten. Voorwaar een goede dag voor de familie De Veth.

Onze gastheer voor deze dag Hans Delfos voerde op de zijn welbekende wijze het woord tijdens het diner en deelde tevens de prijzen uit.

Zie jullie allen bij de volgend match op 5 augustus op de baan van Bentwoud.

Jan Willem Gorter - 09-07-2016

Foto's golf Hattem 17 juni 2016  Foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag 3de wedstrijd op de baan van de Efteling op 17 juni

Op 15 juni, 2 dagen voor de wedstrijd, was Thom de Veth zo verstandig om de baanstatus van golfbaan de Efteling te bekijken. Reden hiervoor was, dat er de laatste dagen hevige regenval had plaats gevonden. Tot zijn schrik zag hij, dat er geen handicarts de baan in mochten. Als gebruiker van een cart, en met hem nog 5 anderen baarde hem dit zorgen. In een mail aan de commissie vroeg hij om uitleg. De Efteling kon pas op vrijdagochtend uitsluitsel geven of er handicarts de baan in konden.

Communicatie met betrokken deelnemers leerde ons, dat de meesten niet zonder cart de baan in konden. Jammer want dit betekende, dat een derde van de deelnemers moest afvallen. In totaal hebben 14 deelnemers de ronde, met enkele hevige buien onderweg, lopend volbracht. De temperatuur was echter prima en er stond niet veel wind.

Er waren ditmaal 4 neary's te verdienen op alle par 3's van de baan. Fred Braam was goed op dreef en ging met 2 flessen wijn naar huis. Ook Arthur van Lunszen(tevens een birdie) en Hans Delfos kwamen in 1 slag dicht bij de vlag en ontvingen ook een fles wijn. Dagwinnaar werd Frank Nijhuis met 33 stableford punten, spelend van hcp 34.6. Arthur werd met 30 pnt (hcp 20.1) tweede en Niek Monteban met 26 pnt (hcp 20.2) werd derde. Geen hoge scores dit keer.

We kijken vooruit en zien een ieder met stralend weer terug op 8 juli op de Hattemse.

Jan Willem 18-06-2016

Foto's golf Efteling 17 juni 2016  Foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag tweede Golfwedstrijd op 20 mei bij Edda Huzid

Na een klein regenbuitje op de eerste hole werd het voor 19 SGS golfers een uitgelezen golfdag op de baan van Edda Huzid op de Veluwe. Onder ons waren twee nieuwe gezichten te weten: Hans Gerrits (Quick N) en Niek Monteban (Krekels, KZKC). De commissie is zeer verheugd over deze ontwikkeling, daar veel oudgedienden de laatste jaren hebben afgehaakt. Er was deze keer geen Longest , maar 2 Neary's op korte par 3 en een Leary(in 2 slagen op de green liggend) op een par 4. De prijsjes hieraan verbonden, werden door Coby de Veth (Neary) en Fred Braam (Leary) verdeeld. Op één Neary slaagde niemand in één slag op de green te liggen.

Winnaar van de dag werd Bea Roelfs, tweede Jan Willem Gorter en derde Walter Brand.

Na een goed diner met keuze uit zalm of parelhoen ging een ieder om half 10 huiswaarts. De commissie ziet een ieder gaarne terug bij de volgende wedstrijd op 17 juni bij de Efteling.

Jan Willem Gorter - 21-05-2016

Foto's golf Edda Huzid 20 mei 2016  Foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Verslag SGS Golf op de Heemkerkse Golfbaan op 6 mei 2016

Normaal begint de SGS Golfreeks met een wedstrijd eind april. Door competitieperikelen is het bijna niet meer mogelijk om bij een baan terecht te kunnen. Gelukkig overigens, want nu speelden we in Heemskerk met uitgelezen golfweer. Enig minpuntje van deze dag was dat er niet veel inschrijvingen waren. Voor de commissie een goede reden om onze gastheer van deze dag, Simon van de Vlekkert toe te zeggen volgend jaar met meer mensen terug te komen.

We hadden 11 deelnemers, waarvan Paul Andriessen(Kampong) voor het eerst meedeed. Door het goede weer is er goed gescoord, de score lagen tussen de 24 en 36 stableford punten. De bijprijsjes: Tweary(in 2 slagen op de green bij een par 4): niemand, de Neary: Simon van de Vlekkert en de Longest drive voor Jan Willem Gorter.

Uitslag: de 3de prijs met 35 Stbf ging naar Pieter van Noord, 2de met evenveel punten Fred Braam(beter resultaat op de back nine) en winnaar van deze dag met 36 Stbf Walter Brand.

Over twee weken de volgende op Edda Huzid.

Jan Willem - 07-05-2016

Foto's golf Heemskerk 6 mei 2016  Foto's Jan Willem Gorter
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


Wedstrijdprogramma Golf

Heren,  

De nieuwe golfcommissie, onder leiding van Fred Braam is er wederom in geslaagd om een 7-tal banen te reserveren.

gespeeld/ nog te spelen NIEUW, ingelast vervallen
datum Baan + plaats Gastheer Aanvang
vrijdag 6 mei Heemskerkse GV - Heemskerk . Simon van de Vlekkert 12:30 uur
vrijdag 20 mei Edda Huzid - Voorthuizen Ron Rishworth 13:00 uur
vrijdag 17 juni Efteling - Kaatsheuvel Jan Willem Gorter 13:00 uur
vrijdag 8 juli Hattemse Golfclub - Hattem n.o.t.k. 12:30 uur
vrijdag 5 augustus Bentwoud - Benthuizen n.o.t.k. 12:30 uur
vrijdag 2 september GC Midden-Brabant - Esbeek Fred Braam 13:00 uur
vrijdag 23 september .  Veldzijde - Wilnis Fred / Ron / Jan Willem . 12:30 uur

De gastheer van de dag neemt de prijsuitreiking voor zijn rekening.

De tarieven liggen rond de € 70 inclusief greenfee, diner/dagschotel en/of koffie of bittergarnituur.

Steeds meer golfbanen stellen een deadline voor definitieve reservering, waarna je verplicht bent het aantal inschrijvingen van dat moment altijd te betalen. U wordt dus dringend verzocht uiterlijk 14 dagen voor de speeldatum niet meer af te zeggen (overmacht uitgezonderd). Indien wel wordt afgezegd - en wij niet in staat zijn de kosten bij de betreffende club te vermijden - zien wij ons als commissie genoodzaakt om u het volledige inschrijfbedrag in rekening te brengen, omdat de kosten anders bij de anderen terecht gaan komen.

U kunt inschrijven bij:
Jan Willem Gorter, Lommerbaan 144, 2728 JJ  Zoetermeer
E-mail:  jwgorter @ ziggo.nl
Tel.:      0793414071 of 0623648960