Overledenen in 2022
Voor eerdere jaren kies eerst "Berichten over leden totaaloverzicht"

Op deze pagina de volgende overlijdensberichten (volg de links)

Tjebbe Westendorp (19.7.1936 – 15.12.2022) lid sedert 1978 (20-12-2022)

Totaal onverwacht is Tjebbe op 86-jarige leeftijd overleden. Via de Binnenhof Cricket Club, waarvan Tjebbe een vooraanstaand lid was, kreeg ik de melding dat Jeltje berichtte dat Tjebbe overleed "te midden van kinderen, een kleinkind en haarzelf, dat hij helder was tot het laatst en zijn complete uitvaart geregeld heeft terwijl zij naast zijn bed zat."
Tjebbe was één van de bekendste gezichten binnen SGS; overbekend vanwege zijn deelnemen aan talloze wedstrijden van SGS, zowel door de week als op de dinsdagen van de Senioren Onderlinge. Je kon hem altijd voor een potje cricket porren. En als er gespeecht moet worden stond hij vooraan. Vermaard is zijn “Grace XI” dat jaarlijks traditioneel tegen een SGS team aantrad. Al met al een lid dat zeer betrokken was bij het reilen en zeilen van onze vereniging.

Zijn cijfers bij SGS luiden:
Tjebbe speelde 375 wedstrijden waarin hij 3.268 runs scoorde met als hoogste score 58 not out, hij bowlde 738 overs en nam daarin 124 wickets voor 3.421 runs en in het veld en achter de palen maakte hij 97 slachtoffers waarvan 32 stumpings!

Tjebbe speelde ook een belangrijke rol binnen de Binnenhof Cricket Club, als cricketer, maar zeker ook als hun chroniqueur. Zijn twee boeken over resp. het 25- en 40-jarig bestaan van hun jaarlijkse wedstrijden tegen de Lords & Commons Cricket Club geven een prachtige beschrijving van alles wat hun fixture zo bijzonder maakt.

Duco Ohm19-12-2022

Tecla Wilts (21.3.1936 – 17.11.2022) (29-03-2023)

Eerst recent vernam ik het overlijden van Tecla Wilts, de echtgenote van wijlen Jan Wilts.

Zij heeft jarenlang het bondsbureau beheerd dat toen, net als nu weer, op VRA gevestigd was. Ze was een doorzetter en net als haar Jan recht voor zijn raap hetgeen niet altijd door iedereen geaccepteerd werd. Niets was haar echter teveel en zij stond altijd klaar om te adviseren, te helpen of om iets op te zoeken in het bondsarchief.

De laatste jaren waren moeilijk voor haar maar ze kreeg gelukkig veel steun en aandacht van haar dochter die overigens ook Tecla heet en zoon Harm-Jan. Ik denk dat veel cricketers, net als ik, goede herinneringen aan haar zullen hebben.

Rust zacht Tecla en bedankt voor wat je voor ons cricket gedaan hebt.

Duco Ohm

 

Hanny Knüpfer - Vinks (19-10-2022)

Wij moeten afscheid nemen van Hanny die, op 99.1/2 jarige leeftijd, op 8 oktober overleed.
In besloten kring werd afscheid van haar genomen.

Met hulp van haar kinderen Evelien en EP was zij een trouwe en zeer gewaardeerde gast bij de SGS-winterevenementen en heeft mede daardoor een warme plekje in de harten van veel SGS-ers veroverd. Het lopen werd moeilijk maar, gezeten in een roltoestel, liet zij weinig evenementen schieten.

De laatste jaren gingen het gehoor en zicht achteruit en werden de kaarten en e-mails door de kinderen voorgelezen en werd een antwoord gedicteerd en verstuurd. Belangstelling werd zeer op prijs gesteld.

Langs deze weg condoleren wij de kinderen en kleinkinderen en denken dat zij, net als wij, fijne herinneringen zullen koesteren aan een moeder, resp. grootmoeder die zo lang in hun midden mocht vertoeven.

Duco Ohm

Haar zoon EP plaatste onderstaand bericht op Facebook ;

After a long and healthy life we said farewell to my beloved mom in a closed ceremony yesterday. She reached the high age of 99.5 years.
What an innings it has been and how brave did she bear the physical discomforts that came alongside during the last year. I’m so very proud of her and will love her eternally.
She has been the most selfless and caring person that I have known, always ready to reach out to others.
She will be dearly missed, but we know she will now find her well deserved rest and be reunited with my dad. Rust zacht lief moedertje!

In memoriam F.J.G. Houben (Frans) lid sedert 1982 (6-10-2022)

Onze Frans Houben is na de moeilijkste periode in zijn leven op 80 jarige leeftijd overleden.
Ik schreef in april 2014

“Aan alles komt een eind. Zijn conditie laat het spelen van 40 over wedstrijden helaas niet langer toe. Frans speelde in 2013 zijn laatste wedstrijd voor een SGS team.

Aan een geweldige carrière van 31 jaar bij SGS is een eind gekomen.
Wat hebben wij kunnen genieten van zijn batten toen een jonge Frans in 1982 bij SGS aantrad. Veel, heel veel; runs kwamen er van zijn bat en de boundary vieren en zessen waren talloos.

Achter de palen stond Frans zijn mannetje en ook bij de 3-landentoernooien hadden de tegenstanders veel respect voor zijn aanvallend batten. Cijfers zeggen niet alles want als wij de programma’s van ‘toen en nu’ met elkaar vergelijken heeft Frans veel gespeeld, maar niet zoveel als de spelers van de laatste 5 jaar die van een langer seizoen met veel meer wedstrijden konden profiteren”.

Een persoonlijk herinnering aan Frans : ik stond te batten en kreeg een bal op mijn legguards – niemand appelleerde
behalve toeschouwer Frans die naast de boundary stond en schaterlachte toen ik uitgegeven werd….

Zijn imposante cijfers voor SGS luiden:

490 wedstrijden
batten: 464 innings, 92x not out,
11.114 runs, hoogste score 130, gemidd. 29,88 runs,
bowlen: 299 overs, 49 wickets, 1.476 runs,
fielden: 176 Vangen en 74 stumpings.

Onze condoleances en gedachten gaan uit naar Janneke, de kinderen en kleinkinderen.

Zijn kreet ‘mokeren’ is nu historie en zullen wij niet meer horen!
Rust zacht Frans, wij zullen je niet snel vergeten.
Duco

 

In memoriam J.P.A.W. Molenaar (Willem) lid sedert 1985 (31-08-2022)

Vanmorgen bereikte mij het bericht dat Willem op bijna 77 jarige leeftijd is overleden.

Wie kent hem niet? Zeker de iets oudere spelers onder ons niet! Willem, de man die meer dan 1000 officiële wedstrijden leidde en jarenlang in de spelregel- en scheidsrechtercommissie zat. Hij was een gedreven umpire die er plezier in had umpires op te leiden en bij hun eerste optreden ook te begeleiden. Dan waren de opfrisavonden nog aan de beurt. Zijn regelkennis was formidabel en hij bracht dat graag over.

Je kon Willem altijd bellen: niet alleen met vragen over de laws maar ook als er nog een umpire nodig was voor een al dan niet officiële wedstrijd. Ook damescricket had zijn aandacht en hij stond bijna alle zaterdagen bij een van hun wedstrijden.

Internationaal kon Willem trots zijn op het feit dat hij alle testlanden die op bezoek waren in Nederland één of meerdere keer heeft mogen umpen.

Een echt afscheid heeft hij niet kunnen nemen. Willem was jarenlang de man die buitenlandse umpires van Schiphol ophaalde, naar het hotel bracht en de volgende dag van het hotel naar het veld waar gespeeld werd. Voor dat werk werd een ander aangesteld en dat heeft hem erg aangegrepen. Vanaf dat moment zagen wij hem niet meer op of langs een cricketveld.

Hij werd in 2019 zeer terecht tot erelid van de KNCB benoemd maar beschouwde dat toch als een pleister op de wond.

Tussen 1986 en 1999 speelde Willem 27 wedstrijden voor ons waarin hij 277 runs maakte, 32 overs bowlde en daarin 5 wickets nam, maar zijn wicketkeepen mocht er wel zijn met maar liefst 20 vangen en 22 stumpings!!

Onze condoleances gaan naar Liesbeth en haar kinderen en hen wordt veel sterkte toegewenst.

Willem: dank voor alles dat je voor cricket Nederland gedaan hebt. Wij zullen je niet snel vergeten.

Rust zacht makker.
Duco Ohm

In Memoriam Hans Wiegmann (1-5-1947  -  12-8-2022) Lid sedert 2000 (23-08-2022)

Hans heeft o.a. voor CCA in Arnhem gespeeld en toen hij in 2000 lid werd van SGS speelde hij al een aantal jaren voor Kampong.

Hans speelde voor SGS tussen 2000 en 2010 31 wedstrijden waarin hij 431 runs maakte met als hoogste score 55.
Als slimme slow bowler nam hij met zijn leg-breaks in 181 overs 34 wickets voor 822 runs en als fielder pakte hij 4 vangen.

Zijn liefhebberij voor paarden kostte erg veel tijd en een verslechterende gezondheid maakte helaas een einde aan zijn actieve cricket loopbaan.

Veel SGS-ers en tegenstanders zullen goede herinneringen aan Hans hebben.
Rust zacht Hans.

Maarten Ingelse

In Memoriam Emerson Howard  (11-09-1938 - 01-06-2022)  lid sedert 1983 (06-06-2022)

Via via kreeg ik het overlijden van Emerson door. Toevallig tijdens een wedstrijd van zijn geliefd West Indië tegen Nederland in Amstelveen. Zojuist vond ik op FB een kopie van de rouwkaart die met de voor Emerson treffende woorden begon: After a well-played innings, the last over has been bowled, with a smile and forever lasting laughter.

Emerson heeft in 17 jaar tijd slechts 20 maal voor SGS gespeeld, maar natuurlijk was hij een van de groten van PW in Enschede. Van ‘zijn’ elftal is nu alleen nog Antony Stroink over en zal de naam PW niet vaak meer vallen. Jammer want voor velen was spelen op PW een voorrecht, ja een belevenis.

Natuurlijk mogen zijn cijfers niet ontbreken want tussen1985 en 2002 speelde hij voor ons waarin hij 214 runs makte met als h.s. 48. Hij bowlde 166 overs en nam 22 wickets voor 700 runs en deed 7 vangen.

Graag hadden wij hem vaker in een team gezien maar hij had helaas een te drukke baan.

Onze condoleances gaan naar de familie en in het bijzonder dochter Jiska.

Rust zacht Emerson.

 Duco Ohm

In Memoriam Jan Hoep  (06-05-1938 - 15-05-2022)  lid sedert 1987 (17-05-2022)

Op 84 jarige leeftijd is Jan Hoep overleden.

SGS verliest een actief lid en dat was Jan niet alleen op het cricketveld maar ook als hij  de grammofoon greep en met zijn West Friese humor de aanwezigen amuseerde. Ik herinner mij nog goed zijn geweldige voordracht in het West Fries tijdens onze jubileumreceptie in 2004 op ACC.

Jan was een fanatieke cricketer met roots in Zuid-Afrika waarop hij bijzonder trots was. I

n de zestiger jaren was hij, met o.a. Klaas Vervelde, Max Grondhout en Auke Bloembergen, één van de gangmakers bij Alkmaar Cricket waaraan menig ouder lid goede herinneringen zal bewaren. Ook bij Bloemendaal was hij een graag geziene speler.

De cijfers bij SGS luiden:
In 282 wedstrijden batte hij 245 keer bleef 96 x not out, hoogste score 69, scoorde 3282 runs, gem. 22.03 .
Hij bowlde 1940 overs waarvan 143 maidens. 7288 runs werden er op hem geslagen maar hij nam wel 337 wickets, gem. 21.63. Tot slot pakte hij 53 vangen.

Onze condoleances gaan nu naar de kinderen en kleinkinderen die afscheid moeten nemen van hun vader en grootvader.
Ook SGS gaat een bijzonder lid missen.

Rust zacht Jan, wij zullen aangename herinneringen aan je koesteren.

Duco Ohm

Link naar het IM van Bloemendaal is:
https://www.ccbloemendaal.nl/857/409/in-memoriam-jan-hoep-1938-2022/

Alan Tomlinson

In Memoriam Alan Tomlinson  (12-11-1944  - 11-05-2022)   lid sedert 1989 (13-05-2022)

Hoewel ik wist dat de gezondheid van Alan te wensen over liet, schrik je toch van het bericht van zijn overlijden.

Onze condoleances en gedachten gaan nu uit naar Mary die, net als wij SGS-ers, van haar strijdlustige echtgenoot Alan afscheid moet nemen.

Alan, een echte Spartaan, was een graag geziene speler en altijd goed gehumeurd, ook toen het hem qua gezondheid tegen ging zitten. Fijne herinneringen ook aan de tours die we maakten naar Spanje, Cyprus, Malta en Corfu waar hij altijd wickets nam en samen met zijn Mary heel plezierig gezelschap was!

Tussen 1992 en 2019 speelde hij maar 68 wedstrijden waarin hij 347 runs maakte ; vooral als bowler was hij succesvol en nam in de 385 overs die hij bowlde 70 wickets voor 20,67 runs per stuk. In het veld pakte hij 13 vangen .

Wij gaan Alan missen maar zullen goede herinneringen aan hem bewaren.

Rust zacht Alan.

Duco Ohm

J Vollebregt

In Memoriam Jan Vollebregt lid sedert 1978 (06-05-2022)

Zijn dochter belde mij vanmorgen en meldde het overlijden van haar vader, op 3 mei in de avond.

In het senioren cricket ontmoette ik Jan voor het eerst. Hij speelde toen bij Spirit. Later kwam ik hem tegen bij Hermes in Schiedam. Toen The Travellords werd opgericht was Jan ook een van de eerste leden en in 1978 speelden wij samen bij SGS.

Voor SGS speelde Jan 127 wedstrijden waarin hij 727 runs maakte , als linkse  slowbowler  671 overs losliet en daarin 152 wickets nam voor 18,87 runs per stuk en ook nog 30 vangen pakte.
Ook bij de golfers was Jan , met zijn te vroeg overleden Trudy, een graag geziene speler.

Wij spraken elkaar nog regelmatig en bij het laatste gesprek zei Jan mij dat het einde van zijn innings in aantocht was en dat hij teveel problemen met zijn gezondheid had.
Een herinnering memoreerde hij nog: ‘weet je nog dat je mij extra cover plaatste, een plaats waar ik nooit gestaan heb. De reden die je toen aangaf zal ik nooit vergeten: je hebt gisteravond veel te veel knoflook gegeten en ik heb je graag wat verder van de mat om problemen met de batsmen te voorkomen’…...
De altijd vrolijke en opgewekte Jan is niet meer in ons midden. Ik denk dat de oudere cricketers veel met hem hebben gelachen en nu, net al ik, goede herinneringen aan hem zullen koesteren.

Rust zacht beste vriend.
Duco

Atty Bodaan overleden op 23 april 2022   (30-04-2022)  

Weer moeten wij afscheid nemen van een van de SGS dames, de weduwe van Frits, die op 88 jarige leeftijd onverwacht overleed.

Toen Frits nog actief was bij VUC, The Travellords en SGS was Atty altijd aanwezig. Na het overlijden van Frits raakte zij uit ons zicht. Toevallig sprak ik haar twee weken geleden aan de telefoon en maakten wij een afspraak voor een ontmoeting op VCC als het eerste daar begin Mei een wedstrijd zou spelen.

Van Geerta kreeg ik gisteren een mail met een kopie van de rouwkaart, een onaangenaam en onverwacht bericht. Veel oudere SGS-ers zullen zich de altijd opgewekte Atty herinneren.

Wij condoleren de kinderen, klein- en achterkleinkinderen met dit verlies.  

Duco Ohm

Miep van Vliet

Miep van Vliet is op 87 jarige leeftijd overleden  (24-04-2022)  

Weer moeten wij definitief afscheid nemen en nu van de echtgenote van onze Piet van Vliet.

Miep leefde in de schaduw van Piet en wij zagen haar de laatste jaren helaas te weinig.

Wij wensen Piet en de overige familie leden sterkte om dit verlies te dragen.

Duco Ohm - 22-04-2022

Jenny de Wijs

Jenny de Wijs (10.2.1937  -  28.3.2022) (07-03-2023)

Hele fijne herinneringen zal ik nu koesteren: jarenlang verzorgde zij immers de lunch op Rood en Wit en als ik dan kwam umpiren zorgde zij voor heerlijke aardbeien.
En na de wedstrijd uiteraard even napraten met haar man en de kinderen.

De laatste jaren zijn wij elkaar uit het oog verloren.
Ik umpirede niet meer en bij bezoeken aan Rood en Wit op hun nieuwe terrein waren jullie helaas afwezig.
Totdat er belangstelling voor onze evenementen ontstond en zij met een dochter acte de présence gaf”.

Duco Ohm

6.3.2023

Nienke Wittich overleden  (6-04-2022)

Wij ontvingen bericht dat de echtgenote van Pol Wittich is overleden.

Lang vocht zij tegen hersentumoren. Zij was erg lang en moedig aan het revalideren na de diverse operaties. Er zijn diverse berichten over gepubliceerd op onze website.

Zij was een graag geziene gast samen met Pol op diverse cricketvelden, vanzelfsprekend vooral op HENGELO.

Wij leven mee met Pol en wensen hem sterkte bij het verwerken van haar overlijden.

In Memoriam Tijs Linders (22-02-1946 - 28-02-2022)  Lid sedert 2006  (05-03-2022)

Weer moeten wij, onverwacht, afscheid nemen van een goede vriend die de laatste jaren in de lappenmand zat, maar weer vol goede moed uitkeek naar het komende cricketseizoen.

Tijs was een echte Hippo-man en een liefhebber van ons spel. Hij was de man die een Hippo reünie team op de been wist te brengen om tegen ons te spelen. Het werden echte reünies met o.a. Karel Klinkhamer, Mark Hillen, Dick Karsten, Ben Teeuwisse en natuurlijk Pieter van Vliet. Helaas is acht jaar geleden het Hippo team opgeheven en werd hun resterende kasgeld aan een goed doel geschonken.
Op de foto de twee Hippo kanjers : Tijs en Pieter.

De cijfers van Tijs voor SGS: tussen 2006 en 2020 speelde Tijs 77 wedstrijden waarin hij 1.015 runs scoorde, 425 overs bowlde met als resultaat 70 wickets voor 1.974 runs en in het veld 10 vangen deed.

Natuurlijk condoleren wij zijn Petra en de familieleden met dit overlijden. Menig cricketer zal goede herinneringen aan hem koesteren.

Rust zacht Tijs, wij zullen je op de velden missen.

Duco Ohm

In Memoriam  Max Ramsundar  (16-03-1939 - 10-02-2022)   Lid sedert 2001 (12-02-2022)

Weer moeten wij afscheid nemen van een goede vriend, een voortreffelijke cricketer en een geweldige gastheer.

Max zullen wij herinneren als de gentleman cricketer die niet alleen met zijn slows als bowler veel succes had maar ook jarenlang de gastheer was als wij op VVV aan de Amstel speelden. Het laatste is inmiddels geschiedenis geworden door het vertrek van VVV naar Amsterdam Noord.

Tussen 2001 en 2017 nam Max deel aan 44 wedstrijden voor SGS ; daarin speelde hij  32 innings waarin hij 579 runs maakte het als hoogste score 77; hij bowlde 265 overs en nam 39 wickets; als fielder deed hij 9 vangen.

Ik heb veel tegen Max gespeeld en herinner mij nog de vele malen dat wij aan de derde innings zaten en hij met een koeltas plaats nam en ons op heerlijke Surinaamse gerechten trakteerde.
De laatste jaren kwam hij regelmatig naar onze wedstrijden in Amsterdam kijken en zeker als zijn zoon bij de tegenstanders speelde en zijn kleinzoon en schoondochter aanwezig waren. Een trotse grootvader !

Met mij zullen velen goede herinneringen aan hem koesteren.
Wij condoleren zijn familie en wensen hen veel sterkte toe.

Rust zacht Max. Wij gaan je missen.

Duco Ohm

In Memoriam George Moon  (06-11-1943 - 25-01-2022) Lid sedert 1987 (27-01-2022)

Uit eerdere berichten van Pat kon ik opmaken dat het George de laatste jaren niet voor de wind gegaan is en zelfs langere tijd in een verpleegtehuis verbleef. Door zijn verhuizen naar Frankrijk is hij uit het oog geraakt. Helaas is hij nu door Covid geveld.

Met George verliezen wij een goede SGS-er die altijd beschikbaar was om , vaak op het laatste moment, een team te completeren. Hij was een graag gezien speler die altijd met zijn Pat naar de wedstrijden kwam.  Ook speelde hij geregeld een golfwedstrijd mee en zat hij een kortere tijd in het bestuur (2 jaar).

Het cricketspelletje lag hem wel en zijn bijdragen op het veld liegen er niet om :
Batten  :     312 innings, 69 x no,  hs 104 no  en 5.919 runs
Bowlen :    2.160  overs ,  179 maidens, 393 wickets voor 9.050 runs
Fielden :    72 vangen.
Met recht een echte allrounder!

George dank voor al hetgeen je voor SGS gedaan hebt. Fijne herinneringen zijn er nu om te koesteren.
Pat condoleren wij met het verliezen van haar echtgenoot.

Rust zacht makker.
Duco Ohm

Overzicht 2022 (sortering oud naar recent)

G.E. Moon
Nienke Wittich
J.W. Vollebregt
E.B. Howard
F.G.J. Houben
J.A.L. Knüpfer-Vinks
M.C. Ramsundar
Miep van Vliet
Jenny de Wijs
A.D. Tomlinson
J.G. Wiegmann
Tjebbe Westendorp
M.B.W.M. Linders
Atty Bodaan
J.W. Hoep
J.P.A.W. Molenaar
Tecla Wilts