Still Going Strong Cricket Club

Overlijdensberichten 2004


Het leed houdt niet op in dit jaar; aan de toch al lange lijst van overleden SGS’ers moeten we helaas al weer twee namen toevoegen.

15 december, ontvingen we de mededeling dat in Enschede Jan Jordaan, lid sinds 1976, te Enschede is overleden op 73-jarige leeftijd. Jan Jordaan was een speler van P.W. toen het nog een club van betekenis was in het hogere cricket. Hij speelde niet overmatig veel voor SGS maar tot en met 1989 verscheen hij toch ieder jaar enkele malen in het veld voor ons. Daarna vertoefde hij alleen nog als golfer in onze gelederen maar de laatste jaren hebben we hem helaas te weinig in ons midden gezien. Hij was een plezierig mens en en een goed teamgenoot.

Nog geen 24 uur na het bekend worden van het overlijden van Jan Jordaan moesten wij vernemen dat, al op 26 november, een SGS-coryfee was overleden, te weten ons oud-bestuurslid en drager van het Gouden Ereteken, Herman Wagenvoort. Hij werd lid in 1957 en speelde tot en met 1975 regelmatig voor ons en met redelijk veel succes, zoals blijkt als we zijn cijfers in het archief opzoeken. Bovendien was hij van 1964 tot 1975 vice-voorzitter en voor zijn verdiensten ontving hij dan ook bij zijn aftreden bovengenoemde onderscheiding. Al geruime tijd liet zijn lichamelijke conditie te wensen over en de laatste jaren was die ronduit slecht zodat men bijna kan zeggen dat het einde een verlossing was.Herman werd 87 jaar.

We ontvingen het bericht dat op 7 december ons lid CAREL BOONEN Sr. op 76-jarige leeftijd is overleden. Hij was in 1969 tot onze vereniging toegetreden waar hij een “stil” lid was, d.w.z. dat hij slechts één wedstrijd voor ons gespeeld heeft en dat hij ook op andere evenementen niet of nauwelijks gezien is. Jammer dat er in SGS-verband niet meer over hem te vertellen valt.

Jaap van Noortwijk

 Jaap de Vin Folly Dolstra Peter Mol
 Hans Sonneveld Wim Hordijk Jan Groen
 Jaap van der Bijl Wil Griebling Donald de Groot
 Leon van Vugt Arno Knüpfer Herman Rijkee
 Jan Dries Willem CHR. Kummer Denis Hatenboer
 Carel Boonen Sr. Jan Jordaan Herman Wagenvoort

Een droevige opsomming waarvan we hopen dat het nog lang duren duren voordat die weer langer wordt.