Verslagen cricketwedstrijden 2019

Alle uitslagen per e-mail doorgeven aan redactie @ sgs-cricket.nl, liefst 's avonds na de wedstrijd met een korte impressie van de wedstrijd.

Tigers – Lions: 1-1 na royale overwinning van de Tigers 220/6 – 139/9Tigers – Lions: 1-1 na royale overwinning van de Tigers 220/6 – 139/9 (22-09-2019)

fHet was vandaag het einde van het 16e seizoen Lions – Tigers, een wedstrijd waarvoor altijd een enorme belangstelling bestaat. Terecht want wat de captains Theo Straten en Amin Kasam iedere keer weer weten te organiseren is geweldig, ook het mobiliseren van een keukenbrigade na afloop mag er zijn en dan komt nog het bedanken en in het zonnetje zetten van de mensen die aan het slagen van de dag hebben meegewerkt. Niets wordt vergeten!

Dan de wedstrijd die helaas geen echte werd.
De Tigers scoorden 186 runs met het bat en kregen 34 extra’s : 220/6. Warre de Vroe ging met 52 (6x4) retired. Sonny Jogia droeg 18 runs bij en werd schitterend op square gevangen door Naqvi. Manish Moorjani kwam in, mokerde de eerste bal voor 6 en had na slecht 19 ballen 50 runs achter zijn naam (3x6 3x4) en moest retired. Danny Godfrey bleef met 29 no (2x4) en Theo Straten 16 was de laatste die in de dubbele cijfers kwam.
R. Naqvi 2-25 in 8 en Walter Prescod 1-24 in 8 hadden redelijke cijfers. Amin 2-55 in 8 had de pech veel op Manish te moeten bowlen….  Vangen van James Junior en Erik de Jonge (elke 1) en 2 van R. Naqvi.

Na een geweldige uitgebreide lunch kwam het batten van de Lions niet echt uit de verf.
Hoge scores bleven uit  en vooral het bowlen van Danny Godfrey was voor velen te moeilijk. In de dubbele cijfers kwamen Peter Peperkamp (15 2x4) , Doednath Awadhpersad (19 3x4), Hans Noorhoff (22 ), James Junior (19)  en Amin Kasam (17 no).
Zoals gezegd was Danny moeilijk te bespelen 5-21 in 8!  Warre de Vroe 2-13 in 4, Mans de Rooi 1-21 in 8, Manish Moorjani 1-13in 5 en Vic Gopani (gast) 1-13 in 3.
Danny pakte op eigen bowlen 2 vangen. Ook  Marc Meinema 2 waarvan één een prachtige slipcatch. Johan Vriezen 1 vang en keeper Donald Noorhoff 1 vang achter de palen en Donald stond geen byes toe. Om 18.15 kwam het einde en stond alles keurig in het boek van Lideke en kon good old Louis Godschalk het de gehele middag door hem bijgehouden scoringbord afruimen.f

En dan komt de derde innings. Een langer verslag dan van de wedstrijd…. Spelers en dames aan het bier en de wijn en in een hoekje de ‘buitenbar’ voor de specialisten van sterkere vloeistof. Theo en Amin vragen om stilte en dan krijgt Maarten Ingelse het woord om de ‘man of the match’ aan te wijzen.
Na ons eerst uitgelegd te hebben waarom een aantal SGS-ers het niet geworden zijn wordt het Danny Godfrey. Hij moest wel gezocht worden want hij was druk aan het telefoneren….
Theo ging door, mogelijk in een andere volgorde, en riep naar voren umpire Georg Kamerbeek die de gehele middag gestaan had. Daarna Simon Santcroos die tijdens de oorlog opgegroeid was in Nijmegen en bij Quick atletiek, cricket en voetbal had beoefend en vandaag met zijn echtgenote een speciale gast was. Ook hij werd een supporter van Gall en Gall.

Mans de Rooij ontving een fles vanwege het feit dat hij in al die jaren geen enkele wedstrijd had gemist. Dat gold ook voor James Junior die altijd opgewekt en behulpzaam van de partij was en Manish Moorjani die niet allen tijdens de wedstrijden opviel maar zeker ook daarna als zijn kippenbouten opgediend werden. 
Louis Godschalk had trouw het bord bijgehouden en ook  hij werd met een goede fles bedankt. Natuurlijk werden Marc Meinema en Arthur (Boris) van Lunszen niet vergeten. Onmisbare ‘stille’ medewerkers.
Tot slot kwam de familie Ohm in beeld: Duco kreeg vanwege zijn verslagen en vooral fotoreportages een heerlijke fles wijn waarna Lideke uitvoerig bedankt werd en een kopie kreeg van het kunstwerk Lions/Tiger van Claudia die daar een groot aantal uren aan gewerkt moet hebben. Lideke was sprakeloos en dat gebeurt, kan ik u zeggen, niet vaak.

Ik was om 22.00 uur thuis en moest aan arme Peter Peperkamp en Herman van der Horst denken die vroegtijdig naar huis gegaan waren om Twente met 3-2 te zien verliezen…..

Toeschouwer

Fotoserie 20190920 Tigers-Lions, de wedstrijd  Foto's  Duco Ohm
Fotoserie 20190920 Tigers-Lions, derde innings  Foto's  Duco Ohm en Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

SGS wint nipt van Oud PW    113/7 – 117/7 (16-09-2019)

De nu traditionele wedstrijd tegen Oud PW vond wederom op Hengelo plaats.

Wij zagen daar onze vrienden uit Enschede 113 runs op het bord brengen door bijdragen van Geert van Seventer (22 1x4 1x6), Maarten Jan Jordaan (15 uppies), Peter Peterkamp (14 uppies), Raimond v.d. B. v. S. (11) en Erik de Jonge (19 no). Good Old Herman van der Horst mocht nog in om de laatste bal van de 35e over te stoppen en scoorde (1 no).
Johan Vriezen 3-15 in 5, Steven Lubbers 1-11 in 5. Onze gasten Stuart Lister 1-8 in 5 en daar komt die naam Prithivi Ram Duraisingam 2-16 in 3. Johan Vriezen pakten nog een vang op eigen bowlen. Keeper Donald Noorhoff had geen succes achter de palen maar stond ook geen enkele bye toe.

De SGS innings werd bepaald door Steven Lubbers (44  6x4), Arthur (Boris) van Lunszen (18) en Prithivi Ram Duraisingam (12). Skipper Johan Vriezen (9 no) tikte de wedstrijd uit na 34 overs! 24 extra’s, vnl. wides hielpen ons ook.
Geert van Seventer 4-35 in 8, Raimond v.d. B. v. S. 1-33 in 8 en Erik de Jonge 2-18 in 8.

Rond half zeven konden wij op het terras van de derde innings genieten, niet zoals gebruikelijk op het gras voor het clubhuis want het was kil en vochtig geworden. Het was een gezellige middag geweest en er werd afgesproken dat deze wedstrijd de komende jaren op onze agenda zal komen.

Nu nog één wedstrijd (Tigers-Lions) a.s. vrijdag in Nijmegen en de traditionele laatste wedstrijddag van S.O. de dinsdag daarop, deze keer ook in Nijmegen, en dan zit het seizoen in Nederland er weer op.

Toeschouwer

Fotoserie 20190915 PW-SGS  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

De Forty Club komt 4 runs tekort !   189 – 185 na 40 overs (10-09-2019)

SGS kende een goede opening. Marc Muis speelde dit jaar zijn eerste wedstrijd voor SGS en liet ons genieten van een fraaie 73 waarin 7 vieren en 1 zes zaten. Hopelijk speelt hij volgend jaar vaker. Zijn partner was Raimond v.d.B.v.S. die 17 runs bijdroeg (3x4). David Rijkee verkeek zich op de eerste bal en moest met een ‘golden duck’ terug naar het paviljoen. Erik de Jonge deed wat van hem verwacht werd en sloeg 37 (5x4) runs in het boek van Lideke. Sonny Jogia (14), Bas Wijffelaars (13) en Daniel Eldering (15 no) wisten de score naar 189 /8 op te krikken. 5 spelers gingen lbw en er was enige twijfel bij hen. Maar vinger omhoog na een appeal betekent zonder morren weglopen en dat geschiedde gelukkig. Jon Hartley, de oude prof cricketer, bowlde 3-50 in 10 overs. Paul Bradley 2-39 in 10.

Op de lunch bij Sparta valt nooit iets aan te merken en ook vandaag was e.e.a. prima in orde !  

Bij de Forty Club hield Jim Keys lang stand en deed ons bijna de das om. Zij 63 met slechts 3x4 was minder attractief dan die van Marc Muis maar wel bijzonder nuttig. Het was een opluchting toen hij op 139 door Daniel Eldering gebowld werd. De score liep goed op in de richting van ons totaal door bijdragen van Sudi Trevadi (12), Ken Bisset (16), Paul Wakefield (31) en vooral  Jon Hartley (18 no) die met een 6 en een 4 nog één viertje nodig had om een tie te bereiken. Marc Muis en Daniel Eldering verhinderden dat in de laatste twee overs. Zeer tevreden, winnen van Engelsen is immers altijd prettig, kwamen onze mannen het veld af. Jan Willem Heshusius was erg zuinig maar kreeg geen scalp. Daniel Eldering pakte er 4 voor 44 in 10, Erik de Jonge 2-38 in 7 en Marc Muis 2-52 in 8. Een vang werd genoteerd bij David Rijkee en een schitterende op eigen bowlen van Erik de Jonge. Keeper Marc Koch ving er 2 achter de palen en stond slechts 1 bye toe. Opvallend dat wij maar 8 extra’s weggaven waaronder 3 leg byes !

Op het terras, in het zonnetje, werd genoten van het bier, de wijn en de smakelijke borrelhapjes. Robert Smith had weer een geestige speech voor ons en kon enkele cadeaus overhandigen. Skipper Warre de Vroe bedankte in zijn speech Sparta voor de gastvrijheid en de verzorging van de natjes en droogjes , de umpires en scoorster. Hij kon de Engelsen mededelen dat hij contact had gehad met Motel v.d. Valk in Nieuwerkerk en dat de heren zich geen zorgen behoefden te maken….. er zou later vanavond bediening achter de baar aanwezig zijn !

De Engelsen spelen donderdag op Kampong tegen een “Vrienden van Kampong” van skipper Jaap Vogelaar en gaan vrijdag naar Quick in Nijmegen.  
SGS speelt zondag nog op Hengelo tegen een reünisten team van PW en voor 20 september, kort voor de toer naar Spanje, staat de beslissingswedstrijd Lions – Tigers op Quick op het programma en dan is het voor 2019 in ons land echt afgelopen.  

Toeschouwer

Fotoserie 20190910 Forty Club-SGS 

Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Hengelo - SGS op 31 augustus (01-09-2019)

fHengelo verslaat een zevental SGS-ers op de dag na het feest Ondanks veel mailen en bellen hadden wij op de zaterdagochtend acht (8) spelers totdat er om 9 uur nog een afmelding bij Salim binnen kwam. Zeven enthousiaste SGS-ers waren naar Hengelo gekomen en kregen er drie fijne Indiërs bij – jammer dat ze te jong waren om al SGS-er te worden!

‘Onze’ ras Hengelo'ers Diederik Neeb, Johan Vriezen en Roelof Kruijshoop hadden de koffie en de krentenwegge klaar gezet terwijl het veld werd klaargemaakt door deze geweldig actieve en bij Hengelo betrokken Indiërs.

fSGS mocht beginnen met batten. De namen van onze gastspelers werden niet goed doorgegeven en dus kan het zijn dat er iets verkeerd gegaan is in het boek. Wij scoorden een schamele 85/9 (a.o.) waarin ook nog 20 extra’s zitten. Zo zag ik Rik Snooy ongelukkig run out gaan, Salim Mohammad gebowld en Sonny Jogia gevangen worden. Deze drie droegen 3 runs bij. Robert Smith hield lang stand en scoorde een keurige 15. Ook de overige SGS'ers konden niets uitrichten op het snelle bowlen van de jeugdige Indiërs. Gastspeler Sridhar hielp geweldig met een machtige 33. Al met al hielden wij het 36 overs vol.

Na de door de echtgenotes van Diederik, Roelof en Johan smakelijk voorgezette lunch was het tijd om de fielden. In de 18e over werd ons totaal gepasseerd. De Indiërs genoten van onze bowlerij en Henk (32 2x4 1x6) was de beste. Mans de Rooij ving hem op eigen bowlen uit. Mans was de enige echte SGS'er die wickets nam : 2-19 in 4 overs. Vangen dus 1 van Mans en 1 stumping van Salim Mohammad.

In een grote kring werd van de derde innings genoten en speeches van Diederik en Salim aangehoord onder het genot van een wijntje, een biertje en de traditionele jonge borrel uit de Gouden Kruik (uit 1969). Hengelo wordt toegevoegd aan de "Putkammer-van Lennep Memorial", Salim ging als verliezend captain rond met de jonge jenever uit de Gouden Kruik en het Ben Walhof Bat voor de Man of the Match werd toegekend aan John Kloppenburg die 4-13 in 7 gebowld had.

Die derde innings maakte de dag goed. Hoe het Indische eten smaakte hoor ik nog wel.

fffSalim beloofde volgend jaar met een sterk team naar Hengelo te komen. Dit optreden was een teleurstelling al was die enigszins te verwachten na een feestdag waar meer dan 50 spelers aantraden !

Toeschouwer

Fotoserie 20190831 Hengelo-SGS    Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Lustrumwedstrijd: op de laatste bal van de 40 overs wint Team Duco Ohm van team R.G. Ingelse (01-09-2019)f

 De twee teams waren hadden de namen gekregen van de twee erevoorzitters die even lang voorzitter waren geweest van onze vereniging. Een tie lag dus in de lijn van de verwachtingen……
Het liep anders af.

Op het prachtige veld van Kampong mocht het R.G. Ingelse team eerste batten. Liefst 13 batslieden kwamen aan de beurt! Peter Peperkamp (19 2x4) werd gebowld door Steven Lubbers. Rik Snooy verkeek zich op een slow van Walter Prescod en droeg weinig bij. David Rijkee, altijd goed voor harde en verre klappen, werd slachtoffer van een direct hit (30 3x4 2x6) en ging dus run-out.
Ross Harmer maakte kennis met een ‘golden duck’ en dat was naar zijn zeggen voor het eerst….
Theo Straten werd achter de palen ingerekend door keeper Derk van Maanen (30 4x4 1x6). Sonny Jogia, eindelijk weer regelmatig present ging lbw op Manish Moorjani (4). Doednath Awadhpersad (3) werd door Erik de Jonge gevangen die ook al Anjana Kadirapulige (12 2x4) uitving. Warre de Vroe (28 1x4) bleef not out maar zag Amin Kasam (11) run out gaan en Jaap Vogelaar en Jan Willem Heshusius, beide zonder te scoren, door Imran Haider gebowld worden. Donald Noorhoff liet zich niet verschalken en bleef dus not out. Met slechts 13 extra’s stond er 153 op het bord.
Imran Haider 3-24 in 7, Manish Moorjani 2-32 in 7, Steven Lubbers 2-31 in 7, Danny Godfrey 1-28 in 7 en Walter Prescod 1-29 in 4.
Vangen: Erik de Jonge 2 en achter de palen 1 van Derk van Maanen.

De door Floris en Lisette verzorgde lunch verdiende een hoofdprijs en de prachtig opgemaakte tafel zal op veel foto’s voorkomen.

Team Duco Ohm ging moeizaam van start. Bas Wijffelaars droeg 7 runs bij (1x4) en werd achter de palen door Donald Noorhoff ingerekend. Toen ook Marc Koch door Jan Willem Heshusius uitgeschakeld werd stond het 23/2. EP Knüpfer, veel te weinig spelend voor SGS,  scoorde een prima 28 (2x4) eer hij door Sonny Jogia gevangen werd. Derk van Maanen (16 2x4) werd door Peter Peperkamp gevangen waarna Jan Willem Erik de Jonge (6) cleande eer hij aan echt scoren toekwam.
fToen zagen wij 3 prachtige, niet eenvoudige vangen van Anjana Kadirapulige op het bowlen van Doednath Awadhpersad waarna Johan Vriezen (9), Manish Moorjani (12 1x4 1x6) en Imran Haider (2) naar de kant konden. Steven Lubbers (23 no) en Walter Prescod (21 no 1x4) hielden het koppie koel en op de laatste bal van de wedstrijd tikte Walter de winning hit. Ook de 28 extra’s waren van invloed op de score.
fJan Willem Heshusius 3-32 in 7, Doednath Awadhpersad 3-25 in 7, Anjana 1-21 in 7 en Amin Kasam 1-21 in 7.
De vangen van Anjana Kadirapulige (3), Peter Peperkamp en Sonny Jogia (ieder 1) en die van keeper Donald Noorhoff (1) memoreerde ik al.

Al met al een geweldige wedstrijd, met een spannend einde, die met plezier gevolgd werd door vele aanwezigen.

Het is een lang verhaal geworden maar wel passend bij de lange periodes die de erevoorzitters In het bestuur doorbrachten.

Toeschouwer  


Fotoserie 20190830 Team Duco Ohm - Team R.G. Ingelse    Foto's  Duco Ohm
Fotoserie Lustrumwedstrijd op hoofdveld Kampong  Foto's Donald Noorhoff, Duco Ohm en Arjen v.d. Pol
Klik op de links en de fotopresentaties openen. Alle foto's kunnen worden gedownload

De 180/6 van SGS was een ‘peulenschilletje’ voor het Asian team van SGS (29-08-2019)

Het was warm in Nijmegen op 28 augustus 2019 waar SGS erin slaagde 180 runs op het bord te krijgen, na 40 overs. Daniel Eldering opende met Warre de Vroe. Daniel 16 (1x4 1x6) werd prachtig door Walter Prescod gevangen. Warre verkeek zich op een slow van Amin Kasam en werd door Imran Haider gestumpt. Met de gebruikelijk harde klappen kwam Derk van Maanen in de dubbele cijfers (18 3x4), Saad ving hem schitterend uit. Met geduldig en degelijk batten van Marc Meinema (42 5x4) en Erik de Jonge (53 ret. 7x4 en 1x6) schoot de score omhoog. Theo Straten bleef met 20 runs no (2x4) en Mans de Rooij mocht voor 2 ballen naar het wicket en bleef eveneens not out. Extra’s 20. Amin Kasam 2-32 in 8, Walter Prescod 1-31 in 6, Manish Moorjani 1-31 in 8 en Saad (gast) 2-33 in 8. Salim Mohammad, Rehan Naqvi en James Junior werden niet beloond. Vangen waren er van Walter Prescod en Sonny Jogia (elk 1) plus een stumping en vang van keeper Imran Haider.

Over de lunch heb ik niets te melden…. Als altijd voortreffelijk !

De SGS Asians hadden geen problemen met de aanval van SGS en door een groot aantal gemiste vangkansen konden vier batsmen heerlijk scoren. Salim Mohammad (37 2x4 1x6) werd door de jarige Amin met een duik in de slips gevangen. Rehan Naqvi sloeg hard (46 2x4 1x6) maar Warre pakte een van de kansen die hij weggaf. Zijn val bij her runnen betekende gelukkig geen blessure. Imran Haider ging retired (42 4x4 1x6) om andere nog een kans te geven. Dat benutte Sonny Jogia niet omdat Amin ook hem uitving eer hij tot scoren kon komen.  Deo Misier, altijd in voor een fraaie innings, bleef met 18 (3x4) not out. Skipper Manish Moorjani kwam nog in om de winning hit te slaan maar die eer was er voor de umpire…… Arthur gaf in de 33e over een wide waarna het veld veroverd werd door jeugdige voetballers die keurig een half uur hadden staan wachten. Danny Godfrey 2-21 in 8 en Mans de Rooij 2-37 in 8 hadden succes. Daniel Eldering, Pumpkin Mearns, Chris van Weel en Warre de Vroe niet. Warre en Amin (als substituut fielder) elk twee vangen. Er was geen succes voor keeper Donald Noorhoff die slechts 1 bye toe stond.

Op het terras was het gezellig. Amin, Theo en Manish bedankten de spelers voor een heerlijke middag en, met een fles wijn, onze trouwe scoorster die aan haar laatste seizoen bezig is. Duco overhandigde de gerepareerde beker aan de winnende skipper Manish. Er wordt al uitgezien naar de komende woensdag als er – weer op Quick – gestreden gaat worden tussen de Lions en de Tigers. Ik zal er zeker bij zijn. 

Toeschouwer

Fotoserie 20190828 Asian-SGS    Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

In de laatste over verslaat Hercules ons  141/8 – 142/4 (24-08-2019)

Wij dachten dat Hercules een hoop supporters had uitgenodigd – het clubhuis puilde uit. Dat bleken echter allemaal tennissers te zijn die de finaledag van hun tennis beleefden. Tennis bloeit daar !

 Wij gingen naar het ‘tweede’ veld omdat hun hoofdvelden kunstgras krijgen met de pitch tussen de twee velden in. Hopelijk wordt het kunstgras door de KNCB goedgekeurd voor cricket want anders heeft Hercules een echt probleem….  

fBij hun Hercules speelden een aantal SGS-ers een hoofdrol ! Doednath Awadhpersad werd op eigen bowlen door Erik de Jonge gevangen (25 1x4). Dat overkwam ook Sonny Jogia (21) en Hans Noorhoff.
Een echte bijdrage kwam er nog van Danny Godfrey, altijd heerlijk aanvallend, 38 en Mr Extra 21.
Ook bekende namen bij de bowlers….. Sudhir Lavania 1-15 in 5, Deepak Sharma 1-23 in 5, Erik de Jonge 3-24 in 6 en Ad de Vries 1-13 in 3. Ferdinand Smit ontbrak in die aanval maar kwam toch naar Utrecht om zijn mannen aan te moedigen. Ook nog een vang van Deepak . Lunch met 141/8 op het bord.  

Rik Snooy (ook al een SGS-er) opende prima en in zijn 30 zaten 3 prachtige vieren.  Het echte werk kwam ook van Tim Shanes (30 2x4) en,  zoals wij konden verwachten, van Deepak Sharma die een hekel heeft aan loopwerk (41 7x4 1x6).  Ad de Vries en Erik de Jonge bleven not out en op de tweede bal van de laatste over werd de winning hit geslagen.
Danny Godfrey 3-22 in 7, Jaap Vogelaar 1-18 in 7. Jan-Willem Heshusius, Walter Prescod, Imran Haider en Doednath hadden geen succes. Danny pakte nog een vang en Marc Koch verrichtte een stumping.  

fOp het terras was het goed toeven en niemand had haast om naar huis te gaan. Het bier, de wijn en de hapjes vonden gretig aftrek. Jan Willem Heshusius bedankte namens de SGS-ers Hercules voor de gezellige middag/avond en Maarten Zwinkels hoopt ons volgend jaar op het hoofdveld te mogen ontmoeten.  

Hoorde net dat de foto’s niet bijzonder goed geslaagd zijn door de donkere achtergrond. Het zullen er dit keer niet veel worden.  

Toeschouwer

Fotoserie 20190823 Hercules - SGS    Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Gelre komt slechts 3 runs te kort    193/6 – 190/7 (22-08-2019)

Op het kleine intieme veld van Gelre zag ik hoge scores. SGS, eerst battend, opende met Peter Peperkamp en Salim Abdul Mohammad. Peter scoorde een goede 58 (2x4) en Salim droeg 15 runs bij. Johan Vriezen scoort alleen bij SGS, bij zijn Hengelo laat hij het afweten, en ditmaal 39 (2x4). Ook James Junior (15), Raimond v.d.B.v.S. (ook al 15) en Steven Lubbers (20 no 1x6 1x4) kwamen in de dubbele cijfers. Met een 25 extra’s kwam er 193/6 op het bord en kon er aan de als vanouds smakelijke lunch begonnen worden.
Cees Nierop 2-39 in 7 en Hans Lobach 2-35 in 8 namen de belangrijkste wickets.

Gelre werkte zich in een moeilijk positie door in het begin traag te scoren. 65/3 na 20 overs was aan de zuinige kant. Cees Nierop (15 1x4), Kiru (27 2x6 2x4), Freddy Machiavelli (36 1x4), Anjana Kadirappulige (21 2x4), Antoine Dielissen (21 1x4) en Dolf  Nijbroek (12 no) droegen bij aan het Gelre totaal maar het was vooral Ton Westerik die met harde klappen 45 runs scoorde (1x6 3x4). De laatste over zou 11 runs moeten opleveren……. Het werden er ‘slechts’ 8.
Steven Lubbers 3-26 in 8, Salim 2-35 in 7, Raimond 1-38 in 7 en Amin Kasam 1-52 in 8.
De 2 vangen van Steven Lubbers en die van Salim en Peter Peperkamp (elk 1) waren geweldig! Natuurlijk plukt Amin zijn traditionele vang nog. Dirk Coster had geen slachtoffers achter de palen maar stond ook geen enkele bye toe.

De derde innings, in het zonnetje, was geslaagd. Speeches van de captains onderstreepten de goede band tussen beide verenigingen. Gelre stopt het spelen in competitieverband en afgesproken werd vanaf volgend jaar twee maal op Gelre te spelen met als inzet de ‘Eefde Ashes’, de opgeslagen as van hun vorige door brand verwoestte clubhuis. Ik zie er al naar uit !
Gelre ? Altijd gezellig.

Toeschouwer

Fotoserie 201908 Gelre - SGS    Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Alle SGS-ers in de dubbele cijfers en toch verloren van de Zamigo’s 17/8/2019

 fHet komt niet vaak voor dat alle batslieden in de dubbele cijfers kwamen maar tegen onze vrienden van de Zamigo’s lukte het.

Doednath Awadhpersad en Debby Dreis openden en toen Doednath op 49 in de 15e over gestumpt werd (21 2x4) ging Debby met 14 retired. Manish Moorjani sloeg, als gebruikelijk, met 1x4 en 3x6 snel 31 in de boeken. Erik de Jonge kwam, en eigenlijk voor het eerst dit jaar, echt los en zijn 43 (5x4) waren een lust voor het oog. fOok Victor Dreis liet zich niet onbetuigd en scoorde 39 no (6x4) en werd gesteund door Sonny Jogia die met 19 (3x4) eveneens not out bleef. Met 22 extra’s stond 189/4 op het bord toen wij aan de lunch begonnen.
Rob Dhondai 1-25 in 3, Vivek Bajaj 1-49 in 7 en Tobias Maessen 1-24 namen de wickets. Derk van Maanen verrichtte nog een stumping.

Na de lunch zag het er hoopvol uit voor SGS, maar Thomas Spits (67 4x4 2x6) en Frederik ten Kate (71 6x4) dachten er anders over. Toen ook Jan Peter Sigmund (40 no 1x4 en 2x6) zich in  de strijd mengde zaten wij na de 35e over al aan het bier. Opvallend was het uitstekende fielden van onze Debby. Ferdinand Smit stapte bij een poging een vier tegen te houden op de fbal en ging vroegtijdig met de auto naar huis toen het nog kon. Zijn enkel werd dikker. Tijdens het naar de auto brengen werd de wedstrijd beslist en werden er geen foto’s meer gemaakt.
Victor Dreis 1-7 in 1 en Danny Godfrey 1-37 in 4 boekten een succesje maar van onze spinbowlers lustten de tegenstanders wel pap….. Amin Kasam en fFerdinand Smit pakten nog een vang.

De derde inning, langs het hoofdveld van ACC waar een T20 tussen ACC en VCC gespeeld werd, was uitermate  gezellig waarbij Olivier Rikken en onze Manish nog speechten. Goede tegenstanders en wij zien uit naar de wedstrijd in 2020!

Toeschouwer  

Fotoserie 20190816 Zamigo's - SGS    Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

SGS Domstad verslaat SGS nipt in de laatste over: 137/9 – 138/5

fWat een wedstrijd was dat op Kampong. Zowel Weerplaza als Buienradar voorspelden zware buien rond 17.30 en dus werd besloten er een 30 over wedstrijd van te maken. Dat die buien een vertraging van een half uur opliepen kwam goed uit want in de laatste over viel een enkele drup. Wat ging daaraan vooraf :

SGS mocht als eerste batten en opende met Peter Peperkamp die met 40 retired ging (3x4). Hij zag Erik de Jonge en Mohammad Nazim voor een schijntje ingerekend (beide clean bowled) worden door Jan Willem Heshusius. Bas Wijffelaars had er zin in en sloeg in korte tijd 33 runs het boek (4x4).Daarna kwam alleen Hans Noorhoff nog in de befaamde ‘dubbele cijfers’ met 15. Met slechts 15 extra’s werd er geluncht met 137/9 op het bord.
Doednath Awadhpersad 4-22 in 5, Jaap Vogelaar 2-20 in 6, Rob Dhondai 1-20 in 3 en Jan-Willem Heshusius 2-24 in 6 waren succesvol met de bal. Jan-Willem pakte nog 2 vangen en Doednath 1. Achter de palen pakte Marc Koch 1 vang en 1 stumping en liet geen byes slippen.

Domstad liet er geen gras over groeien: Derk van Maanen scoorde met harde klappen 35 en ging ongelukkig run-out. Doednath stond degelijk te batten maar zou wat aanvallender moeten spelen. Een bal wegdrukken en een single lopen moet toch vaker geschieden, zeker in een korte 30 over wedstrijd. Met 25 runs sneuvelde hij , gevangen door Peter Peperkamp op het bowlen van Walter Prescod. Warre de Vroe droeg 15 runs bij (1x6 1x4). Salim Abdul Mohammad , gelukkig ook weer aanwezig, scoorde een fraaie 30* (2x4). Raimond v.d.B.v.S. ging met 15 run-out. Skipper Ferdinand Smit sloeg in de laatste over de winnende vier en er waren slechts 8 extra’s. 138/5 werd de eindstand.
Mohammad Nazim 1-24 in 6, Danny Godfrey 1-22 in 6 en Walter Prescod 1-21 in 6. Peter Peperkamp en Erik de Jonge pakte elk 1 vang. Donald Noorhoff kreeg geen kans op een vang of stumping maar stond geen byes toe.

fDe derde innings was als altijd erg gezellig en de hapjes van Floris gingen erin als koek.

Het was een heerlijke middag met goed cricket en de juiste SGS sfeer.

Toeschouwer

 

Fotoserie 20190814 SGS Domstad - SGS    Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Wedstrijd tegen Ajax op 9 augustus verschoven naar 2020 (11-08-2019)

Lange jaren hebben wij geen wedstrijd tegen Ajax Leiden op het programma gehad. Jammer genoeg zorgden de weergoden er voor dat besloten werd de wedstrijd af te gelasten. In 2020 gaan we op herkansing.

Een tweede draw tegen de Surrey Seniors op Sparta  (08-08-2019)

Complimenten richting Spartanen. Zij maakten van deze dag een dag om nooit te vergeten. Een goede ontvangst van de vroeg uit Nieuwegein gearriveerde gasten. ’s Middags een luxe, goed verzorgde ‘high tea’ en ’s avonds een smakelijke maaltijd. Dat het veld er als een plaatje bijlag verbaasde niemand. Dat is daar immers altijd het geval. Opmerkelijk was het feit dat groenbeheer niet alleen de struiken snoeide maar ook de stroomkabel van het scoringbord vernielde. Voorzitter Leo de Jong was in staat dit te repareren zodat toch het scoreverloop na een korte onderbreking gevolgd kon worden. Dan nu de wedstrijd zelf.

Er werd afgesproken tijdcricket te spelen dus met declareren en 20 overs in het laatste uur en dat was 18.00 uur.

SGS moest een totaal op het bord brengen en dat lukte aardig met bijdragen van Barend Rigbers (32), Doednath Awadhpersad (40 ret.), de Brexit Boy Stephen Binns (23), Warre de Vroe (34), Mohammad Nazim (13) en een zevental extra. 163/7 wees het bord aan toen het tijd was voor de high tea.
Terry Hamman 4-29 in 11 en Dick Murphy 2-15 in 4 waren de betere bowlers aan Engelse zijde. Vangen zag ik niet gemist worden. 5 staan er in het boek en daar waren hele fraaie bij !

Na de tea zagen wij Richard Jackson 46 runs scoren. Medeopener Tom McCarthy droeg er 31 bij. Met wat kleine bijdragen werd het totaal 153/9 en een tweede draw een feit.
Mohammad Nazim 2-19 in 14 was uitermate zuinig evenals Poet Dubar 2-11 in 5. Doednath Awadhpersad was de man met de meeste wickets 4-23 in 6.
Opvallend waren de 2 stumpings en 1 vang van keeper Dirk Coster. Ook Warre de Vroe pakte er 1.

Met een gezellige derde innings in de zon op het terras kwam er een eind aan de zesde serie van de Seniors tegen SGS. Vriendelijke woorden werden er gesproken en Terry Harman en Doednath werden nog tot Man of the Match uitgeroepen. De umpires die de gehele middag stonden werden, evenals scoorster Lideke, met een fles wijn bedankt.

Hopelijk hebben onze Engelse vrienden vandaag – vrijdag – goed weer in Nijmegen als zij de laatste wedstrijd tegen Quick 1888 spelen.

Opvallend was dat zowel bij ons als bij de Engelsen batslieden bleven staan omdat zij het niet eens waren met de beslissing van de umpire. Vinger omhoog betekent wegwezen, blijven staan is uit den boze en hoort bij SGS niet voor te komen !

Toeschouwer

Fotoserie 20190808  Surrey Sr.- SGS    Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Heel jammer: SGS – Guyana XI werd voor het laatst gespeeld - SGS won (02-08-2019)

Aan de wedstrijdserie en dat al zes jaar lang is vandaag een eind gekomen. Gebrek aan spelers met roots in Guyana noopten Bryan Rayman en Farouk Ayube te besluiten dat deze ontmoeting vandaag voor het laatst gespeeld werd. Jammer want het was toch iedere keer weer een hoogtepunt in ons cricketseizoen. ’s Morgens was er nog spoedoverleg i.v.m. de zeer slechte weersvoorspelling op drie websites maar Manish was de juiste weerman en voorspelde dat die buien over zouden waaien. Dus reed iedereen naar Nijmegen.

Guyana ging batten en vooral Greames (sorry maar ik mis de voornamen van de Guyana spelers) werd het eerste slachtoffer van Donald , gestumpt, 81 runs 7x4 en 4x6 ! Alleen Sonny Jogia, als gast, kwam met 18 nog in de dubbele cijfers. Na 25 overs , tijdens een regenbui, werd de innings declared met 132 runs op het bord. Mans de Rooij 2-15 in 5, Danny Godfrey 2-33 in 6, Doednath Awadhpersad 1-37 in 6 en Manish Moorjani 1-23 in 3.4 namen de wickets. Manish Moorjani en onze gastspelers Sharma en Jamal, evenals Erik de Jonge allen 1 vang. Donald Noorhoff spijkerde zijn slachtoffer-totaal verder op met 2 stumpings en stond geen bye toe !

Na de traditionele uitgebreide en smakelijke lunch met o.a. kroketten mocht SGS naar de wickets. Doednath die de dag ervoor zo voortreffelijk batte werd nu snel gevangen. Hans Noorhoff en Erik de Jonge hoorden de palen rinkelen zonder noemenswaardige bijdragen. Die kwam wel van Shama (27 1x4 1x6). Het samenspel van Manish Moorjani en Saad Jamal was een lust voor het oog. Met rake klappen werd in de laatste over op de 4e bal de winning hit geslagen. Manish 34 no ( 2x4 1x6) en Saad 39 no (3x4 1x6). Pota bowlde 2-20 in 6, Greames 1-15 in 4. Vangen waren er, elk 1, van Pota, Walter Prescod en Sonny Jogia.

De derde innings, even vochtig als tijdens de buien maar wel aangenamer, was uitermate gezellig mede door de supporters van Guyana die de stemming er goed inkregen. De beker kwam in handen van Manish en zal, nu deze wedstrijd niet meer herhaald gaat worden, een plaats krijgen in ‘onze’ kast op Hengelo. Er zat droevenis in de speeches ! Zes jaar lang goed maar bovenal gezellig cricket spelen is weer een stukje geschiedenis voor SGS geworden. Tot slot werd van een prima maaltijd genoten want ook van koken weten ze alles af in Guyana…… .

Farouk en Bryan kregen de tip om als vervangende wedstrijd te bezien of The Colourful Cricketers XI een mogelijke opvolger zou kunnen worden. Ik hoop dat van harte want de contacten met o.a. deze mannen mag niet verloren gaan. Succes Farouk en Bryan !

Toeschouwer

Fotoserie 20190802-SGS-Guyana     Foto's  Duco Ohm en Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload. 

SGS – Sydenhurst Ramblers : een draw in een tijdcricketwedstrijd (01-08-2019)

Een jong Engels team troffen wij op ACC als tegenstander. Zij verkozen met batten te beginnen en produceerden 163 runs. Wij speelden tijdcricket dus ze mochten zelf beslissen wanneer de innings gesloten werd. Overs telden niet (maar het waren er 45). Twee Engelsen legden de basis met 37 en 39 runs. Vijf anderen kwamen ook in de dubbele cijfers. Jaap Vogelaar was succesvol met 4-37 in 9 overs. Doednath Awadhpersad een keurige 1-22 in 7. Warre de Vroe 1-12 in 4 en David Rijkee 1-30 in 5. Vangen werden in Neston gemist maar wij kregen prachtige voorgeschoteld van Warre de Vroe, David Rijkee en in het bijzonder die van Walter Prescod. Allemaal vangen om in te lijsten ! Achter de palen stond Donald Noorhoff uitstekend te keepen: 1 vang en 2 stumpings staan achter zijn naam met slechts 1 bye.

Op de sterke en snelle aanval van onze gasten was het moeilijk scoren. De grote man in onze innings werd Doednath die zijn bat door de innings droeg (!) en met een degelijke 58 not out bleef. Er zaten slechts 2x4 bij. Ook Barend Rigbers bleef bij de les en scoorde er 34. Tot grote hilariteit sprongen opeens vier sterke sproeiers aan en moest er 20 minuten gewacht worden eer er technische hulp kwam om ze af te zetten. Robert Smith zagen wij nog 12 scoren. Toen om 17.15 de laatste 20 overs gespeeld gingen worden en wij slechts 82 runs op het bord hadden gingen wij voor de draw en slaagden daarin. Ward Junior bowlde 4-37 in 17 overs en Pitchari 2-33 in 10. Beide te snel voor ons.

Na een gezellige derde innings en het uitwisselen van schildjes werd afscheid genomen van onze gasten die eigenlijk een voor ons te snelle aanval hadden en zelfs enkele bouncers op ons loslieten…..

Toeschouwer

Fotoserie 20190801 SGS - Sydenhurst    Foto's  Duco Ohm en Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

De Idle CC uit Lodi was op bezoek – SGS won overtuigend (19-07-2019)

Wij mochten tegen deze gezellige Italiaanse tegenstanders op een graswicket op Kampong spelen.                                        (klik op de foto ▼ onder voor de grote originele foto)

Na een gewonnen toss mocht SGS gaan batten en dat deden Robert Smith (12) en Doednath Awadhpersad (33 ret. 4x4) uitstekend. Imran Haider (34 4x4 1x6), Marc Koch (16 2x4), Debby Dreis – Kooij (10), Deo Misier (11 2x4) en Victor Reis (15 1x4) bouwden het totaal verder op en via 105 na 20 overs kwam uiteindelijk 196/9 op het bord na 40 overs. Een hoog totaal dat mede tot stand kwam doordat er 46 wides en 7 no-balls in de boeken kwamen… 7 overs extra…… M. Landi werd laat aangezet en was met 4-38 de beste bowler.

De lunch die ons werd voorgezet mocht er wezen en smaakte ook onze gasten voortreffelijk. Na de lunch hadden onze bowlers 31 overs nodig om onze gasten voor 88 all out te krijgen. Twee wisten in de dubbele cijfers te komen waaronder ‘onze’ Ernst Pieter Knüpfer (15). Natuurlijk hadden de bowlers fraaie cijfers en vooral Farouk Ayube met 4-10 in 3.2 overs en met bijna een hattrick achter zijn naam. Ook Amin Kasam wist 4 wickets te veroveren 4-13 in 7 ! Danny Godfrey 2-22 in 8 en Walter Prescod 1-13 in 3 hadden ook succes. Zij werden goed gesteund door Imran Haider die 2 vangen pakte waarvan de running catch na 50 meter rennen de fraaiste was. Amin dook in de slips een vang in de boeken evenals Danny Godfrey dat staande deed in de slips.

De derde innings met goede speeches, cadeaus en wijn voor de scoorster eindigde met een BBQ. Er werd nog lang nagepraat en een toer richting Lodi in 2020 of 2021 behoort tot de mogelijkheden !

Wij wensen onze Italiaanse vrienden nog een paar fraaie dagen met goed cricket op Nederlandse velden toe.

Toeschouwer

Fotoserie 2019-07-18  Lodi - SGS  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

SGS West tegen Oost kende maar één innings – rain stopped play (11-07-2019)

fHoopvol, ondanks een natte weersvoorspelling, werd aan deze wedstrijd begonnen. Er viel tijdens de eerste innings een spat regen waar je niet nat van werd.

B.B. (Brexit Binns) werd schitterend door Steven Lubbers gevangen en ook Sudhir Lavania verbleef niet lang aan het wicket. Op 7 was het openingspaar vertrokken.
Ferdinand Smit (20 1x4) en vooral Bas Wijffelaars (50 ret. 6x4 1x6) en de zijn  eerste wedstrijd voor SGS spelende  Barend Rigbers (41 1x4) hielden de scoorster goed bezig.

Het was een genot naar het aanvallende batten van Bas en Barend  te kijken. Mohammad Nazim (11) en Jaap Mulder (26 no 2x4) brachten na de toegestane 40 overs met een 27 extra’s de 194/7 op het bord.

De bowlerij werd verricht door Jan Willem Heshusius 3-30 in 8, Walter Prescod 1-49 in 8, Amin Kasam 1-29 in 8 en Steven Lubbers 1-11 in 4.
Vangen zag ik van James Junior en Steven Lubbers (elk 1) en achter de palen maakte Marc Koch drie slachtoffers (2 vangen en 1 stumping).

Om 15.30 werd van een late lunch gebruik gemaakt en toen begon het echt te regenen en moest van de tweede innings worden afgezien. Op de TV zagen wij toen India verliezen van Nieuw Zeeland, een wedstrijd waarin de bowlers van down-under de boventoon voerden. De teleurstelling bij onze spelers met roots in India was groot.

Met lekker bier en smakelijke borrelhapjes werd een toch gezellige middag afgesloten.

Vrijdag zal het droog zijn als wij op ACC de Holland Touring Friends gaan ontmoeten.

Toeschouwer

Fotoserie 2019-07-10 SGS Oost - SGS West  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Drie dagen op een rij spelen is teveel van het goede: ingepakt door Salland (8-7-2019)

ffHet was een prachtige middag en dat zou ook het einde van dit verslag kunnen zijn…………

Negen (9 !) SGS-ers waren naar Deventer gereisd om tegen het altijd gezellige Salland team te spelen. Door het afstaan van onze tweede keeper, Leroy Harvey, kon er acht tegen acht gespeeld worden. Niet leuk op een groot en snel lopend veld.

Salland mocht eerste batten in deze 30 overs wedstrijd en kwam tot 190/5. De bijdragen van Machiavello Junior (21 2x4), Meike Lubbers (11), Freddy Machiavello (Pa dus, 14 no 1x4) en extra’s (19) waren nog te overzien maar fde ‘boosdoeners’ waren Geert van Seventer (57 ret. 7x4) en de jeugdige Gijs van der Molen (53 no, 5x4).
Walter Prescod 3-36 in 7, Arthur van Lunszen 1-9 in 3 en Daniel Eldering 1-17 in 3. Donald Noorhoff pakte 1 van en verrichtte 2 stumpings waardoor zijn SGS score nu 602 slachtoffers bedraagt !

Na een prima lunch zagen wij SGS tot 134/7 (a.o.) komen en werden er maar 22 overs gebruikt. Donald Noorhoff opende verdienstelijk met 11 runs (1x4). Danny Godfrey had er goed het oog in maar ging op Meike Lubbers (de enige Lubbers in het team) lbw met 34 runs (3x4). Walter Prescod liet zich verschalken door Gijs (31 4x4). Debutante Caroline Ohm kwam niet tot scoren en werd in de slips gevangen. Arthur van Lunszen ging als laatste in en bleef met 7 no. Er waren 43 extra’s waarvan 39 wides hetgeen 6.1/2 over extra in het veld staan betekende.
Theo Sikkema pakte 2 wickets, Ashmann, van Seventer, Meike, Gijs en Freddy elk 1. Machiavello Jr , Meike en Leroy Harvey pakten een vang.

ffNa een toch gezellige nazit gingen we iets teleurgesteld naar huis. Zo een prachtig veld verdient een echte wedstrijd en die heb ik niet gezien. Jammer.

Toeschouwer


Fotoserie 2019-07-05 Salland  - SGS  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Liefst 535 runs gezien op Sparta !  SGS had er 280 en won. (05-07-2019)

Op het prachtige veld van Sparta kende SGS een ongekende opening. Warre de Vroe en het (bijna) nieuwe lid David Rijkee scoorden snel, een lust voor het oog. David ging na harde klappen met 100 retired (12x4 4x6) en zo ook Warre met 53 (3x4). Ook Ferdinand Smit ging retired en had er 47 (6x4). Hassan Mukadam 17 (3x4) en Mohammad Nazim (31 no 3x4) voerden de score verder op en met een 20 extra’s stond er een prachtig totaal van 280 na 40 overs op het bord.
Alan Tomlinson 1-20 in 3 en Jan-Willem Das 2-65 in 9 namen wickets.

Na een verfrissende eenvoudige thee (er stond immers Surinaams eten op het programma) dachten wij aan een ‘vroegertje’ want zo een totaal zou niet benaderd kunnen worden. Wat kwamen wij bedrogen uit……

Op 98/5 dacht menigeen aan een koel biertje. Erik van den Burg (20 3x4) en Mattijn Das (13 2x4) openden voorzichtig. Dat veranderde toen Moena in kwam en het 201/6 werd! Hij droeg 81 runs bij (4x4) en bleef not out. Wel zag hij zich goed gesteund door Jan-Willem Das met 23 (1x4) en vooral door Akki Sardha 78 (1x4  2x6). Marc Koch kreeg een bal op zijn wenkbrauw en bracht met Ferdinand Smit een kort bezoek aan het ziekenhuis. Zij kwamen net op tijd terug zodat Ferdinand nog twee overs kon bowlen en de score tot 255/8 kon beperken. De schade aan de wenkbrauw viel gelukkig mee.
Onze bowlers waren : Jan-Willem Heshusius 3-36 in 10, Ferdinand Smit 1-44 in 8, Walter Prescod 2-50 in 7, Mohammad Nazim 1-28 in 3 en Warre de Vroe 1-37 in 5.
Marc Koch had, voor hij gewond raakte, 1 stumping. Donald Noorhoff nam het werk achter de palen over en had 1 stumping en 1 vang. Ook Walter Prescod pakte nog een vang.

Jorg Kamerbeek en Willem Molenaar stonden de 80 overs te umpiren en Lideke verzorgde natuurlijk ons boek en het scoringbord. Alle drie bedankt !

Dat het hierna gezellig werd op het nieuw betegelde terras zal iedereen die Sparta een beetje kent verwacht hebben. De aangekondigde Surinaamse maaltijd smaakte voortreffelijk en ook het bier vond gretig aftrek.

Al met al een heerlijke middag bij de gastvrije Spartanen.

Toeschouwer

Fotoserie 2019-07-04 Sparta - SGS  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Vuurwerk in Nijmegen bij de Lions-Tigers wedstrijd – de Lions winnen toch ! 186 - 172/9  (04-07-2019)

f

Na een gezellig treffen op het terras kon om 13.30 uur de eerste bal op de Lions worden losgelaten. Peter Peperkamp 35 (ret. 1x4) opende met Mohammad Nazim 12 waarna Deepak Sharma een prachtig 50 scoorde (7x4), retired moest en aan het eind toch nog in mocht om nog een drietal runs toe te voegen en uitging. Ook zagen wij de bijdragen van Bas Wijffelaars (10 1x4), Manish Moorjani (16 2x4), Peter van Giezen (13 2x4), Deo Misier (23 4x4) en een 18 extra’s waardoor met 186 (a.o.) op het bord aan de altijd goed verzorgde lunch op Quick begonnen kon worden.
Opvallend was het feit dat de bowlers elk 2 wickets namen: Theo Burki 2-29 in 8, Salim Mohammad 3-20 in 6, Danny Godfrey 2-44 in 8, Poet Dubar 2-25 in 5 en Mans de Rooij 2-38 in 6.4. Salim Mohammad pakte liefst 3 vangen, Theo Straten en Danny Godfrey elk 1.

Het was al 16.30 uur (!) toen de Tigers met batten begonnen. Op de eerste bal viel het eerste wicket en daarna was het een in mijn ogen saaie vertoning. Johan Vriezen (10 1x4) werd schitterend aan de boundary gevangen door Peter Peperkamp. Arthur van Lunszen ging duidelijk LBW maar sloeg wel 15 (2x4) runs in de boeken. Ook Theo Straten kwam in de dubbele cijfers (10 1x4).
Ondertussen had Imran Haider een prachtige 51 gescoord (4x4 1x6) ging retired maar mocht op 112 terug komen toen alle Tigers een beurt hadden gehad. Toen begon het hierboven vermeldde vuurwerk en werd een hele tamme innings van de Tigers grandioos afgesloten. Imran sloeg de bowlers alle klanten op en met zijn tweede beurt wist hij, gesteund door een goed runnende Mans de Rooy, het totaal van de Lions te benaderen. Deze beurt leverde hem eveneens 51 runs op (6x4 3x6) waarmee hij de eerste century van dit seizoen in de boeken bracht : 102 no.
Op 172 en om 19.45 uur…. waren de overs op.
Mohammad Nazim 2-26 in 8 en Amin Kasam 1-24 in 8 waren klaar toen Imran aan bat kwam en dat merkten Manish Moorjani 2-31 in 8, Ad de Vries 2-47 in 8 en Walter Prescod 2-41 in 8.
Volop vangen: 1 genoteerd voor Deepak Sharma, Peter Peperkamp, Walter Prescod, Deo Misier, Ad de Vries en Manish Moorjani. Good old Donald Noorhoff pakte 2 vangen achter de palen.

Achter de palen zagen wij ook Dirk Coster nog niet in het wit maar wel als umpire !

fIn het zonnetje, op het terras, werd een geslaagde derde innings afgewikkeld met goed gekoeld bier en wijn, een lange humoristische speech van de winnende Lions captain Amin Kasam die met een fles wijn een dankwoord richtte tot Bas Wijffelaars, scoorster Lideke en onze ex voorzitter.
Theo Straten nam het van hem over en memoreerde de grote belangstelling van spelers om bij deze best of three wedstrijden mee te mogen doen. Dat dit treffen al 15 jaar op ons programma staat is uitzonderlijk en onderstreept ook de inzet van beide captains om hier iets bijzonders van te maken !

Theo opende een grote doos en tot onze verbazing kwam een kunstwerk tevoorschijn waaraan hij en vooral Claudia deze winter hard gewerkt hebben. Een afbeelding van een leeuw en een tijger, opgebouwd met kleine steentjes van een 3 bij 3 mm ! Prachtig.

Daarna kwamen Imran en Manish met volle schalen lekker hapjes en happen door. Al met al een wederom geslaagde middag in Nijmegen. Ik was om 22.30 uur thuis maar denk dat een aantal later in bed lag. Ik begrijp dat er aan de foto’s gewerkt gaat worden maar dat die door een overdruk programma – Sparta en Salland nog voor de boeg – pas volgende week beschikbaar komen.

Toeschouwer

Fotoserie 2019-07-03 Tigers - Lions  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Gehavend SGS verslaat de Caribbean Cricket XI  206/9 - 177 (29-06-2019)

Wegens een tekort aan spelers kon er op donderdag niet gespeeld worden en door afzeggingen stond er ook een niet 100% SGS team op ACC. In goed overleg tussen de captains Doednath en Amin was besloten spelers voor SGS te zoeken om toch maar te kunnen spelen. En dat is hen gelukt. Het werden er toen zelfs 13 tegen 12…..  Bravo!

Zo kon om 12:30 op het tweede veld begonnen worden met de innings van SGS. Onze openers haalden de dubbele cijfers niet maar daarna kwam Jamil (nog steeds geen 35…) in en die sloeg in korte tijd 52 runs in de boeken (3x4) eer hij retired ging. Manish Moorjani (voor mij de ‘man of the match’) droeg 41 runs bij (2x6 1x4), V. Copani  27, Imran Haider 35 (2x6 1x4), Chan Soekhram 19 (4x4) en Mr Extra slechts 9 . Er waren geen byes !
Bij de bowlers vielen Fox Doodnauth op met 5-27 in 7.1 overs en Josey Grimes met 3-29 in 8.

Na de nu landelijk bekende lunch met pasta mochten onze vrienden met roots in de Caribbean naar de wickets. Goed aanvallend batten van skipper Doednath Awadhpersad 33 (helaas retired hurt 3x4) en Kenneth Balkissoon 19 brachten een hoopvolle 51/1 op het bord. Randy Alves 42 (1x4 1x6) ging ‘caught and bowled’ op Manish en op de volgende bal ging Boepie Changoer ‘caught behind’. De hattrick was er bijna maar de vangkans werd helaas niet gegrepen. In de staart kwispelde Walter Prescod nog wat tegen met een 20 not out. 30 extra’s was wel wat veel w.o. liefst 17 wides en 2 no-balls.
Op 177 waren de overs op.
Manish Moorjani is de eerste SGS-er die zich voor een bierglas met inscriptie kwalificeerde door 5 voor 16 te bowlen in 5 overs.
Amin Kasam 1-46 in 7 en S. Jamil 1-22 in 5. Jamil 2 vangen, Imran Haider en Amin elk 1. Wij zoeken nog de naam van de man die Fox uitving.

Zoals te verwachten was werd er weer een uitbundige derde innings gespeeld terwijl naar T20 ACC - Bloemendaal gekeken werd. Met goede speeches werden de scoorster en de toeschouwer bedankt. Toen ik om 9 uur naar huis ging was ik een van de eersten……..
Tip voor de wedstrijdsecretaris: volgend seizoen moeten wij twee maal tegen deze Caribbean Cricket XI spelen. Is een garantie voor een gezellig middag en avond.
Nogmaals dank aan Doednath en Amin die erin slaagden twee teams te formeren.

Toeschouwer

Fotoserie 2019-06-28 Caribbean Cricket XI - SGS  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Quick 1888 pakt SGS in en de derde innings was de beste ! (22-06-2019)

FotoDe ‘haring wedstrijd’ op Quick was er altijd een waarnaar werd uitgezien. Ook vandaag. Helaas werd een zeer matig potje cricket voorgezet door een SGS team met, en met alle respect, een hoog SO gehalte.

Onze mannen sloegen slechts 93 runs in de boeken, kregen 18 extra’s en konden na 40 overs met 111/7  op het bord gaan lunchen. De runs kwamen van Doednath Awadhpersad (12), Johan Vriezen (10 en schitterende op een streep gevangen),  Deo Misier (17 gevangen door Manish Moorjani), Raimond v.d.B.v.S. (15 en gecleaned door Walter Prescod), Farouk Ayube (14 en gecleaned door Mans de Rooij), Pumpkin Mearns (8 retired hurt), Jaap Vogelaar (8) en Jan Willem Heshusius (7 no). Liefst 9 bowlers zette de Quick captain in !

Na de voortreffelijk verzorgde lunch ging Quick van start met Wim Veenendaal die, na eerste 40 overs achter de palen gestaan te hebben en geen enkele bye toestond, een geduldige 16 runs bijdroeg. Leroy Harvey (7) ging lbw op Pumpkin Mearns gevolgd door een golden duck van Mans de Rooy op de volgende bal. Walter Prescod batte alsof hij 20 was en zijn 31 waren de basis voor een snelle afloop van de wedstrijd (1x6 4x4) mede door toedoen van Marc Meinema (20) en Danny Godfrey (20 no). Na 26 overs werd het 112/6.
David (Pumpkin) Mearns 2-25 in 4, Theo Burki 1-13 in 5, Jaap Vogelaar 1-14 in 2 en Jan-Willem Heshusius 2-19 in 4. Johan Vriezen, Farouk Ayube en Amin Kasam hadden geen slachtoffers gemaakt. 1 vang was er voor Johan Vriezen en Amin Kasam (vang van de dag: laag bij de grond in de slips). Donald Noorhoff wist 2 mannen te stumpen en stond geen byes toe.

Foto Foto Good old Louis Godschalk hield de hele wedstrijd het bord bij en onze scoorster Lideke het boek. Zij werden hartelijk bedankt. Leuk dat Miesje Phijffer, Blanche Burki en natuurlijk Dirk Coster en Maarten Ingelse in ons gezelschap vertoefden !

De derde innings maakte de dag goed. Het opgelopen vochtverlies werd erg snel en degelijk gecompenseerd en iedereen was stil toen de heerlijke haringen en kippenbouten opgediend werden. Uitstekend verzorgd !! Ik heb geen idee hoe laat de laatsten naar huis gegaan zijn want ik had nog een verjaardag te vieren en moest (helaas) snel weg.
De gastheren van Quick kennende zal het geen vroegertje geweest zijn…..

Toeschouwer

Fotoserie 2019-06-21  Quick1888 - SGS  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Oud Nederlands XI (Baggy Orange) een maat te groot voor SGS in de T20 (16-07-2019)

FotoFotoSGSFotoBaggyOrange

In de ochtend zagen wij het somber in. Plensbuien in het hele land en zeker ook in Den Haag. Maar om 12 uur brak de lucht open, scheen de zon en om 13.30 kon op het prachtig verzorgde veld van HCC met het eerste evenement in ons jubileumjaar begonnen worden.  

Baggy Orange mocht met batten beginnen en hebben er een goed spektakel van gemaakt. Robert van Oosterom opende met 57 ( 2x6 4x4) en ging retired, evenals Tim de Leede met 51 (5x6 1x4) en Luuk van Troost met 25 (1x6 2x4). Indrukwekkend om te zien met hoeveel gemak de vieren en zessen geslagen werden. Wat een timing.  Tussendoor scoorden Joost Leemhuis (12), Feiko Kloppenburg (9 en schitterend door Theo Straten aan de boundary gevangen) en Huib Visee (16 2x4 en door Hans Noorhoff gevangen). Henk Jan Mol en Mark nota bleven met resp. 8 en 1 not out. De 20 overs waren toen op en het bord gaf 186/6 aan. Onze bowlers werden goed onderhanden genomen en een viertal veroverde één oranje scalp: Manish Moorjani 1-29 in 4, Ferdinand Smit 1-37 in 3, Walter Prescod 1-34 in 4 en Warre de Vroe 1-15 in 2.  De vangen van Theo en Hans memoreerde ik al eerder. Onze keeper stond slechts 1 bye toe maar was ongelukkig met een drietal stumpingkansen.  

De pauze tussen de innings was kort want om 17.00 werden er 100 kinderen verwacht die de fijne kneepjes van ons spel nog moet leren !  

Peter van Giezen en Jacques Mulders, onze  twee ervaren umpires, hervatten het spel om 15.00 uur en Gonzalo Bouter bleef Lideke assisteren met het bijhouden van het scoringbord.  

  Gastspeler Klaus de Rijk opende met een degelijke 32 (2x4). Daarna zagen wij Ferdinand Smit nog met 11 in de dubbele cijfers komen en toen bleken Mark Nota (4-11 in 4), Edgar Schifferli (1-9 in 3), Reinout Scholte (1-6 in2) en Huib Visee (1-9 in 2) moeilijk te bespelen en zagen wij achter resterende namen 4, 2, 7, 6, 6, 0, 7, 1 en dnb verschijnen …..   Op 78 waren de 20 overs verbruikt. Een toch wat teleurstellend totaal.  

De 3e innings was door Rob de Haas en zijn team goed verzorgd en op het terras was het, met een lekker zonnetje, goed vertoeven. In zijn speech bedankte Rob HCC voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie, de umpires en de scoorster,  maakte op zijn bekende wijze propaganda voor SGS en sprak de hoop uit een aantal tegenstanders als SGS-er te mogen noteren. Jeroen Smits bedankte voor de geweldige middag en hoopt dat deze ontmoeting een jaarlijkse zal worden.  

 Iedereen bleef op het terras en daar konden wij (o.a.) niet alleen Joep en Truus Hesseling begroeten maar ook Rudy Don Griot die door zijn neef begeleid werd. Fijn hen weer op een cricketveld te mogen zien.

Ook ons nieuwbakken Lid van Verdienste Frank van der Wijden was present en FotoDuco reikte hem de bijbehorende oorkonde uit. Frank was tot zijn grote spijt niet in staat geweest om die op de ALV in persoon in ontvangst te nemen.

De BBQ was smakelijk en erg nat. Lekkere wijn en koel bier waren daar de oorzaak van.
Als onze feestdag op 30 augustus net zo gaat slagen hebben wij echt nog iets om naar uit te zien !    

Toeschouwer

Fotoserie 2019-06-14  SGS - Ned XI 2003 (BaggyOrange)  Foto's  Duco Ohm en Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.
Zie ook het uitgebreide verslag dat in onze nieuwsbrief SGS-ACTUEEL opgenomen werd.

Overijssel wint weer van Gelderland op 12 juni   140/9 - 117/7 25 overs   (13-06-2019)

Met het weer kon het deze dag alle kanten op. Voorspellingen waren "in de middag zich ontwikkelende zachte regen" tot "forse buien". De captains waren het er over eens dat "we het toch moesten proberen" en ze kregen gelijk. Er was een onderbreking voor regen van circa anderhalf uur waarin we de lunch namen, maar we eindigden de dag lekker in de zon.
En zo verzamelden 21 spelers zich tussen twaalf uur en half een op Salland. Een enkeling had nog de oorspronkelijke locatie Gelre in zijn (papieren) agenda staan en kwam daardoor iets later.

Captain Johan Vriezen won voor Overijssel de toss en koos eerst te batten. Om 13.10 reeds werd de eerste ball gebowled en tien overs en 55 runs later moesten we vluchten voor de regen en konden we binnen genieten van een vroege lunch en de op telefoontjes bekeken wedstrijd van Pakistan tegen Australië. Vroeger ging je dan een partijtje bridgen.
Zowaar was de regen anderhalf uur later voorbij en werd besloten de wedstrijd in te korten tot 25 overs. Peter Peperkamp overleefde de pauze niet en was na twee ballen weg met 35 runs achter zijn naam. Steven speelde vrolijk door en ging met 51 runs retired. Hierna kwam alleen nog Mohammad Nazim (10 n.o.) in de dubbele cijfers. Inge van Son maakte als eerste vrouwelijk lid haar debuut en deed dat met een forse 4. Vermeldenswaard zijn de vangen van Hassan Mukadam en George Rijken waarmee resp Johan Vriezen en Doednath Awadhpersad snel weer naar de kant gestuurd werden.
De wickets werden genomen door Warre de Vroe 2-33, Walter Prescod 1-24, Farouk Ayube 1-10 en Rik Snooy 1-18. Naast George en Hassan knepen ook Raimond en Saleem hun handjes op tijd dicht.

Het antwoord van Gelderland was in tempo voortvarend maar het wicketverlies ook. Warre de Vroe en Bas Wijffelaar zagen hun "grote halen" aan de boundary door Peter Peperkamp op het bowlen van Doednath gevangen worden. Saleem Abdul Mohammad (35) en Rik Snooy (21) vormden een stabiele middle order waarbij jammer genoeg het scoringstempo iets achterbleef wat daarna niet meer hersteld kon worden. George Rijken (14 n.o.) kwam ook nog in de dubbele cijfers.
Mans de Rooij (1/12) en Steven Lubbers (1/8) bowlden zuinig. Doednath Awadhpersad 3-24, Nazim 1-24 en Johan Vriezen 1-9 deelden mee in de wickets. Donald Noorhoff 1 bye en 2 stumpings. Hassan hield als subsitute fielder ook nog een vang vast.

Het beeldje "De Gelderlander" gaat dus weer een jaartje onder dak bij Johan Vriezen. Peter kreeg voor zijn 35 runs en de twee vangen aan de boundary de Nico Prins bokaal kreeg toegekend. Het blijft een genoegen om op dit mooie veld te kunnen spelen. Theo Sikkema had het weer prima voor elkaar.

Het bleef in het avondzonnetje op het gras voor het clubhuis nog lang gezellig.
Raimond vdBvS

Deze keer helaas geen foto's.

Wedstrijd VOC – SGS 7 juni 2019 (08-06-2019)

De elftallen van beide hadden in de voorafgaande weken vele mutaties ondergaan. VOC had aangegeven dat het voor hun moeilijk zou zijn een heel elftal te mobiliseren. Afzeggingen aan SGS zijde waren hier ook op van invloed. Uiteindelijk stonden we met 11 VOC spelers en 12 SGS spelers aan het begin van de wedstrijd.

SGS mocht eerst gaan batten, de wedstrijd was aangepast aan de voorspellingen van het weer, later in de middag zou het gaan regenen. Er werd afgesproken om een 20 twintig te gaan spelen.

De opening werd door Roelof Balk en Doednath Awadhpersad verzorgd op het VOC gras wicket. Na een kleine 10 overs stond er 55 runs op het bord,en viel het eerste wicket. Hierna viel snel het tweede wicket, beide openers hadden 21 runs. Vervolgens hebben Steve Binns en Junior James en Ferdinand Smit nog rond de 10 tal runs toegevoegd. Uiteindelijk was het totaal 100 runs. Bowling VOC Heere 2 voor 18 runs.

We zijn direct door gegaan ivm de weersvoorspellingen.

De Opening van de bowlers werden verzorgd door Junior James en Walter Prescod. Beide waren goedkoop in hun eerste 2 overs. Hierna overgenomen door Farouk Ayube en Jaap Vogelaar die beide 4 overs voor hun rekening namen met goed cijfers.(resp 1 voor 21 en 2 voor 11) Na 12 overs zaten zij op 55 runs met verlies van 2 wickets. Op dit punt werd BIO ingezet, een wonderlijk verschijnsel van Bowler In Opleiding.

Roelof Balk heeft 3 overs gebowld voor 2 voor 18 (2020 is zijn einddoel als volwaardig bowler). Na de mindere goden gezien te hebben kwam er een batsmen van grotere orde. Hij (H. Sparjus) en mede batsmen (M. Heere) brachten in een korte periode veel runs. Dit leidde tot een close einde van de wedstrijd. Door anticiperen en gedegen fielden werd VOC op 98 runs gehouden. In de laatste over werden de eerste druppels van regen ontvangen. De overgeslagen lunch/thee break werd aan het einde van de wedstrijd in een prettige en gezellige manier in de 3e inning ingebouwd. VOC word hartelijk bedankt voor het gebruik van hun mooie veld en gastvrijheid.

Ferdinand Smit

Deze keer helaas geen foto's.

SGS verslaat (eindelijk) de SGS Asian XI eens  183/5  - 154 ao (06-06-2019)

 Iedereen was somber want de grote vraag was hoe het veld van Kampong eruit zou zien na het gigantische noodweer van de nacht ervoor. Wij werden niet teleurgesteld: het veld was droog en Floris had voor alle zekerheid ook een tent opgezet voor het geval dat er toch nog regen zou komen.

FotoFotoDe start van SGS was veel belovend met goede bijdragen van Doednath Awadhpersad (42 ret 6x4) en Ferdinand Smit (38 3x4) hetgeen 80/2 op het bord bracht. Met Marc Koch (19 1x4), Warre de Vroe (32 no 3x4), Daniel Eldering (26 no 1x4) en 25 extra’s werd het 183/5 na 40 overs.
Mohammad Nazim dwong respect af : 2-19 in 5, Salim Mohammad (gelukkig weer aanwezig) 1-32 in 7 en Manish Moorjani 1-20 in 7. Manish pakte bovendien 1 vang.  

Floris en Lisette hadden een lunch voorbereid die er zijn mocht. Niets dan lof kregen zij van de spelers  en na de wedstrijd werd zelfs geopperd om in de toekomst veel meer op Kampong te komen spelen om van de ontvangst en die lunches te genieten…….  

De SGS Asian XI sukkelde naar 47/4. Deo Misier (13 1x4) werd fraai door Bas Wijffelaars gevangen en Deepak Sharma (26  6x4 !) Fotoverkeek zich op een lange bal van Ferdinand Smit. Vickie Copani (33 3x4) was een guest en Fotomoet nog 3 jaar wachten om lid te worden. Skipper Manish Moorjani (29 4x4 1x6),  door Donald Noorhoff gevangen en (bijna lid) Rehan Niqvi (26 3x4 en werkelijk prachtig aan de boundary gevangen door Walter Prescod) spartelden nog tegen maar op 154 had iedereen een beurt gehad. Er waren slechts 8 extra’s.
Jan Willem Heshusius ouderwets op dreef met 1-22 in 5, Ferdinand Smit  2-26 in 8, Walter Prescod 2-26 in 8, Daniel Eldering (indrukwekkend) 3-26 in 7.4 en Doednath Awadhpersad 2-8 in 2! Volop vangen dus: 1 elk van Bas Wijffelaars, Daniel Eldering, Ferdinand Smit, Bijai Jawalapersad en Doednath Awadhpersad. Keeper Donald Noorhoff 1 stumping en 1 vang (en slechts 1 bye).

Een gezellige derde innings sloot de dag af. Opvallend in de speech was de blijheid van verliezend captain Manish “wij dingen met deze nederlaag Fotoeen derde wedstrijd af”. Dit onderstreepte toch de goede kameraadschap in deze inter-SGS wedstrijd. FotoAmin had voor Floris, de ex voorzitter en de scoorster nog een verrassing meegebracht. Rond half negen was een ieder huiswaarts gegaan.

Volgende tegenstanders vrijdag VOC en zaterdag, in Nijmegen, onze vrienden uit Bonn.

Toeschouwer  

Fotoserie 2019-05-31  AsianSGS - SGS  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

SGS verslaat de Guyana XI  157 ao – 158/5 (01-06-2019)

Foto Onze gastheren – de Guyana XI – mochten met batten beginnen op het prachtige ACC veld waar een echte boundary was blijven liggen.

Foto Een aantal wist in de dubbele cijfers te komen, aangemoedigd door hun supporters die in de schaduw onder het scoringbord echt een middag uit waren….
K. Balkissoon (27 1x4) en F. Doodnath (18) brachten de score naar 73/3 waarna wij nog konden genieten van het batten van E. George ( 43 (6x4 1x6), R. Alves (22 2X4) en C. Ramsundar (14 1x4 1x6). Met slechts 11 extra’s (wides) eindigde hun innings op 157.
Ferdinand Smit was ‘onbespeelbaar’ met 4-21 in 7.4, S. Jamal (gast) 2-32 in 8, Manish Moorjani 1-30 in 5 en Daniel Eldering 1-26 in 6. De keepers deelden de overs en stonden geen byes toe. Leroy Harvey 1 stumping en Donald Noorhoff zonder scalp.

Na de gebruikelijke lunch togen FotoRoelof Balk en Doednath Awadhpersad naar de wickets en lieten goed aanvallend batten zien. Op 75 sneuvelde het wicket van Doednath (28 2x4). Roelof (51 ret. 5x4), Derk van Maanen Foto(schitterende innings  36 no 4x4) en de 22 extra’s brachten in de 30e over (van de 40) de overwinning bij SGS. Het is een flink aantal wedstrijden geleden dat dat het geval was…..  

De derde innings was uiterst gezellig. Bryan Rayman en Farouk Ayube hadden alles goed onder controle en met geestige speeches werden de umpires Khan en Misier en scoorster Lideke bedankt. De medailles als herinnering werden op prijs gesteld evenals de vele jugs bier die aangesleept werden.
Er was op ACC meer publiek dan bij de wedstrijden in de topklasse tegen bijv. VRA en Sparta ! Gezellig. Uitgezien wordt dan ook naar de revanche in NijmFotoegen op 2 augustus.

Woensdag gaan wij tegen de Asian aantreden op Kampong.

Toeschouwer

Fotoserie 2019-05-31  SGS - Guyana XI  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

SGS verslaat de President XI 190/7 - 186/5 (30-05-2019)

Allereerst moet ik u zeggen dat het de wedstrijd was van de President XI tegen SGS.
Een jaarlijkse wedstrijd ingesteld in 1999 door de toenmalige voorzitter Carel Creutzberg. Een team van de ex voorzitter tegen een team van de huidige voorzitter stond in ons programma maar wij houden Carel’s initiatief in ere en speelden in de alweer 21e editie om zijn inklophamer!  

Floris had het veld op Kampong keurig klaar gemaakt voor de wedstrijd en hij en zijn Lisette schonken heerlijke koffie. Altijd een warm welkom daar in Utrecht.

Het team van voorzitter Pieter van der Hammen mocht met batten beginnen en brachten de hoge score van 186 op het bord na de overeengekomen 40 overs.
De start was teleurstellend en op 27 hadden 3 man het wicket al verlaten. Het herstel werd ingezet door Rik Snooy (20 2x4) en Sony Jogia die maagkrampen kreeg en helaas retired ging 36 (5x4). Warre de Vroe (50 no 5x4) en de geblesseerde Erik de Jonge (33 no) zetten het herstel voort en tilden de score van 56/4 naar 166/5. Mede door een 23 wides werd die 186 bereikt.
Danny Godfrey 3-31 in 8, Jan-Willem Heshusius (gelukkig weer actief) 1-26 in 8, Mans de Rooij (onverwoestbaar) 1-15 in 3 en Walter Prescod 1-34 in 7.  Een vang zag ik van Danny Godfrey. Keeper Marc Koch stond geen byes toe en pakte 2 vangen en verrichtte 2 stumpings.

Floris en Lisette hadden zich weer uitgeleefd op een voortreffelijke lunch.

Ad de Vries, vorig jaar nog de verliezende captain van het President team en nu captain van het SGS team had goede openers: Deepak Sharma (32 4x4) en Imran Haider. Bijai Jawalapersad had er goed het oog in (36 4x4) maar werd door Amin Kasam fraai met een hand gevangen. Marc Koch, voor mij de man of the match, droeg 40 runs (3x4) bij eer hij door Rik Snooy gecleaned werd. Beide teams zagen Nelson op het bord – uniek! Danny Godfrey en Walter Prescod brachten de 184/7 op het bord waarna Danny met een geweldige 6 de wedstrijd besliste. Danny (29 3x4 1x6) en Walter (12 2x4) bleven not out.
Rik Snooy bowlde goed: 3-37 in 8, Amin Kasam 1-38 in 7 en Raimond v.d.B. v. S. 1-37 in 7 waren ook succesvol. Warre de Vroe en Amin Kasam verrichtten elk 1 vang en keeper Donald Noorhoff stond ook al geen byes toe maar veroverde dit keer geen enkele scalp.

Met een geslaagde derde innings, met speeches, een bloemetje voor scoorster Lideke en een dank je wel richting umpire Arthur van Lunszen, kwam een eind aan een gezellige middag. Vrijdag zien wij elkaar weer op ACC als tegen de vrienden uit Guyana wordt aangetreden.

Toeschouwer

Fotoserie 2019-05-29  SGS President XI - SGS  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

26-05-2019  United Oxford Hospitals winnen in de laatste over van SGS (218/7 tegen 219/8) (27-05-2019)

Oxford dat al voor de vijfde keer Nederland bezoekt en hier in 4 dagen 3 wedstrijden afwerkt ging in deze wedstrijd eerst fielden. Er werd gespeeld op het prachtige 1e veld van Salland.

Na 88/4 in 20 overs werd het uiteindelijk 218/7 in 40 overs, waarbij vermeld dat zij er wel 3 en half uur over gedaan hebben om deze overs te bowlen. Sonny  28, Daniel 13, Raimond 35, Doednath een mooie 49 en het echtpaar Debbie 32 no. en Victor Dreis 18 ret no. Denk dat dit het eerste echtpaar is in de SGS geschiedenis die samen op de mat gestaan hebben in een officiële SGS wedstrijd !

Na de lunch gingen de Heren van Oxford direct voor de runs en pas op 91 viel het 1e wicket na 16 overs (Rohan 49 runs). Even later viel ook het 2e wicket van nr 2 (Rob 33 runs). Na 33 overs was de stand 177/7 (Sinns 39,Michel 25) en was alles nog mogelijk. Maar daar dacht de Heer Aswanka anders over en die bleef not out voor 33 runs en scoorde in de laatste over de winning hit. 219/8.

Bowlingcijfers: Raimond 1-53 in 8, Farouk 1-28 in 4, Doednath 2-31 in 8 en Victor 1-37 in 6. Vangen werden er gedaan door Victor 1 en Donald 1 vang en 1 stumping.

U begrijpt wel het werd in Deventer geen vroegertje want om 20.00 konden we pas aan het bier/wijn etc.
Anny kreeg een fles wijn voor het scoren daar Lideke ziek thuis zat . Beterschap gewenst.
De heren uit Oxford werden verrast met een fles Bols. Na de speeches en wat lege flesjes ging iedereen weer naar huis/hotel, want het was intussen al half tien geworden.

Arthur van Lunszen

Fotoserie 2019-05-27  United Oxford Hospitals-SGS  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden  gedownload.


22-05-2019  De SGS Asians verslaan SGS in de 35e over (23-05-2019)

SGS stelde een sterk team samen om het krachtige Asian eens te kunnen verslaan maar het pakte weer verkeerd uit.

SGS bracht op een snel lopende ACC 182/8 in de boeken na 40 overs. De runs kwamen van Erik de Jonge (38 ret. 3x4), Warre de Vroe (26 2x4), Bijai Jawalapersad (15), Ferdinand Smit (35 no 2x4) en Doednath Awadhpersad (10) met een royale 28 wides.
Succesvolle bowlers waren Manish Moorjani met 3-44 in 8, Farouk Ayube 3-33 in 6 en Amin Kasam 1-36 in 8.  Imran Haider keepte, pakte 1 vang en stumpte 3 man ! Hassan Mukadam pakte een fraaie vang.

Na een korte rustpauze met een smakelijke lunch gingen ‘onze’ Aziaten in de aanval.

Gastspeler Jamal (37 4x4) opende voortreffelijk met Deo Misier (27 3x4) waarna Deepak Sharma (22 1x4), Mohammad Nazim (19 2x4), Hassan Mukadam (26 ret. 2x4) en  Sonny Jogia (15 ret. 3x4) het gingen afronden. Ook al door een 18 wides. 186 voor 4 werd het uiteindelijk in de 35e over. Opmerkelijk was het grote aantal gemiste vangen…..
Warre de Vroe 1-34 in 6, Bijai Jawalapersad 1-23 in 5, Erik de Jonge 2-20 in 8 en Doednath Awadhpersad 1-28 in 4.3 waren succesvol. Vangen, allen 1,  noteerde ik van Hans Gerson , Bas Wijffelaars en Ferdinand Smit. Donald Noorhoff verrichtte slechts 1 stumping.

Na afloop was het een gezellige derde innings met gloedvolle speeches van Amin, Manish en Bas. De cup werd aan Manish uitgereikt.  Er wordt al uitgezien naar de revanche in deze serie van ‘best of three’.  

Toeschouwer

Fotoserie 2019-05-22  Asian-SGS  Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

10-05-2019  SGS niet opgewassen tegen The Eastern Challengers 168 – 141/8  (10-05-2019)

Alweer kon men ons vinden op Kampong waar de weersomstandigheden enigszins beter waren dan bij de voorgaande wedstrijden. Als gebruikelijk lag het veld met toebehoren er voor ons klaar en smaakte de koffie uitstekend.

De Eastern Challengers mochten met batten beginnen en startten moeizaam maar herstelden zich door goed en productief batten van Michiel Lubbers ( 17 3x4), Geert van Seventer (15 1x4), Freddy Machiavelli (18 1x4) en Peter Peperkamp (26 4x4). De hoofdrol was deze middag weggelegd voor Anjana Kadirappulige die met 64 runs achter zijn naam ( 6x4 1x6) gedegen batten liet zien totdat hij door, wie anders dan, Donald Noorhoff gestumpt werd. Met 20 wides kwam het totaal op 168 en had iedereen een beurt gehad in 33 van de 35 beschikbare overs.
Op één na namen alle ingezette bowlers wickets : Imran Haider 1-41 in 8, Danny Godfrey 2-18 in 6, Erik de Jonge 3-34 in 7, Junior James 1-23 in 4, Amin Kasam 1-30 in 5 en Doednath Awadhpersad 1-11 in 3. Vangen, en daar waren zeer fraaie bij net als later in de middag bij SGS. Ik noteerde vangen voor Junior James 1, Poet Dubar 1, Erik de Jonge 2. Donald Noorhoff stond geen byes toe en pakte 2 vangen en verrichtte 1 stumping.

Floris en Lisette hadden natuurlijk een uitstekende lunch verzorgd en vooral de aspergesoep werd zeer op prijs gesteld.

Op 32 was SGS al 4 wickets kwijt geraakt en dat waren de wickets van mannen waarvan ik veel verwachtte. Doednath Awadhpersad haalde nog de dubbele cijfers (10 1x4) maar Marc Koch, Erik de Jonge en Junior James kwamen niet ‘los’. Enig herstel kwam van Danny Godfrey die een geduldige 32 no (3x4) bijdroeg waarbij hij gesteund werd door Imran Haider (20 3x4) en Poet Dubar (10). Mr extra was de topscorer met 44 extra’s waarvan liefst 37 wides…… Op 141 waren de 35 overs op.

De wickets werden verdeeld onder Anjana Kadirappulige 3-18 in 7, Walter Prescod 1-19 in 6, Jaap Vogelaar 1-27 in 7, Bijai Jawalapersad 1-25 in 7 en Geert van Seventer 2-14 in 5. De vangen werden overigens gepakt door Freddy Machiavelli evenals Deo Misier 2 en 1 van Theo Sikkema. De mooiste van de middag verrichtte Deo Misier!

Het boek werd met stijve vingers van de kou door Lideke verzorgd en het publiek, jawel er waren twee bezoekers, stond nog een tijdje te umpiren. Dank Arthur van Lunszen en Dirk Coster!

De derde innings was geslaagd en wij konden vol bewondering kijken naar Kampong 1 en 2 en de dames die aan het oefenen waren op het veld en in de kooien.
Volgende week voor het eerste niet naar Kampong maar naar het veld van de Sallandse in Colmschate. Niet vergissen dus.

Toeschouwer

Fotoserie 2019-05-10 SGS - Eastern Challengers Foto's  Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

 03-05-2019 : de ‘nieuwere’ leden verliezen van het ‘oudere’ SGS (04-05-2019)

Floris Jansen had op Kampong stoelen, scoringbord en tafel uit de wind geplaatst en met een schone nieuwe mat en zwarte (doorschijnende !) screens kon er op een zeer koude middag in Utrecht toch gespeeld worden. De verwachting was slecht maar uiteindelijk zijn er slechts een paar spatten regen gevallen. De wind maakte het kijken niet aantrekkelijk. Spelen ging wel.

De ‘nieuwere’ gingen van start : Rik Snooy ging met 23 (allemaal uppies) retired, Bart van Lijf (0) sloeg zijn tweede bal de lucht in en werd gevangen, Poet Dubar (3) verkeek zich op een bal van Mans de Roo en werd gebowld, Kenneth Balkissoon (12 2x4) batte attractief maar te kort en werd gevangen, Roger Bailey (8) werd een slachtoffer van Donald Noorhoff en Dinesh Jharap (0) werd ook al fraai gevangen. Toen kwamen de toch oudere nieuwe leden tot echte scores : Boepie Changoer (31 5x4), Marc Koch (28 no) en Erik de Jonge (20 2x4) brachten met de 6 no van Arthur van Lunszen 149/7 op het bord.
Mans de Rooij bowlde 2-15 in 4, Farouk Ayube 2-20 in 8, Jaap Vogelaar 1-32 in 8, Doednath Awadhpersad 1-7 in 3 en Manish Moorjani 1-27 in 7. Respect had ik voor de mannen die met verkleumde handen allen één vang pakten : James Junior, Manish Moorjani, Sudhir Lavania , Deepak Sharma en Donald Noorhoff (wk). Slechts 1 bye passeerde de keeper.

De lunch in het warme clubhuis was natuurlijk door Floris en zijn Lisette meer dan uitstekend verzorgd.

De ouderen gingen vlot van start en zouden na 28 overs de wedstrijd al winnen.
Dat kwam door toedoen van Doednath Awadhpersad (15) die net als Hans Noorhoff (16) lbw ging op het bowlen van Kenneth Balkissoon. Deepak Sharma (51 ret. 4x6 3x4) verbleef niet lang aan het wicket……! James Junior ging met 23 ret. naar de kant waarna Manish Moorjani (20 1x6 1x4) nog in de dubbele cijfers kwam. Sudhir Lavania en Farouk Ayube bleven not out en een wide betekende de winnende run.
Kenneth Balkissoon 2-29 in 8 en Arthur van Lunszen 1-6 in 2. Erik de Jonge in het boek met 1 vang. Marc Koch evenals Donald Noorhoff slechts 1 bye.

De derde innings in het heerlijk warme clubhuis was een geslaagde. De (verkleumde) scoorster werd door de captains met witte wijn bedankt. De hete bitterballen waren een geslaagde opwarmer. Het koude bier smaakte toch.

Hopelijk hebben wij komende dinsdag (SO), woensdag en vrijdag beter weer op Kampong !

Toeschouwer

Fotoserie 2019-05-03 - Nieuwste leden SGS - SGS Foto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

26-04-2019 : SGS – verslaat de Essex 40+ Ladies (26-04-2019)

De tijden zijn veranderd.
Zo werd de traditionele openingswedstrijd tegen onze vrienden in Hengelo geschrapt omdat zij een vriendschappelijke wedstrijd hadden aangenomen en ons waren ‘vergeten’.  Kan gebeuren.

Op Kampong werd nu de eerste wedstrijd gespeeld tegen het 40+ dames team van Essex – een Dames SGS dus. Nieuw voor SGS was de keuze van de captain of ‘capitaine’. Ons dames lid Ingrid van der Elst nam de honneurs deze middag voortreffelijk waar.

Dan de wedstrijd die geen echte wedstrijd werd.
Wij mochten eerst gaan batten en schrokken toen Roelof Balk op de 5e bal al achter de palen gevangen werd. Rik Snooy sneuvelde met 30 runs achter zijn naam, Walter Prescod ging echt lbw en Marc Koch ging nog bbw (buik be4 wicket). Dit waren dan de vier echte slachtoffers van de Engelse dames.

Ingrid had onze batsmen gevraagd zelf te beslissen wanneer ze retired wilden. Dat deden ze met grote regelmaat. Raimond v.d.B. v. S. 32, Arthur van Lunszen 23, Steven Lubbers 24, Hans Noorhoff 31, Mans de Rooij 11, Ingrid van der Elst 17 en Jaap vogelaar 12.
Er werd ‘vriendelijk’ gebat d.w.z. dat er weinig 4'tjes geslagen werden. Alles keurig over de grond. Kramp in de vingers kregen onze scoorsters Annie van Lunszen en Lideke Ohm want die moesten liefst 70 extra’s noteren aan wides en no-balls.
Op 270 waren de 40 overs op en kwam een einde aan de SGS innings.

Floris Jansen en zijn lieve Lisette, die gelukkig weer in vorm is, verzorgden een smakelijke lunch waarna de dames de legguards voor moesten.

Zes dames haalden de dubbele cijfers: 10, 10, 15, 22, 24 en 13.
Ingrid liet bijna iedereen bowlen : Arthur van Lunszen 1-20 in 5, Raimond v.d. B.v.S. 2-20 in 6, Hans Noorhoff 2-9 in 1, Rik Snooy 1-6 in 3.4, Jaap Vogelaar 1-12 in 4, Mans de Rooij 3-13 in 5 en Roelof Balk 1-8 in 3 overs.
Roelof Balk pakte 2 vangen en Marc Koch 1 achter de palen.
Op 125 viel het laatste wicket en begon op het terras een gezellige derde innings.

Met een smakelijke maaltijd werd deze middag afgesloten.

Toeschouwer

Fotoserie 2019-04-26 SGS - Essex40+ ladiesFoto's Duco Ohm
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload