SENIOREN ONDERLINGE 2023        ►downloadinstructie foto's uit de fotopresentaties 

De Senioren Onderlinge van S.G.S. laat met name oudere leden de cricketsport spelen in een sportieve en sociale sfeer met partners en dat ongeacht niveau en fysieke gesteldheid: Still Going Strong bij uitstek!

Iedere cricketer/cricketster doet actief mee door een klein aantal wijzigingen op de normaal geldende wedstrijdregels. Essentieel is dat iedereen aan bat komt tijdens de innings.
Senioren Onderlinge staat open voor iedere SGS’(st)er, die onder het gesternte van Senioren Onderlinge mee wil doen.
Klik hier voor de SO wedstrijdafspraken 2022: afspraken 2022 (.pdf) of afspraken 2022 (.docx)

Dinsdag is de vaste speeldag. Elke week van mei tot en met medio september.
Inschrijven doe je via het inschrijfformulier (tevens wedstrijdprogramma) en inschrijven betekent komen!
Om vergissingen te voorkomen worden geen telefonische opgaven (of wijzigingen) geaccepteerd.
Namens de Commissie Senioren Onderlinge een sportief en mooi cricketseizoen toegewenst.

Met vriendelijke groet.
Dirk Coster - Hans Noorhoff - Arjen van de Pol

Dinsdag 23 mei. Senioren Onderlinge op Quick 1888 (26-05-2023)

Na de afgelasting van de eerste S.O. wedstrijd twee weken geleden op Kampong ging het deze keer wel door.
Onder redelijke omstandigheden konden de twee negentallen onder leiding van Walter Prescod en Dirk Coster op tijd beginnen aan hun eerste onderlinge en wel op het terrein van Quick 1888 te Nijmegen.

Team Prescod ging als eerste batten. De openers Doednath Awadhpersad en Mohammad Nazim gingen voortvarend van start. Na 10 overs stonden er al 60 runs op het bord. Nadat beide heren met respectievelijk 27 en 19 voorlopig retired gingen, werden zij opgevolgd door Simon Santcroos en Farouk Ayube. Ook deze heren gingen met 9 en 16 runs voorlopig retired. Daarna kwamen nog Walter met 2 runs, gevangen door Junior James, Aad van Troost 6 not out, Ron van Hirtum 5 not out, Herman van der Horst 5 not out en ondergetekende met 2 not out. Doednath mocht nog terugkomen en rammelde nog even snel een aantal runs bij elkaar; 39 not out werd zijn uiteindelijke bijdrage.
Bij de bowlers was Peter van Giezen de enige die een wicket nam: 1 voor 35 in 8 overs. Ondanks een struikeling bij een van zijn gebowlde ballen. De andere bowlers, zijnde Junior James, Johan Vriezen, Gerard de Leede en Hans Noorhoff bleven wicketloos. Verder deed mister Extra met 51 runs een flinke duit in het zakje. Het eindtotaal werd 154 voor 1 in 35 overs.

Na een prima lunch met ook weer de bekende vlees- en groente kroketten was het de beurt aan team Coster de benodigde runs te gaan maken. Bij deze batting innings waren er twee batsmen die het voortouw namen. Johan en Junior kwamen beide tot een score van 41 runs not out. Maar ook Gerard met 13 not out, Wim Veenendaal 12 not out en Hans Noorhoff 12 bowled kwamen in de dubbele cijfers. Wim Naujoks 2 runs, Dirk 4 runs en Hans van Kerkwijk 6 not out droegen ook hun steentje bij.
Peter batte niet i.v.m. zijn geblesseerde enkel. Mister Extra was hier met 24 runs een stuk zuiniger. Het totaal kwam uit op 155 voor drie en nog wel in de 35ste over. Dus toch nog spannend.

Bowlingcijfers: Walter 1 voor 15 in 4 overs en een bal, Mohammad 2 voor 34 in 8 overs. Farouk, Ron, Doednath en Aad bleven zonder wickets.
Ondergetekende maakte nog een vang.

Na een natje met of zonder alcohol en gevarieerde hapjesschotel ging ieder weer zijns weegs.
Ik spreek de hoop uit dat er meer mensen zich gaan aanmelden voor de komende wedstrijden. Elf tegen elf is een stuk leuker en gezelliger dan negen tegen negen. Hoe meer zielen hoe meer vreugde.

Uw scribent Donald Noorhoff
Fotoserie Sen.Ond. op Quick 1888 op 23 mei.  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Verslag 9 mei Senioren Onderlinge op Kampong (14-05-2023)

De weergoden lieten verstek gaan en dus werd er besloten om te gaan trainen in de indoorkooi van Kampong. Maar liefst 15 senioren waren paraat en twee van hen hadden hun partner meegenomen in de hoop dat er toch gespeeld zou worden.

Dirk, Donald, Hans en Hans, Noud, Ron, Farouk, Mans, Nazim, Jan Willem, Gerard, Simon, Walter en last but not least, Ingrid waren present. Er waren zeer begrijpelijke afzeggingen van Theo B, Doetnath A, Salim A, Junior J en Johan V. Afstand en blessures waren de reden van deze afzeggingen.

Er waren 2 kooien beschikbaar alwaar iedereen de kans kreeg om te batten en desgewenst om te bowlen. Er werd fanatiek gebat en gebowld en rond een uur of half twee wachtte er een wederom heerlijk bereide lunch van Floris: soep, heerlijk belegde broodjes, aardbeien, cake!
Het was heerlijk terwijl het buiten pijpenstelen regende. Er werden zelfs een paar foto’s genomen, niet van het trainen, maar van de lunch en rond 15 uur gingen men weer op weg naar de diverse oorden.

Het samen trainen en lunchen had toch wel iets prettigs, dit was te merken aan de geanimeerde gesprekken aan de twee tafels met daarom heen de spelers en de partners van Gerard ( Petra) en Simon (Ellen).

Op 23 mei spelen we op Quick in Nijmegen! Inschrijvingen zijn van harte welkom!!!!

 Donald / Hans

Foto’s: Donald Noorhoff
Fotoserie Sen.Ond. op Kampong op 9 mei.  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

WEDSTRIJDPROGRAMMA SENIOREN ONDERLINGE 2022

Zie hiervoor het gecombineerde programma HIER