SENIOREN ONDERLINGE 2020        ►downloadinstructie foto's uit de fotopresentaties

De Senioren Onderlinge van S.G.S. laat met name oudere leden de cricketsport spelen in een sportieve en sociale sfeer met partners en dat ongeacht niveau en fysieke gesteldheid: Still Going Strong bij uitstek!

Algemeen: dinsdag is de vaste speeldag. Elke week van mei tot en met september.
Inschrijven kan d.m.v. invullen van het inschrijfformulier ◄◄◄ dat staat op deze pagina onder het wedstrijdprogramma.
Het ingevulde inschrijfformuliersturen aan dhr. H. Noorhoff, Hobbemalaan 24 C20, 3723 ES Bilthoven of per e-mail aan onderlinge @ sgs-cricket.nl (spaties verwijderen).
Ook een ad-hoc aanmelding voor een wedstrijd eveneens sturen op identieke wijze. Iedere cricketer doet actief mee door een klein aantal wedstrijdafspraken als wijziging op de normaal geldende wedstrijdregels. Essentieel is dat iedereen aan bat komt tijdens de innings. Lees hier de afspraken 2019.


15-09-2020 Senioren Onderlinge op Quick 1888 :  S.O.  in de Tropen !

In normale tijden was de wedstrijd afgelast, maar de laatste wedstrijd van dit bijzondere en korte seizoen 2020 liet de Commissie doorgaan. Het werd even 32 graden en het werd uiteindelijk 10-10 met 32 overs. Het was spannend tot in de laatste over. We waren ruim op tijd klaar voor de verwachte voetballers, die we echter niet gezien hebben op het veld

Het team van Walter Prescod begon met batten en met behulp van de weer aanwezige Mister Extra (25) kwamen er 106 runs op het bord.
Simon Santcroos 13 (no), Mart Meerdink 6 (no), Herman van der Horst 3 (no), Junior James 11, Aad van Troost 9, Walter Prescod 15 , Mans de Rooij 19, Aad de Neef 0 en Donald Noorhoff 5 (no).

Na wat gemiste vangen deed Adriaan Poffers gelukkig 3x de vingers sluiten om de roze bal.

De bowlerij: Farouk Ayube 2 v 20, Arthur van Lunszen 2 v 22,
Theo Burki 0 v 29 en Adriaan Poffers 0 v 32.

Na de verzorgde lunch nam het team van Dirk Coster de handschoen op. Na een langzame opening werd de versnelling gevonden, zodat in de laatste over op de 3de bal Hans Noorhoff met een 4 de winst veilig kon stellen.

Naast Mister extra met 34 scoorden Arjen van de Pol 3, Hans Noorhoff 11 (no), Dirk Coster 7, Pam Singh 8, Farouk Ayube 14 (no), Wim van der Loos 7,
Adriaan Poffers 9, Hans van Kerkwijk 1, Theo Burki 9 (no) en Arthur van Lunszen 7.

Aad de Neef nam 2 vangen en Herman van der Horst en Junior James 1 vang.

De bowlerij: Mans de Rooij 2 v 22, Walter Prescod 1 v 25, Junior James
2 v 22, Mart Meerdink Veldboom  0 v 24 en Aad van Troost 1 v 19.

Simon Santcroos liet zich na zijn toch wel vermoeiende battingpartij (2x in) bij het fielden vervangen door zijn vrouw Ellen! Ook het batten en runnen was voor Donald Noorhoff wat te veel geweest, zodat Aan de Neef na 10 overs de honneurs achter het wicket overnam.

Wim van der Loos liet maandagmiddag weten, dat de verslagen van de toer hem enthousiast hadden gemaakt om alsnog toch een keer mee te spelen in het seizoen 2020. Verder was onze nestor de hele dag aanwezig: Aad van Troost had Gerard van Vuuren meegenomen uit het Schiedamse.

In het clubhuis waren natuurlijk de nodige corona-regels en voetpaden. Maar dat stond een 3de innings met veel aan te slepen vocht niet in de weg.

Buiten op het terras met alleen zitplaatsen kreeg Wim van der Loos een fles wijn voor zijn last minute inzet (met de verplichting volgende jaar wel te spelen) en Aad de Neef een Golden Duck voor zijn ongelukkige run out op zijn 1ste bal en  een fles wijn voor zijn inzet en de mooie vang als wicketkeeper.

Het ontbreken van Ruud Ackermann als scoorer (de operatie van Wil is goed verlopen) werd goed opgevangen door Donald Noorhoff, Mart Meerdink Veldboom en Anny van Lunszen.

Verslag : Arjen van de Pol 

Fotoserie 20200915 Sen.Ond. Quick 1888  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

WEER EEN GESLAAGDE TOER NAAR HET OOSTEN DOOR DE S.O. (12-09-2020)

MAANDAG 7 SEPTEMBER 2020

Niemand die het wilde geloven, maar het was toch echt de tiende maal dat de SO’ers de toer naar het Oosten beleefden. Na drie keer Winterswijk, met onder andere boerengolf in een hagelbui, ging het in 2011 richting van der Valk Hengelo. Dat beviel prima en bovendien is het cricketveld van c.c. Hengelo om de hoek.
Vandaar was het 7 september weer verzamelen geblazen. Niet op het terras, dat was even te guur maar de lounge was groot genoeg want de grootte van het gezelschap was toch wel wat afgenomen. Het contingent Schiedammers was dusdanig uitgedund zodat het aantal gereserveerde kamers met 11 wat minder was dan andere jaren. Daarom echter niet getreurd, de weerberichten waren prima en iedereen had er zin “aan”.

Voorzitter Arjen v.d. Pol hield zijn traditionele welkomstwoord waarna Hans Noorhoff met enkele woorden de afwezigheid van Satar in de herinnering bracht. “Ik mis hem vreselijk” waren zijn woorden. Hij niet alleen kennelijk, want spontaan werd staande een stilte in acht genomen.
Na enkele consumpties verplaatste iedereen zich richting eetzaal. Van wege de coronamaatregelen zag die er wat anders uit dan we gewend waren. De grote ronde- en de langwerpige tafel hadden plaats gemaakt voor intiemere zitjes. Wel hadden we graag Gerard van Vuuren ter plaatse gehad vanwege de zonwering.

Het diner werd vlot voor onze neuzen neergezet en dat kwam goed uit want de meesten wilden Nederland – Italië op tv zien.
Dat is allemaal gelukt, met als gevolg dat de domino-bridge-klaverjas potjes werden overgeslagen. Helaas bleek de voetbalwedstrijd dit gemis niet te compenseren.
Lekker slapen en morgen gezond weer op!

DINSDAG 8 SEPTEMBER 2020

Warm was het niet maar met een waterig zonnetje was het toch prima cricketweer. Iedereen was keurig op tijd op het Hengeloveld, en kon captain Dirk Coster zijn openingspaar naar het midden sturen. Aernout Cohen Tervaert toonde al gelijk zijn vorm (43) en zou dat de hele toer volhouden. Arthur v. Lunszen (16) en Hans Noorhoff (16) speelden zich in de krant. Totaal 134 voor 4 in de afgesproken 35 overs. Goed te zien dat Donald weer achter de palen had plaats genomen en ook dat Adriaan Poffers weer van de partij was. Loek Hartong pakte weer zijn 2x 20 overs.
Team B onder leiding van Gerard de Leede kwam tot 117 a.o. dankzij 30 runs van “local” Johan Vriezen (30). Mart Meerdink Veldboom (3-31) was te moeilijk.

Lisette v.d. Pol en Ellen Santcroos waren als fielders aan de teams toegevoegd om tot twee tientallen te komen. Helaas waren er enkele absenten o.a. van Peter van Giessen.
Het was weer goed toeven op het veld van HENGELO. Aly en Roelof hadden het clubhuis coronaproof ingericht. De lunch was smakelijk en praktisch uitgevoerd.

Ondanks de kilte konden we in een grote kring de derde innings op het gras uitzitten en kon Arjen de dankjewelwijn kwijt, en een "golden duck" voor Theo Burki . Dankzij Aly en Roelof was het weer een prima cricketdag!!

Een flinke groep SO’ers bevolkte ’s avonds de eetzaal van het Van der Valk Hotel HENGELO en zij werden, ondanks de drukte in het grote restautrant, vlot bediend.

WOENSDAG 9 SEPTEMBER 2020

De beloofde regen bleef uit en dus kon iedereen zijn/haar plannen voor deze vrije dag moeiteloos uitvoeren. De landhuizen , kastelen en Ootmarsum bleken de topitems.
Hiervan zijn (nog) geen foto's van de diverse SGS'ers ontvangen.

DONDERDAG 10 SEPTEMBER

Op naar Eefde. Voor velen is dit nostalgische cricketveld een soort pelgrimsoord geworden al blijkt de grasmat het grillige weer niet helemaal te hebben weerstaan. Gastheer Jan deed en doet er alles aan het de gasten naar de zin te maken en ook vandaag is hij daar prima in geslaagd mede dankzij het zonnige weer.

Vooraf werd Theo Burki wegens zijn verjaardag toegezongen, wat echter niet kon voorkomen dat hij later voor de tweede keer l.b.w. werd gegeven.
Walter Prescod werd als captain van team A topscorer met 39 runs (4x4), ondersteund door Gerard de Leede (13), Roelof Kruijshoop (10), Ingrid v.d. Elst (14) en Adriaan Poffers met 13 runs. Ingrid en Bas Wijfelaars waren deze dag de welkome aanvulling samen met de reeds ingespeelde Lisette en Ellen.
Vermeldenswaard: van de 127 runs waren er 58 singles.

Aan Dirk Coster de opgaaf dit totaal minstens te evenaren. Wel, hij begon met het geheime wapen en liet het echtpaar Santcroos openen. Eerder genoemde Ingrid en Bas openden de bowling maar zagen geen kans het stel te scheiden.
Zestien singles later kwamen beiden na 10 overs naar de kant. Gastspeler en Gelrelid Taco Kramer was geïnspireerd en scoorde 25 runs gevolgd door 27 runs waaronder een kolossale zes van Aernout Cohen Tervaert. Samen met de 41 extra’s (!) kwamen de winnende 128 runs na 31 overs al op het bord.  De bowlingcijfers……………laat maar zitten.

De derde innings kon weer in een grote kring op het gras maar eindigde voor uw verslaggever abrupt. Een kleine worsteling tussen twee honden veroorzaakte en besmette broek van zijn vrouw die snel de was in moest…………dus vlug naar huis.
Iedereen goed thuisgekomen?

Dit is alweer het laatste verslag van de wedsttrijden van de Senioren Onderlinge 2020.

Verslagen: RUUD ACKERMANN

 Je naam niet genoemd? Volgend jaar beter.  

Ruud namens de webredactie heel hartelijk bedankt voor jouw mooie en goede verslagen en Donald voor de uitstekende en prachtige foto's in dit cricketseizoen.

Fotoserie 20200907-Toer-Hengelo-dag1 
Fotoserie 20200907-Toer-Hengelo-dag2
Fotoserie 20200910-Toer-Gelre
Foto's Donald Noorhoff. Klik op een link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

01-09-2020 DERDE S.O. ONTMOETING MEER SPANNEND DAN MOOI (02-09-2020)

Onmogelijke opgaaf, een verslag maken van de derde SO wedstrijd op Kampong j.l. dinsdag. Zo matig/slecht was het vertoonde spel. Maar ja, de hele gemeente zit weer te wachten op een relaas van de scribent van dienst, dus, vooruit, daar gaan we dan. Break a leg, Akkie.

Goed beschouwd was de start van deze wedstrijd ook gelijk het hoogtepunt van de dag. Het was klokslag 11.30 uur toen de eerste bal werd gebowld. Op een enkele dromer na, was iedereen gehoorzaam een half uurtje eerder op het appél verschenen en kon team A onder leiding van Gerard de Leede als eerst battende partij de boel op gang brengen.

Nou ja, op gang……! Op de tweede bal was het al prijs, 0 voor 1. Eric de Haard hit wicket en dat was hem ruim 60 jaar geleden óók al overkomen. Ook het tweede wicket viel op 0 en zo ging het nog wel even door. Er werden 61 runs gescoord door het hele zooitje. Gelukkig schreef de scorer maar liefst 72 extra’s in het boek dus was het met 133 toch nog een verdedigbaar totaal. Junior James (24) werd fraai door een weer fitte Aad de Neef gevangen. Willem Naujoks deed met 15 runs ook nog een duit in het slecht gevulde zakje. Simon Santcroos toonde vormbehoud als wicketkeeper.
Bij de werpers was het vooral Aernout Cohen Tervaert (5-31) die voor onrust zorgde, 14 extra’s, dat dan weer wel. Farouk Ayube (3-17) was met 11 extra’s iets voorzichtiger. Team B verliet het veld in de overtuiging dat de winst al binnen handbereik was. Later zou blijken dat daar hard voor moest worden gewerkt.

Maar eerst een vroege lunch, óók weer zo’n hoogtepunt waar je een verslag mee kan vullen. Het was weer een 5***** productie van de Familie Jansen.

Ook de mannen van Arthur van Lunszen hadden moeite met scoren. Aad van Troost (20 in twee sessies), Farouk Ayube (34 n.o.) en helemaal op het eind de captain zelf met 31 not out om na een stand van 117 voor 8 de winnende 134 runs op het bord te krijgen. Alle anderen kwamen niet in de dubbele cijfers.
Amin Kasam (3-20 in 10) en Junior James (3-24 in 10) deden het vuile werk. Met 29 extra’s kan de conclusie zijn dat hier de angel van de winst zit.

Zo eindigde voor de tweede keer op rij de wedstrijd in een zinderend slot. Kijken of we dat komende week in het oosten óók voor elkaar kunnen krijgen.
Overigens ben ik van mening dat een LBW appél niet alleen redelijk moet zijn maar ook redelijk beschaafd. Dat laatste ging vandaag een paar keer fout, foei!

RUUD ACKERMANN

Fotoserie 20200901 Sen.Ond. Kampong Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

25-08-2020 Senioren Onderlinge op Sparta  ( 24-08-2020)

Deze wedstrijd is wegens de verwachte grote regenval AFGELAST.

Deze keer dus weer geen wedstrijd en derhalve geen verslag en geen foto's.

18-08-2020 ZEVENENTWINTIG SPELERS, MÉÉR ZIELEN MÉÉR VREUGD (20-08-2020)

De angst dat twee SGS wedstrijden op één dag hier en daar spelers-schaarste zou veroorzaken, bleek ongegrond. Met dertien tegen veertien enthousiastelingen kon dinsdag de beuk erin. Het Kampong veld lag er weer uitnodigend bij en de zon bleek nog lang niet moe en bleef ons bijlichten.

Maar eerst nog een aanvulling op mijn verslag van de wedstrijd op 4 augustus. Eén hoogtepunt bleef onvermeld en dat moet ik goedmaken. De manier waarop Herman v.d. Horst Arthur van Lunszen naar de kant verwees was té mooi om niet alsnog op te tekenen. Dichtbij, hard en boven het hoofd verdween de bal in de grijpgrage van deze sympathieke Tukker. Waarvan acte!

 

Tijdens zijn welkomstwoord kon Voorzitter Arjen van der Pol de terugkeer na langdurige fysieke problemen vermelden van Thijs Linders en Donald Noorhoff.

De wedstrijd van j.l. dinsdag was een beetje een kopie van de eerste wedstrijd, twee weken geleden. Met 163 voor 7 tegen 164 voor 5 bleef ook nu de als tweede battende partij de baas en dat zo maar het gevolg kunnen zijn van de vermoeidheid veroorzaakt door de lange hittegolf. Ik zeg maar wat.

Team A met veertien man o.l.v. Gerard de Leede kwam dankzij bijdragen van in de twintig van Aernout Cohen Tervaert, Amin Kasam de captain himself tot genoemde 163 runs. De 18 runs van Faroek Ayube en de 40 extra’s deden de rest.

In nog geen 34 overs konden de dertien mannen van captain Dirk Coster dit totaal passeren. Hans Noorhoff (16 ret) gaf het goede voorbeeld en vooral Junior James (25 ret), Boebi Changoer en Ashraf Jamel (beide 20) volgden. Simon Santcroos was voor het eerst sinds lange tijd weer eens als wicketkeeper actief en verraste vriend maar vooral de vijand met slechts 7 extra’s en twee stumpings! Bij de bowlers was Deo Misier met 3 voor 25 het succesvolst.  Met zulke volle teams is het voor de dienstdoende captains moeilijk de order of going in te knutselen. Wie gaat één en wie veertien. Enige sturing vanuit de Commissie is hier gewenst omdat de captains wekelijks wisselen en het gevaar dreigt dat steeds dezelfde spelers de sjaak zijn en thuis moeten vertellen niet gebat te hebben, of nog erger, dat hij veertiende keus was.

Verder was het een heerlijke cricket dag met een schrikmoment toen een windvlaag er vandoor ging met de scoringtent. Ja, je maakt wat mee!

Volgende week naar Sparta. Blijf op tijd komen want vandaag begonnen we precies om 12 uur en waren net na zessen aan het bier.

RUUD ACKERMANN

 


De kleine foto's zijn groot opgenomen in de fotopresentatie. Als u op een foto klikt met een blauwe rand opent deze groot.

Fotoserie 20200818 Sen.Ond. Kampong Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

 

11-08-2020 Senioren Onderlinge op Kampong

Deze wedstrijd is wegens de verwachte hitte AFGELAST.

Deze keer dus geen verslag en geen foto's.

04-08-2020 SENIOREN ONDERLINGEN MOETEN EFFE WENNEN (06-08-2020)

Behalve het fraaie zomerweer was er toch wel veel anders dan verleden jaar bij de eerste SO ontmoeting van 2020. En dat nu het jaartal zo duidelijk verwijst naar ons geliefde spelletje. Twenty/Twenty is bij ons dan wel forty/forty, maar toch.....

Op het vertrouwde Kampong veld werden de ellebogen gedrukt en de kusjes vermeden. Na de koffie riep Voorzitter Arjen van de Pol alle aanwezigen naar het gras om gezamenlijk het overlijden van Lideke Ohm, Rob de Haas en Satar Alladin te gedenken. Een ultiem kippenvelmoment voor allen, want iedereen heeft zo zijn of haar eigen herinneringen aan één of meerdere van de drie overledenen. Bzonder hierbij was het in ontvangst nemen van 2 nieuwe ballen, aangeboden door Geerta “namens Satar”. Geerta maakt het goed, maar kan voorlopig nog geen wedstrijd bijwonen.

Na dit moeilijke moment was het tijd om daadwerkelijk het seizoen 2020 te starten. Drieëntwintig mannen en één vrouw, want Netteke den Boer hervatte haar cricketcarrière en koos hiervoor de SO. Welkom!

Dan de wedstrijd. Genoeg gekrakeel en discussies tussen de erkende ontplofbare ego’s over van alles en nog wat. Gelukkig kon om 12.10 uur de eerste worp gedaan worden. De dertien van Amin scoorden 176 runs. Dat leken er even dertig meer, maar de scoorder moest er óók even in komen en telde in zijn boek drie runs bij 111 als 144, ja, en dan gaat het snel. De toppers waren Deo Misier, 23 n.o. , Ashraf Jamal 19 no., Arthur van Lunszen met 24 runs n.o. Maar laten we vooral de 13 ééntjes van Hans Noorhoff niet vergeten. Vier bowlers namen twee wickets maar de 60 extra’s bederven een deel van hun plezier.

De lunch van Jansen kwaliteit inspireerden de mannen van captain Dirk Coster om voor het verlies van 5 wickets de winnende run te laten noteren.
Junior James (30 n.o.), Pam Singh (23 n.o.), Farouk Ayube (28 n.o.). Maar de beslissende runs kwamen van het bat van Wilbert Stembord (18), Simon Santcroos (16 n.o.) en Aad van Troost (14 n.o.). Bij de werpers waren Arthur van Lunszen met 2-30 en Dick Rigbers met 2-47 succesvol. Dick had er wel 9 ½ overs voor nodig waar er 8 waren afgesproken en dat wekte enige verbazing aan de kant want die wisten van niets

Mede dankzij een groeiend aantal, veelal vrouwelijke, supporters, was ook de derde inning geslaagd. Wilbert Stembord werd “man of the match” wegens zijn niet aflatende enthousiasme en goede prestatie op deze dag.

Dan nog een verzoek van de scoringtafel aan de umpires: geef duidelijke signalen naar de scorer en WACHT OP ZIJN BEVESTIGING. Vandaag is dat onnodig een paar keer fout gegaan.

Resumerend mogen we vaststellen dat het een aangenaam begin was van een tot nu toe minder aangename (Corona-) zomer.
Volgende week, zelfde tijd, zelfde plaats.

RUUD ACKERMANN.

 

 

De kleine foto's zijn groot opgenomen in de fotopresentatie. Als u op een foto klikt met een blauwe rand opent deze groot.

Fotoserie 20200804 Sen.Ond. Kampong Foto's Arjen van de Pol
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

  WEDSTRIJDPROGRAMMA SENIOREN ONDERLINGE 2020 
Status 17 september 2020

nog te spelen gespeeld nieuw of gewijzigd vervallen afgelast wegens hitte verregend
Datum Dag Activiteit Koffie vanaf 1ste bal Veld Plaats Opmerkingen
4 augustus dinsdag wedstrijd 11:00 12:00 Kampong Utrecht  
11 augustus dinsdag wedstrijd 11:00 12:00 Kampong Utrecht  afgelast wegens verwachte hitte (► 30º C)
18 augustus dinsdag wedstrijd 11:00 12:00 Kampong Utrecht  
25 augustus dinsdag wedstrijd 11:00 12:00 Sparta Capelle a/d IJssel  afgelast wegens verwachting van te veel regen
1 september dinsdag wedstrijd 10:30  *) 11:30 Kampong Utrecht
8 september dinsdag wedstrijd (toer) 10:30  *) 11:30 HENGELO Hengelo (o)  
10 september donderdag wedstrijd (toer) 10:30  *) 11:30 Gelre Zutrphen / Eefde  
15 september dinsdag wedstrijd 10:30  *) 11:30 Quick 1888 Nijmegen