De Senioren Onderlinge van S.G.S. laat met name oudere leden de cricketsport spelen in een sportieve en sociale sfeer met partners en dat ongeacht niveau en fysieke gesteldheid: Still Going Strong bij uitstek!

Dinsdag is de vaste speeldag. Week in, week uit. Van mei tot en met september. Inschrijven kan d.m.v. invullen van het Inschrijfformulier.
Ook een ad-hoc aanmelding voor een wedstrijd richt u aan Dirk Coster en sturen aan e-mailadres: onderlinge @ sgs-cricket.nl (spaties verwijderen)

Iedere cricketer doet actief mee door een klein aantal wedstrijdafspraken als wijziging op de normaal geldende wedstrijdregels. Essentieel is, dat iedereen aan bat komt tijdens de innings. Lees hier de afspraken 2019.

S O  2019 IN CIJFERS EN BEELDEN (16-12-2019)

Het seizoen 2019 bij Senioren Onderlinge is door Donald Noorhoff, net als in voorgaande jaren, in foto’s en de prestaties samengevat.

Met de link kunt u het boekwerkje downloaden (10MB in PDF-formaat).
Een mooi moment even voor een terugblik met lees- en kijkplezier.

Klik op de foto rechts en het bestand wordt geopend in een nieuw venster 
Let op: het is een zeer groot bestand en het downloaden duurt iets langer! 

Najaarsbijeenkomst 2019 Senioren Onderlinge  (16-12-2019)

Al ruim voor half elf waren de eerste deelnemers aan de koffie en om 11 uur konden we van start met 28 aanwezigen.  Gelukkig was en bleef het goed weer de hele dag voor de reis naar Maarssen en thuis.  

Na de gebruikelijke plichtplegingen kon onze secretaris, Hans Noorhoff, naar goed gebruik het Verslag van de Najaarsbijeenkomst 2018 en het Jaarverslag 2019 voorlezen. Op wat fijnslijperij na werden beide verslagen goedgekeurd.  

Voorzitter Arjen van de Pol kon vervolgens de eerst 10 vragen van de QUIZ 2019 laten beantwoorden. De vorm was anders dan anders, Allen een antwoordformulier werd ter hand gesteld en de vragen verschenen op beeld ondersteund door een foto. Verder waren er ook een paar algemene sportvragen.  

Dirk Coster lichtte hierna als penningmeester de financiën 2018 toe. Een uitvoerige discussie ontstond over veldhuur en de hoogte van de kosten bij de clubs. Algemeen gevoelen was dat alles duurder wordt; ook voor ons als SO. Ten aanzien van de veldhuur werd bij monde van Georg Kamerbeek duidelijk gemaakt, dat alle veldhuur betaald wordt door SGS. Ook waar SO dat in voorkomend geval zelf afrekent. De verantwoording 2019 werd goedgekeurd.  

Arjen nam het woord. "De Frits d'Achard van Enschutbeker" 2019 wordt uitgereikt aan de persoon met de beste Senioren Onderlinge-prestatie. De commissie was unaniem in haar oordeel. De cricketprestaties mogen er zijn in 17 matches: Batten: 224 runs, HS 31 not out, 6x NO, gem. 20,36 runs. Bowlen: 23 wickets, 127 overs, 305 runs, 11 maidens, 17,17 runs per wicket. Vangen: 6.  Maar bovenal zijn optreden als lid van Senioren Onderlinge. Volledig in de Spirit van Senioren Onderlinge! Een voorbeeld par excellence voor de anderen. Mag ik Junior James naar voren vragen." Junior was duidelijk onder de indruk.  

Ten tweede male nam Arjen het woord: "De Jopie de Bruinprijs" 2019 wordt uitgereikt aan personen, die een grote bijdrage hebben geleverd aan Senioren Onderlinge. Het opvolgen van zijn voorganger was geen sinecure. En dan ook nog gehandicapt met onwillige knieën. Gelukkig is de vervanging van knieën geslaagd en kunnen we weer prestaties zien op de pitch en achter het wicket. En toch altijd aanwezig de afgelopen jaren met onze geldkist. Verder bemoeienis met de opstellingen en het laatste jaar ook wedstrijdsecretaris. Kortom. Van vele markten thuis. Het zal duidelijk zijn, dat de Jopie de Bruinprijs in 2019 gaat naar Dirk Coster."  

Voor dat we gingen lunchen werd de tweede serie vragen van de Quiz 2019 gesteld door Arjen met de nodige  kwinkslagen. De vragen waren aanleiding tot veel gezellig onderling overleg. Na het innemen van de antwoordformulieren konden de aanwezige dames naar goed SO gebruik als eersten langs het uitstekende lunchbuffet lopen ter vulling van de borden.  

Na de lunch werd eerst de videoboodschap van Rob de Haas getoond en beluisterd, die beantwoord werd met een groot applaus van alle aanwezigen.  

Hierna werd de Commissie 2020 geïntroduceerd, maar niet nadat onder dankzegging afscheid was genomen van Ruud Ackermann en Peter van Giezen. Ruud keert terug naar zijn vertrouwde activiteiten als scoorder en verslaggever. Peter van Giezen stopt als Bestuurslid en  daarmee ook als Bestuursgedelegeerde SO. Het mooie bruine koffertje van Arjen bevatte de nodige dankwijn.  

De Commissie 2020 bestaat uit Hans Noorhoff (secretaris en elftalsecretaris/opstellingen), Dirk Coster (penningmeester en wedstrijdsecretaris), Farouk (opstellingen) en Amin (spelerscontacten). De aan- (en af)meldingen lopen uitsluitend via Hans. Arjen deelde mede nog 1 jaar voorzitter te zijn en zal vanaf de ALV deel uitmaken van het Bestuur van SGS en is dan tevens bestuursgedelegeerde SO in de Cie. Bij het volgende punt, Financiën 2020, ontspint zich wederom een levendige discussie over de kosten bij de clubs, de kwaliteit van het gebodene en de hoogte van de bijdragen. Uiteindelijk werd unaniem besloten de bijdragen voor 2020 te verhogen tot 15 en 10 euro.  

Het Wedstrijdprogramma 2020 leidde tot een discussie over wel dan niet spelen op dinsdag 5 mei (in 2020 een Nationale feestdag). Bij meerderheid van stemmen werd besloten, dat de 1ste wedstrijd op 5 mei zal plaatsvinden. De Slotwedstrijd wordt gepland op dinsdag 22 september. Hopelijk kan dat op Kampong als mooi centraal punt voor een ieder.  

Het 4-landentoernooi 2020 is in oktober in Spanje. Dat zit ons niet in de weg. De toer naar het Oosten blijft en verschuift (wellicht) naar augustus, Nader bericht over de exacte datum van de toer volgt z.s.m.. Onze stek blijft Hotel Valk in Hengelo. Dit jaar betaalden we voor een kamer met 2 personen en een uitgebreid ontbijt 63 euro per nacht excl. Toeristenbelasting.  

Trainen gaan we ook weer doen. In ieder geval op dinsdag 14, 21 en 28 april in de hal van Sparta (11 – 14 uur). Met Quick Nm moet nog worden gesproken. Nogmaals wordt benadrukt: aanmelden/afmelden; uitsluitend via Hans Noorhoff! (onderlinge @ sgs-cricket). 

De wedstrijdafspraken 2020 blijven nagenoeg ongewijzigd. Alleen bij de wedstrijd van 20-25 overs is het aantal overs op de mat verhoogd van 5 naar 6. Wilbert hield wederom een vlammend betoog om de afspraken te laten vervallen en te spelen volgens de LAWS i.c. de regels bij het “grootte S.G.S.”. De overige aanwezigen hielden vast aan de bij SO geldende afspraken.  

De proef om minder tijd kwijt te zijn met 5 overs van 1 kant bowlen was geen succes en werd beëindigd. Arjen kon wel melden, dat we vaak keurig op tijd zijn begonnen: 12 uur en dat vaak iedereen al aanwezig was om 11 uur voor de koffie. Deze tijdsbesparing ging dan wel weer opvallend verloren na de lunch of waterbreak. Het tempo ging uit en vaak ook meer discussie op het veld over wie bowlen en veld uitzetten. In september beginnen we op voorstel uit de zaal een uur eerder wegens de dan vroeg invallende duisternis: 10 uur koffie en 11 uur spelen.  

Arjen hield hierna onder de noemer Cricket spelen bij SO een deels terugblikkende verhaal gelardeerd met dia’s. Onder het begrip “Tijdgeest” werd benadrukt, dat SO met zijn tijd meegaat gezien o.a. de kleedkamerfoto’s en onder “Bewegen” werd stilgestaan bij het bewegen van SO als voorbeeld van sport door ouderen i.c. ouder dan 55 jaar. Natuurlijk ook hier de nodige voorbeelden. “Samen” werd verwoord met we doen gelukkig veel samen, zoals het hoort en de dames worden niet vergeten. Illustratie met de foto van het opruimen bij MOP, het koffie brengen door Nazim bij de dames buiten op Sparta en een overzichtsfoto van het dineren tijdens de toer.  

Vervelender waren 2 onverkwikkelijke momenten van slecht gedrag. Dit bracht uw voorzitter tot een uitvoerig stilstaan bij en voorlezen van de wereldwijd onderschreven Spirit of cricket, de preambule bij de LAWS. De nadruk ligt op respect. Respect jegens medespelers, tegenstanders en umpires. Daaraan is toegevoegd nu de Spirit van SO. Een dag met cricketplezier voor iedereen ondanks leeftijd en cricketkunne in een sociale en vriendschappelijk sfeer met respect voor ieders bijdrage. Het is ieders verantwoordelijkheid om de SPIRIT te hoeden en op te treden waar nodig! Ook tegen medespelers. Dit is niet alleen een taak van Commissie. En bij ernstige zaken is er maar 1 weg vanaf heden: OUT!  Dat zal verwoord worden door de Commissie als zeer dringend verzoek niet meer mee te spelen bij de Senioren Onderlinge.  

Onze secretaris, Hans,  omschreef aan het slot van de rondvraag in een persoonlijk woord, dat Senioren Onderlinge voor hem iedere keer weer een groot warm bad was met vele vriendschappen en veel gezelligheid. Hierna sloot Arjen de bijeenkomst en zij, die dat wilden, konden nog even na praten, afscheid nemen en genieten van een Cie-drankje. Na het ontruimen van de zaal en uitzwaaien was er nog een kleine en uiterst gezellige 3de innings in de zaak zelf. Om vijf uur was iedereen huiswaarts.

Verslag Arjen van de Pol

Fotoserie Sen.Ond. najaarsbijeenkomst op 3 december 2019   Foto's Donald Noorhoff.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload  

EEUWIGE ROEM VOOR BATSMAN NUMMER 11 EN 12 (17-09-2019)

Eens te meer werd dinsdag duidelijk dat, al behoor je niet tot de scorende elite, je bij cricket altijd een beslissende rol kunt spelen. Vraag maar aan Hans van Kerkwijk en Gerard v.d. Meij. Samen sleepten zij de winst voor hun team binnen. Beiden scoorden als batsman nummer 11 en 12(!), vier runs, voldoende  om de 137 runs van de als eerst battende partij te passeren. Dat maakt hun positie in de komende transferperiode een stuk rooskleuriger. Cricket op Prinsjesdag, behoorlijk ongebruikelijk en dan staat er nóg een wedstrijd op de rol. Komende dinsdag in Nijmegen, maar dan is de koek toch echt op.

Warm was het zeker niet op het fraaie Sparta veld maar wel redelijk wat zon en 24 spelers die trappelden van ongeduld om op tijd te beginnen. Jan Hoep en Dick Rigbers deden het wat rustiger aan. Jan had ruzie met zijn navigatie en met zijn geheugen. Alles kwam weer goed. De 137 runs van de eerst battende partij waren hoofdzakelijk het werk van Mohammad Nazim (32) en Deo Misier (21). Verder was het allemaal wat povertjes want er waren ook nog 39 extra’s. Ashraf Jamal kreeg het nog aan de stok met umpire Herman Huising maar dat brandje werd in de kiem gesmoord. Zeer bijzonder waren de drie vangen van Arjen v.d. Pol. Hij plukte de ballen uit de lucht met een vanzelfsprekendheid of het dagelijks werk was. De 6 wickets voor 20 runs van Junior James was het tweede hoogtepunt van deze 1e inning. Laatstgenoemde verdiende de titel ‘Man of the Match’ niet alléén vanwege zijn bowlingcijfers maar Voorzitter Arjen liet in zijn speech duidelijk naar voren komen dat Junior’s positieve houding tijdens het hele seizoen óók wordt gewaardeerd. Gezien het krachtige applaus, een door velen gedeelde mening.

Na de uitgebreide lunch georkestreerd door Jórg Kamerbeek werd de jacht op de target van 138 geopend.  Aernout Cohen Tervaert (ACT dus) gaf met 26 runs ret. het goede voorbeeld . Gerard de Leede keek de kunst af (25) Pam Singh (11), Faroek Ayube (13) en Junior James (17) kwamen allemaal in de dubbele cijfers en gingen retired. Arjen v.d. Pol ging run out nadat hij een uppie weggaf die werd gemist.’ Never run after a misfield’, zo ongeveer  luidde de stokoude raadgeving op de juniortraining. 

Het slot van de inning is geschiedenis en hierboven beschreven. (Achter)Kleinkinderen zullen er nog lang mee bestookt worden. Een verdiende overwinning overigens met 5 man retired en slechts 21 extra’s als steun in de rug. De derde inning was vrolijk, de bitterballen werden vervangen door stukjes frikandel, héél apart. Volgende week een welluidend slotakkoord in Nijmegen. Hopelijk met een graadje méér en een massale opkomst.

RUUD ACKERMANN (mede namens toetsenist Albert van Nierop).

Fotoserie Sen.Ond. op Sparta 17 september 2019   Foto's Donald Noorhoff.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

S.O. OP SPARTA: OOK DE ACHTTIENDE KEER HIELDEN WE HET DROOG (03-09-2019)

fNatuurlijk was de jubileum dag van vier dagen ervoor, dinsdag het gesprek van de dag. Toen medeorganisator Rob de Haas na afloop de nodige jubileumboeken en sleutelhangers uitdeelden aan de absenten, was helemaal het hek van de dam. Prima, zo’n geweldige dag verdient alle aandacht. Maar goed, nu de wedstrijd van dinsdag.

Buienradar was iets te optimistisch in de voorspelling. Het bleef wel droog, voor de achttiende keer, maar het was guur, zou Albert van Nierop, in zijn zucht naar nostalgie, opmerken. En….het werd bijna spannend. Met 145 voor 5 tegen 146 voor 4 lijkt het heel wat maar het verschil zit in het verschil van de gebruikte overs n.l. 40 v 35. Voor de 145 van de eerste battende partij, o.l.v. Ashraf Jamal, was Mohammad Nazim met 41 runs hoofd-verantwoordelijke. De 9 eentjes en één drie van Aad van Troost, de 16 runs van Mans de Rooy en de 11 van Satar Alladin zijn vermeldenswaard. Pam Singh, nieuw in de SO gelederen droeg in 10 overs 5 runs bij. Met de 34 extra’s werd het dus 145 totaal.

Niet genoeg zou later blijken. Eerst werd de door Naser bereidde lunch, warme pistoletjes, altijd een succes. Inmiddels was het echtpaar van Vuuren ook aangeschoven. Gerard zou later zijn come back als umpire vieren. Corry kreeg de kans weer even bij te praten. Met de 6 reeds aanwezige dames op een windvrij plekje lukte dat prima, hebben we later vernomen.

De elf van Dirk Coster bevatte duidelijk méér rungetters. fGerard de Leede ontstak het vuur met 27 runs, Junior James (23 ret), Amin Kasam (24 ret ) maar vooral Deo Misier (30) bouwden hier op voort. Toen Dick Rigbers als nr.8 ook in de dubbele cijfers kwam (13 ret) was het hek van de dam en de buit binnen. Aan wicketkeeper Donald Noorhoff heeft het niet gelegen. Niet alleen had hij slechts 15 extra’s te verwerken gekregen maar ook een ‘klap voor de kop’ met het bat van Gerard de Leede kreeg hem niet klein. Even naar de kant voor een pleistertje en gewoon weer achter de palen. Wie had het over een ‘diehard’? We zagen Simon Santcroos fit langs de boundery rennen wat hem de bijnaam ‘Simon Scheermes’ opleverde, die houden we er in.

Tijdens de derde inning werd groundsman Jan Willem Dasff benoemd tot ‘Star of the Day’, samen met nieuwkomer Pam Singh. Gerard van Vuuren had zijn cricketbat uit de wilgen gehaald en sleet deze aan de eerste de beste liefhebber, ook dat lukte. De derde inning zelf was wat sobertjes. Met enkele bakjes pinda’s en de left- overs van de lunch was het gebeurd. De frituurolie bleef koud.

Volgende week een vrije dag en daarna weer op Sparta voor de op één na laatste pot.

RUUD ACKERMANN ( met de groeten van Albert van Nierop)

Fotoserie Sen.Ond. op Sparta 3 september 2019   Foto's Donald Noorhoff.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload 

S.O. JUBILEUMWEDSTRIJD: “TWEEDE VIOOL ZONDER VALSE NOOT” (30-08-2019)

Wat een geweldig feest vrijdag op Kampong! Een vette pluim voor iedereen van de organisatie en aan Floris Jansen c.s. voor de inwendige mens. Nee, het voelde voor Floris niet als een examen, hij deed het wel meer voor grote groepen. Examens of niet: een zoen van de juffrouw.

En dan de S.O. wedstrijd. Inderdaad, wij speelden de tweede viool op het fraaie veld twee, echter, wat is een orkest zonder tweede viool? Niks dus! Met 13 tegen 13 ging men de strijd aan. Iets ingekort en met aangepaste spelregels, vandaar de derde man achter de scoringtafel. Arjen v.d. Pol als comité van in- en uitgeleide zorgde er voor dat iedereen aan bat kwam en niet langer dan voorgeschreven. Het werkte prima, geen klacht gehoord. Keurig om 11 uur (11 uur Mans!) ging de eerste bal richting wicket. "Team Eijken" begon met Berend van Weel (14, in twee sessies) en Roelof Kruijshoop (12 ) maar deze verbleekte bij het slagwerk van Jaap Mulder. Na twee sessies ging hij pas retired na 35 runs waaronder 2 geweldige zessen. Gerard de Leede kwam nog af met 18 n.o.. Na 35 overs stonden er 142 runs op het bord, dat weer minutieus door Albert van Nierop werd bijgehouden. Aad de Neef drie vangen en Deo Misier (4-29) en Denish Jharap (3-24) kijken terug op een waardevolle inning.

Na de rust kon het team van Satar Alladin, "Team Geertsema" genaamd, het niet bolwerken. Na 121-9 en 35 overs was het gebeurd. Wéér was het Deo Misier (28 n.o.). Erik de Haard (12) en Gijs de Jong (13 ret) speelden nog een korte solo. Dick Rigbers (3-24, 2x c&b) en Boepie Changoer (3-18) waren hier de boosdoeners. Al met al een genoeglijk potje cricket onder een vriendelijke zon en met strenge, doch rechtvaardige umpires die allen onze dank verdienen.

Intussen was alles in gereedheid gebracht voor het slotakkoord van deze dag, de b.b.q. voorafgegaan door diverse speeches en de uitreiking van het zeer geslaagde jubileumboek. Bij de speeches werden nogal wat wenkbrauwen gefronst. Feit was o.a. dat deze wat aan de lange kant waren en vaak niet goed te verstaan. Daar kwam wat de SO’ers betreft nog bij dat hun tweede viool helemaal niet ter sprake kwam, óók niet bij het uitreiken van de ‘man of the match awards’ . De huldiging van Lideke Ohm daarentegen, kreeg ieders instemming. Proficiat Lideke!! Neemt niet weg dat het feest steeds meer het karakter van een reünie kreeg getuige o.a. de aanwezigheid van, willekeurig, Liz Ali en Ruud Don Griot, die door clubgenoot Daniel Eldering was opgehaald uit Bergen (NH).

Dinsdag verzamelen alle S.O.’ers zich in Capelle a/d IJssel. Op naar de 100!

RUUD ACKERMANN (mede namens Albert van Nierop)

Fotoserie Sen.Ond. Jubileumwedstrijd op Kampong 30 augustus 2019

Foto's Donald Noorhoff en Arjen van de Pol
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload 

SO CRICKET IN VUGHT = PURE NOSTALGIE (22-08-2019)

Het jaarlijkse SO uitje naar Vught zit er weer op en echt waar: de tijd heeft in Vught stilgestaan. In hun eigen ‘clubkamer’ met fauteuils van de vorige eeuw en de wanden bekleed met foto’s, gesigneerde cricketbats etc. waan je je echt niet in de 21e eeuw. Wel als je de altijd jeugdige Janneke Houben bezig ziet met de koffie, schalen krentenbrood en de uitgebreide lunch. Samen met het echtpaar van Weel en Bas Wijffelaars, vormt zij de spil van het succes van een dagje Vught. En natuurlijk  met de meestal aanwezige zon, want ook die deed dinsdag langdurig mee.

Even na twaalven ging Peter van Giezen met zijn 10-tal het veld in en, laten we het maar gelijk zeggen, zij bakten er niet veel van. Het gras was hoog, zéér hoog en de pitch onbetrouwbaar,  maar 84 voor 6 is toch wat miezerig. Geen noemenswaardige scores derhalve al is de 8 ret. van een revaliderende Simon Santcroos wél goed nieuws, al was het maar dat zijn lieve echtgenote in zijn plaats later kon fielden. Boepi Changoer en Amin Kasam namen beiden 3 wickets.

Over de lunch niets dan goeds. De mannen konden niet wachten op het startsein van Janneke die de salade kwam brengen. Van het veld naar het clubhuis is even een wandelingetje en dan ben je voor deze onderbreking snel een uurtje kwijt. Maar, gezien het gebodene, was dat het wel waard.

Dan Dirk Coster’s tiental aanslag. Ook dat ging moeizaam al kwam de winst met 85 voor 3 na 32 2/6 overs. Jaap Mulder met 18 runs topscoorder met de enige boundery van de inning die verder bestond uit 54 singles en enkele tweetjes. Ja, als ik zeg hoog gras, dan is het ook hoog gras. Denish Jharap met 17 werd goede tweede. Theo Burki wierp 2-8 in 8 en Chris van Weel 1-8 in 7 1.2 overs.
Walter Prescod ving Jaap Mulder fraai uit maar niet nadat hij hem twee maal op identieke wijze had laten vallen. Juist…, scheepsrecht.

Sportief gezien valt er niet veel meer over deze pot te melden. Wél dat de derde inning gezellig was, dat het trio Berend van Weel, Janneke Houben en Bas Wijffelaars met vriendelijke woorden en een award werden bedankt voor hun aandeel in deze geslaagde dag.
Verder valt het op dat het credo ‘eerst bieren dan douchen’ niet door iedereen wordt omarmt.
Volgende week zijn we te gast bij het tegenwoordig uiterst zakelijk geleidde HDVS. Het nieuwe clubhuis is open dus zijn de verwachtingen hoog gespannen.

RUUD ACKERMANN (mede namens Albert van Nierop)

Fotoserie Sen.Ond. op MOP 20 augustus 2019   Foto's Donald Noorhoff.
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

S.O.IN BLOEMENDAAL MET TWEE INCOMPLETE TEAMS!  (14-08-2019)

f“Albert, wat vind jij, is dit veld leuker dan dat van VRA?” Een rot vraag aan een ras VRA man als Albert. Toch was zijn antwoord in het voordeel van Bloemendaal. En dan was het weer nog niet eens ideaal, veel wind, een beetje zon en een beetje regen. Vooruit, we houden het op een draw. Het verschil met verleden week was vooral de sfeer van de wedstrijd, die aanzienlijk beter was dan verleden week. Minder positief was het feit dat er slechts 17 spelers beschikbaar waren voor twee teams. Wéér waren een paar knakkers zonder bericht weggebleven. De penningmeester ontvangt daardoor minder matchfee, maar moet bij de ontvangende club wel voor twee volledige teams afrekenen voor de ontvangst en de lunch. Onacceptabel natuurlijk maar hoe dit probleem op te lossen?. Wie het weet mag het zeggen.

Goed, dan de wedstrijd. Na de sportieve blamage van verleden week heerste er de sfeer van ‘dat gaan we goed maken’ bij de deelnemers , en zie, er werd gecricket!! En gelachen!

Dankzij gastspeler/heer Abraham Thomas was het veld prima in orde en kon Dirk Coster enigszins verlaat en met 9 man starten. De wedstrijd werd ingekort tot 30 overs waarin een totaal van 117 voor 6 werd gescoord. James Junior (23) en Amin Kasam (25 ret) en Mr. Extra (25) zorgde voor ¾ van dat totaal. Helaas schatte Amin de startsnelheid van zijn partners niet helemaal goed in en gingen twee man kansloos run out. Chris van Weel kwam met de bowlingcijfers 2 voor 27 in 8 overs het beste weg.

De lunch tussen de innings was keurig verzorgd door gastvrouw Martine. De warme worstjes en de meloenpartjes vlogen de tent uit.

Nadat Arjen van de Pol c.s. van start gingen viel er een beetje regen, daarom niet getreurd. In deze 15e wedstrijd van dit seizoen was dit de eerste regen terwijl we bezig waren.
Het werd daarna geen spannende wedstrijd want na 30 overs stonden er slechts 82 runs op het bord. Voor het verlies van vier wickets, wat wil zeggen dat er erg weinig risico’s werden genomen. Alleen Mohammad Nazim kwam tot 35 runs n.o., verder zelfs niemand in de dubbele cijfers.

De derde inning in het zonnetje was een plezier. Wéér was daar Martine met van allerlei lekkere snacks waaronder onze geliefde bitterballen.

Wisselend nieuws vanuit de ziekenboeg. Geerta Alladin geneest volgens plan. ffSimon Santcroos is door een val van de trap na een flauwte, weer achterop geraakt.

Volgende week naar MOP in Vught, aanmeldingen genoeg en laat niemand zonder bericht wegblijven. Pas op!

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. op Bloemendaal 13 augustus 2019   Foto's Donald Noorhoff. Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

Verslag Senioren Onderlinge (6 augustus) op VRA (16/08/2019)

fAls eerste een compliment aan VRA. Een geweldig veld. Net zo snel als kunstgras. Een mooie ontvangst en verzorging. Dank aan Benno en Shaila.

fHet team Van de Pol begon met fielden en zag na de 40ste over een totaal van 192 runs op het bord staan. De boys van Wilbert hadden er goed het oog in met Alan 15, Mohammad 41, Aad vT 18, Dinesh 34 en Donald 18 runs. Farouk en Amin bowlden resp. 2 v. 56 en 2 v. 26. Boepie en Doednath ieder 1 wicket. Dirk, goed op de weg terug, 2 stumpings.

Na de lekkere lunch VdPol c.s aan bat. Het leek een mission impossible, maar Dirk en Farouk lieten 20 runs noteren, waarna Amin (38) en Boepie (34) in 2 termijnen leken af te stevenen op de overwinning mede door een aantal snelle runs. Op de 5de bal in de 39ste over bij een stand van 174 runs ontstond uit het niets een ware volksoploop rond het dode wicket over een vermeende run out. SO totaal onwaardig. Beide captains besloten de wedstrijd te beëindigen. Dinesh en Alan beiden 2 wickets. Mohammad en Junior elk 1 wicket. Donald slechts 1 victim.

ffLopend van de pitch naar het balkon van VRA verdween de commotie bij nagenoeg iedereen gelukkig als sneeuw voor de zon en werd het toch een aardige 3e innings met in gedachten niet rood van het zonnetje maar van schaamte.

Arjen van de Pol

Fotoserie Sen.Ond. op VRA 6 augustus 2019   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

QUI VIVE: HALT…..WIE DAAR? ……. DE S.O. OP 30 JULI 2019 (31-07-2019)

Om er achter te komen wat “qui vive” nu precies betekent moet je niet bij de mensen van Qui Vive zijn. “Vive betekent leven dus zoiets zal het wel zijn, was de wat nietszeggende uitleg. Nu blijkt het eeuwen geleden een kreet te zijn geweest van Franse huzaren die op wacht stonden en onraad meenden te bespeuren. Of, zoals een dienstmaat van mij (RA) die in zijn schuttersput in slaap was gevallen riep, toen hij werd gewekt door de luitenant van dienst: ”Halt, wie zeiden gij? “ en dat in onvervalst Limburgs, en midden in de nacht.

Zo, dan weten jullie dat ook weer. Nu dan de wedstrijd bij het Amsterdamse Qui Vive van jongstleden dinsdag. Het is niet voor niets dat ik met zo’n lange inleiding begin, want het was deze dag geen enerverende belevenis, daar in dat, voor sommigen nog steeds moeilijk te vinden, Amsterdam-Geuzenveld.
Zestien SO’ers hadden het wel op tijd gevonden en zodoende konden tegen half één twee maal acht mannen de strijd aanbinden.

Op een prima, iets verkleind, veld en een lekker zonnetje scoorde het eerst battende achttal 165 runs in de 30 afgesproken overs. Doednath Awadhpersad (fijn dat hij meedeed) 40 ret. en Deo Misier 36 c&b Junior James, waren de hoofdschuldigen. Captain Walter Prescod (20) en wéér Hans Noorhoff met 32 n.o. wilden niet achterblijven. Voor Donald Noorhoff heeft het spelen met 8 man het voordeel dat hij niet als nummer elf ingaat, acht dus dit keer en dan ook nog 15 runs scoren, met twee vieren als sluitstuk.

Tijd voor de lunch, dat werd genieten. Keurig gepresenteerd, eenvoudig doch smakelijk. En dat nadat ook tijdens de ontvangst de schalen met krentenbrood gretig aftrek vonden. Chapeau voor de vriendelijke ontvangst.

Dankzij 29 wides kwamen de volgelingen van Dirk Coster in ruim 27 overs niet verder dan 119 runs met Elroy Harvey, 26 is topscoorder. Wally bowlde, ondanks een “dikke vinger” na een gemiste vang, nog 3 voor 29. Donald Noorhoff kreeg niet alleen een bult op zijn voorhoofd maar maakte zelf ook vier slachtoffers (!!) achter de palen. Verder was het Micky Mouse cricket wat de klok sloeg. Misschien was het maar goed dat de SGS vlag vandaag ontbrak en er geen Man of The Match werd gekroond. Mooi dat we hier dan nog Dirk Coster kunnen dankzeggen voor zijn inspanningen ter plaatse.

Volgende week moet het dan maar gaan gebeuren en wel op VRA. Het is te hopen dat iedereen die zich heeft aangemeld op het appél verschijnt want 8 tegen 8………….that’s no cricket!

RUUD ACKERMANN (met dank aan Albert van Nierop).

Fotoserie Sen.Ond. op Qui Vive 30 juli 2019   Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

S.O. TOUR 2019, OVER ZWALUWEN EN BUIKSCHUIVERS (19-07-2019)

Je zou als dagboekenier er voor kunnen kiezen om een ellenlang verhaal te schrijven over wat er de afgelopen dagen allemaal is gebeurd rondom de jaarlijkse uitspatting van de Senioren Ondergingen in het Twentse. Je kunt je ook beperken tot de feitelijkheden. Laat ik proberen een middenweg te bewandelen en gewoon te beginnen bij maandag in de namiddag wanneer vanuit veel delen van het land de SO'ers zich verzamelen in de bar van het v.d. Valk Hotel in Hengelo. Beloof mij niet te struikelen over een fout jaartalletje of feitje. Vanaf 2003 is dit een jaarlijks terugkerend ritueel al wisselde de plaats van handeling nog wel eens. Welgeteld zou dit dan de 17e trip moeten zijn. Op het terras van het hotel was het helaas te koud maar er was genoeg ruimte in de lounge om de binnendruppelende enthousiastelingen te ontvangen. Zoals daar waren An Bierhuizen, Heleen Bax en Bep van Lingen als trouwe supporters. Om diverse redenen waren enkele vaste spelers afgehaakt. Oplopende leeftijden spelen daarbij een hoofdrol maar ook ziekten en oplopende kosten spelen mee. Wel zaten we even later met 26 man aan het diner. Daar liepen we tegen de eerste teleurstelling aan. Het saladebuffet was afgeschaft!! Wel werd er iets dergelijks geserveerd aan tafel, inclusief de appelmoes. Maar toch…………..! Ook de wachttijd tot het serveren was wat aan de lange kant bovendien liep de temperatuur flink op en bleek het gordijn nog steeds slechts voor de sier te zijn, want véél te smal. Na het diner bleven velen nog even hangen voor een robbertje bridge, domino of klaverjas. De resultaten daarvan moeten zij zelf maar wereldkundig maken. Daarna………….snaveltjes toe en oogjes dicht

Fotoserie Dag 1 - Ontvangst Hotel Hengelo


DINSDAG 16/7 WEDSTRIJD OP HET TERREIN VAN C.C.HENGELO

Waren het jaren geleden honderden fietsen van scholieren die ons het spelen beletten, nu was een wegafsluiting het probleem. Tijdig had Roelof Kruijshoop ons echter voorzien van een alternatieve route. Iedereen (inclusief Albert van Nierop en Els Papier) waren zodoende op tijd voor de koffie met krentenwegge van Aly en er werd op tijd begonnen met een uiterst merkwaardige pot cricket. Leest!

De inning van het team v.d.Pol begon met 9 extra’s waarna Allan Tomlinson met 11, Hans Noorhoff in nieuwe stijl, 14 met 10 ééntjes en Adriaan Poffers met 11 een plaatsje in dit verslag verdienden. All out voor 90 runs in 40 overs. Junior James bowlde 3 voor 16 . Hans Kerkwijk moest met een "au"-vinger het veld verlaten. Hij werd vervangen door Ellen Santcroos. Verder was het vooral te koud voor de tijd van het jaar, maar, zoals Gerard v.d. Meij wist: vliegen de zwaluwen laag dan komen de runs traag.

Dan komen Gerard de Leede en zijn mannen aan de beurt. We waren amper begonnen toen Tjebbe Westendorp tijdens het runnen ter aarde stortte, plat op zijn gezicht. Hij bleef roerloos liggen dus voor de derde keer in vijf weken werd 112 gebeld en verscheen er een ambulance op het veld, dit keer zelfs op de pitch. Na verzorgd te zijn door de verpleegkundige ging Tjebbe veiligheidshalve mee naar het ziekenhuis in Almelo voor nadere controle, inclusief een scan. Roelof vergezelde hem. Gelukkig verliepen de controles positief en zat Tjebbe tegen etenstijd weer pontificaal in de hotellounge. Er was nog wel enige gedoe met zijn auto. Die werd vanuit Wageningen middels zijn vriendin Jeltje opgehaald. Arjen en Lisette hebben daarbij geholpen. Een telefoontje vrijdagmorgen leerde mij dat de werkelijke oorzaak van zijn valpartij een ’milde hamstring blessure’ was. De wondjes veroorzaakt door de val zijn behandeld en geven geen last meer. Hij was uiterst content met het fraaie boeket bloemen dat hij had ontvangen en zeer dankbaar richting Roelof, Arjen en Lizette voor hun bemoeienissen. Dan de tweede helft van de wedstrijd. Ook daar kommer en kwel. Voor 50 runs waren alle volgelingen van Gerard de Leede weer naar de kant verwezen na een slappe, inspiratieloze inning van o.a. Aad van Troost, die eerst in 10 overs 7 eentjes sloeg en in zijn tweede beurt overs lang op zijn bat leunde. De laatste 5 overs leverde slechts 2 runs op. Na 24 overs had captain Arjen v.d. Pol er genoeg van en dirigeerde iedereen naar de douche. Johan Vriezen droeg in burger als vervanger van Tjebbe nog 6 runs bij. Farouk Ayube met 3 en Mohammad Nazim met 2 wickets hadden geen kind aan de oppositie. Loek Hartong draaide weer zijn overtjes als umpire. Via de alternatieve route werd het hotel opgezocht voor het tweede gezamenlijke diner.

Fotoserie Dag 2 - Cricketwedstrijd bij HENGELO


WOENSDAG 17/7, IEDEREEN GAAT OVERDAG ZIJNS WEEGS

Wel bleek ’s ochtends het bekende konijnenhok op het grasveld dat al helemaal ineen was gezakt, helemaal verwijderd. Dat moet U natuurlijk wél weten. En óók dat het fraai weer was.

Fotoserie Dag 3 - vrije dag


DONDERDAG 18/7, WEDSTRIJD OP HET TERREIN VAN GELRE IN ZUTPHEN

Dankzij een kleine ronselarij waren er 20 spelers op het appél .Tegen alle afspraken in was er op deze dag een wedstrijd van SGS gepland, tegen Italië (!?) Ook Simon Santcroos was weer van de partij. Hij mocht van de cardioloog niet sporten maar wel……cricketen. Onder leiding van dezelfde captains als dinsdag speelden we deze dag gelukkig een echte, op het eind zelfs bloedspannende, cricketwedstrijd. Velen vinden het veld in Zutphen een heerlijk cricketveld en zij hebben gelijk, zeker met het fraaie weer van deze dag. Ook Mathijs van Nieuwkerk (DWDD) heeft uren genoten vanaf de boundery. De Leede c.s. kwamen tot 150 voor 5 in de toegestane 35 overs(!?). Wéér was Mohammad Nazim top of the bill (30n.o.) Roelof Kruijshoop 15, máár aftrek wegens het uitrunnen van Wim Voogel, Theo Burki 13 ret., Aad van Troost 16 ret. en Gerard de Leede himself 15. Hij werd fraai uitgevangen door Gerard v.d. Mey. Mr. Extra 40! Zoals gezegd, het werd spannend.
Pas 7 ballen voor het end werd de winnende run geslagen, 151 voor 3.

Om alles te controleren ging captain Arjen v.d. Pol openen (18 ret).
Dirk Coster (steeds fitter en ook weer wicketkeeper, stumpt Aad de Neef )17.
Raimond v.d.Berg van Saparoea top met 25 ret, Berend van Weel 16 ret ,
Allan Tomlinson 13, Wim v.d. Loos 12 n.o. en Mart Meerdink Veldboom 12 n.o. Helaas hoefde Bas de Gaay Fortman niet meer in actie te komen. Bij de bowlers geen uitschieter, wél een snelle stump van Donald Noorhoff.

Dankzij het fraaie weer en de gezelligheid duurde de derde inning extra lang wat alleen maar onderstreept dat de wegblijvers ongelijk hadden. Maar liefst vijftien dames droegen bij aan deze geslaagde dag. Zo is het best nog een lang verhaal geworden. Eén van de redenen dáárvan is, dat ik iedereen bij naam in het verslag wil noemen. Vandaar. Nu maar hopen dat ik niemand vergeten ben! Pas op 30 juli zien we elkaar weer en wel op Qui Vive.

 

Hier de drie foto's van de Stars of the Day: Mart Meerdink Veldboom, Mohammad Nazim en Bas de Gaay Fortman.

Fotoserie Dag 4 - Cricketwedstrijd bij GELRE

RUUD ACKERMANN

Alle foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload

SO EN CAPELLE A/D IJSSEL: EEN GOEDE COMBINATIE (10-07-2019)

Ook de tiende SO ontmoeting vond plaats onder vrijwel ideale weersomstandigheden, wat dat betreft is Capelle kennelijk een goede combinatie met onze Senioren Onderlinge. De mannen hadden er weer zin in, want nauwelijks was de SO vlag in top of de kreet ‘play’ was te horen. Gastheer Nazer en zijn ingewikkelde koffiemachines hadden hun werk gedaan.

Captain van de eerst battende partij was Wally Prescod. Hij had zijn huiswerk goed gemaakt want de eerste 5 batsmen scoorden in de dubbele cijfers en gingen retired. Op 82 viel het eerste wicket. Hans Noorhoff ging weer ouderwets los met 26 runs. Dat er uiteindelijk 160 runs voor 7 wickets op het bord kwamen was ook het werk van Gerard de Leede (22 ret.) en Boephie Changoer (23 n.o.). De 12 n.o. van SGS penningmeester Rob de Haas dienen te worden gememoreerd. De bowlers verdeelden de wickets met Mohammad Nazim met 3 voor 25 als uitschieter.

De reeds genoemde Nazer had weer een smakelijke lunch in elkaar gedraaid met o.m. warme pistoletjes. De op vol volume spelende TV met een cricketverslag namen we maar op de koop toe.

De belofte de gemiste sitters niet te vermelden wil ik houden, maar oh, oh, wat waren het dooie! Ook in de tweede inning was zwaartekracht enkele malen de baas. Maar de spanning in dit vervolg vergoedde veel, zo niet alles.

Captain Peter van Giezen zag kans er een spannende pot van te maken. Want niet in het minst dankzij zijn inbreng van 39 runs in twee beurten en via 2 voor 1 en 91 voor 5 kwam de target van 161 steeds duidelijker in beeld. Weer was het Mohammad Nazim die met 24 runs het goede voorbeeld gaf. Amin Kasam 28 not out na twee beurten. Resultaat 156 all out .Arjen van de Pol kneep twee keer precies op tijd zijn handen dicht. De fraaiste catch kwam op naam van Gerard de Leede die met 3- 24 ook de beste bowlingcijfers had. Wally Prescod liet op zijn eerste bal als bowler Peter van Giezen jammerlijk vallen.

Maar goed, alles bij elkaar was het een enerverende middag die vroeg om een gezellige 3e innings en die dat ook kreeg, want……de zon scheen nog steeds.

Leroy Harvey kreeg tijdens de borrel de ‘Man of the Match award’. Hij komt vrijwel elke week van diep in Duitsland naar de SO wedstrijden en dat wordt gewaardeerd.
Donald Noorhoff mocht óók een award in ontvangst nemen wegens o.m. de 600 slachtoffers achter de palen gedurende zijn loopbaan als wicketkeeper bij de SO (letterlijk een koekje van eigendeeg dus), maar zeker ook voor zijn positieve inbreng met o.m. de wekelijkse fotoreportages en de ledenwerfactie.

Maandag allemaal naar Hengelo, dinsdag aldaar in de witte flanellen!

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. op Sparta op 9 juli 2019 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

CRICKET OP KAMPONG, WAT WIL JE NOG MÉÉR? (03/07/2019)

Na het echec van de laatste twee wedstrijden met maar liefst drie gewonden, dinsdag een heerlijk potje cricket onder geweldige weeromstandigheden op de **** accommodatie van Kampong. Floris Jansen was er helemaal klaar voor, koffie met bijlagen en stoelen langs de boundary. De 25 opgekomen SO’ers konden er tegenaan. Wel, dat hebben ze gedaan. Met 144 voor 7 tegen 145 voor 7 aan spanning geen gebrek. Gezonde spanning.

fDe dertien van Wally kenden een goede start met de 25 ret. Van Mohammad Nazim en de 15 ret. van Aad van Troost. Gevolgd door nog 4 man in de dubbele cijfers kwam men tot precies een gros aan runs.

Vijf bowlers verdeelden de wickets. Er ontstond alleen enig rumoer toen na 39 overs Junior de enige was die nog één over mocht bowlen………..maar die had net de 39e voltooid. Captain Jamal loste dat op door Hans Noorhoff de inning te laten beëindigen.
Dinesh Jharab had twee vangen achter de palen en ook Satar Alladin pakte er weer een.

De lunch was een feestje. Gloednieuwe banken en tafels langs de zijkant van het clubhuis, parasols erbij, liefje wat wil je nog meer. Wel….., lekker voedsel natuurlijk. Laat dat nu Floris Jansen zijn specialiteit zijn. Zoals gezegd,****. Naast drie soorten kakelvers brood en het gangbare beleg óók iets van een loempiaatje, appelgebak, pasta, eieren etc etc.  Pure verwennerij!

Voldaan konden Loek Hartong en onze vaste Utrechtse vriend Wampedarath hun plaatsen als umpires weer innemen. Target 145, Jamal zou dat varkentje wel eens wassen. Hij deed het…… op het nippertje. Na 39 3/6 over was de buit binnen. De 3-27 van Georg Rijken waren niet genoeg. Junior James was veruit topscorer (31 n.o.) met Mans de Rooy als goede tweede (20 n.o.) Aad de Neef kwam, zag en ……..werd door Amin Kasam uitgerund. Later ging Amin óók run out, lekker pu! Jamal c.s. deden er alles aan om te voorkomen dat Junior na zijn 25 retired weer terug zou komen. Vangetjes werden gemist, run outs genegeerd, maar toen de dappere Hans Kerkwijk dan toch naar de kant moest, was het snel voor elkaar en haalden Junior met Mans de winst binnen en kon de derde inning aanvangen.

ffGoed te zien dat Simon Santcroos met zijn Ellen een paar uur langs de kant zaten. Na afloop dankte p.v.v. Voorzitter Hans Noorhoff de umpires, de scorer en Floris Jansen. Prompt riep iemand of we niet gewoon elke week op Kampong kunnen spelen. Een gedachte voor onder de Kerstboom.

Maar let op, volgende week gaan we naar Sparta. Oók niet verkeerd.

 

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. op Kampong op 2 juli 2019 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

OOK IN SCHIEDAM VOLDOENDE REURING BIJ DE SENIOREN ONDERLINGE. (26/06/2019)  

FotoOok  de achtste editie van de wedstrijdenreeks van onze SO vrienden ging niet onopgemerkt voorbij. Vooraf was er al veel ruis op de lijn. Doen we het wél of doen we het níét, that’s the question. OK, ondanks de voorspelde gevoelstemperatuur van 37 graden konden we het niet laten. Uiteindelijk was Excelsior20 onze gastheer vandaag (en wát voor een) dus komt het wel goed.

FotoFoto

Helaas de praktijk is wat weerbarstiger want slechts 19 spelers stonden op het appél en ook de ambulance moest er weer aan te pas komen. Dit keer was Simon Santcroos de pineut. Een verstopte kransslagader bezorgde hem een hartinfarct en dus veel pijn. Onder een lekker warm lakentje ging hij richting Erasmus MC. Er is geen aanwijsbare relatie met de warmte en zijn malheur, laat dat duidelijk zijn. Immers de slagader was natuurlijk al langer een bedreiging. Na afloop was een ieder het er wel over eens dat we in de toekomst een duidelijke grens moeten trekken qua temperatuur, wij zijn immers geen junioren meer.

Dan in het kort het sportieve gedeelte van deze dag. Ingekort tot 30 overs en veel water, dat moet lukken. De gewonden van verleden week, Junior James en Aad de Neef waren gewoon van de partij. Gerard de Leede leidde de 9 man van de eerst battende partij tot 132 voor 6. Hijzelf met 22 en Deo Misier met 31 runs waren hoofdverantwoordelijken. Mohammad Naziem nam 3 wickets en Aad de Neef een mooie vang.

Arjen’s tiental kon daar niet tegenop en verloren zij met 113 runs voor slechts 2 (!) wickets. Toch maar wat aanvallender batten dus? Naziem, wéér hij, liet 39 runs noteren. De vang van Satar Alladin in de slips leverde hem de ‘Man of the Match Award’ op.

Zoals gezegd was Excelsior20 onze thuishaven, en hoe? Een perfect verzorgde accommodatie, men heeft daar deze winter niet stil gezeten, een fraaie grasmat, koffie met bijlagen, een prima lunch met tonijn wraps van de helaas afwezige Petra van de Meij, enfin, de van Troostjes hebben goed werk geleverd, waarvoor onze dank. Ook dank aan Herman Huising en Dirk Coster voor hun umpiring.

Tijdens de 3e innings in de schaduw voor het clubhuis kwam Ellen terug van het ziekenhuis met het laatste nieuws. Twee operatief geplaatste stents hebben het probleem opgelost en de hoop is dat hij, na een nachtje slapen naar Ede vervoerd kan worden. Hij had al weer veel praatjes en wilde het damesvoetbal niet missen Dat allemaal gezegd hebbende, ga ik nu naar Wageningen bellen om te informeren hoe het met onze Simon gaat. Tot later voor het laatste nieuws.

Foto Foto

Laatste nieuws: gelukt. Na eerdere pogingen kreeg ik om 11 uur Simon aan de lijn. Hij was op dat moment verplaatst naar Capelle a/d IJssel ,(“ja, daar is tenminste een cricketveld”) en na enig aandringen had men hem voorzien van een t.v. vanwege het voetbal. In de pauze was hij wat weggedommeld en werd hij wakker van een fluitje “Ik moet in, Ruud fluit” was zijn reactie.
Jullie begrijpen het al, het gaat goed met Simon en het is de bedoeling dat hij morgen (donderdag) naar huis kan. Goed nieuws dus en niemand zal raar opkijken wanneer hij a.s. dinsdag op Kampong langs de kant zit.

RUUD ACKERMAN

Fotoserie Sen.Ond. op Excelsior20 op 25 juni 2019 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

“TERUG NAAR OEGSTGEEST”? EVEN NIET (19-06-2019)

Jan Wolkers kan wel vinden dat we terug naar Oegtgeest moeten, speciaal Junior James en Aad de Neef willen even niets van deze fraaie Zuid Hollandse plaats weten. Voor een ieder die dinsdag niet present was bij de wedstrijd van de Senioren Onderlinge een wat cryptisch begin van dit verslagje. Uitleg.

In de 14e over van de als tweede battende partij sloeg Deo Misier een bal recht omhoog. FotoKaassie voor wicketkeeper Aad de Neef en hij ging er voor. Kaassie dacht pointfielder Junior James en……….die ging er óók voor. Een klap was het gevolg. Aad bloeden, Junior buiten bewustzijn. Paniek! 112 was redelijk snel ter plaatse. Wedstrijd afgelast. Aad kwam met de schrik vrij, hoewel hij nog dagenlang aan dit moment zal terugdenken wanneer hij in de spiegel kijkt. Junior was er minder aan toe en ging dan ook de ambulance in richting ziekenhuis, iedereen in grote ongerustheid achterlatend.
Faroek was achter de schermen actief met kleding etc. Hij ging later naar het ziekenhuis en kon hem toen ophalen en naar huis brengen. Junior bleek een flinke jaap in zijn bovenlip te hebben maar, en dat was goed nieuws, de scans vertoonde geen beschadigingen en hij hoefde niet te blijven. Faroek heeft hem later die avond en in het begin van de nacht een paar keer gebeld om op de hoogte te blijven.

FotoDe conclusie kan zijn dat het redelijk goed is afgelopen. Natuurlijk heb ik ook woensdagmorgen ook even naar Aad gebeld en ook van hem is positief nieuws te melden. En afgezien van een blauw oog gaat alles goed. Met Donald was hij naar de huisartsenpost geweest waar alles was gecheckt.

Even naar Wim van Est. Hij viel in een ravijn maar zijn Pontiac horloge liep nog. Wel, Junior hield zelfs in bewusteloze toestand de door hem gevangen bal stevig in zijn knuist, dus…………..Deo, je was uit!

Geen wedstrijd dus. De behaalde resultaten tellen volgens Dirk Coster wel mee voor de statistieken. Dus even in het kort: Arjen’s team scoorde 138 voor 7 in 40 overs. Peter v.Giezen in twee beurten 34 met stip topscoorder.Chris van Weel 14 ééntjes. Mohammad Nazim 3-15, Donald 2 vangen. Satar’s Eleven kwam in 14 overs tot 69 voor 1.

De rest is geschiedenis. Héél belangrijk om te vermelden de enorme inzet van Frits de Jongh en Eugenie van Leeuwen Ajaxieden in hart en ziel, en de beste gastheer/vrouw die je kunt bedenken. Ook voor hun was de afloop wat teleurstellend. Het klaarmaken van het fraaie cricketveld kost 2 uur en idem met opruimen al hebben de SO’rs daar een handje bij geholpen. Wij hebben genoten van het fraaie weer en de geweldige accommodatie en hopen op een herkansing in 2020, die overigens prompt werd toegezegd.

Volgende week zijn we te gast bij Excelsior’20. Tot dan, maar blijf heel!!

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Ajax Leiden op 18 juni 2019 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

SLECHT CRICKET OP KUNSTGRAS BIJ V.O.C. (13-06-2019)

FotoStonden we allemaal keurig op tijd om op het fraaie hoofdveld van VOC te beginnen, komt er een bobo ons vertellen dat we richting kunstgrasveld dienen te verkassen. Daar sta je dan, wat te doen? Naar huis………niet handig als iedereen, 25 man en 4 dames, er al zijn. Maar hadden we al niet twee jaar op rij op dit, voor cricket totaal ongeschikte veld gespeeld en ons voorgenomen dat nooit meer te doen? Daar kwam nog bij dat de bobo bij hoog en bij laag volhield dat dit met ons was afgesproken. ´Met wie dan´, op die vraag kwam geen antwoord. Dus, spullen pakken en richting Bergschenhoek waar het smerigste cricketveld van het land op ons wachtte.

FotoFotoSatar Alladin en Gerard de Leede gaven leiding aan de twee teams van resp. 12 en 13 man. Bij voorbaat stond al vast dat er flink wat runs in het scoringbook zouden komenFoto en dat werden er voor Satar’s team 172 voor 5 en Gerard en zijn mannen gingen daar voor het verlies van twee wickets na 30 overs overheen(!!). Walter Prescod, Faroek Ayube en Asraf Jamal waren de 25’ers terwijl de, na veel leed, teruggekeerde Jan Hoep 8 runs liet noteren. Mooie binnenkomer! Van de zeven bowlers was Boepi Changoer met 2-27-8 de uitschieter.

Na een keurige lunch om twee uur bleek Gerard zijn mannen voldoende te hebben gemotiveerd om het forse totaal aan te pakken. Had de eerst battende partij 18 boundary’s gescoord, zij gingen er met 23 stuks overheen. Ja, kunstgras hé! De bowlingcijfers zagen er natuurlijk niet uit en gezien de ego’s van verschillende werpers laten we die hier dan maar onbesproken. Mannen met 25 runs en meer waren Boepi Changoer, Deo Misier en Gerard de Leede. Pieter Bertels mag met 23 runs, met ere genoemd worden, en dat zonder een spoortje sterallures.

FotoFotoHalverwege de middag kwam Herman Huising als umpire in actie terwijl ook Corry en Gerard van Vuuren van hun belangstelling blijk gaven. De rest van de dag is geschiedenis. Jammer dat op deze hardhandige manier de SO afscheid neemt van de al jaren traditionele VOC wedstrijden.

Kunstgras, boeee!

Nee, dan Ajax Leiden waar we volgende week heen gaan. Mals gras.

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. VOC op 11 juni 2019 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

4 JUNI 2019 LEKKER DAGJE S.O. CRICKET IN DEVENTER (05/06/2019)

Foto Inderdaad, voor velen is Deventer niet naast de deur. Het is even rijden maar………dan heb je ook wat. De koffie met cake stond klaar en de terreinofficial Theo maakt alles buiten in orde en een grote groep scholieren is druk met een cricketclinic op diverse wickets, de maaier rijdt rond en, niet onbelangrijk, de SO’ers druppelen op tijd binnen. Het blijken er alleen wat weinig te zijn dus kan keuzechef Faroek 19 man richting kleedkamers dirigeren en kan om 12.05 uur de eerste bal worden geworpen. Van de voorspelde onweersbuien merkten we nog niets, die bleken  bij Roland Garros te zijn opgehouden om pas laat in de avond ook in het oosten voor enig ongerief te zorgen.

Om bij dat laatste te beginnen, dat is al een heel verhaal. Herman v.d. Horst de ontvanger van die eerste bal. Gelijk boem 2 runs, volgende bal …………blijft super laag dus ……..LBW. Sneu, maar all-in the game. Niet voor fieldende captain Arthur v. Lunszen die, helemaal in de SO gedachte, Herman een tweede leven gaf aan het einde van de innings.Bravo!! Dat werden uiteindelijk 15 runs n.o. met twee vieren. Eric de Haard (19) Leroy Harvey (15) captain Mans de Rooy (14, allemaal ééntjes!), Simon Santcroos (16 n.o.) en Adriaan Poffers (12 ret) droegen allemaal een steentje bij. Mr. Extra 28. Zodoende kwamen er 126 runs voor 5 wickets op het bord, na de afgesproken 35 overs. Donald Noorhoff stumpte Faroek Ayube.

FotoDe lunch tussen de innings was keurig verzorgd en ging er in als Deventer koek.

Vanaf de eerste bal van zijn 10-tal, met  Ellen Santcroos als 10e fielder, was captain Arthur v. Lunszen overtuigd van de zege. Nauwkeurig werd de runrate bijgehouden en, werkelijk waar, hij heeft gelijk gekregen. In de 33e over werd de winning hit genoteerd voor het verlies van 7 wickets. Junior James werd met 25 runs not out de productiefste batsman direct gevolgd door genoemde Arthur met 23 n.o. Donald Noorhoff verraste met 21 ook not out. Als bowler kon Faroek Ayube het beste de zachte plekjes in de stroke  vinden gezien zijn fraaie 4 voor 38 dat hem na afloop de Man of the Match Award opleverde. Dat laatste was ook een beetje bedoeld als steuntje in de rug voor hem. De moeilijke periode waar hij de afgelopen tijd doorheen in gegaan lijkt gelukkig ten goede  te keren nu de gezondheid van FotoShakila de goede kant op blijkt te gaan.

Naast laatstgenoemde plechtige daad, dankte vice Voorzitter Hans Noorhoff na afloop Theo voor de veldpreperatie, Loek Hartong  en Dirk Coster voor het umpiren en de scoorder voor………….juist, voor het scoren.

Het bleef het mooiste weer van de wereld, dus werden de banken op het gras gezet voor de 3e innings met drank en bitterballen als perfect slot van een prima dagje SO cricket. Volgende week naar VOC.

RUUD ACKERMANN

 

Fotoserie Sen.Ond. Salland op 4 juni 2019 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

SPARTAANSE OMSTANDIGHEDEN IN CAPELLE AAN DE IJSSEL (23-05-2019)

Natuurlijk vinden wij allemaal cricket een leuk spelletje en dat is ook het enige excuus om een dag kou te lijden, vrijwillig wel te verstaan. Het was weer helemaal mis met het weer in Capelle dinsdag. Qui Vive was een éénmalige opleving van de zomer 2019, hoewel……….woensdagmorgen, wanneer ik dit tik, is het ook een stuk beter.

De koffie uit de machine met muntinworp (2019!) met cake  was nog niet op toen Arjen al het woord nam en meedeelde dat we weer teruggaan naar het vertrouwde systeem van wisselen na elke over. Ook de lunch staat nu vastgesteld om 14 uur. Het wisselen na 5 overs blijkt na een proef van drie wedstrijden toch niet te voldoen. De tijdwinst was moeilijk te meten. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Op tijd beginnen en een beetje vlot het veld in en uit als er een wicket valt, levert méér tijd winst op. Ook vandaag waren we even vóór twaalf uur begonnen en kort na zes uur klaar. Volgens het boekje. Een lunch van 30 minuten en een inningswisseling van 10 minuten helpt óók.

Dan de wedstrijd, de vierde in rij. Gelijk maar de uitslag: 143 voor 8 in 40 - 144 voor 4 in 36½ over.
Redelijk evenwichtig derhalve. Mohammad Nazim (34 in twee beurten, fraai gestumped door Donald Noorhoff) en Jaap Mulder (26) waren de toppers in het team van captain Satar Alladin. Dick Rigbers (3-21), Amin Kazam (2-30) en Boepie Changoer (2-29), allemaal in 8 overs bowlde zich  positief in de boeken.

Aad van Troost kwam net op tijd tot de ontdekking dat hij zijn cricketbroek achterstevoren aan had. Er was iets met een kapot elastiekje dat niet goed gerepareerd was. Smoes!

Diezelfde Aad ging wel openen (18 ret), gevolgd door een zeer zelfverzekerde Simon Santcroos (20 ret.). Deo Misier (14) , Boepie Changoer (22 ret) en Georg Rijken (17 n.o.) zetten het goede werk voort. Gerard v.d. Meij ging na 10 overs retired met 8 fraaie runs achter zijn naam, een laatbloeier derhalve!. Vier bowlers met één wicket konden de nederlaag niet voorkomen.

Na afloop kreeg Boepie nog de “Man of the Match award”  van verleden week uitgereikt terwijl Gerard v.d Meij onder luide bijval naar voren geroepen werd voor de award van vandaag.

Tot slot: de gastvrijheid en de lunch van Sparta lieten niets te wensen over. De dames adoreerden de open haard. Dirk Coster en Peter van Giezen werden bedankt voor het umpiren. Volgende week gaan we naar Voorburg.

Wegens een algehele staking in het openbaar vervoer is met misschien raadzaam tijdig van huis te gaan want de files zullen langer zijn dan normaal.

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Sparta op 21 mei 2019 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Verslag 14 mei 2019 - ZON EN GASTVRIJHEID IN AMSTERDAM- GEUZENVELD (15-05-2019)

Na een jaar absentie konden we weer terecht bij Qui Vive en daar zal niemand spijt van hebben. OK, door verschillende opbrekingen was de tocht ernaartoe voor sommigen wat lastig, maar uiteindelijk kon om klokslag 12 uur de eerste bal worden gebowled. Dat gebeurde niet voordat eerst de koffie was genuttigd met al dan niet met boter besmeerde krentenbrood.

Satar Alladin en Dirk Coster werden tot captain gebombardeerd. Laatstgenoemde ontpopte zich weer als een uitstekende gastheer. Alle reden voor hem om trots te zijn op de ontwikkelingen bij Qui Vive, misschien wel de grootste cricketclub in ons kikkerlandje en helemaal gesetteld op het gigantische sportcomplex de Eendracht in Amsterdam-Geuzenveld. Nog steeds bestaat er een minimaal bandje met de hockeyafdeling in Uithoorn, velen S.O.’ers zullen zich dat veld ter plaatse nog wel kunnen herinneren.

Maar goed, we dwalen af. Dirk’s team ging eerst batten en kwam tot 179 runs voor het verlies van 7 wickets, een degelijk opgebouwde innings dus. Vier man retired met Hans Noorhoff (22), Boepi Changoer (40) en Jan Willem Heshusius, gelukkig ook weer van de partij, (22).Leroy Harvey in de staart kwam nog tot 30 runs maar ging wél uit. Van de bowlers was Doednath Awarpersad (3-21) verreweg de gevaarlijkste. Donald Noorhoff twee slachtoffers. Helaas moest Dirk Coster zijn innings voortijdig opgeven. De in Nijmegen opgelopen spierblessure is nog steeds de spelbreker.

Na een lunch, die unaniem als excellent werd gekwalificeerd, was het de beurt aan Satar Alladin en zijn mannen. Zij kwamen tot 152 runs en verloren daarbij slechts 2 wickets. Zes man gingen retired not out. Betweters konden melden dat de order off going in te wensen overliet. Uw verslaggever heeft daar geen verstand van en noteerde voor Doednath 28,voor Mohammed Naziem 18, voor Deo Misier 26 en voor Dinesh Jharap 18 runs en vind 152 runs een goed totaal.
Overigens blijkt wel dat met het huidige systeem van na 10 overs retired, dat het bijhouden van het scoringbord essentieel is. De batsmen moeten kunnen zien wanneer zijn 10e over daar is. Elektronische borden geven snellere duidelijkheid.

Later in de middag werden we nog verrast met de komst van Jan Hoep. Na het, na een langdurig ziekbed, overlijden van zijn vrouw afgelopen april, probeert hij weer zijn weg te vinden. Fijn je weer te ontmoeten Jan!

Na een wat rommelige 3e innings vanwege een vol clubhuis ging iedereen proberen de weg terug te vinden.
Als dat gelukt is zien we elkaar volgende week op Sparta.

RUUD ACKERMANN

P.S. Farouk laat weten, dat de langdurige operatie van Chakila (meer dan 6 uur op de OK) gisteren zo goed als geslaagd is.

Fotoserie Sen.Ond. Qui Vive op 14 mei 2019 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Verslag 7 mei 2019 - 'T WONDER VAN UTRECHT  (12-05-2019)

Een verslag maken van een wedstrijd van de Senioren Onderlinge is een makkie. Een makkie voor Akkie dus.
Wat er zo bijzonder was op Kampong j.l. dinsdag?
Wel, wat dacht U van een aanvangstijd van 11.55 uur? Kan het bijzonderder?
Gelukkig maar dat dit voorviel, want verder was het een heel gewone, zij het behoorlijk koude, wedstrijd met twelve-a-side. Het bleef wel droog bij 10 graden.

Het twaalftal van Ahraf Jamal (betweters zeggen dat het Jamal Ashraf is, voor mij is het SGS boekje leidend) waren eerst aan slag. Dat ging helemaal niet lekker. Gelukkig zag Hans Noorhoff ze weer eens lekker (21) want verder was het te matig. Na 40 overs stonden er 123 runs op het bord. Alleen Simon Santcroos kreeg twee beurten en kwam daarbij tot 9 runs. Mans de Rooy net ééntje meer.

Fraaie bowlingcijfers derhalve. Arthur van Lunszen en Faroek Ayube elk drie wickets. Mooiste bal van de innings staat op naam van Naziem Mohammad, (dat is dan weer andersom) Ashraf clean bowled. We moeten natuurlijk ook het totaal mislukte bowling optreden van Aad van Troost en Pieter Bertels vermelden. Samen produceerden zij inde eerste drie overs van de innings even 20 extra’s!

Op een redelijk tijdstip konden we aan de vega-tomatensoep en de alom geroemde eiersalade. De familie Jansen had het weer keurig voor elkaar.

De Prescod Twelve ging vanaf bal één in de aanval. Erik de Haard (10 ret. ) en Faroek Ayube (15) legden een stevig bodempje waarop Aad van Troost (11), Naziem Mohammad (26 ret.) en Amin Kasam (16 ret.) rustig konden doorbouwen. Na 36 over was de buit binnen, 125 voor 3.

Alles bij elkaar een genoeglijke pot cricket zonder al te veel opwinding en dat is gezien de diverse leeftijden wel lekker. De verwarming in het clubhuis stond aan en Arjen van de Pol ging over de drank. Hij kon ook de Star of The Day diploma’s overhandigen. Die van verleden week kwam enigszins vertraagd terecht bij ondergetekende wegens ondervonden ontberingen en Hans van Kerkwijk mocht het exemplaar van deze dag in ontvangst nemen. Niet vanwege een topscore of iets dergelijks maar omdat hij niet aan bat kwam en dat gelaten onderging. Donald overkwam hetzelfde maar die weet niet beter.

Op naar Qui Vive waar altijd de zon schijnt.

RUUD ACKERMANN

 

 

 

 

Fotoserie Sen.Ond. Kampong op 7 mei 2019 Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.

Verslag 30 april 2019 - DE BLAUWE OVERALL - Verslag seizoen opening te Nijmegen ( 02-05-2019)

“kijk dan”, wijzend naar de zwaar bewolkte hemel, ”een stukje blauw, daar kun je een overall van maken”.
Ja, mijn moeder was een ras optimist en het was geen 30 april 2019 maar ergens in de jaren veertig. Maar het was ook van toepassing op j.l. dinsdag in Nijmegen, de keizerstad liggend aan de poolcirkel, zo leek het. De temperatuur was vaker het gespreksonderwerp dan de eerste SO wedstrijd van het seizoen 2019 .

Maar goed, 25 mannen op leeftijd stonden keurig om 12 uur klaar voor het eerste SO-potje toen iemand op het idee kwam eerst maar even het gras te maaien. Daar sta je dan met je goede bedoelingen om wat vroeger klaar te zijn. Je bedenkt een systeem dat behelst dat er steeds 5 overs van één kant worden geworpen. Dat werkte op zich prima maar van enige tijdwinst was om 18.15 uur ’s avonds niets te merken. Enfin, nog twee keer proberen en dan evalueren.

De wedstrijd dan maar. Team VDPol ging eerste batten en na 38 overs waren de mannen allemaal in het midden geweest, drie zelfs twee maal. Met 153 runs in het nieuwe scoringboek was iedereen tevreden. Deo Misier met 47 niet uit, was top topscorer met Elroy Harvey met 21 goede tweede. Adriaan Poffers, hij was er weer gelukkig kreeg 12 runs in het boek. De vang van Rob de Haas waarmee Herman van de Horst naar de kant werd verwezen was van grote schoonheid. Hetzelfde kan gezegd worden van de ingooi van Dinesh Jahrap die de run out van Theo Burki veroorzaakte. Maar de hoge zweefduik van Dinesh, waarmee Adriaan werd uitgevangen, verdient een plaats in de SO-eregalarij. Mr. Extra was met 37 runs de echte topscorer. Een vijftal bowlers verdeelde de 8 wickets met Mans de Rooy met 2 voor 18 als zuinigste.

Na een, zoals altijd in Nijmegen, prima lunch met kroket was het de beurt aan Dirk Coster c.s. Vanaf bal één was het duidelijk dat het scoringstempo te laag was en bleef. Verder dan 103 voor 6 kwam men niet. Alleen Mohammad Naziem kwam met 12 runs in de dubbele cijfers. Ook hier verdeelden de bowlers de wickets als was Theo Burki met 0-9 in 8 overs kennelijk onbespeelbaar.

Vermeldenswaard: de kennismaking met de in Duitsland wonende Elroy Harvey was aangenaam, een herboren George Rijken was fijn te zien, een kuitspier van Dirk Coster was pijnlijk, Amin Kasam was weer tot cricket in staat, de 6 runs van Gerard v.d. Meij waren aantrekkelijk, een man of the match houden we tegoed, ondanks de kou toch vrouwelijke supporters, chapeau!

Niks vergeten?
Zal best wel. Volgende week allemaal naar Kampong

RUUD ACKERMANN

Fotoserie Sen.Ond. Quick 1888 op 30 april 2019  Foto's Donald Noorhoff
Klik op de link en de fotopresentatie opent. Alle foto's kunnen worden gedownload.


  WEDSTRIJDPROGRAMMA SENIOREN ONDERLINGE 2019

Gespeeld Nog te spelen NIEUW of gewijzigd Vervallen Verregend
datum omschrijving tijd club plaats
07-04-2019 training 12:30-15:00 Quick 1888 Nijmegen
09-04-2019 training 10:30-14:00 Sparta Capelle a.d. IJssel
16-04-2019 training 10:30-14:00 Sparta Capelle a.d. IJssel
23-04-2019 training 10:30-14:00 Sparta Capelle a.d. IJssel
30-04-2019 wedstrijd 11:30 Quick 1888 Nijmegen
07-05-2019 wedstrijd 11:30 Kampong Utrecht
14-05-2019 wedstrijd 11:30 Qui Vive Amsterdam West
21-05-2019 wedstrijd 11:30 Sparta Capelle a.d. IJssel
28-05-2019 wedstrijd 11:30 VCC Voorburg
04-06-2019 wedstrijd 11:30 Salland Deventer Colmschate
11-06-2019 wedstrijd 11:30 VOC Rotterdam
18-06-2019 wedstrijd 11:30 Ajax Leiden
25-06-2019 wedstrijd 11:30 Excelsior ‘20 Schiedam
02-07-2019 wedstrijd 11:30 Kampong Utrecht
09-07-2019 wedstrijd 11:30 Sparta Capelle a.d. IJssel
15-07-2019 toer > Oosten 17:00 Valk Hotel Hengelo
16-07-2019 toer > Oosten 11:30 HENGELO Hengelo
18-07-2019 toer > Oosten 11:30 Gelre Zutphen
23-07-2019 VRIJ
30-07-2019 wedstrijd 11:30 Qui Vive Amsterdam West
06-08-2019 wedstrijd 11:30 VRA Amsterdam
13-08-2019 wedstrijd 11:30 Bloemendaal Bloemendaal
20-08-2019 wedstrijd 11:30 MOP Vught
27-08-2019 wedstrijd AFGELAST 11:30 Hermes DVS Schiedam
30-08-2018 Jubileumdag SGS 09:30 Kampong Utrecht
03-09-2019 wedstrijd 11:30 Sparta Capelle a.d. IJssel
10-09-2019 wedstrijd AFGELAST 11:30 Qui Vive Amsterdam West
17-09-2019 wedstrijd 11:30 Sparta Capelle a.d. IJssel
24-09-2019 wedstrijd AFGELAST 11:30 Quick 1888 Nijmegen

Download het inschrijfformulier en stuur het op naar Dirk Coster.

Wedstrijdafspraken 2019 (23-04-2018)

De Commissie heeft de afspraken na de 1ste training op Sparta definitief vastgesteld.
Download 5 pagina's A4 in Word:  afspraken 2019  in pdf  afspraken_2019