SGS Senioren-Onderlinge 2005


De Senioren Onderlinge is een interne competitie. Er worden in totaal ca. 12 wedstrijden per jaar gespeeld bij gastverenigingen in Nederland.
Inschrijven bij de wedstrijdsecretaris Gerard van Vuuren : e-mail onderlinge @ sgs-cricket.nl


Programma 2005    Het gehele programma is gespeeld

Alle wedstrijden zijn op DINSDAG gespeeld m.u.v. 18 augustus
Aanwezig: 11:00 uur  ; aanvang wedstrijden: 12:00 uur

datum

tijd

veld plaats
10-05-2005 12:00 Kon.UD Deventer
24-05-2005 12:00 Hermes DVS Schiedam
31-05-2005 12:00 Rood en Wit Haarlem
07-06-2005 12:00 Hilversum Hilversum
21-06-2005 12:00 Excelsior '20 Schiedam
05-07-2005 12:00 ACC Amstelveen
19-07-2005 12:00 De Kikkers Hoofddorp
26-07-2005 12:00 VCC Voorburg
02-08-2005 12:00 Hercules Utrecht
09-08-2005 12:00 VOC Rotterdam
16-08-2005 12:00 Ajax Leiden
23-08-2005 12:00 Sparta
Aansluitend buffet!
Capelle a.d. IJssel

DE VERSLAGEN ZIJN VAN NIEUW NAAR OUD GESORTEERD

Verslag 23 augustus SPARTA – Capelle a.d. IJssel

Ik lag zo ’s-morgens nog in m’n bedje en hoorde het zachtjes tikken van de regen op mijn zolderraam en toen dacht ik meteen aan die arme wedstrijdsecretaris, die zich al enkele weken bezighoudt met de organisatie van die dag. Blindelings ging zijn Mazda de laatste weken richting Capelle a.d. IJssel om met Fieke Kamerbeek c.s. de high tea, het menu en de te verwachten hoeveelheid mensen door te spreken. Volgens hem had reporter (het oudbakken verhaaltje van een kaarsje opgestoken te hebben) weer geluk, want bij onze aankomst om 15.00 uur scheen de zon en bleef het een prachtige dag. Maar reeds eerder op de dag had voorzitter Jan Timmermans in een korte speech de 25 spelers en de 30 dames(!) welkom geheten. Uit alle windstreken waren zij gekomen. Hij moest vanwege het opnemen van een CD in een kerk te Voorst die avond met zijn Jo en Rob Martinn met partner ons voortijdig om 17.00 uur verlaten. Wellicht zullen zij daar wat spijt van hebben gehad, want het werd in vele opzichten een meer dan geslaagde dag en avond.

De wedstrijdsecretaris die iedereen tracht te vriend te houden, had met Corrie ’s-nachts (?) lootjes gemaakt met daarop vermeld het team waarin je speelde en een nummer dat de order of “going in”bepaalde. Gevoelsmatig was er wat “gefoezeld”. Om 12 u 30 werd de 1e bal gebowled door Fred van Erp Taalman Kip. Deze mocht 7 overs loslaten, nam 1 wicket voor 22 runs. “Top”batsman Ruud Ackermann moet toch meer oefenen in het Amsterdamse bos, want zijn run out met een “duck”is toch een teken dat ook voor hem de jaren gaan tellen. Deze 0 runs is team B eigenlijk niet goed te boven gekomen, want hun innings was op 131 runs afgelopen. Hans Vlietman had niet zoveel lust in het lopen van runs, want zijn 50 retired bevatte liefst 6 x 4. Frans Houben ingeloot als nr. 10 werd door afwezigheid op dat moment van zijn vaste “catcher” Anton Distelbrink, achter het wicket door Donald Noorhoff op het bowlen van W. Stembord gevangen en hij scoorde slechts 12 runs. Naast eerder genoemde bowler van E. T K, mochten ook Rino Groenewegen 7/16/2, Jan Hoep 7/23/2, Albert van Nierop 7/0/39, Gerard van Vuuren 6/9/3 en Wilbert Stembord 5/21/2 een balletje of wat opgooien.

Na een meer dan voortreffelijke high tea, was het voor sommige dames tijd voor hun middagdutje of voor “het even bijkletsen” of voor andere handwerkjes. Overigens werden alle verrast door een eigen gemaakte kaart door Charry van Leeuwen. Een traditie inmiddels die we er zeker in moeten houden! De genoten taartjes etc. hadden blijkbaar hun sporen op de bowlerij van team B nagelaten. Met het grootste gemak werden er vangen gemist en de dikke buikjes waren dikwijls een probleem bij het grondfielden. Satar retired out met 23 om ook de andere spelers een kans te geven, Rino Groenewegen, Albert van Nierop, Gerard van Vuuren en Jan Hoep allen retired met een score van rond de 20 runs. Anton Distelbrink was er op gebrand om de winning hit te slaan, maar onze veehouder uit Noord Holland was hem te vlug af. Om even 17.00 uur stonden er in de boeken 132 runs waarvan 26 extra’s. Slechts onze Loek Hartong, vandaag begeleider van Oosterse dames, had 1 wicket en de rest moet van de winter in de kooien maar wat gaan oefenen.

    sfeer tijdens de wedstrijd

Buiten op het terras was het een komen gaan van volle en lege glazen en iedereen genoot hiervan met volle teugen. De secretaris mocht “the man of the match” award uitreiken aan zijn HDVS vriend: Gerard van Vuuren één en ander begeleid met wat sneertjes naar de wedstrijd van 21 augustus Excelsior-HDVS. Ook Loek Hartong die in Juli bij ACC deze trofee in ontvangst had mogen nemen kreeg zijn prijs mee naar Deventer.

Onze SGS voorzitter Duco Ohm nam voor de maaltijd nog even het woord. Toonde zich zeer verheugd over de grote opkomst van deze dag en binnen zijn bestuur wordt met jaloerse blikken weleens opgekeken naar de Senioren Onderlinge. Bij hun wedstrijden hebben zij jammerlijk dikwijls grote moeite om de elftallen te completeren en het aantal dames dat bij de wedstrijden aanwezig is, is zeer summier. Allemaal verklaarbare en te begrijpen argumenten voor deze gang van zaken, maar dat houdt niet in dat er bij sommigen redenen zijn om zich kritisch ten opzichte van “de ouwetjes” op te stellen. Dat er door het bestuur van SGS Senioren Onderlinge alles aan wordt gedaan om het sociale aspect naast het spelen op peil te houden moet toch iedereen kunnen waarderen! Het glas werd geheven na zijn speech om over te gaan naar het diner in het clubhuis. Fantastisch zoals het een en ander was ingedeeld en gestart werd met een krabcocktail. Daarna de keuze uit twee soorten soep, twee verschillende stoofschotels met rijst en pasta. Zelfs met de vegetariërs was volop rekening gehouden. Dit alles werd begeleid door rode en witte wijnen, waarbij ook onze sponsor zich nogmaals niet onbetuigd liet. Tot slot werd er nog een heerlijke ijsje met vruchten op tafel gebracht.

Tussen de “gangen” door kreeg de penningmeester van Sparta cricket (dhr. L(eo) Hartog) het woord. Hij reikte met welgekozen woorden de Frits d’Achard van Enschut bokaal uit aan de (verbaasde) scoorsters van dit seizoen. Bij toerbeurt mogen zij deze fraaie bokaal om hun nachtkastje zetten. Met een bloemetje voor de dames en kusjes had ook Leo een goede avond. De scoorsters in alfabetische volgorde: dames Alladin, Bax, Noordhoff en Ohm.

De dames die voor al het goede van deze dag hadden gezorgd kregen onder een groot en welverdiend applaus een kadobon, terwijl ook mijn stoelreparateur, keukenhulp en manusje van alles Fer Das een bonnetje kreeg uitgereikt.

Het is dat SGS Senioren Onderlinge geen leden van verdiensten kent, want anders had Gerard van Vuuren voor al zijn werk voor de Onderlinge als wedstrijdsecretaris/horeca entertainer dit seizoen zeker een kandidaat geweest. Gerard grote klasse. bedankt en ons aller bewondering!!!

  Gerard, bedankt !!!

Het seizoen 2005 is helaas weer voorbij. Er waren leuke en gezellige wedstrijden, waarbij de ontvangst door de diverse cricketclubs meer dan geweldig was. Hartelijk dank daarvoor en tot al onze leden met hun partners zou ik willen zeggen:

OVERWINTER GOED, BLIJF GEZOND EN TOT ZIENS IN 2006!


Verslag 16 augustus 2005- Ajax Leiden  

Je moet wel een Amsterdammer zijn om bij het horen van de naam “Ajax” te denken aan dat voetbalcluppie dat sinds 1900 met koud nepbier in Amsterdam speelt en overigens toen al strafmaatregelen kende “voor het wegblijven zonder kennis te geven aan den captain”. Vanuit je schooltijd denk je natuurlijk op de eerste plaats aan die oude Griekse held, terwijl de echte betweters denken aan de crickettak van Ajax Leiden wat al in 1892 werd opgericht. Dat begrip Ajax en Leiden leidt voor nieuwkomers zoals ondergetekende ook makkelijk tot misverstanden, aangezien je op zijn Schiedams toch in “Oestgeest” blijkt te moeten zijn. Is het eigenlijk wel zeker dat Jan Wolkers niet naar Leiden maar naar Oegstgeest is teruggegaan?  Het einde van het S.G.S.-cricketseizoen nadert onmiskenbaar. De druiven van de familie Hoogervorst kleuren en rijpen al, maar niet zo vroeg en goed als vorig jaar toen we een échte zomer hadden. Dit jaar lijken alleen de dinsdagen waarop de Senioren Onderlinge spelen droog te kunnen blijven. Wij kwamen bij het Ajax-terrein aan en zagen dat de tweede pitch van Ajax Leiden er door een Belgisch grasbedrijf met groot materiaal en weinig werkkracht werd uitgehaald en voorzien van een nieuwe graszoden laag. Groen boven, klonk het steeds en monotoon, groen boven. Het vrij hoge en in de ochtend nog wat natte gras op het cricketveld, gelegen rond de nabijgelegen hoogspanningsmast (Eifeltoren?), heeft de juiste hoogte voor de voetbalcompetitie al bereikt en zal het moeilijk maken om een viertje te produceren.

Team A onder leiding van captain Chris Bax mag gaan batten en bedingt van tevoren dat, gezien het mooie weer en in het geval iedereen uit zou gaan, tóch de volle 40 overs uitgespeeld zullen gaan worden. Tja, da’s natuurlijk geen teken van een sterk geloof in eigen kunnen en een beetje om onheil verzoeken. De ster van team A Satar Aladin komt in twee sessies dan ook maar tot 12 en 15 runs en hardhitter Hans Vlietman kan daar maar 14 en 8 runs aan toevoegen. Dan volgt Captain Chris 20 (in één sessie) en verder komt niemand in de dubbels. Het was alles bij elkaar een beetje erg matig en met 124 runs waren alle veertig overs gespeeld. Ook het bowlen van partij B (van van Berkel) onder leiding van Gerard van Vuuren was matig, want er waren liefst 26 wides.

De lunch daarentegen was prima, beschuit met rose muisjes van opa en oma Hoogervorst voor klein kleindochtertje Gwen, broodjes ei, suikerbrood gevulde koekjes en zelfs mergpijpjes ook wel bokkepootjes genoemd. Door het heerlijke warme zonnetje begon de chocola aan de uiteinden van die pootjes al aardig te glimmen en dus kon de oplettende luncher het volgende romantische tafereel horen. Mieke: “Ik zet ze even vóór jou Gerard, dan staan ze tenminste in de schaduw. Gerard: Mieke als ik je zon niet kan wezen, laat me dan je schaduw zijn! Tijdens de lunch kon gelukkig Donald Noorhoff melden dat de operatie van Alma zijn vrouw, geslaagd was en dat hij ze na de wedstrijd weer gauw en met de groeten van ons allen kon gaan opzoeken.

Jan Timmermans(5) en Ruud Ackermann (19, waaronder een hele grote 6) openden, maar hadden daar wel liefst 15 overs voor nodig. Ook Rob Marttin(12), Gerard van Vuuren(15). Albert van Nierop(10) en een zoals altijd zeer gedreven Jan Hoep(35) kwamen in de dubbele cijfers. In de 34e over werd de 125e run geslagen waarmee de eigenlijk al lang verwachte overwinning een feit was.

De hapjes in de derde innings kwamen sneller door dan dat er runs waren gescoord. Hapjes met haring, met en zonder ui, kaas, twee soorten worst, druiven, het kon niet op; jammer dat er geen kouwe flessen bier waren, maar de traditionele consumptiebonnen voor de bediening waren voor de drie dames dikverdiend. Man of the match werd uiteindelijk Albert van Nierop, vanwege zijn attente fielden, bowlen (1 voor 19 in 4) en batten (10 runs retired). U mist in dit verslag wellicht de vang van Anton Distelbrink. Dat klopt, Frans Houben was er niet! Een groep van meer dan twintig man ging nog even gezellig natafelen aan het Strand van  Katwijk. We zagen er, na erg lang wachten op ons eten, een schitterende en erg romantische oranje zonsondergang, waarbij een als altijd charmante franse Bob van Keulen bereid bleek aan Ria Peek uit te leggen hoe het nou precies zat met die in de see sakkende son en het kleine zwarte bootje wat er nog net aan voorbij kon varen. Volgende week dinsdag voor en met een groot gezelschap de altijd gezellige laatste S.G.S. Senioren Onderlinge match of matches bij Sparta.  

Gerard van der Meij. 


Verslag 9 augustus – VVV  

Bij de naam VVV denk je in eerste instantie aan een Venlose Voetbal Vereniging. In tweede instantie aan de Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer(!) en na vandaag aan de Vereniging Van Val kuilen. Maar dan ineens weet je dat je in feite slechts cricket kan spelen bij een al jarenlang bestaande Amsterdamse hockey en cricketclub VVV, opgericht op 1 juni 1902. De betekenis van VVV heb ik vandaag kunnen achterhalen: VENI, VIDI, VICI. (IK KWAM,IK ZAG,IK OVERWON) Dit jaar debuteert de club in de Hoofdklasse van het vaderlandse cricket en hebben zij een wat tumultueus verloop van de cricketcompetitie meegemaakt. Eerst een straf van –11 punten en daarna werd dit teruggeschroefd naar –2 punten. Het is allemaal wat strange, maar wij waren bij deze club in ieder geval van harte welkom en ik denk zo, dat zonder MAX en diens assistent, onze gastheer Rino Groenewegen een wat moeilijke dag zou hebben gehad.

Dan nu de wedstrijd en wat er zoal bij hoort inmiddels. En dat was vandaag niet te weinig!!! Een opkomst van slechts 19 personen incl.onze gastspeler en restaurateur MAX. In de politiek kan ik me voorstellen dat je wel eens de weg kwijt raakt, maar dat je er een zoektocht van 2 uur door Amsterdam en omgeving van maakt om bij VVV te komen is een wat vreemde zaak. Dit was er mede oorzaak van dat je dan als nummer laatst mag batten. Op een winderig veld trok partij B de padden voor om 12 u 25 en na 40 overs resulteerde dat in 177 runs. Toppers met het bat: gastheer Rino(28), Peter Koppens met helm 38 overigens fraai gevangen door de substitute fielder en 2e reporter Gerard van der Meij, skipper van Vuuren een harde 31 en Ruurt Gisolf voor het eerst in de dubbele cijfers met 15 points.

De jarige Marleen Doekhie + Aziz kwamen op bezoek en lunchte ook mee op verzoek van de skipper. Een uitgebreide sortering aan brood, salades, beleg en zelfs vlaaipunten stonden op de prima verzorgde tafel. Zo goed verzorgd zelfs dat uw verslaggever blijkbaar alleen maar oog voor het gebodene had en de treetjes naar de (val) kuil niet in de gaten had. Zijn gevulde bordjes bleven overeind, maar de knietjes waren door de val wat beschadigd en moesten verzorgd worden door onze scoorster, EHBO zuster en sociaal werkster Heleen. De BP-verbanddoos kwam uit de wagen en deed deze middag nog meer dienst. Onze laatkomer Bas de Gaay Fortman liep een gescheurde nagel op en werd keurig door de eerste hulp in het verband gezet. In het verloop van het spel ging dat verband er weer af, want volgens de rules is bowlen met een ingepakte vinger niet toegestaan. Op bezoek kwamen ook nog de fam. Ali en onze een paar wedstrijden geleden de aan zijn vinger (en nog gespalkt) geblesseerd geraakte Ton van der Eijden. Een leuk weerzien met onze nurse, die ook hem toen vergezelde naar het VU ziekenhuis. Dankbaar hiervoor gaf hij na afloop een rondje.

De nog steeds verliefde captain van partij A (Leo H.) liet de oud-VUC-ers Ackermann en Bax openen om snel de benodigde 178 runs te maken. Ruud werd minimaal 3 x gemist om tot zijn 45 runs te komen en Chris ging met 22 retired. Het kanon Houben (9)werd net als de vorige week keurig gevangen door onze penningmeester die vanwege zijn beroep het vangen tot een doodnormale zaak schijnt te hebben gemaakt. Deze klap en het feit dat de voorgangers te veel overs hadden gebruikt, werd het voor Albert van Nierop en Jan Hoep een te moeilijke zaak om tot die score te geraken. Na 40 overs 154 runs in de boeken van Alma die deze innings voor haar rekening nam. Albert 36 en Jan 19 beiden not out. Max Ramsudar had nog getracht een demonstratie free hitten te realiseren, maar werd slim gebowld door Gerard van Vuuren.

Om 18.00 uur kwam het einde van de wedstrijd en kon de 3e innings een aanvang nemen. Met bier en wijn in limonade glazen werd het een vrolijke boel en wel zodanig dat het (verborgen?) conferenciers talent van Frans Houben op de proppen kwam. Met 2 uiterst hilarisch moppen had hij een positieve inbreng op het goed gevulde terras. Er kwamen nog vele koude en warme happen op tafel en voor al het genotene van deze dag bedankte onze wedstrijdsecretaris de 3 VVV ers met een kadobon. Max bedankte hiervoor en zei nu al, dat wij volgend jaar weer van harte welkom zijn. Iets dat wij zeker in onze boeken zullen opnemen. Voor zijn te laat komen, zijn geblesseerde vinger, zijn bijna vang, zijn 8 not out en 2 wickets voor 28 runs in 9 overs deden de captains besluiten om Bas de Gaay Fortman tot “man of the match” uit te roepen. Om deze dag met hobbels te besluiten lag reporter bij het inladen van zijn stoelen in de auto het scoringsboek even op het dak van zijn auto. Bij Schiphol attendeerde een wel wakkere automobilist dat er iets aan onze auto niet in orde was. Wat denkt u? Ja hoor, het scoringsboek lag nog keurig op het dak en vandaar dat hij toch nog een verslag kon produceren. Om 21 u 45 ging thuis het licht uit, terwijl een 10 tal “hongerigen” nog een Chinees hapje in Amsterdam tot zich namen.

Henk de Groot


Verslag 2 augustus 2005- Hercules

Terwijl half Nederland geacht werd met vakantie te zijn, werden wij op deze stralende dag, een lekker zonnetje en zo’n 22 graden onaangenaam verrast door de file berichten welke via de radio werden uitgezonden; files richting Utrecht tot wel zo’n 19 kilometer. Hoewel het de lezer en mij bekend is dat de S.G.S. Senioren Onderlinge wedstrijden steeds meer deelnemers, ook vandaag weer twaalf tegen twaalf en gelukkig ook toeschouwers krijgen, lijkt mij thans wellicht het moment aangebroken om eens te gaan nadenken over een seniorenledenstop, een soort numerus fixus crickus senioribus. Utrecht is een groene provincie, maar dat de halve winter-hooivoorraad voor de veestapel vlak bij de veemarkt, wat in feite een automarkt blijkt te zijn, op de cricketvelden van het in 1882 opgerichte USV Hercules lag te drogen, zal bij menig S.G.S.’er toch wel tot een licht ophalen van de wenkbrauwen hebben geleid. Nadat S.G.S.-voorzitter Duco Ohm met enige welgekozen woorden stilstond bij het overlijden van een der oudste leden en laws of cricket kenner bij uitstek Baai Lubbers, werd op het veld een minuut stilte gehouden. Dit seizoen was Baai zelfs nog drie maal bij een wedstrijd umpire geweest, verdere operaties mochten helaas niet meer baten en hij overleed op 81 jarige leeftijd. Wij hopen dat hij in vrede mag rusten.
Een keurige vier over de grond zou vooral toen het gras nog wat vochtig was en team A moest batten, alleen voor een erkende hard-hitter als Ruud Ackermann (15) zijn weggelegd. Om ook anderen de druk van het moeten openen weer eens te laten ervaren, verzocht ondergetekende dit keer laat in te mogen gaan. Of dit de nederlaag inleidde weet ik niet, maar cijfers liegen niet en wat dacht u van Wim van der Loos (3), Chris Bax (2), Gerard van Vuuren (1), Duco Ohm (0), Donald Noordhoff (4) en dat nog wel in een heuse thuiswedstrijd waarin Donald stelde elke grasspriet te kennen!. Master in Science Chris Thompson (5) moet nodig naar de kapper en ging dubbel uit, zowel l.b.w. als h.b.e. (hair before eyes). Frans Houben liet zich na 2 runs én in aanwezigheid van Mollie Distelbrink nog wel, uitvangen door haar Anton. En tenslotte scoorden alleen humorist Joop van der Lee een wat te langzame 13 runs et un certain ouvrier du train Bob van Keulen kwam ook nog tot 15 runs. Kanon maar vooral prikker Leo Hoogervorst bleef met 2 runs not out en gunde voorzichtigheidshalve aan Gerard van der Meij die deze dag zijn 31 not out jarig huwelijksfeest met zijn Petra vierde, geen runs maar alleen een not outje; goed voor zijn gemiddelde! Beste bowler bij team B: Louk Hartong in 8 overs, 3 maidens, 11 runs en liefst 4 wickets. Ook de ondanks de file in de vroege middenmoot gearriveerde Jan Hoep was weer op dreef met in 8 overs 21 runs en 2 wickets. Met 95 voor 10 konden wij gaan lunchen.

Deze bleek bij Hercules overigens prima verzorgd, met heerlijk vers fruit en gebak toe. Regelmatig moest het brood en het beleg worden aangevuld. S.G.S.-ers diëten niet, maar die eten flink. T

eam B speelde met twee debutanten George Rijken met de mooiste vang van de wedstrijd, jammer voor Wim van der Loos. George nam ook nog bij het bowlen zijn eerste wicket en daarnaast speelde vandaag Eric Trietsch die met 3 runs zijn eerste punten bij S.G.S. Senioren Onderlinge behaalde. Het veld was inmiddels wat verder opgedroogd en dus waren er wat meer mogelijkheden voor boundaries. Vooral Hans Vlietman (34) profiteerde daar uitgekookt van. Verder waren er bijdragen van Albert van Nierop (15) die wél wist hoe je moet openen, Gert Moeken (6), Anton Distelbrink (1), Satar Alladin (15 not out), Arjan van de Pol (7). Het voorrecht om de laatste benodigde runs te slaan kwam tenslotte toe aan Jan Hoep (4 not out) al gebeurde dat overigens pas in de 34e over, door goed fielden van team A en verdienstelijk bowlen van onder andere Duco Ohm in 8 overs, 3 maidens, 14 runs, Chris Thompson in 8 overs, 1 maiden, 18 runs en 1 wicket en Gerard van Vuuren in 8 overs 1 maiden, 15 runs en 2 wickets. Ook Frans Houben pakte, met een oude hoed met een gat spelend, een wicket maar had er helaas ook een slechte over tussen zitten, waarin hij liefst 12 runs moest toestaan. Onze scoorster van vandaag, Heleen Bax, had het hoge gras al zien aankomen en had zich voorzien van een heuse strakke halsband waardoor zij wel gedwongen was om, zoals Sammy, omhoog te moeten blijven kijken. Met 97 voor 6 sloot zij uiteindelijk foutloos het scoreboek voor het winnende team B af.

De sfeer in de beide kleedkamers met prima douches bleef prima. Niemand leek te hebben verloren en er werd dan ook weer ouwerwets volop gedold. Ook op het terras bleef het na het vroeg of laat afdragen van de bescheiden bijdragen aan treasurer Hans van Leeuwen én een hapje en een drankje nog lang gezellig. Een man of the match werd er dit keer onder andere in verband met de terreinomstandigheden niet gekozen. Tot slot misten wij vandaag uiteraard wél onze secretaris en vaste reporter Henk de Groot, die in verband met evenwichtsproblemen van zijn vrouw Jo dit keer zowel deze wedstrijd als helaas ook dit verslag, aan zich voorbij moest laten gaan.

Gerard van der Meij.


Verslag 26 juli 2005 - VCC

Hoewel het bewolkt was vertrokken wij vol goede verwachtingen richting Voorburg waar we in het nu nog knusse clubhuis vriendelijk door Ada de Leede en Mieke Hoogervorst werden verwelkomd met een lekker bakkie koffie of thee vergezeld van een heerlijke uiteraard zelfgemaakte koek naar uniek Australisch recept.

Team A onder leiding van dag captain Rino Groenewegen, dit schrijf je hoewel zijn vader toch in de Leidse filmbusiness zat, dus zonder “h”, ging batten, met bruidegom Satar Alladin (42 retired) als betrouwbare openingsbatsman. Hier moet dus wel een “s” tussen anders zitten we toch weer in die filmwereld. Satar die met onze scoorster van vandaag zijn veertig jarig partnerschap via een latere uiterst welkome consumptie vierde, verbleef zelf een uur en een kwartier op de mat en zag achtereenvolgens Gerard van der Meij (4) in zestien minuten, good old Jan van Harmelen (2) in 6 minuten en Jan Swinkels (12) in 23 minuten vertrekken. Daarbij moet worden vermeld dat onze Jan op een prachtige wijze werd uitgevangen door de later met een diploma als “man of the match” uitgeroepen Anton Distelbrink, die geheel zonder druk tot deze prestatie kon komen, omdat zijn vrouw Mollie net lang genoeg in de keuken bleek te vertoeven. Frans Houben, wie heeft er voor hem nog een oranje hoed, maat buitencategorie, werd na 44 nuttige runs gebowled door Gerard van Vuuren. Het hadden er eigenlijk veel meer moeten zijn, als hij wat beter was omgesprongen met de runkansen die er onder andere met Rob Marttin (13) op de mat kwamen. Bas de Gaay Fortman kreeg een prachtig plak-eendje achter zijn naam, maar was het zoals zovele S.G.S.’ers voor en na hem niet eens met het l.b.w.- oordeel van de umpire. Volgens mij zijn er hele boeken te schrijven en allerlei verhalen waarom l.b.w. niet op elk individueel l.b.w.- slachtoffer van toepassing zou moeten zijn. De kortste weg tussen de S.G.S.-ers Senioren Onderlinge dient naar mijn bescheiden mening toch altijd maar een glimlach te blijven. Rino liet zich na 7 runs bowlen door Albert van Nierop en Piet Peek kwam met zijn fel oplichtende bril tot 8 not out. Uiteindelijk werden er in 40 overs door Team A voor 8 wickets 153 runs behaald, waarvan 21 extra’s. Beste bowler was Wim van der Loos, in 8 overs pakte hij 3 wickets en stond slechts 20 runs toe.

Toen volgde, in ieder geval voor mij, eigenlijk het absolute hoogtepunt van de dag. Een culinaire lunch op Sparta plus niveau, met diverse broodsoorten, eitjes, diverse salades, gegarandeerd niet dikmakend spek met verse kruiden, tonijn voorzien van echte rucola en nog lekkerdere vruchten-slagroomtaarten en heerlijk vers fruit toe. Logisch dus dat captain Gerard van Vuuren grote moeite had om zijn jongens van partij B weer naar het speelveld te doen bewegen.

Nog moeilijker was het voor partij A om met al dat heerlijks op, nog tot een enigszins aanvaardbare fielding- niveau te komen. Ruud Ackermann die liefst 3 keer gemist werd, kon na 40 runs opgelucht retired. Anton behaalde 8 runs en Chris Bax (13) en Bob van Keulen (3) kunnen thuis vertellen gebowled te zijn door Frans Houben. Hierna gaf Albert van Nierop zijn visitekaartje af met 27 runs retired en Gerard (H)inden moest na 10 runs retired hurt het veld verlaten met een lichte spierblessure. Onze oud legerman moest tot zijn stomme verbazing gadeslaan hoe kanon Leo Hoogervorst (0) zich voor zijn wicket begon in te graven. Helaas besloot deze op zijn eigen “ja” call slechts één keer zijn put te verlaten, om te bemerken dat de umpire vond dat hij iets te laat de veilige overkant bereikte. Nog wat meer ijsthee en verder flink oefenen op de stormbaan dus maar Leo. De laatste 5 en 3 runnetjes werden door Chris Thompson en Ruud Baris binnengehaald en team B behaalde inclusief liefst 45 al dan niet terechte extra’s de benodigde 154 runs in de 29e over voor 6 wickets. Behalve matig fielden kwam team A vooral op bowling gebied veel tekort. Waarschijnlijk had de captain van team B de kwaliteiten van team A op dit gebied niet helemaal goed afgewogen Wie heeft er nog zo’n degelijk oud Rotterdams van Berkel weegschaaltje voor hem?

Liefst 42 man waren aanwezig bij de afsluitende hapjes en drankjes, het moet niet gekker worden, maar Ada en Mieke,… toppiejoppie. Gerard van der Meij.

Henk de Groot


Verslag 19 juli 2005 - De Kikkers    

Het was toch weer even zoeken in Hoofddorp, want het was al weer enige tijd geleden, dat wij de club van Leo en Mieke Hoogervorst mochten bezoeken. Het politie bureau ligt blijkbaar achter de bossage verscholen, maar toch hebben wij met onze liftster op zeker moment een bordje met sportpark Toolenburg ontdekt. Leo heeft toegezegd voor een betere bewijzering te zorgen, zodat voortaan iedereen op tijd kan zijn. Er was zelfs een echtpaar dat er 1-1/2 uur over heeft gedaan om bij die Kikkertjes te arriveren. Wij weten inmiddels beter de weg naar VVSB in Noordwijkerhout en naar De Blauwe Gans in Noortwijk, maar dat zijn andere “kickers”in het voetbalseizoen. Dat uitje dreigt ons overigens te ontglippen, daar zij (VVSB) naar de Hoofdklasse zijn gepromoveerd!

Weer een nieuweling in de club en wel Bas de Gaay Fortman, die telefonisch onze wedstrijdsecretaris had benaderd. Hij nam een vang, bowlde niet slecht en werd schitterend uitgevangen. Voor het overige zal hij zich toch met zijn welpjes nog wat aan moeten passen aan de sfeer en de manier waarop de Onderlingers met elkaar omgaan tijdens lunch en de 3e innings. SGS Senioren Onderlinge is inmiddels mede door de grote opkomst van de dames een soort familie geworden. De goede sfeer tijdens de wedstrijd, tijdens de gezamenlijke lunch en zeker in de 3e innings zijn bepalend voor de continuïteit van deze afdeling en daarbij voelt iedereen zich momenteel erg happy. Het bestuur zal de regeling van lunch ook wat moeten aanpassen denkt uw reporter, maar dat is een punt tijdens een bestuurs vergadering ergens in het najaar of in het begin van 2006.

Om 12.15 uur werden 22 okselfrisse mannen gesignaleerd op het winderige sportpark. De koffie met bijlage was vanuit een omgebouwde container met een zeer praktisch ingerichte keuken voor ons gereed en team A mocht het bat gaan hanteren. Topscorers Rob Marttin 26, Frans Houben weer terug 49, skipper Gerard van Vuuren 36, Hans Vlietman een teleurstellende 17 overigens prima catch van Ruud Ackermann, de skipper van partij B. Verder not out Wilbert Stembord met 12. Onze gastheer kwam niet aan bat, daar hij Ada de Leede en zijn vrouw Mieke met raad en daad terzijde stond bij het prepareren van een prima lunch. Bowlingcijfers: P.v.d.Heijdt 2/15/5, B. de Gaay Fortman 1/23/4, J.v.d. Lee 0/17/9 waarvan 3 maidens, R.Groenewegen 2/43/6. Chr.Thompson 2/18/6 en 2 maidens. Totaal 190 na 40 overs.Einde innings 14 u 45.

Om 15.35 uur betraden Chris Bax en Gerard Inden de wei voor partij B. Frans Kottman nam beide wickets voor zijn rekening, waarvan 1x via een catch van Leo Hoogervorst(!). Skipper Ruud werd na 17 runs prima gevangen door Ger Moeken. Iets dat hij later met een eenhandse vang op onze debutant herhaalde. Dat leverde hem “the man of the match” award op en wat zullen zij daar blij mee zijn in het Oosten. Slechts Wim van der Loos kon de sterke bowlerij van partij van Vuuren op de juiste manier bespelen. Met singletjes, af en toe een tweetje en slechts een boundary kwam hij tot 38 runs. Skipper van Vuuren had inmiddels de bal ter hand genomen en cleande met een goede bal het wicket van Wim. Met nog wat kleinere bijdragen van o.a. J.v.d. Lee (9 runs run out op een eigen call!!),kwam het totaal om 18.00 uur op 127 runs na eveneens 40 overs. Dat alles volgens onze boekhoudster van vandaag Heleen B. Overigens geen familie van die Ali B. Bowlingcijfers: F.Kottman 2/23/8, F.Houben 1/15/5, W.Stembord 2/34/7, H.Vlietman 2/12/9 en Gerard van Vuuren had na zijn prima vang op Chris Thompson, 1/12/5.

Na een verfrissende koude douche(wat aan doen Leo) was iedereen snel op het buitenterras. Leo was jarig geweest en trakteerde op bier, wijn e.d. Een en ander begeleid door prima happen. Ook onze penningmeester had een goede bui(altijd al hoor) en kwam onder het toeziend oog van de fam. Hans en Bob van Keulen en Pieter van Vliet naast Amstel ook Hertog Jan nog voorbij. Onze voorzitter reikte de award uit en bedankte de dames Mieke en Ada voor het gebodene op deze dag.Wij zijn De Kikkers met hun beperkte accommodatie zeer dankbaar en komen graag snel weer terug.

Henk de Groot


Verslag 5 Juli ACC           

Wat een energie moet onze wedstrijdsecretaris iedere week opbrengen om het toch maar voor elkaar te krijgen dat onze leden hun partijtje kunnen spelen!!! Als het waar is dat elke dag een hoogtepunt verdient, was het deze dag toch wel het feit dat liefst 25 S.G.S.-spelers het grote maar schitterende veld van A.C.C. tijdig wisten te vinden en tot hun verbazing konden constateren dat het speelveld er ondanks de soms hevige regenval van voorgaande dagen prima bij lag. Daarnaast waren ter verhoging van de sfeer gelukkig ook weer veel van onze dames aanwezig en ook onze vaste supporters en organisatoren ontbraken niet.

Partij B (12 man) met Satar Alladin als captain begon met batten tegen team A (13 man) onder leiding van Duco Ohm. Het fielden was prima verzorgd en slechts een enkel vangetje werd niet vastgehouden. Ton van der Eyden overkwam dat ongelukkigerwijze en hij heeft dat geweten ook, want hij kon in het charmante gezelschap van Heleen, uren lang doorbrengen in het V.U.ziekenhuis, waar één van zijn ringvingers zowel uit de kom bleek, als op twee plaatsen gebroken. Ton, hij was hard, maar de volgende keer toch maar liever vasthouden die bal. Dankzij het goede bowlen en soms schitterende duiken en/of one-hand catches kwamen de erkende kanonnen niet echt tot spektakelwerk. In de dubbele cijfers kwamen Wim de Jonge van Ellemeet (17), Chris Bax (22), debutant Frans Kottman (18), Satar (16), Donald Noordhoff (11) en Loek Hartong (11 not out). De gevallen wickets kwamen op naam van Duco Ohm (1), Jan Hoep (1), Wim van der Loos (2), Albert van Nierop (3) en Rino Groenewegen (2). Bij een stand van 128 voor 10 konden we aan een broodnodige en verzorgde lunch gaan beginnen, ladies first, uiteraard.

Partij A dacht dit totaaltje na de maaltijd wel eens even te gaan overtreffen. Helaas Loek Hartong had nog een vergadering en moest vroeger weg. Ik denk dat hij best wel op tijd geweest zal zijn, aangezien hij in 10 snelle overs slecht 16 runs toestond en 3 wickets nam. Uiteraard werd hij daarmee “man of the match” en zijn welverdiende diploma wordt nagestuurd. Ook Chris Thompson nam 1 wicket, de toch ook bowlende Gerard van Vuuren nam er 2 en Frans Kottman nam er ook 1. Bij het batten kwam Ruud Ackermann nog wel tot 21 runs maar hij had daar liefst 22 overs voor nodig. Vlak voor een vermeende regen- of donderpauze kwam Wilbert Stembord nog tot 16 runs, voor hij op een merkwaardige manier run out ging. Volgens de umpire nam hij goed zichtbaar weliswaar wicketkeeper Donald en het hele wicket mee, maar had hij daarbij zijn bat in de lucht! Albert van Nierop behaalde 10 runs en ook de wat (te)laat ingekomen en gedreven Jan, kaaiken joh.. Hoep, kon met 24 harde runs, maar helaas nét geen boundaries, op dit voor hem te grote veld, het tij niet keren. Na de toegestane veertig overs kwam partij A niet verder dan 107 voor 8. Het voordeel van snel uitgaan ( 3 runs deze keer, maar geen LBW) is wel, dat je langs de lijn nog eens wat hoort. Zo schijnt er een niet te missen televisieprogramma geweest te zijn: beter uit met de sekstherapeut (met vies-uele voor- en achtermassage) en heet iemand die in Amsterdam de tramrails schoonmaakt volgens insiders een “retepeuter”.Ook schijnen sommige S.G.S.-ers zonder tok te spelen, maar anderen met twee. De tok aan de achterzijde schijnt voorzien te zijn van grotere gaten, ’t is maar dat u ’t weet. Na afloop was er een wat karige 3e innings. Niet alleen de mosterd kwam na de maaltijd, ook de kaas en de bitterballen lieten wel erg lang op zich wachten. Terwijl de verwachtingen bij A.C.C. hoog gespannen waren, gezien de resultaten van Piet Sanders in 1950 10 voor 16(!!!) en de heuse Halal snacks op de menukaart zoals: Samosa ( 2 voor 1,50) of de bekende Halalburger (1 voor 1,50).

Over veertien dagen volgt een treffen bij de Kikkers, hopelijk weer met een herstelde en altijd werkende spoorwegman Bob van Keulen. Tot dan!

Gerard van der Meij.


DE RETEPEUTER ???

 


Verslag 21 juni 2005 - EXCELSIOR’20

Te gast dit keer bij het 85-jarige Excelsior in het sportpark Thurlede. Een traditie om in stand te houden is ons aller mening. Tiny Vester met haar hulp Corrie hadden de koffie met cake op tijd gereed. Helaas dit keer veel afschrijvingen (6 x) waardoor onze wedstrijdsecretaris na veel getelefoneer toch nog een wedstrijd van 2 x 10 spelers in de groene en warme wei kon presenteren.

Albert van Nierop opende de innings van partij B met Satar Alladin. Zij scoorden goed en “Appie” eindigde met 25 runs en Satar zijn eerste 50 in zijn 5e wedstrijd. Verder nog in de dubbele cijfers Rino Groenewegen (20), Chris Bax (14) en Jan Hoep met 38 runs retired. Om de 10 overs werden de dorstigen gelaafd en de koppies fris gehouden.

Om 14.u 50 was het tijd voor een goed verzorgde lunch. Er waren veel gasten bij de lunch aanwezig: Els Abbenhuis, Jo van der Gaag, Frans de Leede, de herstelde Gerard van der Meij met Petra en Bep en Cees van Lingen. Met onze 10 vaste dames supporters werd er gelunched met 38 personen. Tijdens de lunch konden de bowlers op een enkele uitzondering na goed nadenken over hun matige cijfers. Joop van der Lee 0 wickets in 8 overs(!), Wim van der Loos 1/25/8, skipper Gerard van Vuuren 3/21/8, Wilbert Stembord 1/51/8, good - old Jan van Harmelen 1/28/5 en debutant bowler Donald Noorhoff 0/12/3. Totaal na 40 overs 186 v 8.

Om 15 u 40 mocht partij A met het bat gaan zwaaien. Dat werd op een matige bowlerij dan ook dapper gedaan door: Wim de Jonge van Ellemeet (24), Jan van Harmelen (26) Gerard van Vuuren (24) overigens knap gevangen door Chris Bax. Niek Schepman liet zoals vroeger bij VCC zien hoe het een ander moet worden afgestraft en zijn 40 runs leverde hem “the man of the match” award op. Proficiat nogmaals. Verder nog een 19 tal runs van Wim van der Loos. In de 35e over stonden er om 18.00 uur 187 runs op het scorebord voor het verlies van 6 wickets. Bowlingcijfers: Zet Ali 1/36/8-Piet Peek 2/54/7 met teveel wides-Rino Groenewegen 2/40/8-Jan Hoep 1/35/8 en Albert van Nierop begint zo stilletjes aan weer “line and lenght” te vinden 0/18/4.

Na afloop een lange 3e innings met o.a. een kratje van de secretaris die met zijn Jo de dag herdacht waarop hij precies 49 jaar geleden in het huwelijksbootje was gestapt. Gerard van Vuuren bedankte namens het bestuur de eerder genoemde dames van de verzorging en zo rond de klok van 20.00 uur was het vernieuwde terras ledig en werd er nog door een aantal dames en heren een bezoek gebracht aan het Sterrebos. Niet om te wandelen of iets anders, maar om de gezelligheid onder genot van een hapje nog wat voort te zetten.


Verslag 7 juni 2005 - HILVERSUM

Vorige week had Gerard van der Meij het scoringsboek meegenomen voor een verslag en heeft dat met verve voor elkaar gebracht. Zijn vrouw had het boek maandag bij de wedstrijdsecretaris terugbezorgd en daarin zat een briefje met de volgende tekst: 

     ach arm, een blinde darm
     normaal een operatie snee van een centimeter of twee
     bij mij is die groter, de chirurg had ’t idee
     ik verwijder bij Gerard ook maar zijn LBW


Gisteren op Hilversum een beterschapkaart met een passende rijm en de handtekeningen van alle aanwezige dames en heren erop verzonden naar Gerard en Petra en wij hopen jullie spoedig weer along the boundary te zien. Wellicht vind je nog wel de tijd om te oefenen”Leg stump aanvragen en tijdig je bat (niet te lang omhoog) en een stap vooruit maken. Succes!

Zo rond 12 u 15 werd de innings door partij B (skipper Leo Hoogervorst) geopend na een verloren toss van skipper Gerard van Vuuren.
In de sterke bowling en fieldingside van partij A waren weinig mogelijkheden voor flinke scores. Slechts Piet Peek (19), Hans Vlietman (39 retired out) en Rino Groenewegen (13) gaven de innings wat gezicht. Liefst 4 run outs noteerde onze scoorster van de eerste helft Lideke Ohm. Totaal na 39,5 overs 105 en met 18 extra’s stond het scorebord op 123.
Bowlingcijfers: Rob Marttin 6/1/10/1; Wim v.d. Loos 6/1/12/1;Jan Hoep 8/2/21/1.

Na een redelijk goede lunch deed partij A de padden voor en was onze 2e scoorster van vandaag Heleen Bax aan de beurt om de boeken op peil te houden. Geerta Alladin had (zegt men) een nieuwe danspas ingestudeerd met Satar en is daarbij ten val gekomen. Diverse kneuzingen aan pols en schouder en ook voor jou vele beterschapwensen. Openingspaar ons nieuwe lid Peter v.d. Heijdt en Jan Hinse. Zij waren snel weer terug vanuit het veel te koude veld en werden vervangen door onze SGS chairman Duco en eerder genoemde Satar. Met 10 resp. 17 runs ook snel weer terug in het clubhuis. Rob Marttin (25), de skipper en Jan Hoep beiden not out met 23 resp. 17 runs. Donald en Wilbert vonden het al lang goed dat zij d.n.b. achter hun naam kregen en konden zij naar de warme douche. Bowlingscijfers: Piet Peek 8/1/25/1; Bob van Keulen 8/1/29/1; Zet Ali 8/1/21/1; Rino Groenewegen 8/-/14/2. Totaal na 39 overs 121 en met 4 extra”s 125.

Een wat sobere 3e innings; Jan Hoep kreeg zijn verdiende award (van 31 mei bij Rood en Wit) uitgereikt door voorzitter Jan Timmermans en vandaag werd Jan Timmermans zijn chauffeur Rob Marttin onderscheiden met the man of the match award.
25 runs en 1 wicket voor 10 runs (waarvan 7 wides) in 6 overs.

Reporter had het wel gezien voor vandaag en besloot huiswaarts te gaan, terwijl een groot gezelschap dames en heren nog een bezoek bracht aan De Witte Bergen om hun matig gevulde magen nog wat aanvulling te geven.


Verslag 31 mei 2005 - Rood en Wit

Op 31 mei 2005 de dag vóór het referendum over de Europese grondwet, vertrokken we met droog weer richting Rood en Wit, ofwel naar de door de regen daar kletsnatte velden van de al in 1879 opgerichte Koninklijke Haarlemsche Football Club H.F.C.

Zou er vandaag gespeeld kunnen worden? Werd het hier “oui” of net als in Frankrijk “non”. Het weer klaarde flink op en dus kreeg ook de grasmaaier er weer zin in en begon met zijn schijnbaar eindeloos durende rondjes ons speelveld te fatsoeneren. Volgens de op andere velden daar spelende schooljeugd, stonden 22 S.G.S.’ers (joh, dat zijn ouwe veteranen) te popelen om snel te kunnen beginnen. Het gemaaide gras rook heerlijk fris, maar iedere cricketer weet, dan hangen er ook altijd veel LBW’s in de lucht.

Om kwart over twaalf mocht team A van captain Ruud Ackermann beginnen met batten en het leek een regelrecht fiasco te worden en een aanlag op de (plak)duckies van onze vertrouwde scoorster Geerta Alladin. Na het binnenhalen van slechts één punt via een legbye, zaten al 3 man met 0 runs aan de kant. Het zevende wicket viel al na 15 runs in de 9e over. Alleen Jan Hoep kwam met 35 runs in de dubbele cijfers, maar ook hij moest uiteindelijk capituleren voor een ontketende Hans Vlietman die in 7 overs slechts 4 runs toestond en 6 wickets nam. Tot hun niet geringe verbazing was team A na één uur en een kwartier, na 22 overs met slechts 72 runs all out. Als het zo door gaat, zal Bob van Keulen toch echt korter moeten gaan werken om nog op tijd als nummer 11 in te kunnen gaan.

Het was nog veel te vroeg voor de lunch en dus begon team B onder leiding van de weer geheel herstelde captain Zed Ali zich op te maken om dit totaaltje even snel te gaan overtreffen. Wat kon Captain Ruud Ackermann, die binnenkort weer, en nu als dokter op de schnabbeltour gaat, anders doen dan indringend op zijn mensen inpraten, niet alleen het gemaaide ook het daaronder liggende korte gras diende bij het fielden gretig te worden opgevreten. Tot zijn grote schrik zag Zed dat zijn altijd betrouwbare topbat Satar niet verder kwam dan 13 runs, schitterend gebowld door Gerard van Vuuren. Na 8 overs viel op 31 runs het tweede wicket, maar op de geplande lunchtijd waren er na 13 overs en met 40 runs inmiddels al 6 wickets down. Captain Ruud rook zijn kans, maar dat kan ook de knoflookgeur van de Italiaanse salami en mortadella geweest zijn. Emelie Offerman had een echte krentenmik zelf gebakken met toevoeging van sukade en speculaaskruiden. Lag die wellicht te zwaar op de maag bij het battende team B? Team A was helemaal in de winning mood en dus werden in deze idiote partij ook de laatste wickets met scherp fielden snel opgeruimd. Na 20 overs was het gebeurd en kwam team B van Z, niet verder dan 48 all out! Jan Hoep deed het ook als bowler, een fanatieke nog wel, prima en in 5.2 over stond hij slechts 6 runs toe en nam 3 wickets inclusief dat van gastspeler Peter van de Heijdt. Commentaar op de umpire moet echt achterwege blijven en is “not cricket” en hoort helemaal niet in de altijd goede S.G.S.-sfeer thuis.

Jan werd tóch man of the match, maar moest door afwezigheid van secretaris Henk de Groot nog even op zijn diploma wachten. Omdat we nog tijd over hadden, werd er na afloop nog een 15 over “fun match” gespeeld. Partij B won deze keer en wel met 107 voor 4. (H. Vlietman 21, S.Alladin 37 not out, D. Ohm 22). Partij A kwam niet verder dan 90 voor 6 (G. van Vuuren 39, J. Swinkels 15). Volgende week vindt de match in Hilversum plaats, dan hopelijk weer met onze vaste en de dan goed geprikte reporter Henk de Groot.

Gerard van der Meij.


Verslag 24 mei - H.D.V.S                                                                             KETEL 1

Een dag eerder dan vorig jaar waren wij weer te gast op Harga. Wat een veranderingen/verbeteringen waren daar te bespeuren. Een prima parkeerterrein, nieuwe overdekte tribune voor de voetballers, nieuwe cricket oefenkooien. Kortom Hermes DVS is er klaar voor!!! Onze wedstrijdsecretaris trad op als gastheer en was er ook klaar voor met als welkom koffie met smaakvolle bijlagen.

    Het veld wordt in gereedheid gebracht.

23 spelers waren van heinde en ver gekomen en onder hen een nieuw gezicht, maar een oude bekende Albert(Appie) van Nierop.

 

Team A van captain Alladin had de toss gewonnen van zijn om 11u45 gearriveerde collega Loek Hartong. Jan van Harmelen en de gastheer mochten de Schiedamse opening verzorgen. Jan een zeer goede 28 en Gerard stumped na 5 runs door de 40 overs keepende Frans Houben. Hij kan het dus wel!!!!!

Om tot het totaal van 199 (foei!!) runs te komen, had Helene (onze scoorster van vandaag) heel wat te verwerken. Satar “slechts” 32 runs, Hans Vlietman 36 goede runs, onze Fransman Jean Swinkels ondanks blessure 16, Wim v.d. Loos met harde coverdrives 28, Wilbert Stembord 22 runs* waarvan slechts 2 boundaries en dus de rest gelopen runs!!! Totaal 182 runs en 17 extra’s na 40 overs.
Een 7 tal bowlers spendeerden hun krachten aan deze bijna 3 uur durende innings.
Ruud Baris 1 v 23; Jan Hoep 2 v 38; Piet Peek 1 v 26; Albert van Nierop was nog wat onwennig, maar succes komt er wel aan; M. Jamal 1 v 20, Loek Hartong na een zware captaincy geen wickets en Bob van Keulen (slim door Loek in zijn side binnengehaald) 2 v.36

Na een voortreffelijke lunch met o.a. croquet mocht partij B om 15u40 de padden voordoen. De openers waren geen lang leven beschoren en Anton Distelbrink werd met 2 runs achter z’n naam gecleand door Zed Ali, terwijl collega opener Gerard van der Meij zijn bat zo lang omhoog hield dat Wim van der Loos met zijwind zijn stumps maar omver wierp. Op het bowlen van Zed nam Wilbert Stembord met een geweldige vang het wicket van onze debutant (6). Ruud Ackermann en Chris Bax lieten de goede oude VUC tijden herleven met resp. 25 en 35 runs. Diezelfde Chris had in de fielding innings van zijn partij nog  een prachtige éénhandse vang in het verre veld, toch net (nog) niet voldoende voor een award. M. Kamal was vlgs hem niet uit, want op een bal buiten de offstump die met een offbreak naar binnenkomt, kan je volgens hem niet LBW gaan. Wat een wijsheid!!!

Deze “dug” was voor Frans Houben, die c en b ging op Hans Vlietman. Jan Hoep hield de Noord Hollandse traditie in ere en bleef met een degelijke 19 not out. Voor de rest was het een komen en gaan in het steeds kouder wordende weer. Op het totaal van 129 all out na 30-2/3 overs

De 3e innings was er een met 3 kratjes bier, waarvan 2 geschonken. Een door “the man of the match” Wilbert Stembord voor zijn all round prestatie 22 runs; de vang en nog 2 wickets voor 16 runs. De tweede krat kwam van Jan Swinkels, die blijkbaar weer zo blij was met ons en zijn “kluppie” en tenslotte de 3e krat vanuit de kas van onze penningmeester. Dit alles gelardeerd met prima koude en warme happen vanuit de HDVS keuken. Omdat wij vonden dat alles deze dag zeer tot tevredenheid was verlopen, boden wij Lenneke en Hans een kadobon aan met de verzekering, dat wij volgend jaar zeker weer terugkomen.

Ook onze dank aan Gerard van Vuuren, die voortaan alleen moet zorgen voor een goede trapleer om de HDVS vlag weer in top te krijgen!!!


Verslag start seizoen 2005 SGS Senioren Onderlinge

Winterswijk is de laatste jaren de verzamelplaats voor “de ouwetjes” om een aanvang met het seizoen te maken.

Op 9 mei zo rond de klok van 12.00 waren zo’n 25 mannen en vrouwen bijeen om na een welkom door de leider van deze dagen (Gerard van Vuuren) aan tafel te gaan voor een prima lunch.

              

Om 14.00 uur tijd voor vertrek om op te trekken voor een partijtje Boerengolf. Zie foto 1 en foto 2.
Midden in het weiland met een aan een stok bevestigde klomp moest een voetbal maatje nr. 2 worden geslagen richting een gemarkeerd hole(emmer). Zie foto 3.
                                               

Tussen de koeienvlaaien en vergezeld van een buitje met onweer werd er veel gelachen, een neut gebruikt en nog gescoord ook. De koeien keken al loeiend toe naar dat stel toeristen, maar dat mocht de pret niet drukken. Winnaars bleken te zijn Ria Peek en Ruud Ackermann. Beiden werden na afloop beloond met een fles wijn.

Na een borrel van het huis werd om 18 u 30 een prima 4 gangen diner geserveerd en nam voorzitter Jan Timmermans het woord. Hij herdacht met goed gekozen woorden de overledenen: Guido Abbenhuis en Ietje Hagendijk-Dekker.

Na leed ook lief en in dit verband werd de voorzitter van SGS – Duco Ohm – nog even in het zonnetje gezet vanwege zijn Koninklijke onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor o.a. het Nederlandse cricket (lid in de orde van Oranje Nassau). In zijn woorden werd ook Lideke betrokken en van de aanwezigen een groot applaus. Ook applaus was er voor de secretaris van De Onderlinge: Henk de Groot. Hij mocht de J.C. de Bruin prijs ontvangen voor het vele werk in 2004 voor de club gedaan. Overigens werd deze prijs in 2003 toegekend aan Bob van Keulen. De avond werd verder ingevuld onder het genot van vele drankjes met bridge, biljart, sjoelen, tafeltennis en bowlen.

Vroeg in de ochtend gingen de vermoeiden naar hun bedjes om de volgende ochtend om 9.00 weer fris en monter aan het ontbijt te verschijnen. Uiteraard had Gerard voor een route beschrijving naar Deventer gezorgd en daar aangekomen stonden Piet van der Hammen en Loek Hartong te wachten met koffie en Deventer koek. Ook alle spelers waren ter plaatse en om 12.30 uur werd onder niet al te beste weersomstandigheden de eerste bal van het seizoen door Joop van der Lee losgelaten. Team B hanteerde als eerste het bat. Totaalscore 109 v 9 in 40 overs. Scores: Satar Alladin 20 (bowled), Frans Houben 32 (run out), Jan Hoep 12 not out. Wickets genomen door: P. Peek 2 v 36, B. van Keulen 2 v 18 en Duco 1 v 15.

Na een voortreffelijke lunch werd partij A de natte wei ingestuurd. Alleen Ruud Ackermann kwam in de dubbele cijfers(18), maar voor de rest was het een komen en gaan op het laag blijvende wicket. Op een stand van 36 voor 6 werden na 15 overs de stumps getrokken, omdat het te nat, te koud en te gevaarlijk werd. Loek Hartong nam 2 v 9, Jan Hoep 2 v 16 en Peter Koppens 2 v 9.

 Leo Hoogervorst werd voor o.a. zijn geweldige fielden tot “man of the match” gekozen. Reporter is van mening dat hij deze prijs moet delen met zijn Mieke voor haar vele werk in de keuken en achter de bar bij de Kon.U.D. Na een goede 3e innings namen wij afscheid van onze vriendinnen/vrienden en een woord van dank aan Gerard van Vuuren voor zijn voortreffelijke organisatie is zeker op zijn plaats.

Tweede verslag start seizoen 2005

Zoals bekend beperken de activiteiten van de S.G.S.-senioren onderlinge zich lang niet alleen tot de King of sports. Gerard van Vuuren had bedacht dat er voor de liefhebbers van gezonde buitenlucht op maandagmiddag 9 mei 2005 na het nuttigen van een heerlijke lunch in het mooie Hotel Frerikshof te Winterswijk, dan ook een heuse maar vooral gezellige partij boerengolf gespeeld moest gaan worden rond een nabijgelegen boerderij Nieuw Bovenhuis van voormalig melkveeboer Bertie Piepers. Deze agrariër bleek een voorbeeld van boerenslimheid en delegeren. De uitleg over het spel en de regels liet hij geheel ontspannen voordragen door Mollie Distelbrink, die tot zijn niet geringe verbazing nog over een beter onvervalst boerendialect bleek te beschikken dan hijzelf. Het parcours bestond uiteraard niet uit een traditionele gladgeschoren golfbaan, maar uit een door koeien en schapen begraasde en vooral bescheten weide met korter en hoger gras.

Voor de S.G.S.-dames werd het gebruik van hoge hakken en of open schoentjes dan ook ten zeerste aangeraden. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat de zelfverzonnen namen van de via speelkaarten bepaalde 6 deelnemende S.G.S.-teams dan ook een hoog fecaliën karakter had; zoals de vlaaizoekers, de vlaaienmeppers, de uileseikers of een moeilijke S.S.P. (volgens Leo Hoogervorst staat dit voor schijtende stam pers) en slechts één keurig nette Franse naam: l’hirondelle.  

Helaas bleek als snel dat één zwaluw nog geen zomer maakt en wij kregen dan ook een mals regen- en ijskoud hagelbuitje op het ca 2 kilometer en 10 holes grote parcours sur notre têtes. Gelukkig voor ons kwam juist op dat moment een oude Kadi-wagen langs. Normaal alleen met frisdranken uitgerust, maar vandaag en heel speciaal voor onze S.G.S. ook uitgerust met wijn uit een kartonnen verpakking en rechtstreeks uit de vriezer. Rot wein stond erop en dat was het ook volgens Ria Peek 

De groep van de in een slank afkledende blauwe kiel gestoken knappe boerin Mieke bij wie ik was ingedeeld, de vlaaienmeppers, hadden de pech naar later bleek met een weliswaar door de Koninklijke Nederlandsche Handbalbond goedgekeurde, maar toch lekke bal te moeten spelen. Verder werd ons door onze  kritische tegenstander het zogenaamde “wippen” in hoog gras uitdrukkelijk verboden. Maar wat moet je daar anders doen als aan het eind van je golfclub zich een klomp bevindt.

Hoffelijk werd het onder laagspanning staande prikkeldraad voor onze dames omhoog of omlaag geduwd en er werd heel wat uitgegleden, aangemoedigd, boe geroepen en afgelachen. Geen koe keek er echter van op. 

Het naar later bleek winnende team, de uileseikers, bestaande uit de ook al in blauwe kiel gestoken boerencaptain Gerard van Vuuren, verder Duco Ohm, Ruud Ackermann en fijnproever Ria Peek, was met uiteindelijk 84 slagen heel dicht bij het all time low record (80 slagen) wat ooit maar toen met mooi zonnig weer, windstil en geen modder behaald schijnt te zijn. Zij allen kregen een uniek diploma van de Boerengolfbond (B.G.B.) wat uiteraard veel meer waard is dan het GVB waar zij allang over bleken te beschikken.

Verliezers waren er deze middag uiteraard niet, alleen lachende frisse S.G.S.-gezichten en veel bruin gekleurd schoeisel. 

De spiksplinternieuwe Mercedes voor een hole in one, blijft voorlopig gewoon door onze recreatieboer Piepers bereden worden en o ja, de verbouwing van zijn boerderij vordert ook al heel aardig.

Gerard van der Meij