Overledenen in 2023
Voor eerdere jaren kies eerst "Berichten over leden totaaloverzicht"

Op deze pagina de volgende overlijdensberichten  (volg de links)

 

Azeez Doekhie (24.7.1943  –  7.11.2023), lid sinds 1985  (11-10-2023)

Na een lange en voor hem zeer moeilijke periode moeten wij – toch nog onverwacht – afscheid nemen van een van onze toppers uit de 80- en 90-er jaren. Maarten Ingelse, die net als ik goede herinneringen bewaart, schreef op 24 juli nog tgv de jarige Azeez voor de rubriek Good Olds.

“Het was in de 70-er jaren van de vorige eeuw dat ik Azeez en zijn Marlène leerde kennen toen ik met het Eindhovense HTCC vaak speelde tegen VVV, waar Azeez  - samen met anderen zoals Rino Groenewegen, Max Ramsundar, Gene  Abdul en Abid Ghaznavi - altijd voor geduchte tegenstand met bat en bal zorgde . Heel vaak wedstrijden met hoge totalen en na afloop een heerlijke Surinaamse maaltijd die mede verzorgd werd door Marlène. Dat zijn herinneringen om te koesteren!

Dat geldt ook voor de periode dat we samen  met SGS speelden in binnen- en buitenland. Azeez was een gedreven cricketer die voor SGS veel runs maakte, veel wickets nam een prachtige vangen deed. Prachtige prestaties die hem een plaats opleverden in de SGS TOP-25 Aller Tijden bij het batten, het bowlen en het fielden.
Het is heel jammer dat fysieke ongemakken in 2006 een einde maakte aan zijn actieve cricketloopbaan, die hij naar mijn menig zo graag had willen voortzetten!”

Zijn indrukwekkende cijfers voor SGS:
Tussen 1986 en 2005 speelde Azeez 408 wedstrijden waarin hij 10.059 runs ( gem. 33,53) maakte met als hoogste score 122, hij bowlde 2.323 overs waarvan 302 maidens en nam 466 wickets voor 8.108 runs (gem. 17,40 !) en als fielder hield hij 146 vangen vast.

Met deze cijfers staat hij met recht in onze Top 25 bij het batten, bowlen en fielden!

Onze condoleances gaan naar zijn lieve Marleentje, hun kinderen en de broers Ayoub en Farouk (beide SGS lid !) en hun familieleden.

Rust zacht en dank voor de vriendschap Azeez.  

Duco Ohm

Hans Kalfsterman (2.9.1936 – 28.9.2023)  Lid sedert 1979 (01-10-2023)

Helaas moeten wij afscheid nemen van een van onze oudere leden : de wicketkeeper die van HBS naar Hilversum kwam en daar in de zestiger jaren een vaste kracht was in het eerste team. Een aimabel mens die altijd bereid was iets extra’s voor de Hilversumsche CC te doen en ook een belangrijke rol speelde bij de ‘wedergeboorte’ in 2013.

Met kanjers als Casper en Rob Rosenbaum, Jack Siewe en Hans van Beekum promoveerden wij zelfs naar de toen nog eerste klassse.

De laatste jaren waren voor Hans, zeker na het verlies van zijn lieve echtgenote, niet eenvoudig en hadden wij helaas nog maar sporadisch contact.

In besloten kring wordt afscheid van hem genomen.

Rust zacht Hans
Duco Ohm

Arthur Reddering ( 6.7.1939 – 22.8.2023) lid sedert 1986 (24-08-2023)

Waar is de tijd gebleven…. Arthur leerde ik omstreeks 1948 kennen bij AFC in Amsterdam, de club waarvan wij nu langer dan 70 jaar lid zijn. Bij AFC was er de optie om met cricket kennis te maken (bij ACC) en zo zagen wij elkaar het hele jaar door.

Cricketen bij SGS is niet aan de orde geweest maar wel speelde hij in de 90-iger jaren trouw zijn rondje golf met SGS-ers en was na afloop altijd in voor een grap, zeker als Max de Bruin, Hans Honsdrecht en Bob Neseker (alle drie ACC/AFC-ers) erbij waren. Opvallend dat Hans, Bob en nu Arthur zo kort achter elkaar overleden zijn. Zij worden niet alleen bij SGS gemist.

Rust zacht makker.

Duco Ohm

Ik meen dat twee stukjes van golfvrienden hier ook een plaats moeten vinden:

Rob van Staaij schreef:
Arthur Reddering ,een buitengewoon aimabel persoon, die in onze tijd regelmatig meedeed met golfen vaak samen met zijn vrouw, waarvan hij later gescheiden is. Hij was heel goed bevriend met o.a. Bob Neseker, Hans Honsdrecht en Ferry Dukker. Arthur was werkzaam in de kledingbranche en was vaak te vinden in het confectiecentrum in Amsterdam. De toenmalige SGS das kwam uit zijn koker. Hij had toen geloof ik iets teveel dassen laten maken, waar we nog jarenlang mee toe konden!!! Ik heb Arthur altijd erg gemogen, een goeie vent.

Frank van der Weijden schreef:
Ik kan berichten dat ik Arthur Reddering als Golfer zeker heb meegemaakt en dat hij inderdaad een goede golfer was. Hij was een ACC-er, maar dat had alles te maken met zijn lidmaatschap van AFC (voetbal dus) en dus het verlengstuk ACC, zover ik weet. Arthur was een gentleman ‘business man’ als je bij business mannen kan spreken van ‘gentlemen’, maar dat ter zijde. Arthur zat onder andere in de textiel en daaraan gerelateerde zaken en hij was dan ook altijd zeer correct gekleed, zeer gesoigneerd. Tot ons groot plezier was hij de bedenker en uitvoerder van de Golf das. Hij kwam van het ene op het andere moment met 350 golf SGS dassen aanzetten, die verkocht werden dan wel uitgereikt t.g.v.... Zo ja, dan werd deze bijdrage aan de Golf Cie. ‘geschonken’. Hij was well to do en liet menig rondje – borreltjes/tapjes e.d. – voor zijn rekening komen. Daar ik niet meer over het  ‘Golfarchief’ beschik na mijn 10 jaar trouwe dienst met Rob van Staaij en Ferry Dukker (jarenlang Golf voorz.), waarmee Arthur zeker zeer bevriend was, evenals vele andere ACC’ers en zeker met Bob Neseker en Hans Honsdrecht. Uit mijn bewaarde deelnemers lijsten vanaf 2001 tot heden, blijkt niet dat Arthur Reddering nog deelnam aan de SGS golfcompetitie(s) in 2001 en later.

Jan Swinkels ( 6-8-1931 – 5-8-2023 ) Lid sedert 1985

Wij moeten helaas weer afscheid nemen van een van onze oudere leden, die zoals zoveel cricketers van Hermes DVS in 1985 ook lid werd van SGS en enthousiast deel uitmaakte van het Senioren Onderlinge circuit.

Tussen 1986 en 2014 speelde Jan 110 wedstrijden voor SGS , scoorde 956 runs met als hoogste score 61. Hij bowlde 113 overs en nam 20 wickets. In het veld deed hij 17 vangen.

De laatste jaren hadden wij helaas geen contact meer en ook zag ik hem niet bij zijn geliefde Hermes DVS in Schiedam.

Rust zacht Jan

Bob Neseker  (5-7-1937 – 12-6-2023) Lid sedert 1988(14-6-2023)

Wij moeten afscheid nemen van Bob, die na een lang en moeilijk ziekbed, op bijna 86 jarige leeftijd is overleden.

Voor SGS heeft hij weinig cricket gespeeld, wel was hij een regelmatige golfer totdat zijn slechte rug hem noopte te stoppen.
Bob heeft heel veel betekend voor de Amsterdamse verengingen AFC en ACC . Beide hebben hem vanwege die grote verdiensten tot Erelid benoemd.

Ik groeide met Bob op bij die verenigingen en wij hebben mooie en succesvolle tijden beleefd, vooral later bij de cricket veteranen.
Fijne herinneringen die ik zal koesteren.

ACC heeft hun erelid bedacht in een heel mooi IM waar wij graag naar verwijzen. Klik op deze link naar het ACC IM  van Bob Neseker

Onze condolances gaan naar zijn Betty en de familie.

Duco Ohm

Hans Honsdrecht (10.9.1937 – 11.3.2023) lid sedert 1980 (11-03-2023)

Er was even hoop dat de hartoperatie geslaagd was maar helaas kreeg ik vanmorgen het nare bericht dat wij afscheid moeten nemen van deze ras Amsterdammer die bij ons, samen met zijn Phita, uitsluitend golfde.

Ik verlies een goede vriend waarmee ik opgroeide en veel bij AFC voetbalde onder leiding van de vader van Hans, die notabene een klasgenoot van mijn vader was.

Hans en zijn Phita waren trouwe supporters van ACC en altijd aanwezig als wij met SGS op het ACC veld speelden.
Hans vervulde vele functies voor AFC en ACC en zal daar door zijn talrijke vrienden gemist worden.

Onze condoleances gaan naar Phita, dochter Mirjam, zoon Benno en de overige familieleden.

Rust zacht Hans, het zal op ACC voortaan anders zijn.

Duco Ohm 11.03.2023

Ons lid Max de Bruin schreef een indrukwekkend IM van zijn  vriend. Wij nemen die IM over, klik op de link om de PDF te openen

Jaap van der Valk (13.7.1940 – 28.2.2023) lid sedert 2014 (07-03-2023)

Wij moeten afscheid nemen van een kleurrijke Rotterdammer/VOC-er waartegen ik en vele andere SGS-ers zo een vijftig jaren geleden gespeeld hebben. Hij is uit het oog geraakt toen hij voor zijn werk in Limburg ging wonen en een aantal jaren voor Quick 1888 speelde. Vervolgens begon Jaap aan een avontuur in het buitenland en keerde enige jaren geleden terug en werd toen lid van SGS.

Hij was toch een regelmatige toeschouwer als wij in Nijmegen speelden. Voor ons westerlingen verzorgde hij toen de asperges uit zijn regio en belde zelfs om te vragen hoeveel kilo er gekocht moest worden. Vriendendienst noemde hij dat.

Jaap speelde helaas geen wedstrijden voor S.G.S.. maar was een trouwe bezoeker van zijn grote liefde V.O.C.

Rust zacht Jaap

Duco Ohm


In Memoriam Truus Zijsvelt, overleden op 28 januari (31-01-2023)

Truus was, met haar Joep, een trouwe bezoekster van cricketwedstrijden van ACC en SGS en ook de winterevenementen werden regelmatig bezocht. Zij was altijd in voor een praatje en genoot van een gezellig samenzijn.
Mooi waren de crickettours naar verre (Suriname) en minder verre landen (o.a. Spanje, Cyprus) die ze maakten.

Truus heeft een moeilijk tijd doorgemaakt en voor de trouwe verzorging door Joep heb ik grote bewondering.
Veel ACC- en SGS-ers zullen, met mij, goede herinneringen aan haar koesteren.

Wij condoleren Joep en zijn familie met dit verlies.

Duco Ohm  

In Memoriam Martine Dukker (14-01-2023)

Ik kreeg zojuist het bericht dat Martine , de weduwe van Ferry, vanmorgen (12 januari) is overleden.

Martine was een trouwe bezoekster van cricketwedstrijden en zo konden wij haar altijd aantreffen als Ferry speelde bij PW, ACC en SGS.
Altijd opgewekt en geïnteresseerd in het wel en wee van de spelers.

Voor het verzorgen van haar Ferry, die een moeilijke laatste fase van zijn leven doormaakte, had ik grote bewondering.

Veel ACC-ers en oudere SGS-ers zullen goede herinneringen aan haar koesteren.

Wij condoleren de Dukker familie met dit verlies.

Duco Ohm

Karel van Osch (01-06-1938 – 10-1-2023) Lid sedert 1980 (14-01-2023)

Karel kwam rond zijn 30ste bij A.C.C binnen wandelen, na als oud Ignatiaan braaf lid van CRIC te zijn geweest. Maar veel gecricket had hij de laatste jaren niet, want het vrije leven als pianist had hem vooral naar zuidelijke streken in Europa gedreven.
Bij ACC begon hij in 1967 in het 3e waar hij met Wim van de Hurk een meer dan dodelijke aanval vormde. Zijn bowlen bleek zo goed te zijn, dat hij van 1969 t/m 1986 voor A.C.C.1 zou uitkomen alwaar hij 396 wickets nam. Op zijn 33ste debuteerde hij in het Nederlands XI. Wat je noemt een laatbloeier.

Tijd om voor S.G.S. actief uit te komen had hij niet veel : tussen 1981 en 1983 speelde hij slechts 6 wedstrijden, maakte 86 runs, bowlde 60 overs (17 maidens!) en nam 12 wickets voor 148 runs en deed 2 vangen

Na zijn sportieve carrière was hij een aantal jaren actief als bestuurslid waarvan 4 jaar als Voorzitter van A.C.C. Onder zijn bewind werd het eerste eigen clubhuis gebouwd na het verlaten van de hockeyvelden van Pinoké. Op het dak stond prominent de reclame van OLIVETTI, duidelijk zichtbaar bij landing op Schiphol via het bos.
Zijn naam steeg tot grote hoogte bij deze Italiaanse computer gigant van weleer. Vele sportvrienden (cricket, golf, voetbal) hebben genoten van zijn gastvrijheid namens dit bedrijf. “Kom in de tent, join de party“ was de veel gehoorde kreet bij golf (Noordwijk), cricket (Ned.XI), voetbal (veteranen) waar Olivetti als sponsor optrad.

Helaas waren de laatste jaren moeilijk en zagen wij hem niet meer op een cricketveld.

Rust zacht Karel, je hebt een fraaie innings in de boeken achter gelaten en wij zullen je niet snel vergeten.

Duco Ohm (met dank aan Max de Bruin Sr.)

Overzicht 2023 (sortering oud naar recent)

Karel van Osch Martine Dukker Truus Zijsvelt
Jaap van der Valk Hans Honsdrecht Bob Neseker
Jan Swinkels Arthur Reddering Hans Kalfsterman