18e LUSTRUM: 90 JAAR SGS

Lustrumboek SGS 90 jaar Still Going Strong Cricket Club (02-09-2019)

Alle SGS'ers die aanwezig waren bij de viering van ons Lustrum bij Kampong hebben het prachtige lustrumboek in ontvangst kunnen nemen.
Op de website staat een groot pdf-bestand van het complete boek.

Er is copyright van toepassing. Leden kunnen het bestand downloaden voor hun persoonlijk gebruik.

Het bestuur

 

Viering 90-jarig bestaan op vrijdag 30 augustus 2019 op Kampong (1/7/2019)

Aan alle S.G.S.'ers.
Wat een geweldige dag afgelopen vrijdag op Kampong.
Parkeren was geen probleem en al voor 10 uur was een grote groep SGS'ers ingeschreven en voorzien van een mooie badge en niet onbelangrijk: 3 munten voor de bar. De koffie (of iets anders) met cake viel hier niet onder.

Rond 10.30 uur werden de spelers verzocht zich om te kleden, waarbij op de deur van de kleedkamer het team stond aangegeven. Alle spelers kregen een mooie groene cap met het jubileumlogo. Sommigen droegen deze cap tot laat in de avond. Klokke 11 uur werd op beide velden de 1ste bal gebowld.
Op beide onberispelijke velden hield men zich keurig aan de opdracht: 13.30 uur lunch voor de spelers. De lunch was natuurlijk weer een waar Floris-genot en de keurig gedekte witte tafels gaven er een chique cachet aan.
De 2de innings kon op tijd beginnen (14.30 uur) en wederom waren de partijen voor het geplande tijdstip van 17 uur klaar. Op veld 1 een spannend eind en op veld 2 een echte Senioren Onderlinge-sfeer.
Aan het verzoek tot eerst verkleden werd keurig gehoor gegeven en zo werd kon de 3de inning uitgroeien tot een waardig SGS-gebeuren.

Bij uitzondering (en compleet beeld van de dag) kunt u deze keer ook hier de verslagen van de wedstrijden lezen door te klikken op:
Team Eijken - Team Geertsema  Daar vindt u ook de bijbehorende fotserie.
Team Ingelse - Team Ohm          Daar vindt u ook de bijbehorende fotserie.
Het fotoverslag zal in de loop van de week op de website verschijnen, waar een extra SGS ACTUEEL u op zal attenderen.
Een fotoserie van de gehele lustrumdag opent als u op de volgende link klik :  Fotoserie Donald Noorhoff - De Dag!

Waren er 's ochtends al volop bezoekers. In de loop van de dag groeide het gezelschap aan tot ruim 130 personen. En zoals dat gaat bij S.G.S., betekende dit een uiterst gezellige praterij tussen en met (oude) bekenden.
Niet onvermeld mag blijven het grote aantal partners, dat aanwezig was. Die droegen bij aan een geweldige sfeer en dat maakte ook dat de voetjes van vloer gingen op de voor ons mooie en gelukkig niet te luide klanken van EemJazz.

John Worries was gastspreker en trakteerde de aanwezigen op een wellicht soms de wenbrauwen fronsende speech, maar ook natuurlijk met het belang van SGS voor en in het Nederlandse cricket.

Hierna nam voorzitter Pieter van der Hammen het woord, die na zijn inleidende terugblikkende en vooruitkijkende woorden een extra Algemene Ledenvergadering opende en de aanwezige leden hun instemming vroeg om aan Lideke Ohm het Gouden Ereteken uit te reiken voor haar jarenlange (scorings)bijdrage aan SGS en het Nederlandse cricket. Een luid applaus was de instemming en kon Pieter het Gouden Ereteken opspelden. Duco kreeg wat vocht in de ogen. Voor zijn kus moest hij tot zijn verbazing Amin voor laten gaan. Na deze kus werd de vergadering gesloten.

De fotowedstrijd was gewonnen door Gerda Heshusius. De winnende foto staat iets lager op deze pagina.

Rob de Haas zette de leden van de Century Club (onze individuele sponsoren) in het zonnetje en reikte aan ieder lid een speld uit.

Hierna konden de aanwezigen aan de dis. Wederom aan de wit gedekte tafels. Floris Jansen met zijn crew kunnen, net als de organisatie (Jan Willem Heshusies c.s.), terugkijken op een geslaagde dag en de grote dank van de aanwezigen. De dank gaat ook uit naar de weergoden voor de zon overgoten en niet te warme dag. Rond 22 uur was iedereen huiswaarts. En voorzien door Rob de Haas van een SGS-sleutelhanger en het prachtige Jubileumboek, gemaakt door de Historiecommisie. Voor liefhebbers was ook nog het jubileumboek uit 2004, gemaakt o.l.v. ons aanwezige erelid Willy van Nierop, beschikbaar.

Graag verwijzen wij tot slot naar de aardige onderstaande mail van Frans Kramer.

"Aan Het Bestuur van SGS en de leden,

Graag wil ik jullie allen gelukwensen met het negentigjarig bestaan. Een prachtige mijlpaal van een club, waar ik al 39 jaar voornamelijk “STIL” lid van ben. Helaas ben ik niet in de gelegenheid om de lustrumfestiviteiten bij te wonen. Ik wens jullie een mooie feestelijke dag en hoop ook nog het honderdjarig bestaan te mogen meemaken. Via de website geniet ik van de verslagen en sta verbaasd over de vele dubbele cijfers bij de onderlinge. Maar ook van de ongevallen op het veld. Straks wordt cricket als een gevaarlijke sport , boven de 65 jaar uit het verzekeringspakket geschrapt. Ik houd het toch maar bij mijn wekelijkse partijtje golf en denk ook met plezier aan die periode dat ik met SGS golfde.

Hartelijk gegroet, Frans Kramer ( in het verleden junior)."

 

Jubileum Fotowedstrijd 2019  (21-05-2019)

 
f
De winnende foto van Gerda Heshusius.

 

"SGS in het 4-Landentoernooi op zoek naar de "vorm", die maar niet werd gevonden"

 

 

Klik op de foto voor een groter formaat